Sectiune pentru limba româna > Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO)

Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?

(1/24) > >>

Xanadron:
Clar ca nu ma mai fac bine vreodata, :lol: asa ca mai deschid o tema de discutie (sau monolog – ei si?!) p-un subiect care constat acum cu surprindere ca lipseste din forum: TRANSUMANISMUL (desi subteme conexe au mai fost atinse de noi).

Pentru cei mai comozi, citeva clarificari “doctrinare” din Wiki mai intai:
Transumanismul (uneori simbolizat prin >H sau H+) este o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară. Gânditorii transumaniști studiază posibilitățile și consecințele dezvoltării și folosirii în aceste scopuri ale tehnicilor de îmbunătățire umană și ale altor tehnologii în curs de apariție. Pericolele și beneficiile posibile ale noilor tehnologii puternice care s-ar putea să schimbe radical condițiile vieții umane sunt, de asemenea, preocupări ale mișcării transumaniste.
sau:
În 1986, Eric Drexler a publicat "Motoare ale creației: era viitoare a nanotehnologiei", în care discuta posibilitățile nanotehnologiei și asambloarelor moleculare, și a fondat Foresight Institute. Fiind prima organizație non-profit care a cercetat, promovat și efectuat criogenia, birourile din California de Sud ale Fundației ALCOR pentru Extinderea Vieții au devenit un centru pentru futuriști. În 1988, în timpul ascensiunii cyberculturii, filosoful Max More a fondat Institutul Extropy și în 1990 a fost principalul contribuitor la o doctrină transumanistă formalizată, care a căptătat forma "Principiilor Extropiei".
În 1990, el a pus bazele transumanismului modern dându-i o nouă definiție:
Transumanismul este o clasă de filosofii care caută să ne îndrume către o condiție postumană. 8-)
Transumanismul împărtășește multe elemente ale umanismului, inclusiv respectul pentru rațiune și știință, devotamentul față de progres și o valorizare a existenței umane (sau transumane) în această viață. [...]
Transumanismul diferă față de umanism prin recunoașterea și anticiparea modificărilor radicale ale naturii și posibilităților vieții noastre, rezultând din diverse științe și tehnologii [...].

...Chiar asa sa fie? Nu stiu altii cum gindesc, dar JE cred ca zona tenebroasa a transumanismului prevaleaza, principiile lui aparent progresiste fiind puse-n practica aproape exclusiv in folosul Elitei  :evil: si-al scopurilor ei egocentrice (STS=Service To Self).

Introducerea fiind facuta, o sa revin curind cu detalii, dar astept si parerile voastre pe subtemele >H (ori H+) – care-s nenumarate (de la organismele modificate genetic GMO la nanotehnologii sau IA=Inteligentza Artificiala).
Pareri care pot fi general-teoretice, pur moral-filosofice (apropo de ispita oarescum “satanica” a unor promotori ai H+ de-a deveni Uber-Creatori) sau ceva mai focusate pe aspecte practice.

P.S. Rog stimatii moderatori sa aduge un "N" in titlul topicului (mincat de mine) - altfel se-ntelege ca vrem sa tragem umanismul (pe sfoara eventual). :-D

Xanadron:
Hai sa-mi reiau monologul :lol: incercind sa comentez cu putinele-mi circumvolutiuni doua stiri mai importante decit par – zic asta fiindca H+ incepe sa treaca LA VEDERE bariera studiilor trans-genetice pe plante si/sau animale, anuntind perspectiva apropiata a crearii unor super- sau... sub-oameni.
In functie de interesele de moment ale Cabalei NWO, :evil: evident – si-n ciuda afirmatiilor doctrinare de fatzada: “folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, :-D suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară.”

...Si de fapt iar gresesc spunind “perspectiva apropiata”, fiindca stiti deja convingerea mea – ca de obicei se fac publice “proiecte negre”mixte (transumano-ET :-( mai precis) incheiate cu cel putin citeva decenii in urma, si-n mod cert destule desfasurate pe orbita Terrei, pe Luna, :moon: Saturn :planet: sau chiar in alte galaxii.

Nu mai repet totusi “sifonarile” despre presupusa data a fabricarii primelor clone (PLF=Programmed Life Forms) prin anii ’30 de catre nazisti sau continuarea operatiunii de catre epigonii “democrati” ai eugenismului nazist prin Arabia Saudita si-n alte parti ale lumii.

Sa-ncepem deci cu un proiect finantzat (deocamdata) de DoD cu peste 2 miliarde USD:
http://naturalsociety.com/us-army-super-soldier-genetically-modified-humans-food-sleep/#ixzz3DRkbjcLd
“US Army: ‘Super Soldier’ Genetically Modified Humans Won’t Need Food, Sleep”

O sa-mi spuneti pe buna dreptate ca se stia la modul general despre asta, dar problema-i dupa mine ca se anuntza rezultate doar vag descrise, dupa ani de experimente si miliarde deja investite-ntr-un proiect  doar colportat pina acum fara probe tangibile de unii zvonaci - unii bine si altii rau intentionati, clar.
Deductia logica e ca numitii uber-soldati exista deja.
Apare-n plus intrebarea “Cui prodest?” –  militauri "auto-vindecabili" fara nevoia de-a minca sau dormi -, din moment ce conflictele “pamintene” sint deja dominate de hipertehnologiile jandarmului global.

...Si-asa ajungem iar la ipoteza unui “NATO cosmic”, :ufo: :martiansmile: conexa cu Omenirea-n versiune 2.0, 2.1, 2.2 etc.
O sa revin insa pe felia asta-n episodul aviator – cu fitilul aprins de-o alta stire, si mai interesanta poate.

equilibrum:
Ca sa te scutesc de monolog, arunc si eu rapid cateva cuvinte. Nus' de ce, dar de cate ori am intalnit transumanismul, diferite contexte, l-am alaturat curentelor eugeniste. Apoi un scriitor cu succes la mase, a scos cartea Inferno si a aruncat pe piata o ipoteza deloc imposibila. Eu as completa la ipoteza respectivului ca efectele cele mai puternice se vor vedea asupra necaucazienilor.


--- Quote ---...Chiar asa sa fie? Nu stiu altii cum gindesc, dar JE cred ca zona tenebroasa a transumanismului prevaleaza, principiile lui aparent progresiste fiind puse-n practica aproape exclusiv in folosul Elitei  :evil: si-al scopurilor ei egocentrice (STS=Service To Self).
--- End quote ---

Pai cum altfel? doar dupa ce nr. populatiei ajunge in limitele ideale (dupa unii 500 de milioane, dupa altii de pe la Roma in jurul a 2 miliarde) putem sa ne asteptam, dar doar ca rasplata pentru supusenia de care o sa dam dovada, ca imbunatatiri importante sa ne fie oferite... Asta ca ipoteza strict legata de pamanteni. Daca privim problema din unghiul unei viitoare colaborari fatise cu et... aici deja se schimba: de unde are elita siguranta non-exterminarii totale a capuselor pamantene? De unde stie elita ca et chiar au nevoie de oameni (ptr ce o avea: energie psihica, hrana propriu-zisa, sclavi, etc)?

Sau sa ne hazardam in ipoteze optimiste? Vin cu troacele si impun o ordine corecta, ne invata valoarea si pretuirea vietii, ne creeaza norisori roz si curata aerul poluat, etc.
Bun si asa e o ipoteza, chiar daca-mi vine si mie sa rad in timp ce tastez :D
Cam atat pentru moment. Timpul, desi subiectiv, tot ma afecteaza :P

mr:
Ce sa zic, ca orice lucru de pe lumea asta, parerile pot oscila intre doua extreme. Transumanismul, ca orice alta doctrina bazata pe valori care pot imbunatati viata sociala, sufera de aceeasi meteahna: aplicare gresita. Acest lucru datorat in mare parte slabiciunii oamenilor care doresc sa-l aplice. Unii se fac conducatorii orbi ai curentului si ceilaltii, multi, sunt prea slabi sa reactioneze devenind condusi.

Pentru ca nivela interna a judecatii echilibrate nu se dezvolta singura de capul ei...

Extrema sub care observ ca se manifesta preponderent transumanismul are multe trasaturi luciferice, sa le zic asa. De ce? Pentru ca, dupa cum observam in natura, totul este creat, deci cineva  a programat decorul acesta. Tehnologia sau modalitatea prin care a fost creata lumea pamanteana, de departe, depaseste cu mult ceea ce stim noi despre ea.

Oamenii de stiinta moderni, in general, orbiti de orgoliu si de propriile descoperiri marunte, ezita in a recunoaste un creator aflat pe o treapta cu mult superioara lor. Automat, pierd din vedere imaginea de ansamblu, faptul ca in procesul creativ initital a existat o anumita logica, un anumit echilibru al partilor, o armonie interdependenta. Ori, nivela interna a celor care conduc acest curent nu prea pare sa perceapa tabloul intreg al acestei simbioze dintre om si natura, multiplele legaturi subtile care exista intre spiritele care anima cele doua parti. Astfel apar tot felul de aberatii legate de evolutia doar a partii vizibile a fiintei umane, respectiv trupul si sistemul sau nervos central, plus emanatiile lor.

Transumanistii, asa cum isi tot exprima ideile si le infaptuiesc treptat, nu vad fiinta umana in intregul sau. Vad doar ceea ce vor sa vada, ignorand armonia intregului.

Personal nu vad nimic rau in ingineria genetica, luata in modul, in dorinta omului de a-si imbunatati condiitile de trai, in a-si dezvolta masini care sa-i suplineasca munca fizica etc. Dar nu aplicata, in mod categoric, din perspectiva jumatatilor de masura si a evolutiei partinitoare cu efecte directe in echilibrul intregului.

Incisivitatea cu care se impune folosirea mizeriilor din Codex Alimentarius, obligativitatea majoritatii vaccinurilor "imbunatatite", integrarea mintilor planetei in tot felul de device-uri, mie personal imi arata clar ca in spatele liniei evolutive se afla un soi de transumanisti. Acel soi cu tente luciferice, separante, egoiste si mai ales superficiale...
Iar aberatiile pe aceasta tema pot atinge forme patogene. Iata una recenta (nu zic, filmul e fain, dar care e scopul final pentru intreg?:
http://www.imdb.com/title/tt2209764/

Cine a creat decorul si pe noi, in mod sigur a tinut cont de intreaga stiinta, cu toate partile si implicatiile ei. Drept dovada, omenirea  se autopropaga, in varianta asta, de mai bine de 6 mii de ani, semn ca s-a tinut cont de toate aspectele la momentul creatiei initiale.

Pacat ca abisul asta de cunoastere il vad foarte putini.
Totusi planeta asta a tinut si versiuni de omeniri mult mai capabile in a intelege creatia. Posibil ca transumanismul de astazi sa fie un ecou slab al acelor vremuri. Doar o forma fara fond...

P.S. Prietene Xanadron, focul tau interior se pare ca arde neincetat...

Xanadron:
Scurtissim deocamdata - ambii ati pus (din nou ;)) la fix multe puncte pe destule i-uri, asa c-o sa revin cu... post-comentarii la obiect.

Pina atunci mai bag doar al doilea link pomenit, viziunea din vizuina proprie :-D urmind si ea curind - posibil dupa altele ale voastre, la fel de interesante probabil.

http://naturalsociety.com/gm-micro-human-farms-replace-animal-testing-within-three-years/

Legendarul "homunculus alchemicus" :-o pare deci sa fi facut si el picioruse... 8-)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version