Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Big Bang şi Inflație cosmică vs Marele Magnet

Creat de terraflorin, 07 Octombrie 2013, 09:27:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin

Teoria buclucașă a Big Bangului care încearcă destul de stângaci să explice existența şi evoluţia Universului ne spune nouă că universul se extinde permanent încă de la apariția sa și încă uniform în toate direcțiile! Şi pentru că teoria avea şi are o grămadă de bube au introdus tot felul de giumbluşucuri şi artificii, de exemplu Inflația cosmică, introdusă pentru că nu puteau explica geneza galaxiilor. Aşa s-a încetăţenit ideea că Universul cunoaşte un mare freamăt denumit Expansiunea spațiului, şi încă nu orice fel de expansiune ci una exponențială!

Aici mai intervine însă o problemă. Tot astronomii au emis ipoteza unei anomalii gravitaţionale pe care în cele din urmă au detectat-o  în constelația Echerul aflată în super-roiul de galaxii Centaurul, în direcţia grupului de galaxii Abell 3627. Această anomalie numită GREAT ATTRACTOR (Marele Magnet) se află la 250 de milioane de ani-lumină de noi şi exercită o aşa puternică atracţie gravitaţională încât toate formaţiunile cosmice din jurul nostru pe o rază de câteva sute de milioane de ani se îndreaptă spre Marele Magnet. Calea Lactee, care are o masă de zeci de mii de ori mai mică decât a Marelui Magnet, fireşte că se îndreptă şi ea tot acolo, nu înainte de a se uni pe drum cu Andromeda, galaxie care a apucat-o pe aceleași drumuri. Toată tărăşenia are loc la o viteză de 500 - 1000 km/s.

Întrebarea este care teorie este adevărată... Are loc Expansiunea spațiului exponențială în toate direcţiile şi deci BigBangul poate fi adevărat? Sau aşa cum arată descoperirile astronomice toate formaţiunile locale se îndreaptă spre Marele Magnet? Ori una ori alta... Natura Marelui Magnet este necunoscută, este considerat a fi format în mare parte din materie neagră. Dar poate se îndreaptă şi el în altă parte fiind atras de un alt Mare Magnet pe lângă care el este doar o ''jucărie'', aşa cum este Calea Lactee pe lângă Marele Magnet local. Marele Magnet are 5 ori 10 la puterea 16 mase solare.

Văd că e la modă acum discuţia legată de ieşirea din păienjeniş... pardon Matrix. Poate Marele Marele Magnet este un portal de ieşire neaccesibil fiinţei umane întrupate.