Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cutremure frecvente

Creat de R., 03 Octombrie 2013, 20:24:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

#60
Ipoteza este interesanta si justa. Am vrut sa subliniez faptul ca "perimetrul" Izvoarele e prea mic ( ...si singular ) pentru manifestarea unei influente atat de mari .

fiulploii

  Daca luam ca baza activitatea mocnita a Supervulcanului din SUA la care adaugam Popocatepetl , Spania , Italia si Romania - deocamdata- se poate oare trage o concluzie cam pe unde va fi urmatoarea locatie cu roiuri de cutremure?  :|
  Zic si eu ...

Arhanghelul

Citat din: fiulploii din  13 Octombrie 2013, 03:47:11
  Daca luam ca baza activitatea mocnita a Supervulcanului din SUA la care adaugam Popocatepetl , Spania , Italia si Romania - deocamdata- se poate oare trage o concluzie cam pe unde va fi urmatoarea locatie cu roiuri de cutremure?  :|
  Zic si eu ...

NU ... vad SuperVulcanul ... in rest ... asa esteM ...

http://earthquakes.volcanodiscovery.com/?L=30
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii

Daca apesi optiunea sa iti arate toti vulcanii apar si aia cu verde  :-D asa zis ''linistiti'' si cgiar in inima parcului ai un triunghi verde.
  Daca luam in calcul ceea ce s-a postat pe aici din presa cum ca solul parcului creste/dospeste cu 8 inchi/an si ca toti specialisti sunt de acord ca el va exploda insa nu se poate prezice cand , eu ma gandeam la o eliberare de tensiune de acolo de-a lungul unei artere  a Pamantului .  Citind prin rapoartele din presa acolo in 'meriga, a luat nastere conceptul de roiuri de cutremure inregistrandu-se parca intr-o zi cca 300 de cutremure la acest parc.

acme

Din concluziile preliminare ale INFP:
"Dintre cauzele antropice se evidentiaza clar posibilele fenomene de tasare diferetiala a terenurilor, datorate exploatarii de petrol si gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenta pe care se afla amplasate si localitatile Izvoarele si Slobozia Conachi. Activitatea veche de exploatare pe aceasta structura cit si actualele sonde de extractie amplasate spre est, in zona localitatilor Negrea si Schela pot fi avute in vedere cauze antropice de modificare a suprafetei terenului."
We're born alone, we live alone, we die alone.

jean

Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.
Adevarul este dincolo de noi

arckadii

#66
Citat din: jean din  15 Octombrie 2013, 22:36:54
Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.

Da. Si la mine s-a simtit dar usurel, desi e ultimul etaj. Eu estimez directia de miscare Est-Vest. Cica 4.9 a fost. Din Vrancea.

Ark

Nox

#67
M 4.8 - ROMANIA - 2013-10-15 19:33:12 UTC (22:33:12 EEST)
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=339296

P.S. Btw, ora de pe forum e cu DST off (+2 ore față de UTC)
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

roxaline

Citat din: jean din  15 Octombrie 2013, 22:36:54
Tocmai a fost cutremur la Bucuresti acum cateva secunde. La etajul sapte s-a simtit destul de bine.

Nu l-am simtit ( et 6 din 8, zona Pta Victoriei ). Doar pisica a luat-o razna la momentul respectiv si m-am uitat la ora. 2 min anterior miscarii.
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Xanadron

Il ascult chiar acu' pe cutremologul Radulian si ma crucesc:
"Cind vine un cutremur dupa altu' - ca asta de 4,7 grade dupa ala de 5.5 - noi, specialistii, vorbim de un shoc dublu".

...Profund panseu, nu credeti? :-D

Ce ne-am face deci noi, profanii, fara ei-savantii?! :-P
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#70
  Dumnealor, specialistii seismicieni, au pus-o de mamaliga destul de clar (si am urmarit fazele respective) cu ocazia celor trei sute de cutremure naturale (de falie), desfasurate in trei saptamani la Izvoarele, GL. De remarcat un raport al acestor specialisti:
http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_08.10_INCDFP.pdf
in care se recunoaste ca seismele de la Izvoarele [pag. 3] s-au produs pe o linie perpendiculara pe falie (!!), si nu de-a lungul faliei cum ar fi fost normal!
De curand, acesti "specialisti" se autocontrazic din nou, publicand un alt raport, in care apar alte falii noi, inventate ad-hoc (zic eu) ca sa fie (totusi) paralele cu directia (de dispunere a epicentrelor) "cutremurelor" si perpendiculare pe faliile stiute pana ieri: 
http://www.infp.ro/uploads/news/2013/raport_15.10.2013.pdf 
  Se naste intrebarea: de ce nu le-au aratat de la inceput? Pentru ca probabil "le-au dedus".

  In legatura stransa cu aceeasi problema, directorul Institutului de Geologie a fost eliminat din functie pentru ca a publicat (defectuos - fara sa intrebe probabil) rezultatele cercetarilor de la Izvoarele. [Unde se infiintase o comisie care sa ingroape cauzele cutremurelor.] Nu stiu ce a publicat directorul institutului geologilor, probabil a spus adevarul. Amanunte in linkul:
http://www.romaniatv.net/director-general-al-institutului-geologic-al-romaniei-a-fost-demis_103209.html
  Prin urmare exista, ca si continuare a seismelor de la Izvoarele (si din alte localitati de-ale patriei), exista niste "seisme" si la nivelul de specialistilor (de notorietate), la nivelul publicarii (comunicarii cu tzugulanii), la nivel social (vezi antrenamentele jandarmeriei cu publicul de la Pungesti, VS, redate totusi azi la TV, efectuate cu ocazia aducerii unei instalatii Chevron de foraj la 3000 m, pentru gaze de shest), la nivel tehnic, politic, etc. Bolovanul asta cu gazele de shest se rostogoleste... poate lumea se trezeste.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Citat din: mm din  16 Octombrie 2013, 23:09:58
 
  In legatura stransa cu aceeasi problema, directorul Institutului de Geologie a fost eliminat din functie pentru ca a publicat (defectuos - fara sa intrebe probabil) rezultatele cercetarilor de la Izvoarele. [Unde se infiintase o comisie care sa ingroape cauzele cutremurelor.] Nu stiu ce a publicat directorul institutului geologilor, probabil a spus adevarul. Amanunte in linkul:


Poate din cauza ca la concluzii scrie asa:
Având în vedere presiunea mare din partea mass-media în legătura cu o
posibilă influenţă a exploatărilor de petrol în diferite zone geografice ale ţării
propunem includerea în procedura de aprobare a exploatării/extracţiei a
monitorizării seismice în zona respectivă pe întreaga durată acestor procese
.


horia2008

#72
Citat din: horia2008 din  24 Septembrie 2013, 00:06:28
Citat din: Xanadron din  13 Septembrie 2013, 19:57:21
...Si tot asa, da' ma tem ca s-o-nsera.
Voi nu va treziti totusi in fiecare dimineata cu senzatia ca ati aterizat din greseala p-o planeta nebuna? :| :martiansmile: :fullmoon:
O sa mai reiau postul zeu zenului uber allesului, care poate fi completat inca cu multe aspecte gen, ca de, viata e complexa...., de data asta la nivel national
Constat ca lupta se inteteste in tara asta, ai de au pierdut-o - de buni ce au fost; ai de-au venit - niste ticalosi aaa cel mai cinstit :-o
ce mai vor frate?? au dus tara de rapa!! ce mai e de furat? ca altceva n-au facut... la ce se inghesuie? nu inteleg... sau nu pentru ei;  pai ai de-i pun cat de disperati poa' sa fie??
sau? va rog
Pecum ziceam, reiau....
Foame mare, disperare asemenea, da in panica....
Directorul Institutului Geologic al Romaniei (IGR), Stefan Marincea a fost demis, probabil, ca urmare a unui raport preliminar al Institutului Geologic al Romaniei care includea, intre posibilele cauze ale fenomenelor de instabilitate a terenului din zona Izvoarele - Slobozia Conachi si exploatarea de petrol si gaze in regiune.
Omul, totusi, director al Institutului Geologic al Romaniei (IGR) adica, este discreditat de catre cineeee?, de V.V. Ponta panglicarul mitoman, mascariciul din fruntea celui mai cinstit guvern
CitatCu cateva ore inainte de aparitia informatiei demiterii directorului IGR, premierul Victor Ponta le atrasese atentia ministrilor fata de "tot felul de indivizi exaltati care, ca sa apara la televizor, vin cu tot felul de prostii si baga panica in oameni". (hotnews.ro)
si de catre lacheul ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu care zice
Citat"Sunt miscari tectonice, nu se pune problema de altceva, nu se pune problema unor afectari sau existentei unui alt motiv al cutremurelor, exploatari petroliere si asa mai departe, este conceptual imposibil, tehnic imposibil", a declarat ministrul Costoiu, la Institutul National Pentru Fizica Pamantului. hotnews.ro
pentru conformitate Costoiu este licentiat (cu studii aprofundate!!) de inginerie economica  :roll:(inginerie? economie? cal sau magar?) si se exprima in sensul ca este conceptual imposibil, tehnic imposibil :-o :-o
WTF?!?!?!? nu mai prididesc sa acopere cu mizerie derapajele de la directia impusa??

L.E.
vad ca s-a mai postat pe subiect in timp ce editam...




NASTASE MIHAIL

Roi de cutremure au fost si in Islanda si in Israel, in aceasta perioada.
La noi parca nu au mai fost in atitea locuri.
Cit sint din astea mici e bine.
Posibil sa izbucneasca vreun vulcan pe undeva? Posibil.
Magma e totusi unitara sub pamint. Pungile de magma au legatura intre ele. Nu sint izolate cum avem impresia.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05