Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tunguska1908 - Pământul Plat - Fulgerul globular al lui Tesla-nici macar ipoteze

Creat de Dharanis, 24 Iunie 2014, 11:38:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

horia2008

Dharanis, recunosc ca in ignoranta mea sunt circumspect fata de ce indrugi tu pe aici si fata de superioritatea pe care o afisezi cu pretiozitate; dar m-ar interesa partea asta de mai jos cu presiunea curentior telurici, poate reusesti sa ma prinzi cu niste detalii, atat cat pot pricepe desigur, daca-ti merita efortul sa luminezi chibitzii de pe-aici fara sa-i trimiti la plimbare sau sa-i altoiesti cu linkuri...
Citat din: Dharanis din  15 Iulie 2014, 15:21:02
Se pare ca nu intelegi fizica curentilor oceanici. Ai mentionat tocmai acest subiect: curentii oceanici si racirea straturilor de apa...primul fenomen are legatura cu presiunea in mod absolut, prin presiunea vantului sau a curentilor telurici
Iar cu Dr. Bursuc, cum dracu' ca despre asa o somitate nu gasesc decat in Libertatea  (dupa generalu' phsihopupu, e chiar de premiul Nobel) de sau pe scientia pomenit acolo de clona lu' sandokhan  :evil: (doar nu de tine  :roll:); +eternul articol, care bantuie 'net-ul, despre reteaua de tuneluri descoperite si descrise de Dr. Bursuc
Astept cu interes



abyss

Trebuie sa recunosc ca felul in care Dharanis prezinta teoria presiunii corzilor are un spil nemaiantalnit... Cool! :)  Pana la urma totul rezida in vizualizarea mentala a teoriei presiunii... Si e adevarat , cu cat viteza creste presiunea scade. Frumoasa teorie, dar si plina de aplicatii practice.
  Teoria presiunii corzilor are comparativ efectul asemeni unui ac de seringa infipt in zona musculara fesiera. Daca fibrele/corzile musculare se incordeaza...acul se indoaie. La fel si aceste corzi de camp, lovesc acul unei busole pana cand il aliniaza pe directia lor. Teoretic, daca presiunea corzilor e variabila dpv al densitatii atunci acul ar trebui sa se stabilizeze cu o viteza mai redusa la altitudini cu presiune de curenti scazuta. 

povestea asta ma duce cu gandul la Isis si Nephtis...ascend and descend...and the monkeys! :rainbow:

Ganditorul

Dharanis - nu vrei tu sa fi dragut si sa "pescuiesti" in alta parte cu prostiile si enormitatile pe care le spui  (ca date tehnice nu sunt decat atat cat sa atraga "guvizii" la unditza) ? restul is basme ...

Nu stiu daca pescarul esti tu sau Dr Bursuc dar pe informatii trunciate sau deformate nu poti obtine nimic.

Suflanta de 5 mach ...intr-o camera in care dai afara "fulgerul globular" deschizand geamul ? Serios ? Nu pui si o suflanta in holul parlamentului, macar una de 2 mach - sa vedem care geamuri raman in "picioare" ?

- Dr Bursuc lucreaza la C.U.G. (Combinatul de Utilaj Greu Cluj) - unde face experiente si descopera un miraculos fenomen ...intr-o uzina in care se faceau echipamente energetice: în special cazane cu abur, cazane de apă caldă, cazane cu destinație specială, arzătoare, echipamente pentru centrale termice si avea din 1980 o sectie  de utilaj tehnologic complex, forja grea, forja ușoară, oțelăria electrică și turnătoria de oțel, inclusiv laboratorul central de analize capabil să efectueze testări mecanice și chimice utilaje pentru manipularea de oțel cald, cuptoare de tratament termic primar și secundar, oale de turnare, utilaje de turnare, instalații de șablat, cilindri laminori, caje de laminare, alte utilaje pentru liniile de turnare continuă, prese mecanice pentru ambutisat caroserii, prese de debitat, prese hidraulice, prese de debavurare, prese mecanice, ciocane pentru matrițare în gama 250 - 2500 tf .
Ma da ce-al drk era Bursucul asta - facea experiente privind aerodinamica intr-o uzina a statului ce facea utilaj greu pt turnatoriile de otel  :evil: ! probabil ca-si finanta singur proiectul sau avea sponsorizari americano-ruse ... care-i permiteau sa studieze "vantul" in fabrica in care se facea "otelul" !!! Avea "cojones" omul, nu gluma ! Si asta intr-o perioada in care totul era controlat strict de ...partid si sinistralui sotie . Brava.

Dr Bursuc lucra la C.U.G. cluj dar ...se intoarce acasa, la lucru, la Iasi ? Da pe la polul nord nu vrei sa ne plimbi ca sa afli unde si ce lucrau unii ingineri, speciali, in acea perioada ?

- Aia cu INCREsT-ul ti-o servesc eu (din 1978 -  Institutul național pentru creație științifică și tehnică) : institutul de cercetari infiintat pentru si la comanda cabinetului 2 - adica a lu' Leana - oameni capabili, resurse din belsug ... caracter incert.
INCREST-ul de pe Bd pacii 220 nu era INCREST ci era de fapt Uzina Turbomecanica (dar cum sa stie asta unul de la ... Cluuuj :rainbow:) - aia de trebuia sa faca avioane romanesti ROMBAC - daca englejii respectau contractul cu noi (ala incheiat de Ceausescu, plimbat cu caleasca HMQ ) si promisiunea facuta lui Coanda de a livra motoare Rols. N-au venit motoarele ca "se incalcau drepturili omului" - adio avioane romanesti - iar specialistii au migrat. Vrei sa-i cauti p'aia de stiau ceva - incearca Canada, Australia & Co.

Alte dorinte de "pescar" mai ai ?

P.S. sa sti ca Bursucul are niste conotatii in cultura romaneasca si daca ai un pic de timp (macar tot atat cat cheltuim noi ca sa citim aberatiile oferite de tine) ar fi bine sa urmaresti atent "povestea Bursucului" spusa de Toma Caragiu:

https://www.youtube.com/watch?v=XzOMslsRVNg&feature=kp#!

https://www.youtube.com/watch?v=XzOMslsRVNg

Ganditorul

P.S.S.
Ar cam trebui sa-ti cer scuze pt ca linkurile unde ne triiti sa citim "senzationale carti bursucesti" fac sa bingane pana la roshu sistemele de protectie antivirus ale PC.

Dharanis

Dr. Constantin Bursuc si-a relatat intreaga poveste insotita de fizica si matematica la greu precum si testele care au avut loc sub supravegherea MAN, datele sunt extrem de concludente.

Toate informatiile din paginile 106-112 sunt adevarate, laboratorul unde a fost realizat primul fulger globular, precum si testele ulterioare de care am amintit.

Cartea explica cum a fost descoperit efectul de dubla torsiune, si matematica-fizica necesara pentru a intelege tot materialul.

Ganditorul a postat informatii false, de ce numai el stie. INCREST era localizat exact acolo unde a spus Dr. Bursuc ca era localizat; iar informatiile despre dubla torsiune si fulgerul globular sunt absolut adevarate.


Iar efectul antigravitational observat este real: fulgerul globular sfideaza fizica conventionala.



Discutam aici de peste 2 luni despre presiunea gravitationala: existenta curentilor telurici (vezi experimentele efectuate de Dayton Miller, T. Henry Moray, T. Townsend Brown, Nikolai Kozyrev, Bruce DePalma).

Acesti curenti telurici sunt cei care cauzeaza mareele.


Pentru voi, mai fac o incercare.


Efectul Allais: existenta ether-ului, efect descoperit de laureatul premiului Nobel, Dr. Maurice Allais, si redescoperit la Iasi in 1961 de catre trei dintre cei mai buni fizicieni romani ai sec. XX.

http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?PHPSESSID=n0bj0dkp1kfccg4el0a6lfcm64&topic=30499.msg1623305#msg1623305

horia2008


Xanadron

Mai poposesc prin zona (pentru ultima oara - promit) doar ca sa reamintesc faptul ca multe din (sub)temele dharanice au mai fost dezbatute - sau macar pomenite - p-aici.
Evident insa ca fara sa faca atitea "valuri" ca acum, nefiind circumscrise unor concluzii senzationaliste si implicit socante prin radicalismul lor deloc fondat.

Nu ma mai mira totusi de ce forumul ala anglofonez cu tema obsesiva "Pamintu' Plat" e cu un ordin de marime mai popular decit RUFOn (ex. 1.972 vizitatori simultan, comparativ cu max. 204 aici.)
Nu pot deci decit sa felicit pe cei :evil: care deturneaza cu succesuri :lol: maxime Turma inspre dezbaterea ab nauseam in directii irelevante pentru soarta ei.

Repet totusi: unele linkuri sint realmente utile, luate insa doar "per se". Degeaba insa le-am postat si eu de-acum multi ani - ex. efectul Biefeld-Brown cu trimitere la JLNaudin.www, folosit se pare pt. propulsia suplimentara a "invizibilului" B-2 - daca n-am fost inspirat sa adaug ca B-2-urile zboara deasupra Terrei Plate, n-a urmat nici macar o replica, daramite tsunami-ul de postari post-dharanice...

La fel cu tema optimizarii... dinamice prin emisii EM tangente cocii portavioanelor 'merigane, care pot naviga cu peste 100 noduri (185 km/h) dupa ultimele dezvaluiri f. credibile... Clar ca trebuia sa mai zic insa ca ele-portavioanele mai cad citeodata  din prea multa viteza in haul de la marginea Pamintului cu Platfus, :-D si-asa as fi pus fitilul unor controverse aprinse pina la flames. :star:

De fenomenul Tungusk ce sa mai zic, ca orice-as zice nici macar nu se comenteaza... Ar fi fost OK sa fi fost si injurat apropo de declaratiile lui V. Uvarov de ex., dar asa... mai bine tic-TAC. 8-)

In loc de concluzie: ma vad nevoit sa-mi iau o vacantza (evident ca pe dosul placintei terrane, unde-am auzit ca se afla Raiul, fatza asta rascoapta fiind Iadu' :evil:) si la intoarcere sper sa gasesc un forum ceva mai sanatos.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#97
   Scuze compadre, dar care ar fi acele directii utile...noua? avioane pocnite in zbor? robotei martieni? razboaie de fatada aiurea-n pix pe glob? Nu stiu ce destainuire a vreunui chec pensionat  de la cia? Intalniri de gradu 33 sau ce...vreau sa stiu care sunt alea multe si marunte-n directie de nu mai traieste turma fara ele. Tocmai ca turma dupa stirile mai adineaori amintite schelalaie de adictie precum cainii la sunetele de clopot.
   Nu. Stirile si ideile importante sunt in jurul adevarului, iar pentru noi aici adevarul ar trebui sa fie propulsia aia blestemata care nu umfla de bani barosanii planetei, care ar putea sa ne faca sa intelegem ce inseamna corzile de camp magnetic, din ce sunt alcatuite, ce este electricitatea, ce  tip de curenti foloseste corpul uman si de ce acesta are o baterie cu acid si in special faptul ca acesti curenti sunt unul si acelasi lucru care transporta energie si informatie. Am putea avea un paradis pe aceasta planeta si timp sa traim pentru lucruri care sa merite nu doar pentru a rostogoli in plan individual probelmele care nu dispar niciodata decat odata cu existenta noastra mizerabila de consumatori prapaditi.

...

   Colegul dharanis afirma conceptul sau de atractie gravitationala, ambalat intr-un spil numit pamantul PLAT. Afirma ca presiunea acestor corzi creaza mareele. Voi doar il minimalizati, il ridiculizati...si ma intreb de ce atata patima, atata dorinta de a-l goni de pe forum. Pacat, macar spuneti clar: bai, nu avem voie sa discutam despre tehnologiile care au la baza curentii magnetici, ne omoara astia. Hai mai bine sa discutam despre razboaie false, despre orice altceva astfel incat sa mai treaca 30 de ani ca sa-si vanda rusoii petrolu, prietenii gazu lichefiat si tot asa...poate o mai si mierlim cativa dintre noi si uite asa ne furam singuri caciula.

   Va spun, gresiti si sper sa gresesc si eu cand afirm aceasta. Insa omul are dreptate. Electricitatea si magnetismul sunt unul si acelasi lucru. Nu exista gravitatie asa cum o stim si cum nu a explicat-o nimeni oficial ci presiune exercitata de magnetronii care circula turbionar in linii de camp magnetic. Daca turma nu ar fi turma ci fiinte inteligente si luminoase ar cauta neincetat sa evolueze si sa inteleaga sistemul de referinta in care se afla.

Am spus intr-o postare anterioara: Isis si Nephtys + turma de maimutze. Cine a cautat sa inteleaga?
Iata pun si o imagine (vezi Waffenbruder ca fara poze lumea nu precepe?), inca o data cu cei doi curenti magnetici:


"Ascend and descend; descend with Nephthys, sink into darkness with the Night-bark. Ascend and descend; ascend with Isis, rise with the Day-bark."
"Urca si coboara; coboara cu Nephtys , scufunda-te in intuneric cu Barca-Noapte. Urca si coboara; urca impreuna cu Isis in Barca-Ziua"




http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/fringe2012a.html

Copacul vietii, axul central apare ca o  bobina dublu helix :

fiulploii

Citat din: abyss din  17 Iulie 2014, 23:53:41
   

   Colegul dharanis afirma conceptul sau de atractie gravitationala, ambalat intr-un spil numit pamantul PLAT. Afirma ca presiunea acestor corzi creaza mareele. ....
Insa omul are dreptate. Electricitatea si magnetismul sunt unul si acelasi lucru. Nu exista gravitatie asa cum o stim si cum nu a explicat-o nimeni oficial ci presiune exercitata de magnetronii care circula turbionar in linii de camp magnetic. Daca turma nu ar fi turma ci fiinte inteligente si luminoase ar cauta neincetat sa evolueze si sa inteleaga sistemul de referinta in care se afla.

....
Cred ca il creditezi pe colegul Dharanis cu mai mult decat a vrut chiar el insusi  :-D
    Electricitatea si magnetismul sunt doua fatzete ale aceluiasi ''lucru'' , cam simplu vorbind . Mai precis se vehiculeaza ideea ca sunt doar umbre 3D ale unei ''chestii 4D sau 5D.

    As dori sa se explice fara alte linkuiri cum functioneaza sistemul nostru solar pe baza conceptului de presiune gravitationala precum si aparitia si functionarea pulsarilor. Dar sa fie coerenta explicatia, legata si eleganta  .  :-D  Oare se poate?

  Cat despre conceptul de stringuri   :-D asemanarea lor cu o coarda de presiune, torsiune simpla sau dubla este doar o chestie de gradinita, sa fie cu iertare insa asta face parte din tehnica popularizarii adica a simplificarii conceptuale la extrem .
   Doar parerea mea, evident .

   Ca tu zici abyss ca Dharanis ar fi vrut sa zica altceva prin conceptul de pamant plat cred ca este analog cu faptul ca prin pamantul plat el ar fi vrut sa faca referire cifrata la sfantul Graal si Doamna Lacului . Si pe cuvant ca pot sa iti demonstrez asta folosind citate din postarile lui si tragand concluzii logice din ele :-D

   (^|^)    :lol:

abyss

Nu inteleg ce nu intelegi. Lasa lucrurile simple cum sunt. Citeste linkurile lui si postarile lui @sadang de acolo. Uita deocamdata de pamantul plat, lasa imaginile sa se formeze si vei intelege cum curg acei curenti, ce inseamna presiune, torsiune, torsiune dubla, ce au facut prin ecranarea sistemelor etc. E greu?

Aliosa

Citat din: abyss din  17 Iulie 2014, 23:53:41
   Scuze compadre, dar care ar fi acele directii utile...noua? avioane pocnite in zbor? robotei martieni? razboaie de fatada aiurea-n pix pe glob? Nu stiu ce destainuire a vreunui chec pensionat  de la cia? Intalniri de gradu 33 sau ce...vreau sa stiu care sunt alea multe si marunte-n directie de nu mai traieste turma fara ele. Tocmai ca turma dupa stirile mai adineaori amintite schelalaie de adictie precum cainii la sunetele de clopot.
   Nu. Stirile si ideile importante sunt in jurul adevarului, iar pentru noi aici adevarul ar trebui sa fie propulsia aia blestemata care nu umfla de bani barosanii planetei, care ar putea sa ne faca sa intelegem ce inseamna corzile de camp magnetic, din ce sunt alcatuite, ce este electricitatea, ce  tip de curenti foloseste corpul uman si de ce acesta are o baterie cu acid si in special faptul ca acesti curenti sunt unul si acelasi lucru care transporta energie si informatie. Am putea avea un paradis pe aceasta planeta si timp sa traim pentru lucruri care sa merite nu doar pentru a rostogoli in plan individual probelmele care nu dispar niciodata decat odata cu existenta noastra mizerabila de consumatori prapaditi.

...

   Colegul dharanis afirma conceptul sau de atractie gravitationala, ambalat intr-un spil numit pamantul PLAT. Afirma ca presiunea acestor corzi creaza mareele. Voi doar il minimalizati, il ridiculizati...si ma intreb de ce atata patima, atata dorinta de a-l goni de pe forum. Pacat, macar spuneti clar: bai, nu avem voie sa discutam despre tehnologiile care au la baza curentii magnetici, ne omoara astia. Hai mai bine sa discutam despre razboaie false, despre orice altceva astfel incat sa mai treaca 30 de ani ca sa-si vanda rusoii petrolu, prietenii gazu lichefiat si tot asa...poate o mai si mierlim cativa dintre noi si uite asa ne furam singuri caciula.

   Va spun, gresiti si sper sa gresesc si eu cand afirm aceasta. Insa omul are dreptate. Electricitatea si magnetismul sunt unul si acelasi lucru. Nu exista gravitatie asa cum o stim si cum nu a explicat-o nimeni oficial ci presiune exercitata de magnetronii care circula turbionar in linii de camp magnetic. Daca turma nu ar fi turma ci fiinte inteligente si luminoase ar cauta neincetat sa evolueze si sa inteleaga sistemul de referinta in care se afla.

Am spus intr-o postare anterioara: Isis si Nephtys + turma de maimutze. Cine a cautat sa inteleaga?
Iata pun si o imagine (vezi Waffenbruder ca fara poze lumea nu precepe?), inca o data cu cei doi curenti magnetici:


"Ascend and descend; descend with Nephthys, sink into darkness with the Night-bark. Ascend and descend; ascend with Isis, rise with the Day-bark."
"Urca si coboara; coboara cu Nephtys , scufunda-te in intuneric cu Barca-Noapte. Urca si coboara; urca impreuna cu Isis in Barca-Ziua"




http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/fringe2012a.html

Copacul vietii, axul central apare ca o  bobina dublu helix :


Fara sa te superi pe mine , eu oaia neagra din turma amintita te contrazic , electricitatea si magnetismul nu sunt acelasi lucru , ca sunt interdependente e cu totul altceva ,  incearca sa le vezi precum cauza si efect . Legat de forta gravitationala vazuta drept presiune la final rezulta tot o lume sferica nicidecum un platou , nu de alta dar ar cam fi necesare variatii foarte mari de la centru spre exteriorul platoului si ar fi diferente vizibile in lumea 2D , asta daca nu cumva va imaginati o lume cu linii drepte de camp .

Omul nu a fost destinat evolutiei de la bun inceput, asa ca slabe sanse sa ajungem sa cunoastem sistemul de referinta in care traim (sa nu vorbim si de rol), mai ales atata timp cat gandim la nivel de individ .
Daca eram cu adevarat o turma poate aveam o sansa sa ajungem mai aprope de adevar , doar ca , exista si ciobani in acest caz si tot din turma fac parte , pacat ca nu se vad in oglinda sa constientizeze faptul .

E cert insa, ne invartim intr-un cerc spiralat pe o sfera plata ... dar nu spre infinit  :evil:

abyss

Nu ma supar. Dar e in regula daca tie ti se pare normal sa obtii cauza cu ajutorul efectului. Totusi ultimele descoperiri ale LHC te cam contrazic, desi din explicatiile lor oficiale rezulta ca le mai trebuie cateva decade de experimente si petrol vandut...

Xanadron

#102
Absolut de acord cu chemarea ta spre axarea intru Adevaruri Esentiale, compadre abyss, da' nu-nteleg ce nu-ntelegi :lol: din neacceptarea de catre JE a "ambalajului" aberant ((Terra Plata) al unor idei veridice, desi radical anti-mainstream privind conexiunile EM-gravitatie, stringurile, etherul, aetherul, vortexurile lor etc.

Altfel nu pomeneam postarile mai vechi (B-2, Biefeld-Brown etc.) invirtite-n jurul acelorasi gogomanii servite de stiintza oficiala.
Sau nu-l indemnam pe inventivul coleg @radhoo sa se axeze si pe aplicatii Free Energy.

Asa ca nu-i rea poate ideea ta de a-ti lua o scurta vacantza (ca si mine) - poate ne mai corectam dioptriile. :-D (si eu exprimarea - posibil sa trec deci la exprimari pictografice :-P.)

P.S.1: Studiind mai bine tema OZN-urilor naziste, am ajuns la concluzia ca s-a mers pe 3 directii principale - prima si cea mai simpla fiind axata pe ideile lui Schauberger si Coanda (vorticial-aero/hidro-dinamice sa le zicem), a doua - pe electromagnetism "pur" cu sursa de inspiratie Tesla (mai complexa) si-a treia - pe vortexuri plasmatice rotative antigravifice de spin levogir (cea mai imbirligata - v. Die Glocke, ghidonata de W. Gerlach & Co.)

P.S. 2: Dupa "vacantza" poate-om discuta si despre un posibil proiect comun initiat aici... in fine, pe RUFOn - aeronautic preferabil zic io, chiar daca la nivel "amatoristic".
Ma gindesc deci la aplicarea efectelor vortexurilor 3D (first nazi stage  8-) pentru inceput, pina ne vin miliardele urmatoare, da' nu ca teologilor manglitori de la ARCA :lol:) la un obect zburatacitor STOL sau chiar VTOL cu propulsie electrica DEP (Distributed Electric Propulsion pt. neofiti - v. Goagal) doar aparent "clasic".
Fiindca spilul de baza ar fi sursa de energie (una "supraunitara"). :star:




Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Citat din: Xanadron din  18 Iulie 2014, 10:32:15
P.S. 2: Dupa "vacantza" poate-om discuta si despre un posibil proiect comun initiat aici... in fine, pe RUFOn - aeronautic preferabil zic io, chiar daca la nivel "amatoristic".
nu mi-o luati in nume de rau, da' poate ar merita incercat si cu prof. Bursuc


Xanadron

#104
@horia2008: Nici vorba ca-s utile orice conexiuni cu oameni "in the know-how", da' cred ca bursucii :lol: ar putea fi contactati doar pt. un proiect eventual de OZN... next level (second nazi stage) , destul de improbabil luind in calcul factorul dintotdeauna problematic - banii. 8-)

Clar insa c-ar fi necesar si pentru "first stage" nu doar un nou topic, ci muuult mai multe...
La fel de clar mi-e insa mie-ma si scepticismul privind sansele minime ale oricarui gen de cooperare-n Absurdistania noastra (si de finantzare - sa mai repet succesu' exclusiv rezervat pt. aberatiile spalatoare de bani gen ARCA?)... darrr, sperantza moare ultima chiar daca-i in coma. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/