Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?

Creat de Xanadron, 23 Septembrie 2014, 09:57:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Da, observ că transumanismul atrage tot soiul de exaltați / dezaxați.
Ia priviți la acest neghiob agresiv - Laurent Alexandre (francez).
https://www.cielterrefc.fr/des-dieux-et-des-inutiles-conference-de-laurent-alexandre-a-polytechnique/
Apare in multiple clipuri,  intr-o declamare furibundă, că "cei aleși vor fi zei (?!!) iar restul...inutili (!!!).
Păcat că nu s-a sesizat nimeni dintre autoritățile franceze. Dacă pictezi o zvastică pe un zid mucegăit e caz penal...dar ce debiteză jegul ăsta e.. cool.

Căci, pariez - de l-ar lua un procuror serios la intrebări, i-ar pieri iute fanfaronada progresistă. Și ar deosebi iute-iute cât de utili pot fi gardienii de la ospiciu.

Oare de unde țâșnesc asemenea indivizi ?

fiulploii

Nu-i problemă, trecem noi şi peste asta, nimic nu este etern inafara de Eternitatea insăşi.  :lol:

Grifon

După ce a văzut că "a sărit calul", bezmeticul a dat-o "la intors", mormăind încurcat că el "nu vrea așa ceva", și că, de fapt, spusele sale ar fi fost scoase din context.
Contextul e totuși clar, spumegările lui "săltate" fiind vizibile in acea conferință. În fapt, el rupe din context sintagma cu "zeii și inutilii", care nici nu-i aparține, fiind a scriitorului evreu Yuval Noah Harari. Acesta din urmă făcea o analiză a evoluției tehnologiei in raport cu societatea, și chiar avertiza că există riscul unor asemenea dezvoltări (cei de la "butoane" - la propriu - să ajungă demiurgi, in timp ce mulți care nu-s implicați in IT să devină inutili - ca efect al unor inutilități funcționale / instituționale).
Smintitu' ăsta însă se adresa triumfător celor din public, zicând explicit cā "voi, managerii tehnologiei, veți fi zeii, iar cei ca "gilets jaunes" sunt deja inutilii, declasații".

Dacā mai sunt mulți ca "zeul" ăsta...lucrurile vor începe a lua o turnurā urâtā.

mr

Citat din: Grifon din  28 Noiembrie 2020, 16:55:59
Oare de unde țâșnesc asemenea indivizi ?

Cred ca sunt reprezentantii cultului.
Acest cult, de-a lungul timpului, la adapostul bunelor intentii afisate si a unei MSM bine organizate, a acaparat intreaga societate umana. Pana acum s-au aparat, ridiculizand orice parere cu potential de demascare prin ceea ce numim teorii ale conspiratiei. De acum incolo, se pare, vor sa-si impuna realitatea, noul normal. Se dau pe fata, crezandu-se net superiori. De aceea planul lor este sa manipuleze si sa niveleze orice vointa umana. Pentru ca pot, zic ei, si-au creat minutios scena.
Sunt un cult pentru ca se cred mostenitorii celor mai crude ritualuri de depravare pe care le-a cunoscut omenirea de-alungul timpului. Sacrificiile umane, pedofilia, orice forma de lgtbx etc., mineaza orice manifestare superioara si benefica a sufletului, iar ei se hranesc, intr-o forma sau alta, din asta. Transumanismul, omul dezansufletit, este parte a acestui plan. Sunt maestri in chinuirea sufletului. Sunt intunecatii din antichitate, arhontii, care se folosesc de o armata de suflete captive, schimonosite de urat.

Vor fi din ce in ce mai vizibili, iar noi, cel mai probabil, vom fi pusi in fata unei alegeri majore.

Pentru ca:

"This dehumanization was planned. So was the opening of the portal.

The gods behind Silicon Valley (the generic term for the shills of A.I. and Transhumanism) have long been moving the herd in this direction. It just took two months of house arrest and in your face totalitarianism for the rest of us to catch up with them and to realize these people don't think much of us as at all. In fact, most of us are "nonessential."

For decades now we have been brainwashed by materialist-minded scientists and A.I. cultists that we, and our biological bodies, are 'just' information and data.

That's right.

Forget about that mushy human you think you are. All those life-transforming concepts like "I am soul having a human experience" are nonsense to the gods behind Silicon Valley."

https://www.williamhenry.net/2020/05/avatar-awakening-the-rise-of-the-artificial-authentic-humans/

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

#109
Totul este trecător, nu? Si in plus, ce se intâmplă atunci când un avatar işi crează propriul avatar? In timp ce primul avatar, nu stie ca e doar un avatar si de aceea se identifică pe sine cu corpul in care se află, işi crează propriul avatar in VR iar acest nou avatar are o viață "personală" chiar si după ce primul dă logout din VR. Ajunge al doilea avatar sa dezvolte "conştiință"?
   Eu zic că da, in anumite conditii care mai devreme sau mai tarziu vor fi indeplinite, cu sau fara vointa omului. Odată acest lucru infăptuit, cine e real? Primul avatar sau/şi al doilea?
   Bineinteles ca tema nu e noua, a fost si ecranizata, nu mai țin minte titlul, dacă şi-l aminteste cineva e invitatul meu să-l comunice.
    In general, necunoscutul sperie, dă reacții de tip visceral iar in asemenea stare omul nu mai e rațional ceea ce nu e prea bine, zic eu.
     Ca in toate, transumanismul are si bune si rele, câştigând ceva e posibil să pierzi altceva   in genul pierderii inocenței, fizice, emotionale sau mentale. Asta e, nu? Am pierdut abilitatea de a supravietui in salbaticie dar am castigat altele, de exemplu o viata mai lunga.

fiulploii

Citat din: Aseneth din  15 Iunie 2018, 21:59:44
Problema: Dar de ce? De ce sa misti un obiect fara sa il atingi? Care e scopul?
Si, sincer, nu vad scopul. Pentru altele am vazut si am reusit mai mult sau mai putin. Dar telekinezia e frumoasa doar in seriale tv.
Dati-mi un punct de sprijin. Un motiv nobil pentru care sa miscam lucrurile cu puterea gandului.

  Să salvezi vieți .

Grifon

Citat din: fiulploii din  29 Noiembrie 2020, 13:10:10
   Bineinteles ca tema nu e noua, a fost si ecranizata, nu mai țin minte titlul, dacă şi-l aminteste cineva e invitatul meu să-l comunice.
"Etajul 13" (The thirteenth floor).
A apārut cam dupā Matrix, in același siaj ideatic.
Bun film, nimic de zis. Dar cam ca la toate filmele cu substrat filosofic, fiecare deduce dupā propria axiologie. In timp ce unii zic "ce abominabil !", alții zic "ce cool!"

Grifon

In referire la link-ul atașat de dl. @mr, câteva pāreri - din experiențā proprie.
Am cumpārat un dispozitiv Sony VR cam acum doi ani, in principal datoritā faptului cā am fost un impātimit al jocurilor PC. Inainte de a-l achiziționa, am probat modelul unui prieten, și l-am considerat o jucārie pe care trebuie sā o posed.
In zilele in care l-am luat, mai mulți prieteni m-au avertizat cā voi "pierde contactul cu realitatea", cā "voi deveni dependent"...și alte pāreri de avertizare. Totodatā, mai in glumā, mai in serios, amicii s-au ingrijorat cā, in loc de a petrece timp cu ei la bere, voi sta ca un "șoarec cu casca-n cap".

Bun...dupā doi ani, iatā cum stā treaba:
Pus "cap la cap", nu cred cā l-am folosit nici mācar 30 de ore. Am plonjat in câteva aplicații, am "asistat" la câteva interpretāri artistice (muzicā) și am jucat (parțial) 2 - 3 jocuri.
Spre deosebire de alți amici cārora le-am oferit experiența, nu mi-a fost "rāu", nu m-a durut capul, nu am avut amețeli și nici senzații de greațā.
Timp maxim petrecut (fărā intrerupere) in VR - aproximativ 4 ore (evident, in prima zi dupā ce am cumpārat setul)

In scurt timp, m-am....plictisit. Am mai folosit casca doar ocazional - mai venea câte un amic curios - iar acum se așterne praful pe ea, undeva pe un birou.
Cât despre ieșitul la bere, a continuat la aceeași parametri. Iar acolo, sincer vorbind, experimentez post factum obișnuitele efecte negative...deloc virtuale..hahah !

Cum de nu m-a prins atât de mult ? Nu aș putea spune, cu certitudine. Nu cā am fost moderat in expunerea la gadget, nu sunt genul. Când a apārut "Assassin' s Creed 2", mā prindeau zorii "dându-mā cu gondola prin Veneția" sau "duelându-mā cu ostașii Borgia" - nu mā preocupa de loc excesul.

Deci...nu A.I. sau V.R. sunt "rāul" (cum nu sunt, evident, nici vreun "bine"). Beleaua vine de la nătărāi care n-au viațā proprie in realitate, și care cautā prin escapism sā-și atenueze problemele. Consecutiv, necazul crește când apar dobitoci ca francezul amintit mai sus, și care profitā de unele dependențe ale celor slabi pentru a exercita mai multā putere / control.
Așadar, nu trebuie sā devinā cineva jihadist. Nu e nevoie sā spargem computere / console...e destul sā spargem doar botu' unor înfierbântați ca Laurent Alexandre. Restul se rezolvā simplu - zic eu - prin exercitarea discernământului și autocontrolului.

fiulploii

Multumesc, @Grifon.

Dincolo de toate rămâne o intrebare pt mine: ce este conştiința, cum apare ea? Ce scop are?
Ultimele cercetari au gasit o asemanare chiar identificare de structură intre creierul uman si cosmos ceea ce i-a condus pe cercetatorii respectivi la ideea ca intreg cosmosul/universul ar fi un urias creier. Si unde ai un creier activ ai si o constiinta.
   Dar apar noi intrebari: este acest univers in comă sau nu? Si fabulând mai departe, dacă este in comă, ce fel de comă este: indusă sau "naturală"? In acest caz, este universul asistat sau e in agonie? Inevitabil, asta denota o gândire antropocentristă fiindcă creierul uman nu poate sa isi explice "mirarea că eşti, mirarea că sunt" decât numai prin ceea ce ştie sau cunoaşte. S-ar putea ca o astfel de constiință să aibă alte legi de functionare desi mă indoiesc că ar fi diferită de conştiința umană fiindcă nu-i aşa? când construieşti un sistem autonom in functionare , il faci dupa "chipul şi gândirea" ta.
    Dacă ne uităm la un câine, o pisică, o oaie, un elefant cred că vedem omul adamic, cel fără conştiință. Căderea omului din religiile actuale este de fapt ridicarea omului din țărână, din animalitate- părerea mea, evident. Si nu e singurul lucru răsturnat de religiile actuale.
    Sufletul, dupa parerea mea , este acel program care inmagazineaza si care ataşează fiecarui eveniment o incărcătură emotională, sentimentală. Acest program se descarcă după ieşitea din corpul fizic aka un alt tip de VR si rămâne ceva ce putem numi esență. Se pune mare accent in religiile contemporane pe suflet, pe deţinerea lui, pe vinderea sau păstrarea lui. De ce? Nu cumva si aici avem una bucată de ocultare a adevarului? Inclin sa cred afirmativ. Sufletul este un instrument important in dezvoltarea de aici dar nu este principal.

Grifon

Am ratat momentul de a-mi actualiza postarea precedentā, așa cã revin cu o completare:

Experiențele VR mi-au adus totuși câteva senzații ciudate.
Cam dupā o orā de expunere (joc), scoteam casca pentru a fuma o țigarā (cā veni vorba, abia asta dependențā mai serioasā). Aprinzându-mi țigara și sorbind o gurā de vin, aveam deodatā senzația surprinzātoare cā obiectele (țigarā / brichetā / pahar) nu sunt reale - mai precis, pāreau a avea o consistențā neașteptatā, niște texturi bizare.
Nu m-am ingrijorat insā, explicația fiind simplā. Modelele actuale de VR nu includ dimensiune tactilā, scenariul iluzoriu fiind exclusiv audio - video. Lipsindu-i senzațiile familiare (tactile) creierul le-a "umplut" cu...amintirea lor, care timp de 1h a reușit suplinirea (și in joc "fumasem trabuc", "sorbisem whisky intr-un bar"). Revenit la normal, același creier, nevoit sā "comute" prin prisma senzațiilor reale, a sesizat disonanțā - ba chiar m-am trezit cā apuc mai bine țigara și paharul intre degete, intrucât mi se pārea cā...le scap.

Bun...deci o anumitā problemā se poate, oarecum, intrezāri. Presupun cā atunci când VR-ul va evolua sā includā stimuli kinetici / tactili / olfactivi etc., mintea va avea dificultăți in a discerne ce e "real" acolo sau "real" dincoace - lucru nu prea dezirabil.

Dar asta nu anuleazā ce am spus anterior. Depinde de fiecare cum gestioneazā aceste chestiuni - unii pot limita timpul de expunere, alții pot decupla o parte din stimuli, astfel incât sā păstreze "ancore" in concret.
Excesul sau lipsa de ințelepciune in gestionare nu sunt problemele (sau vina) VR-ului, ci ale vectorului uman. Ca și la alcool...nu moare nimeni din 3-4 pahare, nici mācar din câteva beții. Dacā insā toarnā țuica cu ghiotura-n el, de la 06 dimineața pânā la miezul nopții, nu e șocant cā "temerarul" dā ortu'...

kenjiro

Citat din: Grifon din  29 Noiembrie 2020, 14:58:42
Presupun cā atunci când VR-ul va evolua sā includā stimuli kinetici / tactili / olfactivi etc., mintea va avea dificultăți in a discerne ce e "real" acolo sau "real" dincoace - lucru nu prea dezirabil.

Dispar frontierele Dl.Grifon! Si astfel nu mai conteaza nici timpul, nici spatiul ca doar vinul ala care il bei se poate gusta/bea si din alta parte, un vin mai bun, chiar unul mult mai vechi :-D

PĂZITORUL PRAGULUI...

Grifon

Total de acord, d-le @kenjiro.
Asta insā imi amintește de o veche lucrare SF, unde povestea era urmātoarea:
Intr-un viitor relativ apropiat, tot omu' are VR (de la ăl cu barba surā pân-la ăl cu țâța-n gurā...hahah). Și nu așa, rudimentare, ci ca cele din Star Treck (știți, holodeck). Așa cā, din zori in noapte, tot poporu' era numai cu VR-ul in cap. Firește...sultani...maharajahi, James Bonzi, pistolari, eroi...s.a.md.).
Unica belea...economia, realitatea...ajunseserā cam pe drojdie. Intr-un final, guvernul (sau hai sā zicem PTB) iau act de declinul lumii reale, și...reușind cu greu sā iasā din căști fac ședințā, sā vadā de unde mama draq e problema. Trimit serviciile speciale sā cerceteze (bine, și pe ăia i-au scos greu din căști...haha), iar cercetașii vin și raporteazā : "dom'le, VR ăsta îi face pe toți sā tragă chiulul, dar gâsirăm pe unu' care e Ok. Muncește cu râvnă, nu e depresiv cánd iese din găoace...e dat draqu !". Se poruncește aducerea ghidușului, il iau gaborii pe sus cu sirena...direct la "zeul" (Laurent...hahah). "Bă, tu cum de ești normal ?! Nu ai VR ?". "Ba da", zice àla. "Dar e cumva un model mai vechi?" "Nu, e chiar ultimul tip". "Intri puțin, nu-ți place?" "Ba intru masiv, sunt fan".
PTB ("zeii")..uluiți. "Ia zi măi...inutilule...da' ce soft pui tu acolo ?"
Și iese la iveală că omulețul, când avea timp liber, băga din greu următoarea joacă : un climat ostil, gen Siberia. Urât, frig, un cătun mizerabil. Acolo el era un soi de țapinar, tăia cu chin lemne...avea o nevastă slută și cicălitoare...in fine, era vai mama lui ! Și le zice la PTB : "Păi, cánd scot casca, totul e parfum acasă. Am un job bunicel, nevasta, cum o fi, e totuși OK...iar la serviciu merg cu plăcere să le zic și băieților cum m-am distrat !"

Morala e clară. Omul nu s-a grăbit să fie...cel puțin sultanul din Brunei, așa că, gestionánd cu cap aplicația, ajunsese chiar să scape și de complexele din realitate.
Dar câți sunt dispuși să folosească astfel VR ? Nici eu nu mă laud cu așa ceva...probabil n-aș rezista ispitei de a mă "programa" Indiana Jones (sunt fan ínrăit !), și n-ar lipsi blondele care să fie extaziate de isprăvile mele intr-un templu misterios (ceva pre-dacic, de ce nu?).
Precum se vede, nu sunt vreun monument de ințelepciune...hahahaa !

fiulploii

https://consortiumnews.com/2020/11/24/diana-johnstone-the-great-pretext-for-dystopia/

Textul este in engleza, merge traducerea cu gogu asa ca nu ar trebui sa fie o problema cu intelegerea lui.
Este vb de o parere destul de lucida asupra situatiei actuale .

Din minunile lumii de azi
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8994789/Government-scientists-advise-Britons-avoid-singing-dancing-BOARD-GAMES-Christmas.html

mr

Citat din: Grifon din  29 Noiembrie 2020, 14:58:42
Experiențele VR mi-au adus totuși câteva senzații ciudate.
Cam dupā o orā de expunere (joc), scoteam casca pentru a fuma o țigarā (cā veni vorba, abia asta dependențā mai serioasā). Aprinzându-mi țigara și sorbind o gurā de vin, aveam deodatā senzația surprinzātoare cā obiectele (țigarā / brichetā / pahar) nu sunt reale - mai precis, pāreau a avea o consistențā neașteptatā, niște texturi bizare.
Nu m-am ingrijorat insā, explicația fiind simplā. Modelele actuale de VR nu includ dimensiune tactilā, scenariul iluzoriu fiind exclusiv audio - video. Lipsindu-i senzațiile familiare (tactile) creierul le-a "umplut" cu...amintirea lor, care timp de 1h a reușit suplinirea (și in joc "fumasem trabuc", "sorbisem whisky intr-un bar"). Revenit la normal, același creier, nevoit sā "comute" prin prisma senzațiilor reale, a sesizat disonanțā - ba chiar m-am trezit cā apuc mai bine țigara și paharul intre degete, intrucât mi se pārea cā...le scap.

Pentru noi, cei care am mai citit si am devenit observatori mai atenti a starilor prin care trecem, exista o granita observabila. Pentru cei mai tineri, lipsiti de experienta, devine o normalitate, un drog. Cred ca mintile lor virgine reprezinta miza, de aceea au aparut programe de "educatie" din ce in ce mai timpurie. Noi, cei cu o gandire mai critica, mai cu principii, am devenit incomozi si exista o tendinta din ce in ce mai evidenta de a ne nivela vointele sau chiar elimina fizic. Vom trai vremuri interesante....
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

hoinar

Sunt absolut siderat de directia tacita, subversiva in care multi marsaluiesc cu ochii inchisi si buchete de flori in brate. Cum bai frate sa accepti asa ceva?!?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8994789/Government-scientists-advise-Britons-avoid-singing-dancing-BOARD-GAMES-Christmas.html

Avem voie sa NE GANDIM la sarbatori? Avem voie sa nutrim sentimente de dragoste pentru familie? Ce mama dracului se intampla pe planeta asta? Nu-mi vine sa cred, este absurd si strigator la cer!

Vorba lui Xanadron, opriti lumea asta nebuna sa ma cobor!
the older I get, the faster I was