Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pierdut in negura vremurilor - inceputul civilizatiei noastre #1

Creat de vanatorulOZN, 19 Aprilie 2014, 21:10:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

vanatorulOZN

As dori sa mentionez pentru inceput ca ceea ce urmeaza este doar o ip
oteza si este doar parerea mea.
Sa ne imaginam ca suntem o civilizatie extraterestra( Greys sau ce vreti
voi) , locatari ai unei planete asemanatoare Terrei din punct de vedere al conditiilor de viata, dotati cu tehnologia de care dispunem astazi. Recent s-a facut o descoperire care ne poate duce pe alte planete: un tanar medic a descoperit faptul ca prin inghetarea corpului, ritmul biologic poate fi incetit de trilioane de ori, ceea ce face  posibila deplasarea pe alte planete aflate aflate la milioane de ani distanta.
Eu si inca 3 colegi ne-am oferit sa zburam cu racheta dotata cu sistemul descoperit mai sus pana pe Terra. Timpul de zbor a fost relativ scurt si iata-ne pe Terra! Aici dam de o specie deloc dezvoltata, recent aparuta. Iesim din nava cu reflectoarele pe care le avem si observam ca specia se teme mult(in mintea primitivului credea ca este un zeu care controleaza lumina cu mainile nestiind de reflectoare). Dorim sa examinam specia si vrem sa capturam un individ pentru verificari, dar devin agresivi si suntem nevoiti sa folosim arme dotate cu tensiune(in mintea primitivului, ideea de zeu se accentueaza vazand ca fiinta cu un glob pe cap adica casca de astronaut are o putere inimaginabila de a-l arunca la pamant fara nicio miscare, nestiind de aparatele cu tensiune care electrocuteaza). Am ramas uimiti si am hotarat sa ne intoarcem inapoi pe planeta noastra, pentru a raporta cele vazute.
Dupa multe zile de dezbateri, cercul nostru stiintific a hotarat sa ajutam specia cu deficit de gandire prin a ne imperechea cu aceasta, oferindu-i un grad mai mare de inteligenta. Ne-am reintors pe Terra si ne-am imperecheat cu femelele din acea specie. Am asteptat nasterea noii "rase" si am luat cei doi mici masculi si mica femela cu nava, mutandu-i in alta insula mai indepartata. Cealalta specie a fost eliminata prin detonarea
unei bombe pe teritoriul lor. Am asteptat ca noua specie sa se inmulteasca si le-am aratat tehnici de supravietuiresi cele necesare. Dupa plecarea noastra, locul in care am aterizat cu nava si unde i-am invatat diverse a devenit pamant sfant si tot ceea ce am scris a fost ingropat din pricina razboiului ce s-a desfasurat din varii motive. Mai apoi, un tanar din regiune le-a descoperit si le-a modificat dupa bunul plac, fiind proclamat mai apoi mare preot si trimis de-al zeilor(al nostru) pe pamant.
Fiindca le-am promis ca ne vom reintoarce peste 10 ani, au inceput sa faca ritualuri de "intampinare a zeilor".
  P.S: Astept pareri ! Daca am gresit ceva ma iertati, sunt pe tel. Voi posta si partea a doua a acestei ipoteze

,,Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări."— Albert Einstein

StarDust

Ok, sa-mi dau cu parerea... enumar niste contradictii (bolduirea imi apartine) :

Citat din: vanatorulOZN din  19 Aprilie 2014, 21:10:59
... Dupa multe zile de dezbateri, cercul nostru stiintific a hotarat sa ajutam specia cu deficit de gandire prin a ne imperechea cu aceasta, oferindu-i un grad mai mare de inteligenta. ... .

Citat din: vanatorulOZN din  19 Aprilie 2014, 21:10:59
...  Am asteptat nasterea noii "rase" si am luat cei doi mici masculi si mica femela cu nava, mutandu-i in alta insula mai indepartata.

Citat din: vanatorulOZN din  19 Aprilie 2014, 21:10:59
...  Cealalta specie a fost eliminata prin detonarea unei bombe pe teritoriul lor. ...

Dupa mine, as fi lasat ca specia (creata) presupusa mai evoluata sa isi vada de treaba, si le-as fi inoculat ideea ca ceilalti mai prosti ca ei trebuie ajutati si nu ucisi :). Astfel ar fi urmat o evolutie mult mai interesanta...
Tare mi-e ca "zburatorii" printre stele nu extermina pur si simplu specii de pe alte planete, imi place sa cred ca au depasit pragul de primate razbunatoare, asa cum suntem noi (inca) pe planeta asta frumoasa si pe care o otravim.

O opinie a unuia poate prea idealist :D
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

vanatorulOZN

Da, imi place ideea dar ce explicatie dai marelui "potop"? Care se pare ca nu a fost cu adevarat potop ci o explozie radioactiva.
,,Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări."— Albert Einstein

jean

CitatRecent s-a facut o descoperire care ne poate duce pe alte planete: un tanar medic a descoperit faptul ca prin inghetarea corpului, ritmul biologic poate fi incetit de trilioane de ori, ceea ce face  posibila deplasarea pe alte planete
Nu cred ca aceasta este modalitatea de a ajunge pe alte planete, si sa nu uitam ca o data ajunsi acolo, am putea gasi un mediu cu totul inospitalier pentru specia noasta. A se observa ca nu am folosit ,,a calatori'', deoarece nu sunt sigur ca putem vorbi de o calatorie in sensul inteles de noi.
Citata hotarat sa ajutam specia cu deficit de gandire prin a ne imperechea cu aceasta, oferindu-i un grad mai mare de inteligenta.
Sa ne imperechem cu ei? Ai vrea tu...... Daca aia arata ca niste serpalai? Sau daca lichidul din corpul lor este un fel de acid? Sau sunt precum coralilor? Nu cred ca ai vrea sa te imperechezi cu un pietroi.
Mult mai simplu ar fi o operatiune de inginerie genetica. Probabil ai fost inspirat de scrierile Biblice.
Si cum poti sa ajuti daca ii extermini si opresti doar doi indivizi modificati genetic? Este vorba de instalarea unei noi rase in acest caz si distugerea celei vechi. Daca am fi noi in cazul celor exterminati?
DtarDust are deptate, cu ce drept extermini o rasa extraterestra considerata inferioara tie, noua? Si noi suntem inferiori altor specii si inca nu ne-au exterminat. Sunt aproape sigur ca, in galaxie exista o lege care nu da voie la astfel de interventii. Deci, nu vom avea voie sa facem acest lucru.
CitatMai apoi, un tanar din regiune le-a descoperit si le-a modificat dupa bunul plac, fiind proclamat mai apoi mare preot si trimis de-al zeilor(al nostru) pe pamant.
Prin inginerie genetica este posibil ca anumiti indivizi sa evolueze mai mult decat altii. Evident ca acestia ar fi alesi ca exemplu pentru ceilalti. Ei vor fi locomotivele care vor face ca restul vagoanelor sa avanseze.
Dar daca extraterestrii nu sunt materiali sau daca au dimensiuni foarte mici si sunt deja aici sau pot ajunge chiar acum? Sau traiesc chiar in corpul nostru? Tocmai am citit un articol interesant pe aceasta tema. Nu suntem inca in stare de a sti acest lucru....
Va doresc un paste fericit.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Citat din: vanatorulOZN din  20 Aprilie 2014, 09:02:13
Da, imi place ideea dar ce explicatie dai marelui "potop"? Care se pare ca nu a fost cu adevarat potop ci o explozie radioactiva.

Nu stiu in ce masura marele potop a fost o explozie radioactiva. Dar un asemenea lucru ar avea doua explicatii, una ar fi autodistrugerea, filtru prin care anumite civilizatii s-ar putea sa nu treaca, sau daca distrugerea nucleara are cauze exterioare ar putea fi ultima masura aplicata unei specii distructive care nu respecta niste reguli universale bine stabilite, si care nu poate fi corectata (sau nu accepta nici un fel de influente benefice) din exterior.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

kandaon

Ideea mea (bagata intr-o carte cu tenta SF ce nu imi va fi publicata probabil niciodata hehe) e ca teoria lui TV Moldovan e cea mai apropiata de realitate, cel putin in unele privinte.
Adica Terra e un fel de ferma pe care o exploateaza unii la un nivel sau in feluri pe care noi poate doar ni le imaginam sau nici macar. Iar din ce concluzii am tras eu dupa ce am citit/vazut diverse (de la studii de Eliade si Culianu la TV Moldovan si J Vallee si la folclor si la teoriile extraterestrilor antici) eu zic ca Luna juca un rol major in controlul "productiei" umane pe Terra.

Adica, atunci cand "productia"-oamenii ieseau de sub control ori apareau salturi evolutive ce se doreau implementate "controlorii" sau "ciobanii" sau "cultivatorii" cosmici mutau Luna mai aproape de Terra.
Astfel se producea potopul si Apocalipsa. Urmau nu mai stiu cate zile de intuneric (pentru ca Luna foarte apropiata bloca lumina Soarelui) iar atractia gravitationala (pe langa tulburarile atmosferice si cutremure majore) facea ca mareele sa devina gigantice si marile si oceanele sa acopere uscatul (de aici cochilii de melci marini sau scoici marine gasite in munti la mare distanta de mari si oceane).

Dupa asta Luna se muta la loc, apele reveneau in oceane si pe Pamant, care era astfel "curatat" de vechiul "produs", se implementa un nou "produs", un "om nou" conform teoriei lui TVM, cu o genetica potrivita scopurilor. Sau un nou cuplu de fapt (creat de "zei" sau nascut din "zei" sau cu ajutorul "zeilor/ingerilor" etc), care scapa miraculos potopului asta (salvat de "divinitate/zei" in varianta asta), si de la care se dezvolta o noua omenire, cu o anumita genetica si o anumita structura sociala, psihologica si chiar sufleteasca.
De aia primele calendare cunoscute erau unele lunare iar in Sumer de ex zeii ce tineau de Luna erau mai importanti decat cei solari.
Tot sistemul solar ar fi astfel un fel de sera cosmica facuta special pentru "cultivarea" si "exploatarea" oamenilor, intr-un scop sau altul. Pamantul e ferma sau gradina, Soarele asigura energia/caldura/lumina, Luna era un sistem de control care asigura eliminarea productiei nedorite si crearea uneia noi (poate au si ceva laboratoare inauntru) iar planetele mari din jur sunt gardul care protejeaza de asteroizi si comete. Rapirile de oameni sunt facute pentru simple verificari ale "produsului", asa cum cineva culege un ciorchine sa vada daca e copt, ori ia probe de sange de la un animal sa vada daca e sanatos si cum a evoluat rasa lui in anumite conditii date.
Nu mai ma bag acum la alte nivele mai SF, gen lumea astrala, universuri paralele etc

Dar, cum sunt mai multe factiuni rivale (pe langa oamenii de pe Terra) care se mai cotonogesc sau vaneaza intre ele (destule chestii din mitologie, folclor si  istorie se pot interpreta si in felul asta), lucrurile cu Luna s-au stopat la un moment dat (in mod fortat). De asta au aparut chestiile alternative (dar mai putin eficiente) cu posibila apocalipsa nucleara sau biologica/virusologica, ori cu vreo cometa ce poate lovi "intamplator" Pamantul.

Tre sa recunosc oricum si ca am o imaginatie foarte bogata hehe

jean

CitatTerra e un fel de ferma pe care o exploateaza unii la un nivel sau in feluri pe care noi poate doar ni le imaginam sau nici macar.
Nu cred, nu avem nicio dovada in acest sens. De ce Pamantul sa fie cresa galaxiei? Ce are el special? Sunt sigur ca exista multe planete asemanatoare cu el in galaxie, unde probabil, sunt alte fiinte asemanatoare noua.
CitatMutau Luna mai aproape de Terra. Urmau nu mai stiu cate zile de intuneric (pentru ca Luna foarte apropiata bloca lumina Soarelui
Foarte gresit, Luna se roteste in jurul Pamantului, nu este stationara intr-un punct intre Soare si Terra si din aceasta cauza va fi mereu umbrita alta suprafata de pe Pamant. Si nici pamantul nu sta pe loc.
CitatSau un nou cuplu de fapt (creat de "zei" sau nascut din "zei" sau cu ajutorul "zeilor/ingerilor
Nu cred ca omenirea actuala a pornit de la un singur cuplu si nici nu cred ca potopul a avut un caracter universal. Dupa mine potopul a fost numai prin anumite locuri.
Adevarul este dincolo de noi

kandaon

Citat din: jean din  20 Aprilie 2014, 22:37:47
Nu cred, nu avem nicio dovada in acest sens. De ce Pamantul sa fie cresa galaxiei? Ce are el special? Sunt sigur ca exista multe planete asemanatoare cu el in galaxie, unde probabil, sunt alte fiinte asemanatoare noua.

Dovezile (e drept, poate interpretabile) sunt cele din mituri, folclor si religii (mai toate). Interpretate cum zicea TVM poate. Adica toate cam zic acelasi lucru, omul dupa moarte ajunge de obicei "pe lumea cealalta", unde e preluat de "zei/ingeri/draci" etc .
Poate ce doresc "ei" sunt corpurile astrale, sufletele, etc, sa se inmulteasca folosindu-le pentru ca e mai simplu asa, cine stie.
Si cred si eu ca sunt multe alte planete asemanatoare cu Pamantul, locuite de fiinte asemanatoare cu oamenii (chiar compatibile genetic)

Citat din: jean din  20 Aprilie 2014, 22:37:47Foarte gresit, Luna se roteste in jurul Pamantului, nu este stationara intr-un punct intre Soare si Terra si din aceasta cauza va fi mereu umbrita alta suprafata de pe Pamant. Si nici pamantul nu sta pe loc.

In mod normal da, in scenariul de care zic eu nu. Luna pur si simplu s-ar muta langa Terra si ar ramane cateva zile nemiscata. Pamantul s-ar roti desigur in jurul propriei axe, si de fiecare data cand o regiune ar ajunge in dreptul Lunii atractia gravitationala si-ar spune cuvantul si s-ar forma niste maree uriase care ar acoperi uscatul. Dupa cateva zile s-ar considera ca uscatul de pe intreg Pamantul a fost "spalat" si "curatat" suficient, si Luna si-ar relua pozitia si miscarea "naturala" cum o vedem azi, iar apele ar reveni la locul lor si pe Pamant si ciclul s-ar relua dupa o noua "insamantare".

Sigur, astea sunt SF-uri dar gandeste-te ca ai sta de vorba cu un om de acum 10.000 de ani si i-ai spune ce submarine exista azi, care stau cu lunile pe fundul oceanului, ca nave uriase, de s-ar rataci micul lui trib prin cotloanele lor, ori ca s-au trimis rachete cu oameni pe Luna. Ala o sa-ti zica probabil ceva de genu "bai, prin ce parte a padurii ai umblat si ce ciuperci halucinogene ai gasit, ca vreau si eu".
Acum imagineaza-ti o civilizatie mai veche decat cea de azi de pe Pamant, nu cu 10.000 de ani ci cu 10 milioane de ani. Una ca aia ar putea teoretic (si chiar logic, ca si nivel tehnologic atins) vorbind sa construiasca ceva de genu Lunii de care zic eu, cu mijloace de propulsie si control care sa o faca sa se miste (sau sa stea pe loc) in felul in care zic eu

Citat din: jean din  20 Aprilie 2014, 22:37:47Nu cred ca omenirea actuala a pornit de la un singur cuplu si nici nu cred ca potopul a avut un caracter universal. Dupa mine potopul a fost numai prin anumite locuri.

Nici eu nu cred ca toata omenirea a pornit de la un singur cuplu. Au fost foarte probabil mai multe, pe zone. Unii in Europa, altii in China, altii in India, altii in Africa etc. Probabil sunt mai multi "plantatori", fiecare cu "turma" lui, de aici unele diferente intre populatii.
Iar mitul potopului e cam universal din cate am inteles eu, il gasesti cam pe toate continentele.

P.S.
Stiu ca astea sunt mai degraba chestii SF si ca destula lume nu "gusta" chestii mai "intunecate", am vazut si destule reactii negative la ce zicea T.V. Moldovan in teoria lui.
Eu sunt ceva mai optimist insa, nu cred ca oamenii sunt complet neajutorati, si nici ca sunt "singuri pe lume" cum se zice, adica sunt unii mai evoluati care ne simpatizeaza cumva, din diverse motive, nu sunt toti dusmanii sau exploatatorii omenirii hehe.

alx

@vanatorulOZN
   In primul rand vreau sa-ti urez Bun Venit! pe forumul RUFOn.  Asta ca sa incep intr-o nota...optimista... ;D    Pentru ca legat de..."ipoteza" ta,sincer sa fiu,am mari...rezerve.Cu alte cuvinte,astfel de...ipoteze apareau prin povestirile pe care le scriam prin '87-'89,cand activam intr-un cenaclu SF. ;D
  Din pacate,realitatea perceputa este cu muuuult mai complexa,si este foarte departe de scenariul idilic propus de tine...iar dovezile,directe sau indirecte,pe care le avem indica un...scenariu extrem de complex,intins pe multe mii de ani,si cu dese schimbari de...regizor.  Ca sa nu mai vorbim ca apar in scena,UNEORI,si actori DIN ALTE PIESE,care nu sunt din teatrul asta...
  Acuma ne putem intreba daca exista un....MASTERPLAN legat de civilizatia pretins...umana.Sincer sa fiu,cred ca exista o astfel de planificare,dar nu are prioritate...zero. Ca o comparatie,cred ca acest masterplan seamana cu planificarea construirii miilor de km de autostrazi in tara asta...avem planuri peste planuri,toata lumea PARE sa-si asume raspunderea pentru ele,dar,in realitate,nu se intampla aproape nimic! Iar noi circulam tot prin gropi...
   Iar putinii km de autostrazi doar ne arata cum ar putea fi,fara a ajuta in realitate cu ceva...
Asadar,ca sa fiu mai putin criptic,consider ca in acest moment locuitorii Terrei au cam luat-o putin-putin-complet razna...prezenta unor...simpli supraveghetori nemaifiind ...suficienta.Iar masurile care vor fi luate la un moment dat...hm...sincer sa fiu,n-as vrea sa le...prind,desi,deja se intampla ceva...
  In orice caz,vazute din afara,lucrurile vor fi destul de...interesante.De asta sunt sigur.(nu intrebati de ce...)

Legat de modul de calatorie prin Universul finit...nu se folosesc in nici un caz mijloacele imaginate de tine...astea sunt bune sa mergi pana pe Luna,sau pe Marte...cel mult...pentru restul,probabil ca se aplica principiile fizicii subcuantice,principii pe care acum abia le intrezarim...sau poate ca exista moduri de calatorie pe care nu le-am vazut nici in cele mai bune filme SF...cine stie? Sau,ma rog,cine stie...tace!

Citat din: vanatorulOZN din  20 Aprilie 2014, 09:02:13
Da, imi place ideea dar ce explicatie dai marelui "potop"? Care se pare ca nu a fost cu adevarat potop ci o explozie radioactiva.
Sincer sa fiu,mi-as dori sa prezinti si dovezile pe baza carora ai facut aceasta...deductie. Pentru ca sunt multe dovezi in istorie legate de catastrofe nucleare,insa nici una dintre ele nu are legatura cu potopul...care potop apare in istoria tuturor raselor de pe Terra,insa la momente de timp diferite,de unde se poate trage concluzia ca metoda de a spala "pacatele" cu apa s-a tot practicat,si nu e o inventie...crestina,de acum 2000 de ani!
Mai mult,exploziile radioactive sunt ultimele masuri care se iau,pentru ca radiatiile nu dispar dupa 40 de zile...

PS   coane Xanadron,vazui comentariul tau dupa ce am postat... >:D
Citat din: Xanadron din  21 Aprilie 2014, 12:27:33
Comentariile-s binevenite - sper totusi ca pe o nota ceva mai putin infantila ;D decit asta pe care-o observ de citeva zile prin anumite topicuri deschise de unii "debutanti" - ale caror idei aduse-n dezbatere imi aduc aminte de SF-urile sovietice din anii 1950.
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."