Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Paradoxul Orbitei Galactice

Creat de Dharanis, 01 Iulie 2014, 17:31:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

prodcomb

@Dharanis, un capitol important al Opticii se ocupă de aberaţii.
Necazul este că acestea există şi în alte domenii ale cunoaşterii (sau mai precis ale necunoaşterii).
Experimentul pe care l-ai prezentat (făcut de alţii) cu cele două bile aruncate în vid este incomplet; refă experimentul cu cele două bile, dar amândouă fiind în mişcare de rotaţie rapidă, una dextrogir şi alta levogir, dar atenţie la poziţiile planele lor (ale rotaţiilor).
Te aşteptăm cu noutăţi (nu cu aberaţii).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

StarDust

#16
Citat din: maurice din  25 Decembrie 2014, 17:26:41
stimate coleg Stardust, nu inteleg de ce il combati atat de vehement pe colegul Dharanis, de parca esti unicul care detine adevarul absolut. omul este avid de cunoastere si experimentare, daca ar lua totul de bun acum ai fi cioplit inca in piatra. Dharanis ne prezinta niste teorii si isi pune intreabari despre paradoxurile care nu sunt explicate pe deplin de stiinta. forumul este pentru o dezbatere constructiva dar din pacate tu nu faci decat sa jignesti. il admir pe Dharanis ca nu se coboara la nivelul tau dar eu nu mai suport sa vad cum poluezi acest topic. nu te opreste nimeni sa-ti deschizi subiectele tale care desigur nu vor fi ciorba . multumesc.
p.s. apropo, cred ca ar trebui sa-ti schimbi numele si poate nu o sa mai fi praf.

Stimate coleg maurice, poate ca intr-adevar m-am exprimat cam dur, dar ma deranjeaza cand cineva care afirma ca detine adevarul absolut (in opinia sa) vine pe aici cu afirmatii care contrazic chiar si lucruri elementare, usor verificabile si prea bine cunoscute, si pe deasupra ne mai si expediaza pe aici sa ne cam vedem de treaba caci altii"destepti" se ocupa cu calcule elaborate, nu noi...
Iar eu... nici pe departe nu detin adevarul absolut (oare de cate ori trebuie sa mai mentionez asta?). Am exprimat pe aici doar niste chestii de bun simt zic eu, care sunt sigur ca deranjeaza pe anumiti asa zisi "ganditori liberi" care doar din dorinta de a fi "altfel", "emana" tot felul de teorii care mai de care mai fantastice care din pacate nu mai au nici o tangenta cu realitatea.
Nu am facut sa-i raspund lui Dharanis cu exact acelasi ton folosit de el pe aici. Daca a deranjat, asta e...

Citat din: maurice din  25 Decembrie 2014, 17:26:41
...
p.s. apropo, cred ca ar trebui sa-ti schimbi numele si poate nu o sa mai fi praf.

Colega, am vazut destui mult mai "praf" decat mine, asa ca... stau linistit!  :lol:
Deci, mult succes in continuare in a discerne "praful" de realitate!

Asta este... daca mai ai si alte asemenea nelamuriri, sau nemultumiri le poti exprima pe PM, ca sa nu fim prea off-topic pe aici (daca aici mai poate fi ceva off-topic).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

abyss

Deci, sa vad daca eu ca profan am inteles: ...oricine poate înțelege din postari le lui Dharanis ca ceea ce numim gravitație este de fapt o mișcare de curgere atât descendenta cât și ascendenta a unui flux de particule numit eter, particule subato mice cu proprietăți magnetice. Acest flux sau mișcare este întreținută de surse diferite care eliberează aceste fluxuri cum ar fi soarele ori grupuri de sori ajungand în final la găurile negre care prin absorbția eterului creaza și întreține mișcarea materiei/energiei prin cosmos, mișcare care generează la rândul ei distilarea undelor pana la cele mai înalte frecvente.
  Acest flux de particule creaza o membrana sau anvelopa energetica în jurul fiecărui obiect aflat în mișcare ...fie ca e vorba de o stea...planeta ori picătură de apa....sau mai bine zis : sistem energetic deschis...deschis către fluxul eteric al planetei cât și către cel cosmic.
   Cam grosiera prezentarea mea...dar am înțeles bine?

Ganditorul

#18
@Dharanis a ridicat o problema interesanta nu neaparat prin continut ci prin tehnica de abordare. Nici eu nu cred ca teoria Bing-Bangului explica evolutia materiei in Univers . A fost si este o teorie frumoasa care a satisfacut curiozitatea umana la un anumit nivel al bagajului de cunostinte avute de umanitate la un moment dat. Acum cautam alta explicatie, cu un alt bagaj de cunostinte.

Nu sunt astrofizician si cand am dat exemplul palelor unei elice de avion care nu se curbeaza odata cu inaintarea aparatului am urmarit altceva : am subliniat subiectivismul cu care privim aceasta problema ridicata de @Dharanis.

Pentru ca in cazul elicei de avion noi suntem un obsevator macro ce emitem teorii asupra unui Univers micro ( particolele atomice si subatomice ce compun elicea avand - proportional - cam aceleasi distante intre ele ca si cele pe care le observam intre componentele materiei macro=Universului) in timp ce in cazul "Paradoxului Orbitei Galactice" suntem un observator micro ce incearca sa descifreze evolutia unui sistem macro.

Totusi cred si subliniez faptul ca indiferent de abordarea subiectului ar fi absurd sa pornim de la ipoteza ca fortele si energiile universale se definesc si se manifesta diferit in functie de noi, de oamenii care facem observatia si analiza.
Ar fi un orgoliu nemasurat, si cred eu si o mare eroare, sa consideram ca fortele si energiile universale ( si ma refer aici la ceea ce cautam cu adevarat, la acele forte care stau la baza evolutiei materiei in Univers - indiferent de dimensiunea observatorului care face analiza ) se manifesta intr-un fel la nivelul Micro-Universului aflat sub dimensiunea noastra si in alt fel in Macro-Universul aflat mult peste dimensiunea noastra materiala.

In definitiv cred ca cercetarile de la CERN sau alte complexe stiintifice similare studiaza micro-Universul incercand sa afle legile acestuia (inclusiv fortele si vitezele la care "sistemul solar" atomic se destrama in particole subatomice ) pentru ca apoi, odata descoperite aceste legi ale evolutiei micro-Universului sa se faca o proiectie, o extindere spre deslusirea evolutiei Macro-Universului.

Singura variabila care ar trebui sa separe teoria de evolutie a celor doua Universuri ar fi TIMPUL - pentru ca ceea ce obtinem ca evolutie a micro-Universului in valori de timp de ordinul milisecundelor-secundelor-minutelor ar trebui sa se manifeste la nivelul Macro-Universului in valori de timp de sute de mii, poate milioane de ani ( sau ca sa gasim o "baza comuna" - in valori de timp traduse in acelasi numar de rotatii ale "planetelor/electronilor" in jurul soarelui/nucleului atomic" ).

Practic, ca sa sintetizam la maxim discutia, ne aflam pe o scara a frecventelor - unde evolutia mico-Universului se manifesta la o frecventa infinit mai mare decat evolutia in macro-Univers - fortele si energiile ce genereaza aceste evolutii fiind aceleasi.
Ar fi absurd sa credem ca exista o "separatie radicala"  a fortelor ce actioneaza asupra materiei in Univers in functie de dimensiunea noastra materiala - unele fiind energiile si fortele ce actioneaza in Micro-Universul pamantean si altele energiile si fortele ce actioneaza in Macro-Universul observabil de pe Pamant. Parerea mea.