Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Limbajul si Transmiterea Informatiei

Creat de Enz, 06 Iulie 2014, 22:38:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

hanzo

simplitatea.. cea mai complexa... poarta.

limbajul, mare perdea, focusul determina realitatea.
inchizi ochii fizici, si se deschid alti ochi.
iti tace gura, auzi altfel.
auzi altfel e liniste inauntrul tau.
....

zice-se ca eminescu in trasura cu calaii, facea la ei semne, aratand cu mana (cum facem noi aratand binoclu) si strigand la ei ochiul, ochiul.. castaneda mentioneaza acest ochi.. care e cand mic cand mare, apare pe parcursul deschiderii spirituale. si altii mentioneaza acest ochi.. unul singur, da..

vorba multa fara fapte.. e ca paserile fara aripe!  :rainbow:
remarc ca odata ce vin oameni si se destainuie aici pe forum, dispar apoi , nu urmeaza fapte..
principiul sa lasam supape cand e presiune mare, functioneaza perfect aici. exista o intelegere 'parinteasca', dupa cateva 'corectii' ne intelegem ca la teorie suntem beton si pe aceiasi parte a baricadei. si apoi inapoi la rotite.

nu acuz, observ doar  :star: :star: :star:

telul este comun, faptele sunt individuale.
ps: gata, m-am racorit :|.. oare?
suntem cateva sute de oameni aici, care cu matematica, care electronica, care mai stiu eu ce specialisti. toti cu intentii bune.
donez eu 50 ron lunar, pentru un proiect energie libera, sau alegem un proiect care ne-ar ajuta cumva. propuneti si voi.  :rainbow:









Enz

Citat din: abyss din  13 Iulie 2014, 15:56:03
Suntem intr.un acord rezonant.
As dori sa analizam mai detaliat aspectul relational al acestui echilibru de flux generat in parte de stomac dar si de catre chakre, micile vortexuri care induc sau introduc energie in campul toroidal al sistemului complex energetic reprezentat de vehiculul biologic uman. Prin urmare, stomacul asigura pe durata zilei pe langa materie un flux energetic, o sursa necesara proceselor motriciale specifice vehiculului. Se recomanda sa nu dormi cu burta plina... Noaptea chakrele alimenteaza cu un alt flux, care are o alta sau alte frecvente.
  Deduc ca echilibrul dintre emisfere sau abilitatea de a le controla pe rand ori simultan rezida in faptul ca fluxul trebuie tinut sub observatie si canalizat cu discernamant, apoi reorientat dupa finalizarea intentiei catre circuitul sau natural.
Cum formeaza prin captare si decodare neuronul ,
- in ideea existentei unei frecvente vibratorii coerente a unui tren de particule - imaginea mentala? Care parte a sa capteaza particulele?...desigur, in starea absentei zgomotului mental...electronic?

Precizez ca inca nu am urmarit link-urile, scriu cu tel.

Dupa ce am scris o juma de ora si am apasat pe backspace, fhack, vin cu o varianta mai simpla.

Nu cred ca neuronul formeaza imaginea mentala (spre deosebire de cea vizuala) ci ea curge ca un flow de apa din 4 sau 5D si e captata de glanda pineala atunci cand licuriciul electromagnetic numit creier este oprit. Imaginile mentale, atunci cand incerci sa-ti imaginezi ceva, se intampla' intr-un punct de atentie mai in centrul capului (si mai spatios) decat cel vizual, care e fix sub pleoape. Deci glanda pineala. (posibil in cooperare cu cea pituitara pentru distributia de energie in organism) Cand o sa reusesti sa vezi primul clip o sa intelegi mai clar.

Pe sistemul asta partea dreapta a creierului poate fi chiar scoasa din discutie, desi e clar ca ea este mediatorul intre lumea imaginilor hiperspatiale receptionate de glanda pineala si lumea analitica a gandurilor. Nici nu stim la ce foloseste creierul prea bine... parerea mea e ca e mai mult un computer de codare a realitatii 3D si de reglare a computerului biologic, corpul.

Exista sansa sa intelegem mai bine aceste relatii si fluxuri energetice, dar doar din exterior. Desi nu prea avem acces la tehnologiile astea spatiale.
Ceva inspiratie de la Alex Grey poate desi e doar un artist, experimentat.



Enz

hanzo, ai scris frumos... dar parerea mea e ca nu se poate realiza nici un proiect din asta pe ghicite, mai ales fara timp si resurse suficiente. Pana nu ajungi sa ai viziune si informatii concrete despre cum se scurg energiile hiperspatiale in lumea noastra nu poti sa transpui nici o tehnologie din asta cu energie din ether.
Era totusi motorul ala cu apa, care prin frecvente rezonante despartea molecula de apa in hidrogen si oxigen, elemente folosite apoi ca si combustibil. Pentru un buget mic eu il recomand, ca si proiect de cercetare.

abyss... vreau sa mai precizez ca stiu si eu atat de multe ca oricine altcineva de-aici. Practic e imposibil de stiut precis relatiile dintre energiile eterice, electrice, magnetice si mecanismele lor de functiune. Plus ca pentru a intelege dinamica lor iti trebuie si cunostinte solide de medicina, neurologie, biologie, chimie, fizica moleculara/atomica si multe altele ezoterice.
Stiu totusi ca noi depindem foarte mult de un fel de electricitate ce actioneaza si peristaltismul intestinal si contractiile plamanilor si bataile inimii si declansarea gandurilor si etc, iar aceasta electricitate genereaza un camp magnetic care ne ecraneaza de lumea 4(5-12)D. Logic relaxandu-te si oprind sau micsorand activitatea electrica din corp si creier, paravanul magnetic scade si el si hiperspatiul ajunge mai aproape. Toate energiile deacolo vin, precum si toate informatiile si viziunile. Deci asta este cheia.

Mai departe e complicat sa intelegi cum functioneaza lucrurile, pana nu le vezi din perspectiva hiperspatiala.



Xanadron

Din nou I must agree that we disagree, compadre abyss - ar fi fost oricum plicticos s-avem opinii diferite doar pe tema lu' nea' Saurion Greer. :lol:

N-am acum timp, dar o sa vin cu citeva din jdemiile de exemple care demonstreaza fara dubii incomunicabilitatea "imagistica" a nenumarate informatii, lasind deoparte cazurile extreme (al interfetzei comunicationale a orbilor sa zicem, sau al partizanilor comunicarii "vibrationale" - ce, muzica-i de eludat in discutie?)

Asta nu inseamna insa ca domeniile tangential atacate p-aici n-ar fi instructiv-educative, chiar daca insa-si :-D unele citate incluse-n postari se bat cap in cap (sau in coada) cu tema... SF in definitiv a unei eventuale schimbari radicale (ba chiar supraumane si implicit posibila poate doar pe lumea cealalta) a celui de-al doilea, dar si cel mai important sistem de comunicare interuman.
Repet, de neinlocuit in opinia mea - deocamdata - pe palierul de testare-n care ne zbatem acum.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Enz

Pentru partea practica Xanadroane ma gandeam la ajutorul tehnologiei. Daca tot suntem in punctul asta cu dezvoltarea sa, de ce sa-i dam inainte pe construirea robotilor si inteligentei artificiale cand putem sa cotim la dreapta.

De exemplu avem tabletele. Cu un soft performant ce se misca rapid si un program de desen (pentru copii gen) putem incepe sa ne exprimam imagistic. Cu ajutorul touch-screen-ului putem picta foarte rapid o imagine cu mana (degetele) in genul caligrafiei chineze sau japoneze numai ca, neaparat colorata. De exemplu trei dungi oblice albastre de grosimea degetelor si deasupra lor una galbena orizontala, insotite de "legenda" azi e super afara, eventual adaugat si un zgomot usor al bataii vantului, dupa care, se apasa butonul send.

Nu exista limita la ce s-ar putea exprima si transmite pe sistemul asta. La inceput  pictograme simple si reductioniste dar cu trecerea timpului imaginatia si creativitatea s-ar deschide din ce in ce mai mult. Bineinteles pictograme mediate de limbaj, ca nu putem s-o luam asa deodata, dar dupa aia cele mai bune si frumoase creatii ar putea ramane ca si simboluri perene de comunicare. Stocate pe internet sau in mentalul celorlalti. Am putea ajunge chiar la descoperirea de simboluri universale pe care sa le intelegem cu totii, intrisec, de la prima privire aruncata. Dar daca nu, nici o problema... pentru ca putem crea si pictograme neabstracte.

Putem exprima stari interioare mai fidel si mai satisfacator. Nu va mai fi nevoie sa ne plangem ca nimeni nu ne-ntelege. ha. Stari nasoale in culori posomarate iar stari frumoase in culori vioaie insotite de sunete aferente de pasari cantatoare si ape curgatoare.

Imi imaginez unde am putea ajunge daca am folosi de mici un astfel de sistem de exprimare.
Cred ca am functiona doar pe partea dreapta a creierului si am avea tot timpul acces la hiperspatiu, iar legatura cu spiritul si lumea spirituala ar fi permanenta. Imagineaza-ti asta.


Punctul 2.
Am putea inventa o casca cerebrala care sa capteze imaginile mentale. Si astfel am regiza mini filmuletze prin care sa transmitem ceea ce avem de transmis. In decursul concentrarilor si atentiei acordate inspre a stapanii aceste procedee mentale ne vom stimula glanda pineala si vom incepe sa avem acces constient la hiperspatiu. ET cetera.



Enz

Fapt: Civilizatia se poate dezvolta si in absenta limbajului abstract. Din contra, civilizatiile antice care se bazau pe limbajul pictografic aveau cunostinte avansate de astronomie, arhitectura si spiritualitate.

Sumerienii foloseau un limbaj pictografic, stilizat pana la scrierea cuneiforma, care desi pare
abstracta si extraterestra este total descriptiva. Scrierea lor nu era alcatuita din litere ci dintr-o insiruire de pictograme simplificate.






Egiptenii la fel. Ei practic au ridicat procedeul de exprimare pictografica la rang de divinatie. Hiero inseamnand sacru si gliph - simbol. Pentru o exprimare mai rapida au facut la fel ca sumerienii reducand pictogramele complexe la unele mai simple, dar totusi ramanand pictograme !
Hieroglific, Hieratic (sacerdotal) si Demotic (pentru popor)




Limbajul ebraic se pare ca functioneaza pe acelasi principiu, in care o litera e un cuvant complet... un simbol intreg al unui obiect. 




Ceva asemanator se intampla cu chineza si japoneza.






Mesoamericanii. Arhitectura complexa... astronomie... zeitati si lumi de dincolo.







Daca la inceput simbolul A reprezenta un cap de vaca si prin el se intelegea clar Vaca, acum ii mai trebuie alaturate alte cateva simboluri pentru a spune acelasi lucru. How the fack is that ? Cum e asta un progres ? Clar cineva a incurcat destul de tare strachinile... undeva intre fenicieni, greci si romani. Ei au preluat sistemele de scriere hieroglifice stilizate si le-au folosit ca niste... lemne, inventand ceva mult prea abstract si complicat in care ai posibilitatea minima sa-ti rupi capul, adica mintea.

Scrierea asta imagistica avea un scop acolo ca nu degeaba o tineau egiptenii de sfanta si anume sa nu pierzi contactul cu realitatea. Sau mai bine spus, sa nu iti fure mintea sufletul.   :planet:

Xanadron

#21
Dragi tovarasi si pretini, aveam de gind sa nu mai dau apa la moara ipotezelor astora lingvistico-onirice :lol: (parerea mea doar, evident), da' vaz ca eludati elegant intrebarile/obiectiile LMC (La Mintea Cocosului) - nu ma mai mira totusi asta, fiindca si colegul @Dharanis prezinta aceleasi simptome.
Hmmm, sa fie vorba de-un virus, Waffenbruder ?  (pfui, incerc sa-l desenez - poate asa intelegeti mai bine, da-i prea mic si-mi iese mereu doar un pixel albastru.) :-D
(hmm-bis @abyss: la tine banuiesc de fapt, hotzomane, alte motivatii - de stoarcere a ultimului "pixel de informatie")... :wink:

Hai sa luam deci notiunea "vaca" - pe care deduc c-ar fi preferabil s-o pictam decit sa scriem/pronuntam 4 litere amarite.
Bineee... ce ne facem insa daca doamna vaca ne ridica probleme mai fin detaliate decit enuntzuri simplissime de tipu' "Tzaranu' cu vaca sint pe camp" -  detalii pe care musai tre'sa le comunicam altora apropo de rasa / selectie etc?
Cum ati "traduce" voi deci pictografic rindurile/ideile astea "primitiv exprimate" in scrisul actual?

Rasa Montbeliarde provine din Bos Taurus Frontosus şi face parte din grupul de rase "bălţate roşu cu alb" aparţinând familiei Simmental şi Fleckvieh, fiind membră a Federaţiei Internaţionale Simmental & Fleckvieh (WSFF) şi a Federaţiei Europene Simmental.
-          Începând cu 2009 Umotest – Coopex au investit în primul laborator din Franta pentru obţinerea materialului seminal sexat!
-          2009 – 2010: selecţia asistată cu ajutorul markerilor genetici – tauri genomici.


Cu riscul sa par doar un alt bou, :lol: ma retrag deci pe alte topicuri  - nu fara sa mai disec insa o ultima oara si elucubratiile Dharanice - despre care am in continuare aceeasi parere profund negativa, in ciuda utilitatii intrinseci a unor linkuri.
Ce folos insa, daca-s inghesuite fortzat intr-un context al Terrei cu Platfus rezultat din premize false,totalmente ilogice?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Enz

Waffenbruder ? vezi ca-ti joaca mintea feste, tocmai avertizam despre asta  :ufo:

Citat din: Xanadron din  17 Iulie 2014, 09:25:57
Bineee... ce ne facem insa daca doamna vaca ne ridica probleme mai fin detaliate decit enuntzuri simplissime de tipu' "Tzaranu' cu vaca sint pe camp" -  detalii pe care musai tre'sa le comunicam altora apropo de rasa / selectie etc?
Cum ati "traduce" voi deci pictografic rindurile/ideile astea "primitiv exprimate" in scrisul actual?

Rasa Montbeliarde provine din Bos Taurus Frontosus şi face parte din grupul de rase "bălţate roşu cu alb" aparţinând familiei Simmental şi Fleckvieh, fiind membră a Federaţiei Internaţionale Simmental & Fleckvieh (WSFF) şi a Federaţiei Europene Simmental.
-          Începând cu 2009 Umotest – Coopex au investit în primul laborator din Franta pentru obţinerea materialului seminal sexat!
-          2009 – 2010: selecţia asistată cu ajutorul markerilor genetici – tauri genomici.


Complicatii inutile ale civilizatiei tampito-actuale ! Taranul se descurca de sute de ani cu vaca spunandu-i vaca la tara, orasanului ii trebuie denumiri in latina si alte pologhii. Mah (impersonal). Am uitat, orasanul e foarte smecher si cult ca de aia isi permite sa stea toata viata intr-un cub de beton cu ochii si mintea in reverie virtuala.

Cum s-or fi descurcat egiptenii sau chinezii cu specii de vaci care nu participau la conferinte internationale si fara nume din limbi straine. Dar mezoamericanii cu biodiversitatea din bazinul Amazonian ?

Scuza-ma ca-ti spun dar ori esti prea trecut de un anumit punct ca sa mai poti intelege faza asta cu limbajul pictografic si de ce e important in relatie cu imaginatia si glanda pineala... si deci ancorarea in lumea spirituala de care suntem izolati si naufragiati in momentul de fata... ori esti invidios pe like uri.  :lol: )))

Xanadron

#23
Stimabilissime coleg @Enz, Waffenbruder e DOAR apelativul (antic, vechi si de demult :lol:) pe care-l folosim - reciproc - eu si abyss.

Asta-i viatza insa... un sir de erori, mai ales atunci cind te axezi p-un singur topic imediat cum intri p-un forum - chestie din care pot rezulta 1001 deductii, de care n-am insa timp acum.

P.S. Ai dat-o-n bara si cu Like-urile: pina acu' vreo luna aveam 8.000 sau 9.000, da' altii - cu adevarat invidiosi se pare -  :lol: le-au facut disparute mai dihai ca avionu' ala malaiezian.
Desharta marire si ele-like-urile oricum.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#24
Xanadroan"e"...vezi ce s-a ales de noi.../?
Chiar ca a venit momentul sa ma retrag si eu o vreme. Ma duc sa ma incarc cu imagini reale.

Inca o data... o vara minunata sa aveti!

Enz

#25
Opinia publica zice ca limbajul in ziua de azi e mai simplificat decat pe vremurile de'demult cand pentru a te exprima trebuia sa folosesti un exces de peste 2000 de hieroglife (egipt) sau cine stie cate si mai cate in alte sisteme. Asa, prin fenicieni, comercianti iscusiti, s-a introdus abstractiunea. In loc de cateva mii de hieroglife care prin simplificare pictografica ajungeau sa reprezinte cateva mii de simboluri... s-au cooptat doar acele simboluri considerate importante si astfel s-a ajuns la 20 si ceva...  de litere din care apoi, s-au ansamblat cuvinte. Pff, foarte misto, ce idee iscusita. Simplificat la maxim si apoi... expandat.
Si de unde s-a plecat ?

Limba romana are undeva la peste 50.000 de cuvinte (nimeni nu stie exact) iar celelalte limbi, la fel.

Fenicienii, comercianti de duzina fara smecherie culturala... au importat si ei simbolurile cele mai folosite in culturile din asia mica si egipt fara sa fie atenti la semnificatia lor reala si au zis ca, man, sunt prea multe, ce vor astia, las ca le comercializam noi si le vindem ca si altceva si asa... s-a ridicat limbajul abstract... babilonian. Grecii au fost un pic mai circumspecti, avand in vedere ca ei aveau legaturi mai delegationale prin Egipt... si au mai pastrat un pic de remanescenta ideografica, in alfabetul lor. Literele lor au mai pastrat putin din aspectul pictogramelor arhaice.

Romanii... au profitat din plin (sau plen) si au inventat Senatul. In care limbajul abstract putea fi folosit orisicum numai pentru a exprima adevarul nu. Secretul Romanilor - politica ! Prima victorie a limbajului abstract.

Apoi, grecii s-au gandit ca au ramas in urma fata de romani si (desi erau mai in valea istoriei cronologic vorbind ) au zis ca tre sa aiba un contracandidat pentru Politica romanilor. Si... au inventat Filozofia. Mda, daca nu iti pierd capul astia care te conduc cu aberatiile lor...  ai oportunitatea sa ti-l pierzi singur cu ale tale. ...


PS catre moderatori, e foarte enervant sistemul asta cu preview, ajung sa-l depasesc vreodata ?!