Author Topic: Ipotezele lui Jaques Vallee si extraterestrii antici in mitologia romaneasca  (Read 6751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kandaon

 • Cool
 • ***
 • Posts: 483
Se stiu teoriile lui J. Vallee (si ale lui Florin Gheorghita, cred ca sunt asemanatoare in multe privinte) care au o viziune, zic eu (si nu numai eu) mult mai completa asupra fenomenului OZN.
 Ei vin cu ideea ca extraterestrii ar putea veni nu doar de pe alte planete sau din alte sisteme solare sau galaxii, ci din universuri paralele, interconectate cu al nostru, conform teoriei multiversurilor.

Ca posibila dovada Vallee vorbeste de asemanarile dintre evenimente OZN sau intalniri cu extraterestri descrise in epoca moderna, si descrieri din folclor legat de zane, spiridusi, demoni, ingeri si alte fiinte fantastice ori supranaturale. Tot el vorbeste de pericolul ca multe din observatiile moderne (nu neaparat cele ce pot fi explicate de fapt stiintific) sa fie false ori falsificate de anumite grupuri cu anumite interese (de la a ascunde altceva pana la a face niste experimente sociale sau psihologice).

De aceea cred ca ideea de a cerceta anumite lucruri din mitologia si folclorul stravechi si a vedea daca exista anumite modele ce se repeta comparativ cu observatii moderne ar arata cel mai bine o conexiune cu extraterestrii (numiti asa la modul general, pot fi si intra-terestri sau veniti din alte dimensiuni/universuri).
Sigur, chiar si asa pot aparea confuzii ori mistificari.

Ar fi interesant si de facut o baza de date cu fenomene descrise in scrieri antice, gen stele ori comete ciudate care stationau ori se miscau ciudat pe cer.

Dar, revenind la mitologia noastra, am putea interpreta sa zicem personaje ca ielele, zanele, Muma Padurii etc etc ca si "extraterestrii"? Venind dintr-un univers paralel sau dintr-o alta dimensiune.

Fat-Frumos care avea un cal inaripat si zbura cu el dupa zmeu (care o rapise pe Ileana Cosanzeana) pe "taramul celalalt" ar putea fi considerat un caz de calatorie intr-un univers paralel, combinat cu un caz de rapire "clasic" astazi in descrierile din domeniul OZN?

Sau, basmul "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" descrie iarasi o calatorie in alt univers, unde timpul sta pe loc, sau o calatorie intr-o lume din afara universului spatio-temporal cum il stim noi azi? Ideea asta e preluata dintr-o emisiune Codul lui Oreste cu Codrin Stefanescu.

Exista un univers invizibil, astral cum i se mai zice, in care traim concomitent cu cel fizic/material vizibil or palpabil, dar la care nu avem acces decat partial ori accidental (ori doar unii oameni, in anumite circumstante) si unde se manifesta mult mai liber si alte fiinte ori unde exista si alte conditii de manifestare a materiei si energiei decat cele cunoscute de noi?

Parerea mea e ca "extraterestrii" sunt umanoizi sau cavsi-umani ori identici cu oamenii (cel putin ca aspect exterior). Daca ne uitam la folclor vedem ca fiintele fantastice (a caror loc e tinut astazi pentru multi de "extraterestrii") au aspect uman, ba chiar sunt compatibile genetic cu oamenii, inclusiv exista contacte sexuale si rezulta copii (Muma sau Fata Padurii cu oamenii rataciti in padure, zmeul care vrea sa o ia de sotie pe Ileana Cosanzeana, Zana Zanelor cu Fat-Frumos etc).
De multe ori contactele astea au loc "pe taramul celalalt", unde sunt dusi sau se duc singuri oamenii (zmeul o duce pe Cosanzeana, Fat-Frumos se duce acolo pe calul inaripat ori fermecat).

Iarasi parerea mea e ca "extraterestrii" traiesc (si) printre noi si arata identic cu noi, si sunt aici din vremuri stravechi, daca nu imemoriale. Foarte probabil majoritatea vin din universuri paralele (ori se pot manifesta si pot exista la fel de bine in univerul astral la fel ca si in cel vizibil, material) desi nu e exclus sa traiasca si pe alte planete si sa vina si de acolo. Si foarte probabil controleaza (sau cel putin incearca) cumva omenirea, in diverse scopuri (cel propus de T.V. Moldovan pare cel putin unul din ele), chiar din interior. Foarte posibil e vorba de mai multe civilizatii "ne-umane" care uneori pot avea conflicte ori pareri diferite ce se reflecta si in societatile umane (diverse conflicte si directii de dezvoltare)

In timpurile mai vechi erau mai directi, nu se rusinau sa se arate mai pe fata si sa interactioneze cu oamenii ca atare.
Acum cred ca isi mascheaza prezenta ori existenta indreptand atentia spre scenarii gen "farfuriile zburatoare" ce vin din spatiul cosmic (nu ca nu e posibil sa si existe) sau "omuletii verzi" ori "micii cenusii" ori "reptilienii", care eu cred ca sunt mai degraba fie niste roboti biologici special creati pentru a ocupa in mentalul omului modern imaginea de extraterestru sau mai precis de fiinta din alta lume sau de pe alta planeta, fie pur si simplu exista doar virtual in mentalul unora care apoi i-au raspandit prin intermediul mass media, nu sunt si reali.
 Adica ceva care ar arata vag uman (pentru ca asta e forma cea mai buna a evolutiei, cu 2 maini, 2 picioare, 2 ochi, degete pentru a apuca si manipula obiecte etc etc) dar totusi diferit de oameni, adica arata exact asa cum si-ar imagina cei mai multi ca ar trebuie sa fie extraterestrii (cu cap ori ochi diferiti, cu solzi etc).

Impunerea imaginii asteia ca acoperire cred ca s-a facut incepand cu iluminismul si sec XVIII, XIX si XX. A avut loc o "dezvrajire a lumii" zice Culianu, tot ce tinea de fiinte fantastice, magie si "supranatural" a fost dat deoparte si s-a adoptat un sistem "mecanicist" bazat pe "stiinta". Tot ce nu putea fi explicat stiintific era considerat o fantezie sau ca inexistent (desi evident nivelul de cunoastere stiintifica e chiar si azi departe de a cuprinde tot ce se poate stii si e logic ca mai exista mult de descoperit si invatat).
Nu puteau exista asadar universuri paralele (desi azi s-a mai reconsiderat asta) si nici zane, spiridusi, vampiri, varcolaci, zei, zmei etc. In schimb atentia s-a abatut exclusiv spre masinarii, culminand cu rachete si zborul in spatiul cosmic, spre alte planete si alte galaxii. Si spre martieni ciudati, reptilieni si mici (ori mari) omuleti verzi or cenusii cu farfuriile lor zburatoare care se mai prabusesc din cand in cand (desi logica ar spune ca o nava cosmica ce calatoreste cu viteze mai mari decat cea a luminii ar rezista totusi daca ar fi lovita de un fulger din atmosfera unei planete, pana si avioanele noastre zboara in asemenea conditii).
Toate astea prezinta o imagine a extraterestrilor asa cum si-ar imagina-o cineva din actuala era a tehnicii si stiintei asa cum e ea impusa azi. In acelasi timp se pastreaza o aura de mister sau negare si asupra ei pentru a incita si mai mult oamenii in a cerceta directia asta si a le mentine atentia asupra ei, pentru ca asa fac oamenii de obicei cand e vorba de ceva "ascuns" care ii face curiosi. In cazul asta presupusul contact cu extraterestrii si cine stie ce "inginerie inversa" a navelor lor prabusite pe aici etc etc.
In acest fel se abate aproape complet atentia de la felul in care oamenii cunoasteau in trecut "fiintele din alte lumi".

Care isi pot vedea astfel linistite de treaba printre noi, pentru ca sunt cvasi-identice cu noi, si nu trebuie neaparat sa zboare cu farfurii zburatoare ci mai degraba trec prin portaluri interdimensionale.

No, am scris o gramada, sper ca nu e totusi prea mult  :roll: :-D

Aici e un interviu cu J Vallee (in engleza) desi banuiesc ca majoritatea l-au citit deja mai demult

 http://www.ufoevidence.org/documents/doc839.htm

« Last Edit: 01 February 2014, 12:25:06 by kandaon »

Offline tractorbeam

 • Senior
 • ****
 • Posts: 651
 • Gender: Male
....
Dar, revenind la mitologia noastra, am putea interpreta sa zicem personaje ca ielele, zanele, Muma Padurii etc etc ca si "extraterestrii"? Venind dintr-un univers paralel sau dintr-o alta dimensiune.
...
Si spre martieni ciudati, reptilieni si mici (ori mari) omuleti verzi or cenusii cu farfuriile lor zburatoare care se mai prabusesc din cand in cand (desi logica ar spune ca o nava cosmica ce calatoreste cu viteze mai mari decat cea a luminii ar rezista totusi daca ar fi lovita de un fulger din atmosfera unei planete, pana si avioanele noastre zboara in asemenea conditii).

Putem interpreta.

Cu observatia ca ceea ce a cazut sau a fost doborat de oameni sunt navete care provin din navele-mama.

Offline kandaon

 • Cool
 • ***
 • Posts: 483
Putem interpreta.

Cu observatia ca ceea ce a cazut sau a fost doborat de oameni sunt navete care provin din navele-mama.

Chiar si ca navete provenite de la navele mama mie mi se pare putin probabil. Diferenta dintre nivelul tehnologic a cuiva ce e capabil de calatorii cel putin interstelare daca nu inter-galactice (ori inter-dimensionale), si ce stim ca avem noi azi e mult prea mare.
Probabil mai mare decat ce avem noi acum fata de ce aveau stramosii nostri acum 1000 sau 2000 de ani.
Si cum soldatii lui Cezar nu ar fi putut dobori un avion F-18 (sau un elicopter) lansat de pe un portavion nuclear aflat la sute de km in larg tot asa ma indoiesc ca soldatii din anii 40', sau chiar 80' sau chiar 2000, ar putea dobori pe bune un OZN, chiar si o naveta.

Eu inclin mai degraba sa cred ca ar fi posibila o infuzie controlata de tehnologie (superioara aici pe planeta dar primitiva pentru "extraterestri") catre anumite grupuri controlate de "ei" (sau controlabile poate si fara stirea lor).
Scopul fiind probabil un control mai bun al omenirii, prin intermediul acelor grupuri.

Cumva asemanator cu povestea "calului fermecat" a lui Fat-Frumos, cu care acesta putea zbura pe "taramul celalalt", ori a sabiei fermecate cu care putea taia capul zmeului ori al balaurului. Asta daca nu cumva si alea au fost pierdute (sau facute pierdute in mod intentionat de catre unii) pe aici cine stie cum si le folosea cate un om mai cunoscator, poate chiar impotriva unor alti "extraterestri"  8-)

Sigur, doar speculam acum.
« Last Edit: 05 February 2014, 08:44:31 by kandaon »

Offline tractorbeam

 • Senior
 • ****
 • Posts: 651
 • Gender: Male
Chiar si ca navete provenite de la navele mama mie mi se pare putin probabil. ...

...Eu inclin mai degraba sa cred ca ar fi posibila o infuzie controlata de tehnologie (superioara aici pe planeta dar primitiva pentru "extraterestri") catre anumite grupuri controlate de "ei" (sau controlabile poate si fara stirea lor). Scopul fiind probabil un control mai bun al omenirii, prin intermediul acelor grupuri.

Un lucru cu cat e mai complex se poate defecta mai usor.

La chestia cu infuzia sunt de acord dar sa nu cumva sa fim in situatia (un mic recurs la istorie) cand "fetzele palide" au inceput sa faca comert cu "pieile rosii" si le-au dat "apa de foc" la schimb, rezultatul fiind un numar mare de alcoolici si de decese printre indieni datorita bautului fara masura incurajat de comercianti.