Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

Lumina albastra, Bucuresti, 06.09.2014, 04:05, NV

(1/3) > >>

Guest:
Sambata dimineata pe la ora 03:52 (am scazut din ora setata pe aparat cele 13 minute cu care este setat in fata), intorcandu-ma de la distractie, am iesit pe balcon sa ma uit pe cer. Am observat o lumina in NV dar din pacate nu am foarte multe detalii. Cert este ca am luat aparatul, si am facut o serie de 9 fotografii unui obiect format din mai multe puncte luminoase, dintre care una albastru electric - pe care nu-mi amintesc daca am vazut-o sau nu cu ochiu liber, este ciudat, de obicei tin minte detalii chiar daca sunt mai vesel :lol: Nu tin minte sa fi auzit vreun zgomot.

Orele de pe EXIF:

1.  04:05:47
2.  04:05:48
3.  04:05:53
4.  04:05:54
5.  04:05:54
6.  04:06:07
7.  04:06:08
8.  04:06:21
9.  04:06:35

Setarile camerei: 1/80, iso 3200, f6.3, 200mm cu stabilizare optica.

Atasez 2 fotografii nemodificate, a 6-a si a 9-a:

04:06:07


04:06:35


Nu stiu ce am fotografiat. Daca doreste cineva originalele le pot trimite. Lumina albastra este vizibila in 4 cadre.
A mai vazut cineva asa ceva?

prodcomb:
Luminile sunt mişcate; mie îmi sugerează lampioane.
Cerul nu era senin? De ce trebuie legate luminile de nişte "obiecte" imaginare?
Mie, dispunerea aleatoare a luminilor îmi sugerează un desen floral, fără a fi legate fizic între ele sau cu un obiect care nu exista.

Xanadron:
Hai sa nu va mai agasez cu carcoteli de genu' "Cui prodest daca stabilim - discutabil oricum - ca cutare observatie FAN reprezinta intr-adevar un OZN sau nu?" si sa ma limitez la o parere apropo de cazul asta anume - in definitiv si asta-i un scop (chiar daca secundar, cum continuu sa cred) al unui forum cu targeturile RUFOn-ului.

Strict subiectiv deci, cred ca-i vorba de UN SINGUR "obiect" (CE anume o fi, de unde-o veni sau ce-o vrea el :lol: habar n-am insa) - chiar daca respectiva captura nu-i nici de asta data prea relevanta.
In primul rind fiindca-i una NOCTURNA si-n plus e luata de LA MARE DISTANTZA, lasind deoparte prezumtiile de eventual artefact digital al senzorilor "pacalibili" ai oricarei camere, oricit de high-tech ar fi ea.

Astept deci inca (si nu doar eu...) ceva DIURN, CLAR si APROPIAT - cam multe vrei, bibicule, o sa ziceti pe buna dreptate. :-D
Nu cred ca am totusi pretentii exagerate - fiindca nu va cer vreun selfie de E.T. coborind scarile drezinei lui zburatoare. :ufo: :martiansmile: :-)

P.S. ca sa nu fiu inteles gresit - e mai mult decit laudabila minutiozitatea cu care colegul Guest "diseca" imaginile si-as fi curios cum ar analiza vreuna intr-adevar aiuritoare. 8-)

Ganditorul:
Multe din observatiile noastre (pe cer sau in natura) nu pot fi imortalizate ca imagine pt ca majoritatea aparatelor foto sunt sofisticate - cu filtre si superfiltre - care sterg efectiv ceea ce vezi sau nu  prin obiectiv. In timp am reusit sa surprind cateva fenomene luminoase stranii folosind fie aparate foto mai vechi, din primele generatii, fie folosind fotografierea cu cadre multiple (domeniu foto sportiv pe aparate ).
Strafulgerarea cu lumina albastra zarita de colegul nostru am mai zarit-o pe cerul Bucurestiului ... fara sa reusesc sa o prind in poza. Nu pot sa-mi dau seama ce a fost .

prodcomb:
Mie îmi sugerează imaginile unor filamente ale unor becuri.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version