Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Programul Terra

Creat de Urban, 06 Ianuarie 2014, 21:56:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ati vrea sa vizionati pe marile ecrane un film inspirat din "Programul Terra" ?

Da
21 (91.3%)
Nu
2 (8.7%)
Nu am citit cartea
0 (0%)
Nu stiu despre ce este vorba
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 23

Votare închisă: 16 Aprilie 2014, 21:56:25

Urban

...acum un an am avut o discutie pe tema asta cu Toni si sunt curios care ar fi rezultatul sondajului.

Multumesc

fiulploii

Sa ma anunti te rog cand si unde se va tine castingul ca vreau sa joc in film  :lol:

Multumesc si eu.

alx

Am o nedumerire...daca a trebuit sa citesc cartea de 3 ori ca sa inteleg conceptele de acolo(pe atunci aveam mai mult timp,recunosc...),de cate ori ar trebui sa vad filmul? :?
   Ca sa nu mai vorbesc de scenarist...cine draq ar reusi sa faca un scenariu dupa cartea aia? Si cum ar arata filmul?   Aud?  Si cam cate zile ar dura filmul asta?
   Oricum,eu votez sa se faca!  Da sa fie 3D! :D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: alx din  06 Ianuarie 2014, 22:30:33
Am o nedumerire...daca a trebuit sa citesc cartea de 3 ori ca sa inteleg conceptele de acolo(pe atunci aveam mai mult timp,recunosc...),de cate ori ar trebui sa vad filmul? :?
Ca sa nu mai vorbesc de scenarist...cine draq ar reusi sa faca un scenariu dupa cartea aia? Si cum ar arata filmul?   Aud?  Si cam cate zile ar dura filmul asta?
Oricum,eu votez sa se faca!  Da sa fie 3D!

Vorbesc foarte serios...
Scenaristul evident ca nu poate fi altul decat Toni (el a scris cartea si tot el e cel  mai indicat), de altfel exact in secunda asta lucreaza la scenariu...

uforever

Eu am vazut filmul, a rulat in capul meu zile intregi cand am "devorat" cartea, a fost un lung metraj pe cinste.  :lol: 
Urban, scenariul lui T.V.M. are si o finalizare, sa ma astept sa fac un atac de cord de emotie? Sper ca nu pe meleagurile astea, Sergiu Nicolaescu a murit, iar Basescu n-o sa accepte rolul "Inginerului Genetician Sef" :lol:

alx

#5
Citat din: Urban din  06 Ianuarie 2014, 23:01:49
Vorbesc foarte serios...
Scenaristul evident ca nu poate fi altul decat Toni (el a scris cartea si tot el e cel  mai indicat), de altfel exact in secunda asta lucreaza la scenariu...
Sincer,e o mare diferenta intre un scriitor si un scenarist...aproape oricine poate fi scriitor,insa nu oricine poate fi scenarist...ma rog...in orice caz,PT nu e usor de ecranizat...si nici nu prea vad cum ar putea fi ecranizat...
   Cred ca filmul,in mainile unui scenarist bun si a unui regizor de marca ar depasi cu usurinta AVATAR.Mai ales ca ar trebui facut cu acceasi tehnologie...  Insa in cazul acesta,granita dintre un succes rasunator si un esec de proportii e atat de firava,incat ma indoiesc ca un regizor chiar de clasa B isi va asuma riscul...pentru ca e un MARE risc sa vrei sa rastorni 2000 de ani de dogme...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: alx din  06 Ianuarie 2014, 23:55:37
Sincer, e o mare diferenta intre un scriitor si un scenarist...aproape oricine poate fi scriitor, insa nu oricine poate fi scenarist...ma rog...in orice caz, PT nu e usor de ecranizat...si nici nu prea vad cum ar putea fi ecranizat...
Cred ca filmul,in mainile unui scenarist bun si a unui regizor de marca ar depasi cu usurinta AVATAR.
Mai ales ca ar trebui facut cu acceasi tehnologie...  Insa in cazul acesta,granita dintre un succes rasunator si un esec de proportii e atat de firava,incat ma indoiesc ca un regizor chiar de clasa B isi va asuma riscul...pentru ca e un MARE risc sa vrei sa rastorni 2000 de ani de dogme...

Sunt perfect de acord cu tine...si eu spun ca ar depasi Avatar cu mult.
Nu trebuie sa rastoarne dogme neaparat, din el pricepe cine poate, cine nu...rontaie seminte si bea un cico...care e problema?:)


romulus

Cartea respectiva am cumparat-o pentru ca pe vremea aia se facea mare tam-tam pe seama ei dar nu am reusit sa o citesc pana la final. Am mai scris pe aici pe undeva despre ea, asa ca, reiau doar doua aspecte care m-au determinat sa iau teoriile de acolo sub "beneficiu de inventar" cum zice o expresie din domeniul dreptului succesoral.
- mi-a creat impresia ca TVM isi expune teoriile  cu prea mare siguranta, aproape cu certitudine, ceea ce nu e cuser! Nu avem certitudini nici macar pe ultimii 2000 de ani, dar sa mai vorbim de "punctul zero" al omenirii pe Terra!
- varsta la care TVM a scris cartea si experienta "de viata si stiintifica"  :-D pe care i le putem atribui ori banui, indeamna iarasi  (in ceea ce ma priveste) la oaresce rezerve asupra ansamblului teoriilor sale!
Asa cum am spus, sunt doar unele impresii personale, insa: DA , as vrea sa vad un SF creat pe scheletul cartii PROGRAMUL TERRA, sunt filoane execelente de idei ce pot fi transpuse/ "povestite" in imagini. Cu un pic de har regizoral, chiar  ar iesi cateva SF -uri tari !
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Aseneth

Sa se faca un serial. Intotdeauna am zis ca numai romanii pot scoate ceva mai tare ca seria Stargate.

Tzipi

Am votat si eu pentru film, pentru ca ar scoate din ceata foarte multa lume care nu catadixeste sa se autoeduce : dar la film se uita toti !
In rest, cel mai tare film, tot cartea ramane.

Urban : daca tot tii legatura cu dl. Toni, poti sa ne spui daca s-a publicat cartea aceea despre Zohar ? De unde pot sa o cumpar ? Pe mine, sincer, ma interesa foarte tare ce scria pe blogul dansului si sunt foarte interesata sa ii citesc scrierile, dar din pacate,blogul e lasat in paragina.

panta_rh_ei

Am votat "Da" și pentru că nu este specificat genul îmi permit să fac o sugestie: Documentar.  Un film artistic, serial cu foarte multe episoade în nu știu câte sezoane tot n-ar putea transpune în clar ideea. Sunt de acord cu Romulus când spune că TVM este mult prea sigur în afirmațiile sale. Teoria pe care o expune este mai mult decât interesantă - ideea i-a venit probabil după ce a studiat la facultate genetica- un capitol captivant - dar pe fond rămâne un porism. Există multe documentare care vor să demonstreze prezența extratereștrilor pe Terra și cărora li se atribuie(după părerea mea) un rol civilizator fără să spună ceva despre scopul acțiunii. PT însă tocmai asta face - vorbește despre (un) scop. De  aceea am sugerat documentarul: o primă parte în care se aduc dovezi ale prezenței lor urmată de motivația acțiunii expusă în PT. Asta dacă se vrea propagarea pe scară largă a ideii în scopul trezirii a cât mai multora. Filmul artistic presupune folosirea până la suprasaturație a metaforei și nu stiu dacă în final își va atinge scopul. Neștiind care-i scopul  :? ideea mea de film documentar s-ar putea să nu fie cea mai bună sau măcar agreată  :cry: .  Oricum, dacă va apare, o să-l urmăresc măcar din curiozitate chiar dacă știu de pe acum că voi prefera întotdeauna cartea.                                                         
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.