Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?

Creat de Xanadron, 23 Septembrie 2014, 09:57:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

StarDust

Citat din: fiulploii din  07 Iulie 2016, 15:33:40
In loc de " si a li eroului arbitru" rog a se citi "si a liberului arbitru"  :lol:
Nu am mai putut corecta textul fiindca am observat prea târziu eroarea . Deh, karma.  :lol:

Vezi, daca aveai un implant pentru recunoastere de text si autocorrect observai instant asta. :)

@Xanadron, nu stiu daca-s neaparat optimist, dar cam asa vad eu lucrurile... Tehnologia nu e nici buna, nici rea, depinde doar cum e aplicata. De aceea zic eu ca de vina e altceva, si nu metodele de perfectionare a organismului uman folosind tehnologia. Oricum, cred ca inevitabil se va ajunge la asta, intr-o forma sau alta.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Grifon

Domnule @Stardust, subscriu fără rezerve la opinia că "tehnologia nu e bună sau rea , ci modul de aplicare". Valabil pentru un cuțit...o pușcà...Internetul sau mult-anatemizatele carduri.
In context, amintesc una din concluziile (făcute publice) de către controversatul "Club de la Roma" - emisâ, dacă nu mă inșel, incă de la finele anilor '90. Mai exact, elevații de acolo (chiar fără ironie îi numesc așa), afirmau că "dezvoltarea fără precedent a tehnologiei, raportată la rata mult mai scăzută a evoluției moralității omenirii, generează potențialul unui mare pericol pentru civilizație".

Ciudat de sinceri, domnii aceia, nu ? Iar, mai trist, chiar de au fost sinceri,tot degeaba. Decalajul intre galopul tehnologic si regresul moral crește...crește...chiar in timp ce vorbim...

Care ar fi soluția ? Mai ales că, și eu votez...in niciun caz nu stopăm progresul tehnic....

SLEAH19

Trebuie aplicată o Soluţie,.....  Schutzstaffel ist gut ?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Nu e bun Schutzstaffel, domnule @SLEAH 19...după cum nu e bun nici vreun Jihad Butlerian. Soluția trebuie să fie pentru oameni, nu impotriva lor.
Poate dacă s-ar investi și in educația morală - cel puțin la fel cât școlile investesc in educația tehnicã, lucrurile ar sta puțin mai bine...

SLEAH19

 ....dacă s-ar investi şi în educaţia morală   ..de către cine? ..de către cei care au  avansul tehnologic?

  ... mai înainte de tehnologii a fost morala, aia scrisă pe nişte table de piatră, care nu incalcă nici o constituţie din lume,  care  nu se bazează pe teamă si frică, ...o societate reglementată prin respectarea celor  zece porunci este perfect functională dar total respinsă chiar de către cei care prin avansul tehnologic se cred dumnezei.

Domnule Grifon, un surogat de societate de unde a fost îndepărtată morala,  nu poate veni decât cu un surogat de educaţie morală .... şi din cercul ăsta nu se va ieşi ( .. dăcât cu aplicarea unei soluţii ...finale)!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Mi-e greu să combat cele afirmate de dumneata, d-le @SLEAH19.  N-aș vrea insă a crede că lucrurile au ajuns atât de grave, incât să justifice un asemenea pesimism.
Eu cred că morala (inspirată biblic, dar poate și dintr-un simț interior al individului) nu e incompatibilà cu tehnologia. Din păcate, abuzul de tehnologie generează, implacabil, o dependență de aceasta...iar o minte prinsă intr-o dependență (mai ales intr-una cu efecte greu sesizabile)...ajunge să-și piardă din morală.
La urma urmei, prima condiție pentru a fi cu adevărat moral, e să fii și liber...

fiulploii

Ce e conceptul acesta " morală " ? Este el neschimbător in timp si spațiu ?
Poate ar fi util de re(citit) subiectul de mai jos
http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-(nomnwo)/spargerea-moralei-experimente-conditii-rezultate/

PîSî. Daca ploua si ploua intr-una de ai impresia ca nu se mai sfârșește nu inseamna ca e sfârșitul lumii întregi ci doar , posibil, al locului unde te afli .

Xanadron

Citat din: fiulploii din  07 Iulie 2016, 15:13:02
  Acum serios , tu ai vrea ca notele de 10 din clasa a patra sa iti fie reportate in clasa a cincea ?  :evil: :lol: :lol:
   Aparenta nivelare in jos sau in sus , in caz ca si corigenții primesc un Bonus de cunoștințe implantate , cred ca e necesară insa pe parcurs , bagajul ce il duci in spate poate fi activat sau nu funcție de ...dotările personale - cel putin așa cred acum ca se prezintă treaba.
   Elitele , ce credem noi ca fac elitele ....după moarte, de exemplu .
   [...]
Da, as vrea - sub forma accederii peste un prag, spre un alt nivel [decit mocirla asta browniana de ex.] macar post-mortem. Mai mult ca sigur insa ca, meritocratic vorbind, n-am inca dreptu' decit sa-mi dau cu stingu-n dreptu-n continuare :-D - in viata practic-reala, ca pe RuFon "e usor a scrie versuri" aka a ucide Sisteme, a o taia din Matrix etc.
...Dar unele note chiar sint reportate cumva si pe lumea asta (parca din clasa a VIII-a, spre un liceu mai bun sau slab - O tempora, pe vremea mea la liceele "bune" se intra doar cu examene dure).

Iar Elitele, ce-or face ele dupa crapelnitza?! Io cred ca, in ciuda asigurarilor primite-n timpul viermuielii Lor in aceiasi saci standard de piele plini de zemuri ganditoare (din partea parazitilor lor astrali - aici ar merita disecata si notiunea WETIKO pe linga uzatele arhontisme gnostice)...  tot prin stargate-ul solar :star: sint reciclate si ele-Elitele.

Nu-i insa nici timpul, nici locul sa detectam (poate) analogii intre ce zisei mai sus si ispita Tunelului Luminos - de care-s totusi de acord c-ar trebui sa fugim ca de Sarsaila, cu sau fara lumanarea de pe piept. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  11 Iulie 2016, 12:54:22

Nu-i insa nici timpul, nici locul sa detectam (poate) analogii intre ce zisei mai sus si ispita Tunelului Luminos - de care-s totusi de acord c-ar trebui sa fugim ca de Sarsaila, cu sau fara lumanarea de pe piept. :lol:

   Zice lumea prin targ ca tunelul de lumina ar fi singura cale de iesire iar daca stai pe loc atunci devii un concept..bantuitor  :roll: Sa te intorci nu poti, sa stai intre doua ape nu e o solutie , sa mergi inainte in capcana pare a fi singura optiune. Ramane de vazut daca gasesti o fisura sau esti destul de puternic sa spargi capcana orizontului evenimentelor , nea vand o structura care sa iti permita sa treci ,,prin,,.
   O solutie teoretica ar fi intoarcerea spre inainte si inaintarea spre inapoi , in termeni mai uzuali ar insemna inversarea sagetii timpului si intrarea in acest matrix exact pe unde ai iesit insa in alta forma  :roll: 
  Lumea din alte targuri ce zice?

SLEAH19

#54
Citat din: fiulploii din  10 Iulie 2016, 01:43:34
Ce e conceptul acesta " morală " ? Este el neschimbător in timp si spațiu ?
........

PîSî. Daca ploua si ploua intr-una de ai impresia ca nu se mai sfârșește nu inseamna ca e sfârșitul lumii întregi ci doar , posibil, al locului unde te afli .

   Un român din oraşul meu a povestit recent la un post de radio local, cum a fost nevoit să-şi închidă o afacere familială în domeniul decoraţiunilor pentru evenimente,  pe care o avea în Los Angeles SUA.  Omul şi familia lui fac parte dintr-un cult şi atunci când au fost solicitaţi pentru o nuntă de homosexuali, s-au scuzat şi le-au explicat care e credinţa lor şi le-au recomandat să solicite serviciile unei alte firme. Normal ar fi fost ca lucrurile să se oprească aici, ..dar ,,clientii,, nu s-au oprit, au făcut plângere la autorităţi, ..românul şi-a pierdut autorizaţia şi a fost sancţionat cu o sumă mai mare decât a câştigat el din toată activitatea lui comercială!

  Problema este că ploaia se întinde şi morala asta nouă , schimbătoare în timp şi spaţiu, devine obligatorie , homosexualitatea este susţinută şi  recomandată a fi legiferată în UE, nu vorbesc de vestul Europei dar, bizar, o ţară creştin-ortodoxă precum Grecia, a legiferat căsătoria homosexuală... lucrurile nu se opresc aici, Germania are de gând să scoată zoofilia din zona infracţională, deja au bordeluri cu animale, iar apropos de zona până unde se întinde ploaia, Australia tolerează sexul cu animale, ..vor apărea în curând,..chestie de timp, dovezi care vor susţine că nu e nimic anormal sau penal  în a legifera pedofilia.

  Reamintesc că din Universităţile Americane  pentru studiul religiilor, a fost exclus ceştinismul iar în Rusia începînd cu 20 iulie 2016 va intra în vigoare o lege drastică care interzice mai rău ca în perioada Uniunii Sovietice, orice manifestare a Cuvântului Lui Dumnezeu, predici, evanghelizări sau discuţii inclusiv în mediul virtual:

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/07/08/breaking-news-noua-lege-pentru-bisericile-din-rusia-se-interzice-evanghelizarea/


http://www.stiripesurse.ro/vesti-proaste-pentru-crestinii-din-rusia-restrictii-dure-ca-in-perioada-sovietica_1142456.html

  @fiulploii, când plouă într-una de nu se mai opreşte, înseamnă că vine sfârşitul lumii pentru acel loc, când păcatul a strigat până la Cer din Sodoma şi Gomora, Cerul a văzut că nu există speranţă nici ca,  măcar copii din pântecele mamelor să ajungă să schimbe din punct de vedere moral ceva, şi a dat delete Sistemului,  ...usor precum,,a scrie versuri,,!


Astăzi pe malul Mării Moarte se vede cenuşa rămasă de la Sodoma şi Gomora, sunt  dovezi ştiinţifice despre existenţa acestor cetăţi. Se fac  pelerinaje în acel loc...  totul e cenuşă şi praf...(urmarea aplicării unei soluţii ...finale  :wink:)!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Ceva mai ontopic (+H deci) ar fi fost alta stire de pe acelasi blog sectar - cu tanti aia 'merigana de-a refuzat sa elibereze un certificat de casatorie tipului care voia sa se insoare cu laptopul lui. :-D
Omu' cred ca tre'sa stea linistit - mai are doar o tzira de asteptat si-o sa fie eventual ...maritat :lol: cu laptopu', dupa o logodna direct-neurala cu smartphonu' si-o schimbare de secs obligatorie-n curind for everybadea (dupa decizia algoritmului unui nano-bot, :evil: clar.)

Tot offtopic si eu (dar fara intentia de-a pune paie pe alte flames :star: religio-), continui totusi sa cred ca demonizarea ursului rus si/sau a lui Putin a atins deja un apogeu al absurdului pe toate canalele mediei "vestice", morisca afuriseniilor vizand atit "excesele ortodoxe rusesti" conexe-n definitiv moralei crestine (incluzind miscarea anti-LGBT), cit si presupusele masuri anti-ortodoxe citate mai sus.
...Fiindca se pare ca a venit timpul unei noi extinctii controlate:
http://www.veteranstoday.com/2016/07/12/gorbachev-nato-preparing-for-hot-war-against-russia/

...iar pregatirile "defensive" ale Tratatului de la Varsovia (scuze, ale n.a.t.o.tilor intruniti la Varsovia) au intrat in linie dreapta, simultan cu experimentari recente de noi arme laser orbitale prin ghaza ori iran, simulari FEMA de invazii zombi coborite din OZN-uri etc. etc.

Noi sa fim insa sanatosi - macar la memeaca -, chiar daca "cine trebuie" are mereu grija de contrariul 8-) (Paznicii Sistemului included.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Pentru ca nu am timp sa traduc , pt ca s-ar pierde din savoarea textului prin traducere , vorba italianului " tradutorre traditore"" , atașez imaginile cu paginile din carte .


fiulploii

Pai dc fara comentarii?  :lol: doar nu ne-o fi teama ...
Se zice prin targ ca fara anumite imbunatatiri omul nu poate deveni o ființă cosmica. Nu suporta calatorii de lunga durata atat fizic cat si psihic. Ne trebuie un altfel de corp. Apoi, nu toti vor fi imbunatatiti. S-ar preconiza un fel de spatii protejate cu diverse tipuri de ...umanitate, un fel de specializari...printre ele ar fi si ființa "borg" din Startrek". Practic , cred ca se incearca a studia aparitia si dezvoltarea unei fiinte- conştiințe comune mai multor indivizi.
Optiunile sunt deschise. Viitorul e in ceață exact ca in fizica nucleara. Cand facem o alegere atunci doar se deschide calea.
  De beneficiile medicale nu mai amintesc.
  Una peste alta, nu ar trebui sa ne fie teama de schimbare, oricum suntem bioroboței. Si s-ar putea ca episodul biblic cu amestecarea limbilor sa descrie tocmai spargerea constiintei comune in constiinte individuale, egoiste, narcisiste, etc. insă la fel de creatoare ca si sursa comună.
  Dc s-a intamplat asta? Ar fi si aici multe povesti dar si vise si dorinte comune intregii omeniri actuale fie ca e in jungla tropicala fie ca e in jungla de beton si sticla.
  Doar o parere...

StarDust

Si eu zic ca fuziunea om-masina e inevitabila si benefica. Doar asa vom progresa. Cred ca atata timp cat Omul/creierul va folosi masina iar aceasta legatura va fi unidirectionala si nu inversata totul va fi in regula.
Cred ca am si enuntat de altfel legea nr. 1 valabila pentru fuziunea Om-masina  8-) :-D
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16