Sectiune pentru limba româna > Tehnologii vechi și noi

- Sweet 16 -

(1/11) > >>

abyss:

M-am gandit ca ar fi un topic minunat. Poate gasim si ceva tradus in lb. romana ori traducem noi.  Pentru ca sunt mai mult decat convins ca trebuie sa ai o minte goala vizavi de cunostintele "oficiale" legate de curentul electric.


--- Quote from: CHIP on  11 June 2008, 15:56:27 --- Castelul de Coral - Constructie ridicata cu mijloace primitive?

In Homestead, Florida, a fost inaltat ""Castelul de Coral"", una dintre cele mai stranii structuri realizate de mana omului, comparabila cu Complexul de la Stonehenge, templele antice grecesti sau piramidele egiptene.
Uimitoarea constructie a fost gandita, proiectata si realizata de un singur om, Edward Leedskalnin, imigrant lituanian, ce masura 1,70 m si cantarea 65 de kilograme. Se pare ca el descoperise secretele piramidelor, levitatiei sau antigravitatiei. Materialele de constructie alese sunt incredibile. El a folosit uriase blocuri de roci coraligene, unele cantarind pana la 30 de tone. Felul in care a reusit sa le deplaseze ramane invaluit intr-un mister total, avand in vedere ca el nu putea apela, la vremea respectiva, la ajutorul utilajelor moderne.
""POARTA MIRACULOASA"". Pentru construirea zidurilor si a turnurilor au fost folosite circa 1.000 de tone de roci coraligene, alte 100 de tone fiind utilizate pentru confectionarea mobilierului si a unor obiecte de arta. Obeliscul cantareste 28 de tone. Zidul ce inconjoara ""Castelul de Coral"" masoara aproape 3 metri inaltime, fiind alcatuit din blocuri uriase de piatra ce cantaresc, fiecare, cateva tone. Crenelurile sunt postate pe zidurile inalte de 6 metri. Cel mai greu bloc cantareste 35 de tone. Unele dintre bucatile de piatra sunt de doua ori mai grele decat blocurile folosite la Marile Piramide de la Gizeh.
SECRETOMANIE. Lucrand singur timp de 20 de ani, intre 1920 si 1940, pentru a construi casa pe care a numit-o ""Parcul Portii de Piatra"", in Florida City, Leedskalnin a actionat astfel dupa ce a fost parasit de logodnica sa. Fata si-a motivat gestul prin faptul ca baiatul era batran si sarac. Dupa ce a colindat Statele Unite si Canada, Edward s-a stabilit in Florida din motive de sanatate, medicii descoperind ca suferea de tuberculoza. El a inceput sa-si construiasca o ""casa de corali"" in 1920. Dar in 1936, cand a constatat ca un nou cartier de locuinte ii ameninta intimitatea, el si-a mutat ""resedinta"" 15 kilometri, la Homestead, aducandu-i cateva completari si transformand-o intr-o adevarata atractie turistica. Operatiunile executate continua sa ramana invaluite in mister, deoarece nimeni nu l-a vazut efectuandu-le. El a lucrat deseori in timpul noptii, la lumina lanternei. Nu exista martori oculari care sa ateste ca plapandul barbat a transportat singur uriasele blocuri de coral. Cand el a mutat ""imobilul"" la Homestead, vecinii au putut vedea uriasele blocuri de piatra transportate cu un camion, dar nimeni nu a observat cum le-a incarcat si le-a descarcat.

INTREBARI. Exista numeroase semne de intrebare legate de scepticismul lui Leedskalnin fata de magnetism si electricitate si de incercarile sale de a da realizarilor proprii un caracter mistic si misterios. A descoperit el metoda prin care putea manevra uriase blocuri de piatra cu mijloace primitive? Edward, decedat in 1951, a luat secretele sale in mormant, acestea asteptand, si acum, sa fie redescoperite.

--- End quote ---


--- Quote from: fiulploii on  17 August 2012, 16:34:58 ---"I have discovered the secrets of the pyramids, and have found
out how the Egyptians and the ancient builders in Peru,
Yucatan, and Asia, with only primitive tools, raised and set in
place blocks of stone weighing many tons!"
- Edward Leedskalnin

Nu cred ca mai are rost minora traducere .
http://www.labyrinthina.com/ed.htm
Cert e ca de aproape 70 ani un tip singur a construit un castel din coral, mutand roci gigantice doar cu un trepied de lemn, lanturi si o mica cutie ce pare neagra in poze , cutie despre care nu se stie nimic .
   Tot el zice ca a descoperit secretele constructie piramidelor din Eghipet facand o legatura cu Peru , si din Peru sarim lejer in Romania cu ajutorul lui Daniel Ruzo
http://www.bcvideo.com/markawasi.html
http://circulartimes.org/Mystery%20of%20Markawasi.htm

Oare ce continea acea cutie pusa in varful trepiedului  :roll:
Demonstrand ca cei vechi au construit piramidele cu unelte rudimentare - exceptand cutiuta magica  :-D - se naste intrebarea daca tot ce s-a discutat aici fie si cu titlu de ipoteze ar mai fi valabile .
Si totusi , mai ramane de aflat si sursa cunostiintelor .
Parerea mea ..

P.S. stie cineva mai multe despre misterioasa cutie neagra sau macar despre ce a putut studia mister Ed ?
--- End quote ---


Nu stiu de unde sa incep asa ca oricare fir poate fi bun. De exemplu in lucrarea intitulata Curentul Magnetic zice la inceput:
"First I will describe what a magnet is. You have seen straight bar magnets, U shape magnets, sphere or ball magnets and Alnico magnets in many shapes, and usually a hole in the middle. In all magnets one end of the metal is North Pole and the other South Pole, and those which have no end one side is North Pole and the other South Pole. "
"Sa va descriu pentru inceput  ce este un magnet. Ati vazut poate magneti sub forma de bara dreapta, in forma de U, sfera sau magnetii Alnico ce sunt in multe forme, de obicei avand o gaura in mijloc. In toti magnetii un capat al metalului este Polul Nord iar celalalt Polul Sud, iar la cei ce nu au capete au o parte ce devine Polul Nord si cealalta Polul Sud"
  Pun o imagine de exemplu:Acum... nu vi se pare cunoscut ce vedeti in imaginea de jos?

Ganditorul:
Nu inteleg care "mitul spulberat" ? Adica tu crezi ca nimeni nu a cantarit/evaluat corect greutateaacelor pietre ? Adica pana azi toata lumea spunea " daca ar fi fost din granit blocul asta de piatra ar fi avut 9 to - daracum ca am descoperit ca e din material calcaros el are doar 900 de gr ? Care-i mitul spulberat ? Poate face cineva azi - de unul singur - ceva similar ? Unde, cand, cum ?
Eu cred ca deocamdata suntem doar in faza intrebarilor fara raspuns si admiratiei fara margini fata de ceva frumos.

Ganditorul:
Multumesc.
Daca pui problema asa e corect. Mituri nu exista sau nu ar trebui sa ne impresioneze. Daca un om a reusit sa faca minunea aia de constructie, mai devreme sau mai tarziu vom intelege si cum a facut-o. Foarte probabil ca, corpul uman sa dezvolta in anumite conditii un soi de magnetism, sau o bioenergie care sa interactioneze cu materia facand-o sa se "aranjeze" intr-o anumita forma. Iar aici intram in zona speculatiilor ...

Fr0styan:
Demonstratie efectul Leedskalnin (lipire 2 bucati de otel printr-un "zap" electric)
https://www.youtube.com/watch?v=QJSDYYaF3LA


deasemenea cartile lui au criptate setarile originale pentru Enigma Machine.

Lipire magnetica  permanenta intre bucati de otel cu ajutorul unei baterii AAA

https://www.youtube.com/watch?v=UFcd_QCLK5w&t=5m56s

Urban:

--- Quote from: Guest on  14 May 2014, 14:27:53 ---Mituri care circula peste tot... ca le-a levitat, ca au fost manevrati cu tehnici magnetice speciale, ca simbolul x sau y. Ce este frumos ramane frumos, nu am contestat asta. Am contestat metodele conspirative ( tehnologie egipteano-extraterestra, secrete masonice - vezi o gramada de filme cu teorii si ipoteze ) de constructie a acelui castel. Imi pare rau daca nu am fost mai clar. De aceea am dat link spre referinta, in care specifica si faptul ca acest castel a fost construit pentru iubita lui care l-a lasat la altar.
Lucruri frumoase se fac si in ziua de astazi, chiar si cu mai multa migala... dar nu mai intru in detalii pentru ca sa nu se inteleaga ca frumuseta castelului paleste in fata altora.

Sper ca am fost mai clar.
--- End quote ---

Esti superficial.
Macar ai cautat sa te documentezi despre Leedskalnin sau te-ai oprit doar la "castel"?
...iti recomand sa vizionezi cu extrem de mare atentie toata seria Ancient Knowledge (o gasesti pe net subtitrata) si dupa aia poti sa tragi o concluzie.
Astept raspunsul tau DUPA ce vezi cu atentie documentarul recomandat (si ca sa nu pierzi timpul mergi direct la partea 5 si 6 pentru explicatiile vis-a-vis de Leedskalnin).

@fiul ploii
Cand te intrebam despre liniile Ley asta era motivul (Leedskalnin)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version