Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sfera rosie, Bucuresti, 31.08.2014, 22:12, SE

Creat de Guest, 01 Septembrie 2014, 01:36:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

In aceasta seara faceam observatii pe cer. Foloseam flightradar24.com si asteptam uitandu-ma catre NV. In timp ce asteptam sa vad un avion cu proiectoarele aprinse, am observat in SE, o lumina galbena ce lumina constant si dupa cateva secunde a devenit rosie si a inceput sa palpaie usor. Am reusit sa fac cateva fotografii si le atasez aici, Imaginile reprezinta cropuri din fotografie 100%. Nu sunt alterate. Obiectul mergea usor spre dreapta lui.

22:24:02


22:24:03


Harta


Obiectul observat seamana cu un yoyo. Timp de observatie, ~10 secunde. Am facut 5 cadre, in celalalte 3 nu se vede forma luminata. Fotografiile au un timp de expunere de 1/80, ISO 3200, 200mm. Ora indicata pe EXIF cred ca este in fata cu vreo 12 minute.

prodcomb

#1
Dece ar apare avioanele cu proiectoarele aprinse? Sunt în tranzit sau decolează/aterizează?

Nu este chiar o sferă şi nici nu este chiar roşie toată.
Obiectul părea iluminat de jos (lumină reflectată) sau din interiorul lui (lumină emisă)?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

StarDust

In ambele poze cu luminozitatea si contrastul putin amplificate se vad stele, ceea ce mie imi spune ca aparatul foto era bine focalizat si nu defocalizat. Initial am crezut ca e vorba de "hot pixels" dar amplificand luminozitatea e evident ca e vorba de stele. Durata expunerii nu a fost suficienta ca sa apara acei pixeli "fierbinti".
Obiectul e surprins in ambele poze avand aceeasi pozitie fata de observator, doar luminozitatea lui diferind. Ar fi interesant de aflat cam la cate grade altitudine fata de orizont (aproximativ) se afla obiectul, si cum se vedea cu ochiul liber.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Scifficus

Wow. Incredibil, pot spune asa.
Nu sunt genul care sa cred in "relatarile" veridice cu si despre UFO & Co. dar cateva lucruri ma intriga destul de mult incat sa ma tine aproape de acest lucru.

Pe scurt, chiar in acea zi, duminica, am fost in vizita la nasi cu sotia, in centrul Ploiestiului. La plecare, cred ca in jur de ora 21, poate putin dupa, inainte de a iesi pe poarta mai schimbam cateva vorbe, stiti cum e romanul, si concentrat sa gasesc cateva alune in copacul de langa poarta fiind cu fata spre vest, observ o lumina portocalie. Ii arat sotiei si nasei la care raspund imediat ca este nu stiu ce satelit. Stiu de satelitii ce sunt vizibili dar lumina asta venea de la un obiect sau ce este ce zbura la o inaltime mult mai mica, poate pana in 8000 m. Directia de deplasare usor spre sud-est, mai bine zis catre Bucuresti. Viteza de deplasare redusa, ochiometric undeva la 200 km ora, DAR nu constanta. Ori emitea lumina ori reflecta, posibil fiind spre vest si soarele apune in aceeasi parte, dar cu o oarecare alternanta cu intensitati diferite si variabile cat si suprafata luminanta/reflectanta usor variabila ca si cum ar fi o folie imensa care flutura. Observarea a durat maxim 15 minute dupa care a iesit din raza vizuala.

Am facut cateva poze dar telefonul din dotare, o sapuniera ordinara, nu stie mai mult de 1,2 mpx plus ca protectia peste lentila este matuita.

Rayden

hmmm.....iegzact la orele 22, ieri..dinspre lacul morii veneau lampioane chinezesti ce aveau exact culoarea cu micile modificari de nuante...eram pe afara la o plimbare de seara..si le-am vazut...
acu' cine stie.. :?

Scifficus

Arata cam ca in poza a doua, deci, lampion mai mult ca sigur.

Rezolvat.

fiulploii

Citat din: Guest din  04 Septembrie 2014, 12:30:47
Din punctul meu de vedere, pare sa se fi rotit foarte repede in jurul propriei axe la 45 de grade.

Sau sa fi existat o tremurare a mainii / suportului ce tinea aparatul.
   Sau poate ca nu .
:-D

Pixeli tremurati,
pixeli e-motion[-(blue)r]ati..
Ce sa fie , ce sa fie?
A trecut o hadurghie ?
Sau e doar pareidolie ?
Indelung vehiculata
si pe forum afisata
ca fiind cauza-efect
fara pic de afect .
:-) :-) :-)

Daca tot se numeste subiectul asta ''Sfera rosie''  ar fi utila poza de mai jos fiind poate mai aproape de realitate decat oricare pixel neclar interpretat la coarde..emotionale.
Parerea mea fara sa iau in ris stradania cuiva.