Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cel mai întunecat secret al Chinei

Creat de murdoc, 13 Iunie 2014, 07:49:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

@oarecare, ai sintetizat excelent subiectul, cu vorbe potrivite pe care eu nu le-am gasit la momentul redactarii. Si eu cred ca politizarea Falun Gong precum si politica de marketing mai mult distanteaza de ceea ce este de fapt decat explica continutul.
In rest - fiecare e liber sa-si aleaga calea.

abyss

Cred ca ar fi interesant si oportun de a se explica ce este aceasta energie qi si cum e ea prezenta peste tot , si totodata care este relatia dintre aceasta energie si simbolul miscarii respective.

Fiindca nu.s novice in domeniu va invit sa va exprimati parerile cat mai sincer. In fond cum poti vorbi de o energie , de captarea ei, condensarea ei si apoi canalizarea in diferite scopuri daca nu stii ce este...si din acest motiv poti fi acuzat ca e doar gimnastica si un joc al imaginatiei combinat cu cateva coduri morale.

Prin urmare, ce este qi? ce fel de energie este? electrica, magnetica, spirituala...etc? Si de ce ar fi asa. Ar fi important de vazut opiniile fiecaruia. A mea am sa o prezint mai tarziu.


Xanadron

#17
Subscriu la aprecierea clarificarilor aduse de postarile concise (desi nu tocmai scurte) ale noului coleg oarecare - bun venit pe RUFOn cu ocazia asta! Si citeva replici scurtissime:
3. O discutie despre politica PPC va ramane o discutie. Nu ajuta cu nimic ceea ce s-a intamplat si nu schimba cu nimic ceea ce se va intampla. Cam ca o barfa.
Politica PPC e un subiect pe cit de straniu, pe cit de interminabil (dac-ar fi sa fie discutat onest - chestie "TABU" nu fara motive-n media mainstream ) fiindca asa-zisu' comunism chinezoi e de fapt un pseudo-socialism corporatist cu accente clar fasciste, cu sanse mari sa fie extins curind ca experiment lugubru la scara planetara. :x Oricum, de cind miliardarii-s produsi pe banda rulanta-n China "comunista" (sanchi), prapastia dintre saracii si bogatii Terrei s-a adincit dramatic.
Ateismu-n crestere paralela cu gadgetizarea intru controlul total al Turmei de "idioti utili" e o alta tema inepuizabila, offtopic insa aici.

7. Qigong nu este mistic decat daca dorim sa fie. La fel ca si crestinismul.
Laozi si Shakyamuni au facut si au spus ceea ce au avut de facut si de spus. E un pic imatur sa spui ca ar fi facut altfel doar pentru ca ai nevoie sa iti oferi o scuza.

Subscriu - si nicidecum de pe pozitii ateiste, cum (inca) sint unii convinsi c-as avea.

De acord si cu derapajul cam offtopic propus de tine, compadre abyss ("Cred ca ar fi interesant si oportun de a se explica ce este aceasta energie qi si cum e ea prezenta peste tot , si totodata care este relatia dintre aceasta energie si simbolul miscarii respective.") - asa ca reiau fragmentar o postare mai veche de pe topicul "eteric", apropo de simbolistica vesnicelor zvastici "rotative". :lol:

Citat din: mm din  03 Noiembrie 2012, 14:11:33
[...] De abia de aici pot apare ideile. Respectiv: eterul este viu; diferitele fluxuri de eter sunt sufluri vii; functionarea unui OZN ff probabil se bazeaza pe aceste sufluri vii (si nu moarte , adica asa cum le consideram noi tehnicienii).
  Oare nu putem afla natura acestor sufluri transcendente si compunerea lor si apoi sa le folosim? Aceasta e intrebarea.


Intrebarea-i foarte bine pusa, ramine doar "micul" amanunt al raspunsului legat de interfatzarea notiunilor cu utilizarea concreta a interesantei teorii eterice mishiene... mai mult decit pur teoretice totusi, datorita masuratorilor efectiv realizate - si inca-n secolul trecut deja...
Ceva ma face sa cred deci ca rusii au ajuns de multisor la aplicatii practice ale numitei teorii - secrete, evident.  8-)

Clar ca pare de domeniul SF ipoteza aplicarii practice a ideii "suflurilor eterice vii" in tehnologia construirii unui eventual OZN "non-retro-engineered", dar cred ca fie si doar simpla placere 'telectuala a dezmortirii neuronului conteaza inca pentru unii, desi tot mai putini.

In orice caz, marota mea mai veche (a proiectelor negre naziste) m-a gadilat de la prima postare din topicul asta, fiindca-i clar ca germanii stiau destule pe exact aceeasi tema (la care inca sap nu doar eu fara mare spor, ci si altii mai destepti ca Joseph Farrell - inca enigmaticul "Die Glocke" cu-al sau "plasmoid rotitor" metalic-lichid Xerum-525 producator se pare chiar de vortexuri toroidale... ETERICE fiind doar una din directiile de studiu inca de nimeni lamurite).

Las acum deoparte alte studii R&D naziste si mai terifiante "ingropate" si mai adinc (ex.: cercetarile la care-a participat se pare si Dr. Mengele, :evil: privitoare la propulsii "pseudobiologice" utilizind energia cadavrelor "pre-fragezite" inca vii cu anumiti catalizatori), conexiunile cu Tesla&Co si presupusul lui automobil cu propulsie ETERICA, grila Hartman de care se leaga si Mishin cumva, dupa ce-l urecheaza un pic si pe relativistul Einstein etc etc) si mai adaug deocamdata la efortul meticulos-analiticului coleg mm traducerea frazelor finale din linkul postat mai sus:

"[...] the ether is an absolutely non-standard material medium, staying at the same time in three phase states, owing to disturbance from nonequilibrum systems, such as stars and elementary particles of substance.
Eterul e un mediu material non-standard la modul absolut, existind simultan in trei stari de agregare si caruia i se datoreaza disturbarea sistemelor "non-echilibrate" cum ar fi stelele ori particulele elementare ale materiei.

The first most stable phase of the ether is an absolute solid space ("die Feste des Himmels", according to the Holy Scripture), or the energy "bottom" of the Universe, whose elementary structure remains a mystery. In regard to the hierarchy of the vortical structures of the ether, not a single star, but a galactic vortex should be considered as analogue of a classic elementary particle.
Prima stare - si cea mai stabila - a eterului e analoga unui spatiu solid la modul absolut ("die Feste des Himmles", dupa Sfinta Scriptura) ce-ar reprezenta baza energetica a Universului - a carui structura ramine inca un mister. Legat de ierarhia structurilor vorticiale eterice, nu atit o singura stea, cit un vortex galactic ar trebui considerat un analog al clasicelor particule elementare.

Hence, the electron is an accumulation of "plasmic" subparticles ether; and the cause of the origin of the substance and the galaxies (supersubstance) is to be common. It is most probable that the rotary-and-progressive motion of the Universe as a whole is this cause.
Implicit, electronul ar fi o acumulare de particule "plasmatice" de eter, iar cauza originara a crearii substantei cosmice si a supersubstantei galaxiilor pare sa fie de aceea comuna - iar cea mai probabila ar fi deci miscarea rotativa si progresiva a Universului ca un tot unitar.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

oarecare

@Xanadron
Bine v-am gasit!

@abyss

Sunt multe de spus despre Qi, si voi incerca sa fiu cat mai concis in a-ti raspunde.

In medicina chineza Qi este in primul rand un principiu functional care separa existenta de ne-existenta si viata de moarte: unul dintre profesorii mei spune ca diferenta dintre un om viu si unul mort este ca cel viu are Qi.

Alt profesor mi-a spus ca Qi este in tot ceea ce ne inconjoara, iar materia este doar o manifestare vizibila a Qi.

Este greu de explicat Qi separat de teoria Yin-Yang, si la un moment dat am dat o definitie a acestuia prin prisma acestei teorii: Qi nu este nici Yin, nici Yang, ci este ceea ce transforma Yin in Yang si Yang in Yin. Din aceeasi perspectiva, Qi poate fi Yin - material, greu, contractandu-se, sau Yang - functional, usor, expansionandu-se.

Imaginea Taiji are multe semnificatii si se poate discuta ani intregi pe tema asta.

In primul rand reprezinta faptul ca in permanenta in Yin exista Yang si in Yang exista Yin, si fiecare din ele poate fi impartit la infinit in Yin si Yang (De exemplu: corpul uman este Yang la exterior si Yin la interior, apoi este impartit in Yin - partea din fata; si Yang - partea din spate. Fiecare dintre acestea se imparte in Yin - partea de jos; si Yang - partea de sus... ad infinitum.)

In al doilea rand, reprezinta transformarea Yin-ului excesiv in Yang si transformarea Yang-ului excesiv in Yin, precum succesiunea anotimpurilor. Astfel primavara este micul Yang, vara este marele Yang, toamna este micul Yin si iarna este marele Yin.

In al treilea rand (si suficient, sper, pentru moment), Yin si Yang sunt principii fundamentale ale unei filosofii ce dateaza de milenii. Conform acesteia, nimic nu exista fara opusul sau (bine fara rau, lumina fara intuneric, etc.), si in orice moment exista o dinamica intre concepte/forte opuse, care se poate exprima prin imaginea respectiva.

De vorbit, pot vorbi despre colectarea, cultivarea si miscarea Qi, pentru ca fac asta de ceva vreme si aplic principiile medicinei chineze (teoria Yin-Yang, teoria celor cinci elemente, cele opt principii, etc.) in a trata diverse probleme de sanatate. Nu recomand practica Qigong fara indrumarea si supravegherea unui Maestru tocmai pentru ca risca sa se transforme intr-o gimnastica ridicola, si sa traga dupa sine si codurile/valorile morale intr-o mocirla de "hai sa fac si asta" si "ce fain ar fi sa". Exista o conditie foarte importanta in practica Qigong: sa ai un scop.

Qi, ca forma de energie poate fi considerata energie spirituala atunci cand este astfel folosita (de exemplu energia ce provine de la Budha, in Qigong-ul budist), dar la fel de bine poate avea caracteristici magnetice (Yin) sau electrice (Yang).

murdoc

#19
Discuția despre PCC, cel puțin cea deschisă de mine, nu este politică. Așa teribil cum este, PCC a ajutat la călirea practicanților din China. Mulți au fost eliberați din lagărele de tortură după ce îi învățau pe gardieni practica. Mulți au murit. O practică obișnuită de Qiqong ar fi putut să treacă prin așa ceva ?
Cine vrea să afle principiile practicilor de cultivare vă pot recomanda: http://ro.falundafa.org/books/Falun_Gong/FalunGong-rev2/FalunGong_2013-07-06.pdf

oarecare

Citat din: Ganditorul din  18 Iunie 2014, 09:19:52
Si eu cred ca politizarea Falun Gong precum si politica de marketing mai mult distanteaza de ceea ce este de fapt decat explica continutul.
In rest - fiecare e liber sa-si aleaga calea.

Politizarea Falun Gong este un aspect destul de greu de discutat. Cert este ca in momentul in care oficial Falun Gong avea zeci de milioane de discipoli, reprezenta o putere politica, cu un risc crescut. Imagineaza-ti ca ar pune fiecare dintre ei mana pe o arma si deja e usor sa intelegi genul de scenariu care i-a determinat pe cei din PCC sa reactioneze in felul respectiv.

Cu siguranta fiecare este liber, dar genul asta de promovare functioneaza intr-un mod foarte bizar prin faptul ca duce la aparitia de tabu-uri. Asa cum in momentul asta o persoana care spune orice despre evrei ce nu corespunde viziunii acestora este antisemita, sau, mai generic de atat, o persoana este considerata ca discrimineaza imediat ce face vreo referire mai mult sau mai putin potrivita la persoane percepute ca diferite, tot asa vom vedea oameni care vor lasa de la ei, constransi de o falsa obligatie morala cand va fi vorba de o astfel de grupare. Riscul este de a nu mai vedea padurea din cauza copacilor.

Ca o consecinta, avand in vedere definitia conceptului de libertate, ceea ce se intampla in cazul asta este o cedare pasiva a libertatilor proprii in favoarea interesului unui grup.

Prin urmare, @murdoc, discutia este una politica si sociala, cu profunde ramificatii si care afecteaza direct milioane de oameni. Inteleg ca vrei sa promovezi sistemul asta, si nu am nimic de zis in privinta asta, dar prezinta, te rog, toate partile, nu doar cele senzationale, sau care iti convin. Si nu spune ca o discutie nu este politica in momentul in care faci referire la sisteme care au direct sau indirect putere politica.

murdoc

#21
@ Oarecare îți prezint înțelegerile mele.

Sunt multe aspecte implicate. În primul rând practicanții Falun Gong au făcut apeluri pașnice timp de 15 ani, inclusiv în China. Nici măcar când erau luați din case cu forța, închiși și torturați nu au răspuns violent. Nu vor putere politică. Partidul Comunist reprimă violent și înșelător de zeci de ani orice i-ar putea amenința existența teribilă. Este în natura lui. De exemplu: practicanții din China care relatează public abuzurile împotriva colegilor sunt acuzați că "fac politică" prin sistemul de propagandă al partidului iar astfel "amenință" statul. Nimic mai fals. Promovarea principiilor "Adevăr- Bunătate - Toleranță" ar întări orice stat atât intern cât și extern iar PCC a făcut asta primii 7 ani, când și-a atribuit toate beneficiile aduse societății de practică.

Maestrul a transmis practicanților să nu se implice în politică . Politica implică o "luptă" pentru putere iar asta intervine direct cu principiile disciplinei. Nu există o listă cu "membri". Cine vine la exerciții este îndrumat de un voluntar. Toate sunt făcute voluntar, din inimă. Subliniez din inimă. De fapt, altfel iese prost.  Nu se percep taxe și toate materialele sunt gratuite pe net.

Este mult de discutat. În orice caz, nu este vorba de politică.
Salutări.

fiulploii

  Tot ce s-a spus pe aici face parte din main-stream dupa parerea mea si deci nu este relevant.
  Eu consider ca cel mai intunecat secret chinez sau chinezesc - oare cum o fi corect ?  :lol:  - este cel despre marile piramide din acea provincie indepartata ...
  Ce-o fi mai ales cu cea zisa '' marea piramida alba '' cred ca este mai interesant .
  Doar parerea mea, dupa cum zisei mai sus ..