Subiecte...Ireale/Science Fiction! > Idei plate.

Paradoxul Orbitei Galactice

(1/4) > >>

Dharanis:


Vizionare completa pe: http://img411.imageshack.us/img411/3817/scan0001v.jpg

Primul fizician de renume care si-a dat seama ca datele oficiale despre deplasarea sistemului planetar heliocentric spre steaua Vega sunt complet gresite a fost Oliver Lodge, in 1920:

The sun moves in space at a velocity of about twenty kilometers a second (in relation to the nearby stars). This motion, according to Lodge, must change the eccentricities of some of the planetary orbits to an extent which far exceeds the observed values.

Asa cum se poate vedea din graficul de mai sus, orbitele planetelor/Soarelui nu sunt compatibile cu legile lui Kepler, care sunt valabile DOAR in cazul in care sistemul planetar heliocentric ar fi stationar.

Daca teoria Big Bang ar fi fost adevarata atunci intregul sistem solar ar trebui sa efectueze mai multe miscari de rotatie:

1. Prima dintre acestea fiind o deplasare de 20KM/s catre steaua Vega.

2. Cea de a doua fiind rotatia Milky Way Galaxy in jurul propriei axe, 350KM/s.

3. A treia deplasare ar fi rotatia cluster of local group of galaxies (din care ar face parte si Calea Lactee) in jurul centrului Virgo Super Cluster, 627KM/s.

Pentru o vizualizare mai buna puteti accesa

http://www.blazelabs.com/pics/universe.gif

Mai multi astronomi si cosmologisti au cercetat prima dintre aceste miscari ale sistemului solar care s-ar deplasa catre steaua Vega.


Adica asupra fiecarei planete simultan cu fortele care pastreaza planetele in orbita in jurul Soarelui (in versiunea heliocentrica) AR TREBUI SA ACTIONEZE INCA O FORTA DE DEVIERE LATERALA, asa cum se poate vedea din grafic, unde orbitele planetare devin de fapt CURBE ELICOIDALE.

Tinand seama ca soarele impreuna cu planetele sale s-ar deplasa spre steaua vega cu o viteza constanta, egala cu aproximativ 20km/s, prima lege kepler este incompatibila cu miscarea soarelui si a intregului sistem solar spre steaua vega.


Traiectoria planetelor in jurul Soarelui ar trebui sa fie plana NUMAI daca 'centrul sistemului solar', AR FI IN REPAUS.

Daca insa, 'centrul sistemului solar' este in miscare uniforma spre steaua Vega, atunci aceasta miscare este perpendiculara pe planul elipticei, se compune cu miscarea planetelor din planul orbitelor eliptice - o miscare rezultanta tridimensionala, in care traiectoriile planetelor sunt curbe elicoidale, situate pe suprafetele laterale ale unor cilindri eliptici.

Un alt grafic care ne arata situatia:
Aceste curbe elicoidale NU SUNT COMPATIBILE CU LEGILE LUI KEPLER; daca sistemul nostru planetar heliocentric NU SE DEPLASEAZA CATRE STEAUA VEGA, sau prin Milky Way, atunci toata astrofizica actuala trebuie sa fie modificata.


Dharanis:
Am recuperat adresa de web a primei fotografii:http://i113.photobucket.com/albums/n206/dharanis1/scan0001_zps36df97a4.jpg


Iata si alta imagine care explica paradoxul orbitei galactice:

Ganditorul:
Nu prea inteleg ce combati aici.
Practic incerci sa demonstrezi ca exista o teorie care spune ca planetele ar trebui sa fie undeva in urma soarelui pt canu exista forte care sa le tina in acelas plan cu Soarele . ok ? Am inteles bine ?
Bun. Atunci si la deplasarea unui avion centrul elicei ar trebui sa fie inaintea varfului palelor, elicea curbandu-se spre inapoi pana ajunge sa semene (probabil) cu o ciuperca,  pt ca nu exista forte suficiente care sa tina centrul elicei in acelas plan cu varful palelor atunci cand avionul se deplaseaza cu o viteza de x km/h.
Sincer m-am uitat la avioane cand eram mic dar n-am observat o asemenea deformare - probabil cu aparate mai sofisticate care masoara cu laser sa iasa ceva din teoria asta , :martiansad:

P.S. Unde mai pui ca pe Pamant exista si o forta de frecare care se opune inaintarii - spre deosebire de spatiul cosmic unde miscarea e in vid. O fi stiut Doamne-Doamne ce face cand a facut, planetele, sistemul solar. galaxia...

prodcomb:
Dinamica stelară este o parte frumoasă a astronomiei (astrofizicii).
Unul din vechile rezultate obţinute de această ştiinţă este determinarea apexului solar cu coordonatele ecuatoriale:
ascensia dreaptă = 271 grade sau 18 ore 04 minute
declinaţia = +30 grade
Mai aproape decât Vega este omicron din Hercules.
Dar sunt mult mai multe rezultate mai noi şi mai interesante (stranii). Nu mai vorbesc de "paradoxuri".

tractorbeam:

--- Quote from: Ganditorul on  04 November 2014, 19:21:49 ---... Atunci si la deplasarea unui avion centrul elicei ar trebui sa fie inaintea varfului palelor, elicea curbandu-se spre inapoi pana ajunge sa semene (probabil) cu o ciuperca,  pt ca nu exista forte suficiente care sa tina centrul elicei in acelas plan cu varful palelor atunci cand avionul se deplaseaza cu o viteza de x km/h....
--- Quote ---
Nu stiu daca se poate sustine comparatia, elementele palelor de elice sunt intrinsec legate unele de altele printr-o forta de coeziune moleculara muuuult mai puternica (si care se exercita la distanta mica-mica) comparativ cu orice alta forta -zic eu slaba, care ar modifica structura cristalin-atomica. In cazul elementelor care nu sunt legate intre ele - eventual ceva eter sa faca legatura - cred ca daca sistemele planetare totusi se invart cam in acelasi plan de cand mama lor le-a dat nastere (mama Tiamat) probabil ca regula asta este.

Ca sa nu-i dau apa la moara lui Dharanis zic numai atat: teoria Big-Bang are destule flaws ca sa incercam sa explicam orice observatie care nu se incadreaza in ce stim prin faptul ca Big-Bang nu permite asta. Ca orice teorie si BB o sa fie modificata - major zic eu  - in anii urmatori.
--- End quote ---

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version