Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ley Lines Grid

Creat de Urban, 04 Februarie 2014, 19:24:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Realitățile antediluviene ne scapă cu desāvârșire, iar asta e o problemā, din păcate, iremediabilā.
Cred că nici dacā s-ar găsi pe undeva, miraculos, o reprezentare cartograficā a vechii lumi, greu am putea-o înțelege ca atare - în lipsa unei "legende" inteligibile.

Dar eu încerc sā pricep logica "geometriei sacre" așa cum era practicatā de pitagoreici. La vremea lui Pitagora, continentele erau cam ca acum (doar țărmurile puteau fi mai avansate, mårile neapucând încã a eroda regiunile litorale). Cãci aceastå artä se practica (prin filieră egipteanã) și în misterele eleusine, ba chiar - pe filiera Pitagora - cred că și în misterele zamolxiene.

Doar că ne lipsesc și aici, aproape integral, tainele și detaliile sacerdoțiului dac. Ce "planșă de lucru" foloseau kappnobataii (capnoboții) ? Linii de forță ? Centre de forță ? Aspecte precum piscuri / domuri, pentru polarizare masc./fem.?
Doar supoziții...pe care le formulez sub influența unor autori contemporani.
Dar...e bine și așa. Mai prin experiment, mai prin "íncercare și eroare", mai prin serendipitate...cred că se poate reconstitui (măcar) o parte din străvechile înțelepciuni.