Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sfera de foc, 29.11.2013 11:50 AM, Fetesti - Slobozia

Creat de Guest, 03 Decembrie 2013, 23:27:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Nox

CitatRugăminte: deschideți câte un subiect nou pentru orice nouă observație și dați un titlul sugestiv gen tip fenomen, dată și locație. Așa va fi mult mai rapid identificată de potențialii observatori.


Observatie pe 29 Noiembrie 2013.

Initial a fost observata o lumina stationand la o altitudine foarte mare, avea culoarea portocaliu inchis. A fost observata 10-15 secunde stationand la punct fix. A disparut timp de 3-4 minute. A reaparut, stationand cateva secunde, dupa care a inceput coborarea; in acest moment a inceput sa se vada o dara de fum negru in urma sa. Coborarea a durat 2-3 minute iar obiectul stralucitor a disparut/s-a stins deasupra solului - coloana de fum ramanand pe loc.
In coborare, nu au aparut alte straluciri care sa ramana in urma ei, sau sa apara deformarii/spargeri ale obiectului de forma sferica.

Localizarea observatiei este drumul 3A, directia Bucuresti - Fetesti, inainte de intrarea in Perisoru, cu vreo 20 de km inainte de Fetesti, uitandu-se spre stanga.

44° 25.398', 27° 32.034'

Unul dintre cei 2 martori estimeaza o inaltime de pornire de aprox 10.000 metri, si o distanta pe orizontala de 20-30 de km (parerea soferului), iar celalalt martor estimeaza o altitudine de 5000 de metri, si o distanta pe orizontala de 5-10 km (parerea pasagerului care a fost mai atent, nefiind sustras de condus). Cei doi erau impreuna in masina in momentul observatiei.

A mai vazut/auzit/citit cineva despre aceasta intamplare?

Cu bine,

Helion

Nu ar fi probabil sa fie un lampadar chinezesc? Ar fi interesant sa vedem ce experienta au martorii in aprecierea luminilor nocturne - stele, planete, avioane, sateliti - precum si aprecierea distantelor si marimilor pe cer.

Helion

Faptul ca era o urma de fum  :rocket: se poate datora cel mai probabil unui motor cu combustie, cum e cel de elicopter, care in anumite conditii de vizibilitate, unghi si directie de iluminare, precum si de absenta a unor vanturi la acea altitudine poate fi descris ca in aceasta observatie. Alte elemente de stranietate nu exista, deci fara o adaugare a altor observatii din alte unghiuri nu ar fi nimic notabil. Ar trebui consultat un reprezentant al unitatii de aviatie cel mai apropiat sau turn de control de trafic aerian pentru eventuale confirmari.