Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Obiect cilindric stationeaza in pozitie verticala - ochii sus pe cer

Creat de Guest, 08 Noiembrie 2013, 20:43:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mm

#45
CitatGramatica dvs. deduce ca exprimarea "prea pretentios" este corecta?
Gramatica noastra deduce ca ne cam iei peste picior. Poate ca n-ai noduri in papura dar le ai sigur in alta parte.
  Subiectul principal sunt oamenii si comportamentul lor, de-abia in secundar apare si subiectu'. Te-ai deconspirat tocmai datorita limbajului.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

  Te iei singur peste picior. Nu cred ca exista un subiect in topic decat rautatea nodurilor pe care recunosti ca le ai.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Urban

@Guest

Am vizionat clipul tau de la inceput pana la sfarsit...de doua ori.
Chiar l-am downloadat de pe youtube.

Eu as avea cateva intrebari pentru tine:
-Presupunand ca ar fi un OZN, care ar fi scopul sau in zona filmata? sau altfel spus ce ar cauta un OZN deasupra Bucurestiului?
-Crezi ca exista chiar si un singur lucru in Bucuresti...care ar putea fi de interes major pentru o anumita entitate sau specie extraterestra neidentificata?
Daca da, care ar fi acel lucru?


Departe de mine gandul de a minimaliza efortul depus de tine, apreciez cautarea ta insa nu intotdeauna gasesti ceea ce sperai.

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 21:33:16
Salut urban,
Multumesc pentru interesul acordat.
Dificila intrebarea ta :)

In primul rand nu stiu sigur daca unele dintre lumini nu erau cumva mult mai in spate, in exteriorul Bucurestiului, sau mult mai in fata, in interiorul Bucurestiului.
Presupunand ca au fost in interiorul Bucurestiului si ca acele UFO-uri nu sunt de provenienta terestra, putem gasi o sumedenie de raspunsuri cum ar fi:
Noi daca mergem pe Marte si gasim multe terenuri aride, nelocuite, dar gasim si orase, cred ca am sta mai mult in zona oraselor, pentru a observa locuitorii si a aduna informatii despre ei, solul pe care traiesc, mediul in care respira etc, nu am sta deasupra campurilor (decat daca ar cauta o resursa anume). Deci pe langa interesul asupra resurselor, care ar putea exista, mai exista si interesul asupra speciei umane, care cred ca primeaza.
Noi si acum descoperim lucruri noi despre cum anume functioneaza coloniile de furnici, si le observam de mii de ani.
Ne-ar interesa o furnica ratacita, care singura nu poate trai, sau colonia ei de unde putem invata cum interactioneaza?
Multitudinea de informatii ce sunt dispuse in interiorul orasului est ca un fel de abecedar pentru ei.
Poti sa spui ca sunt multe orase pe pamant, dar chiar si noi locuitorii avem dorinta si simtim nevoia de a merge si in alte orase/locuri pentru a afla mai multe informatii despre ce ne intereseaza.
Glumind, poate RMGC-ul a luat aurul (deja prelucrat) din Rosia Montana pe sest si l-a varat intr-o cladire prin Bucuresti si acestia au nevoie de aur, sau uraniu, sau alt metal rar...  sau nu stiu :))

Multumesc,
Nu caut sa fabulez, am scris ce cred ca s-ar intampla si in cazul oamenilor daca ar ajunge pe alte planete populate.


Ok...
In primul rand, ne indepartam un pic de la sensul initial al subiectului si ne reamintim unele lucruri vis-a-vis de fenomenul UFO:
-In proportie de 70-80% tot ceea ce vedem pe cer este fara nici un dubiu de natura foarte terestra (in sensul de tehnologii noi secrete pentru marea majoritate a populatiei)...tot acest procentaj formeaza 99,99% din filmarile de pe internet.
-Cam 10-15% sunt fenomene extrem de terestre gen "lampioane, zmee, baloane, etc" - exemple ce pot fi foarte usor confundate cu obiecte zburatoare neidentificate
-Si mai ramane un rest de 5 spre 1% care "ar putea" reprezenta cu adevarat fenomenele neidentificate pe care ne-am dori cu totii sa le vedem, sa le cunoastem si sa le imortalizam in fotografie sau film

Din experienta personala si din cercetarile facute in ultimii 25 de ani am ajuns la concluzia ca este foarte adevarat acel procent de 5%...insa, ne ocoleste cu desavarsire pe noi ca tara, cel putin in ultimii 20-40 de ani.
Statistic vorbind tarile in care "fenomenul extraterestru" isi face cunoscuta prezenta sunt marile puteri (USA, Rusia, China, Brazilia, Australia, etc)...daca ai sa cauti vei vedea ca acestea sunt tarile in care aparitiile sunt nenumarate...pe de alta parte daca ai sa cauti pe net un fenomen OZN in Zimbabwe sau Etiopia sau Azerbaidjan sa zicem ca e mai aproape de noi, vei vedea ca aceste fenomene sunt spre zero...de ce?
Pentru ca "nu suntem de interes"...

Tu spui:
"Noi daca mergem pe Marte si gasim multe terenuri aride, nelocuite, dar gasim si orase, cred ca am sta mai mult in zona oraselor, pentru a observa locuitorii si a aduna informatii despre ei, solul pe care traiesc, mediul in care respira etc, nu am sta deasupra campurilor (decat daca ar cauta o resursa anume). Deci pe langa interesul asupra resurselor, care ar putea exista, mai exista si interesul asupra speciei umane, care cred ca primeaza..."

Pe Marte "noi" am ajuns demult, de acum vreo 70 de ani, ma refer strict la era moderna pentru ca daca ma intorc acum 7-10000 de ani oamenii faceau drumuri dese spre si dinspre Marte (evident pe "aripi de ingeri"...in Slava si Glorie"...pe presuri "zburatoare", etc) ce vezi tu la TV sau in media e vax, iti sugerez sa renunti la TV, eu am renuntat de vreo 9 ani si e din ce in ce mai bine.
"Interesul asupra speciei umane" iarasi e nesemnificativ...de ce?
Pai pentru ca noi nici macar nu suntem o specie...suntem niste PRODUSE (diverse e adevarat), si atat...e complicat de explicat dar intelegi tu.
Ca sa inchei, nu exista NIMIC pe Terra care sa suscite un interes deosebit altor entitati in afara de... ganduri, emotii si alte chestiuni metafizice pe care inteleptii din vechime le stiau si care pe parcurs au devenit intersize publicului larg.
Nu ai vrea sa iti spun ce fel de ganduri "emana" populatia Bucurestiului...ma abtin, dar e suficient sa te urci in metrou la ora 7 dimineata si sa faci o tura dus catre Piata Unirii.

Cu RMCG alta e situatia, am spus si repet, nu aurul e important ci ceea ce se afla "sub" aur... chestii care ar putea rescrie de la zero istoria universala.

Revenind la filmul tau:
-Traiectoriile, magnitudinea stralucirilor, ascensiunea si nu in ultimul rand locatia (indiferent ca e in Bucuresti sau in afara lui) "obiectelor" observate de tine se incadreaza in acel procent de 10-15%.

Stiu ca poate fi o dezamagire concluzia mea insa de aia suntem aici, sa discutam, sa ne completam prin cunostiinte si prin experienta, sa privim cerul impreuna asa cum bine spuneai, cu siguranta ca momentul pe care il asteptam cu totii nu va intarzia sa apara...simt eu ca timpul este aproape.

O seara excelenta!

PS:
EI, extraterestrii... nu trebuie sa "vina", Ei au fost aici dintotdeauna.
Noi suntem "musafirii" ca sa zic asa. :-D

jean

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 16:52:44
Nu cred ca exista vreo conspiratie, ci pur si simplu lipsa interesului.
Sunt convins ca multi colegi au vazut filmul ca si mine si nu cred ca exista lipsa de interes. Numai ca, interesul este direct proportional cu probele din film. In cazul unor lumini aflate la distanta, nu sunt prea multe de vazut si de spus. Desi sunt sigur ca tu ai fost foarte impresionat si relatarea ta este corecta. Multi de pe aici am vazut diverse lumini, inclusiv eu. Din pacate, nu cred ca este cineva aici sa confirme exact natura luminilor observate de tine. Pe marginea lor se pot face tot felul de speculatii. Dar, este bine ca ai filmat, ai relatat, este bine sa constientizam astfel de fenonene, sa observam frecventa lor si locurile de aparitie.
Citat din: Urban din  13 Noiembrie 2013, 20:48:03
@Guest
Eu as avea cateva intrebari pentru tine:
-Presupunand ca ar fi un OZN, care ar fi scopul sau in zona filmata? sau altfel spus ce ar cauta un OZN deasupra Bucurestiului?
-Crezi ca exista chiar si un singur lucru in Bucuresti...care ar putea fi de interes major pentru o anumita entitate sau specie extraterestra neidentificata?
Daca da, care ar fi acel lucru?
@Urban nu stiu daca intrebarea este pusa corect colegului nostru Guest, desi ar fi ineresanta si parerea lui. Numai ca, raspunsurile lui ca si ale noastre vor fi foarte departe de adevar.
Dupa mine, aceste entitati presupus extraterestre nu functioneaza dupa logica noastra. Interesul lor pentru anumite locuri precum Bucuresti, Romania, sau altele depaseste cu mult limitele noastre de intelegere. Fenomenul este independent de noi si nu poate fi controlat. Este bine totusi ca obsevam si incercam sa-l intelegem.
Adevarul este dincolo de noi

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:22:31
urban,
Nu m-am indepartat de subiect cum ai precizat, tu m-ai intrebat ce ar fi daca, am presupus si am dat un raspuns din punctul meu de vedere, o scena de teatru in care oamenii in viitor ar gasi o planeta (Marte e un exemplu, stiu de sondele de pe Marte, restul nu reprezinta o certitudine, este o parere, o teorie) locuita pe care ar observa-o. Parerea mea este in continuare ca am vrea sa studiem locuitorii acelei planete.
Era in sens retoric, nu ca te-ai fi indepartat tu de la subiect.

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:22:31Nu detin TV.
Excelent

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:22:31In alta ordine de idei multumesc mult pentru parerea ta, am inteles ca spui ca ceea ce am vazut si filmat reprezinta lampioane/zmee/baloane, si face parte din 10-15% dintre relatarile la nivel global.
Deasemenea poate fi orice device de amuzament sau pentru evenimente, la cate accesorii de genul asta produc chinezii nu ar trebui sa te surprinda.
Asta nu inseamna ca efortul tau de a captura evenimentul a fost in van.

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:22:31Eu nu am o teorie fixa, momentan sunt liber sa zburd ca pasarea cerului peste multitudinea de teorii existente in acest moment; e strict parerea mea.
Nici nu ai avea cum sa ai o teorie fixa atata timp cat puzzle-ul de ansamblu are in continuare spatii goale.

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:22:31Multumesc si iti doresc o seara frumoasa,
Asemenea

alx

Numa o târă mă băieți,sa îmbuc de 2 ori si pe urma am șî io ceva de spus...pana atunci însă,rogu-vă a vă răcori...ieșiți 2 minuțăle afară,3-4 flori,20 de genoflexiuni...ok?
Nu de alta,da chiar nu am chef să scoț brișca din șărpar...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:35:41
urban,
Inco o chestie. Ai spus ca nu au mai fost pe teritoriul Romaniei incidente de 20-40 de ani. Te contrazic, si anume, citeste putin aici, e topicul meu, facut anul trecut in care relatam ce am observat 5 persoane cand eram mic, aveam 12 ani.
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4235.0.html
Te rog sa te uiti si la imaginea de jos.
Seara buna,
Jean a explicat perfect tot ce era de explicat, din punctul meu de vedere.
Evenimentul se incadreaza tot in acel procent de 10-15%.

Citat din: alx din  13 Noiembrie 2013, 22:37:22
Numa o târă mă băieți,sa îmbuc de 2 ori si pe urma am șî io ceva de spus...pana atunci însă,rogu-vă a vă răcori...ieșiți 2 minuțăle afară,3-4 flori,20 de genoflexiuni...ok?
Nu de alta,da chiar nu am chef să scoț brișca din șărpar...
Hai sa ai pofta!
Nu stiu de ce ti se pare ca s-a incalzit atmosfera, e chiar comfortabila.
Cand vii pune si de-o horinca  :-D

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:44:37
jean a explicat ca uneori daca te concentrezi cu privirea pe un punct acesta incepe sa se "joace". Corect, dar am reusit 5 oameni sa stam concentrati simultan, si exact in aceleasi secunde vedeam ca merge liniar si tot simultam vedeam cand descriau acele zig-zag-uri. Cam greu, zic. Amplitudinea am specificat ca era foarte mare.

10-15%?

Mintea umana inca este o necunoscuta.
Pentru a putea trage o concluzie clara ar trebui reconstruit evenimentul observat de tine ori cred ca acest lucru este aproape imposibil, corect?
Cuvintele nu sunt un argument suficient de puternic, tocmai din cauza asta avem nevoie de dovezi palpabile, dovezi ce pot fi analizate in mod stiintific.

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 22:54:05
urban,
La fel si teoriile cu vimanele sau alte teorii cum ca acum 10.000 de ani mergeam pe Marte ca-n vacanta.
In afara de desene, ce detin si eu, cuvinte, ce detin si eu, s-au gasit inregistrari video, sau chiar acele vimane?
Daca pornim de la teoria ca totul este relativ si ca mintea umana poate juca feste, repet, simultan la 5 oameni, atunci devenim omul "nu cred pana nu vad". Zic. :)

Inregistrari video chiar daca ar fi fost facute nu ar fi supravietuit zeci de mii de ani, in schimb insa exista descrieri si explicatii detaliate inscriptionate in pietre...piatra dureaza mai multe zeci de mii de ani, poate chiar sute de mii, cine stie...cert este ca intreaga istorie a umanitatii este sculptata in piatra si culmea, 70% din ea este ocupata de "extraterestrii" (sau Zei, sau Dumnezei, sau diavoli, sau demoni sau cum vrei tu sa le zici).
Deci da, alea sunt dovezi solide (ca piatra).

Referitor la "nu cred pana nu vad", este perfect adevarat.
Ar trebui sa iti fie suficient ca si tu, si eu, si cei care posteaza... "cred" in "fenomen".
Mai ramane sa vedem doar... the final proof  :-D

alx

Asa...sa incep! ;D
  In primul rand am rugamintea colegule Guest sa gasesti o solutie sa pot sa vad si eu cadrele originale...sa-mi fie iertata "blasfemia" pe care o voi enunta in cuvintele urmatoare,dar cand e vorba de analiza pe cadre video,youtube nu trebuie luat in considerare.Oricat spatiu ar avea baietii aia,si oricat de HD ar fi filmarea ta,in momentul in care o urci pe youtube,acesta face niste procesari pentru a-i reduce dimensiunea,aplica diverse codec-uri,etc. Ceea ce duce la imposibilitatea de a analiza frame-by-frame materialul cu pricina.Plus ca sunt chestii care pur si simplu dispar in timpul procesarii youtube,din cauza algoritmilor de criptare folositi. Asta in primul rand!
   In al doilea rand,trebuie sa te intreb de ce nu ai facut macar O SINGURA FOTOGRAFIE acelor...lumini? Stiut fiind faptul ca o fotografie de 8-10-12-14 Megapixeli poate oferit infinit mai multa informatie decat o inregistrare video,facuta cu acelasi...divais. ;D Asta din cauza ca la inregistrarea video este folosita doar o parte a pixelilor,rezolutia necesara si suficienta pentru HD fiind ceva peste 1 Megapixel... Mai adauga si procesul de interpolare,si vei avea tabloul complet. Cum sa spui ca daca esti Canon-ist,nu poti face fotografii cu Nikon? Macar pe auto,si tot iese ceva... :D
   Apoi,spui asta:
Citat din: Guest din  11 Noiembrie 2013, 01:08:40
Pe urma am urcat pe cladire aka etajul 13. De acolo am observat comportamentul acelei lumini timp in care colegul fotografia apusul. Am coborat, m-am dus inca o data la geam sa vad daca mai sunt semne, si erau tot acolo. Am luat camera iarasi si m-am gandit sa filmez, de acolo si filmul.
Pai...stimabile,ce observatii fenomenale faceai tu acolo,de colegul tau era atat de "interesat" de ele? Cum explici...nepasarea lui?
    Mai am rugamintea la tine sa suprapui peste o harta a zonei punctul unde erai tu,directia in care ai facut respectivele observatii,cu tot cu ora lor.A...si sa si postezi harta asta aici...
   Pe urma,daca tot te-ai prins,de ce nu ai urcat un etaj,ca sa filmezi obiectele direct,fara 2 straturi de sticla si zeci de grame de argon intre ele? Ca timp ai avut...nu poti zice ca nu...

Apoi,vreau sa-mi spui ce crezi tu ca erau acele lumini? Daca nu te-ar fi sunat colegul tau sa-ti spuna de observatia lui,crezi ca acele lumini ti-ar mai fi atras atentia?

PS  cererea mea de a primi filmarea originala are...radacini adanci in multi ani de editare video,vreo 20 si...de ani...   
   Pe langa astea sunt si astronom foarte foarte amator,cu telescop de 200mm in dotare,cu mult prea multe nopti nedormite din cauza asta,pe langa alte cauze :D ...
  Si in final,o sa-ti spun ca sunt printre putinii care au "vazut" pe bune anumite...chestii...

  Asa ca...provincia asteapta capitala sa vie cu fisierele raw neatinse la inaintare...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: Guest din  13 Noiembrie 2013, 23:17:53
Din pacate/fericire omul de cateva secole foloseste alte suporturi pentru a-si nota evenimentele. Sunt convins ca daca inca ne scriam istoria in piatra, scriam si eu despre ceea ce am observat cand aveam 12 ani.
Stima,
Din pacate suporturile pe care le foloseste omul de cateva secole sa-si noteze evenimentele, vor dura cateva secole.
Din fericire, faptul ca anticii si-au scris istoria pe suport de piatra face ca astazi tu sa stii cine era Nimrod, Asurbanipal, Ghilgamesh, Semyaza, Azazel, Ezeqeel, Araqiel, Shamsiel, Gadreel...etc

Respecte,

alx

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 00:53:25
Multumesc mult pentru ca ma ajuti sa clarificam cat mai multe aspecte si astept parerea ta,
Parerea mea va fi expusa aici dupa ce voi avea filmarea originala...pana atunci,nici macar nu ma chinuiesc sa-mi storcesc singurul neuron disponibil incercand sa inteleg ce si cat a sters youtubul...
  Insa la cum arata programul meu,doar duminica sau poate chiar saptamana viitoare voi avea timp pentru o analiza cat de cat...detaliata.Asta e...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 00:53:25
Am atasat harta observatiei.

Cred ca un inceput bun ar fi sa discutam cu toate restaurantele situate in raza unghiului de observatie (punctele rosii) pentru a avea date concrete vis-a-vis de evenimentele petrecute la data observatiei, in felul acesta putem afla daca evenimentul observat de colegul nostru se incadreaza sau nu in procentul de 15% exprimat de mine in mesajele de mai sus.
E o sugestie si nu un sfat.

Urban

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 01:40:06
urban,
Problema e ca sunt cred vreo 50 astfel de locuri. Eu unu, as incepe prin a identifica zona din care a plecat acel corp luminos/lampion si de a stabili concret ce s-a intamplat. Au lansat lampion? Daca da, cate? La ce ora? Poate de aici, in urma relatarilor celor din zona, vom avea un punct de reper si de comparatie cu alte lumini din clip; este vorba de mai multe lumini, nu doar de una singura, ce au comportament diferit.

Dupa finalizarea primului pas (adica cel cu restaurantele) sau in tandem cu acesta, trebuie discutat pe partea meteo cu institutiile avizate.
Adica pe scurt, cum a fost vremea pe durata observatiei, curenti de aer, de unde, in ce parte, viteza vantului, presiune atmosferica, etc.
Eventual copii dupa fisele din ziua respectiva (hartie sau digital)

Parerea mea