Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

....dar cum de noaptea vizitatorii sunt de multe ori dezbrăcați iar ziua apar în costume? Ar avea legătură cu spectrul luminii solare?

Aseneth

Citat din: abyss din  27 Ianuarie 2015, 22:23:22
....dar cum de noaptea vizitatorii sunt de multe ori dezbrăcați iar ziua apar în costume? Ar avea legătură cu spectrul luminii solare?

Acele "vizite" pe care oamenii le traiesc atat de intens, sunt reamintirea exprientei nasterii. Fatul, cand e intuneric, simte, "vede" ca prin ceata piele, pielea mamei, pielea mainii doctorului care ii cauta pozitia. Iesind apoi, se vad costumele doctorilor. Pentru fat, care abia s-a nascut si nu este obisnuit cu randuiala lumeasca, totul i se pare extraordinar. De aceea, cand fatul vede "halat". mintea nu va percepe cuvantul ca atare, o haina de uz zilnic, obisnuita in mediul medical si nu numai, ci va vedea un costum extraordinar, care mai tarziu, pe baza lecturilor si a imaginatiei se va transforma intr-un costum cu casca si cu senzori extraluminici. De stetoscop nici nu mai vorbesc...

fiulploii

Citat din: abyss din  27 Ianuarie 2015, 22:23:22
....dar cum de noaptea vizitatorii sunt de multe ori dezbrăcați iar ziua apar în costume? Ar avea legătură cu spectrul luminii solare?

Eu zic ca e functie de ''pattern-ul'' sau arhetipul mental respectiv fiindca am tras o concluzie de-a lungul timpului: vizitatorii- hai sa le zic asa desi nu se potriveste 100% cu profilul vizitelor - vizitatorii se prezinta la intalnire functie de mentalitatea pamanteanului respectiv . Din toata cazuistica citita de mine nu rezulta niciodata adevarata infatisare ci un ''costum'' pe intelesul mintii respective care minte e de multe ori arhaica, tributara unor ''metehne'' inradacinate in adn de-a lungul a sute sau mii de ani de credinte sau profetii cu autoimplinire.

Parerea mea...

mm

  Speram ca principiile /regulile yoghine de yama si nyama sa iste o oarecare emulatie printre useri. Ci, din contra, citesc:
CitatIn general, din ceea ce stiu, consider caile, stilurile sau doctrinele Yoga informatii bune, veridice insa invelite intr-o mare si incalcita ''glazura'' iar aceeasta glazura trebuie data de-o parte incet, aproape cu sfiala si respiratia taiata pentru a savura fiece clipa a existentei.
Poate ca unele din regulile respective sunt mai grele, mai greu de inteles, mai greu de aplicat. Dar nu toate si ma fixez asupra primelor doua, Ahimsa si Satya.
  Ce poate fi mai natural, mai firesc decat sa nu ucizi (fiinte), sa renunti la violenta si sa nu mai ai nici un fel de ostilitate fata de orice fiinta??? Ostilitate citesc destula si aici pe forum si nu o gasesc la locul ei (in mod intuitiv) dar mi /ni/ se ofera o baza solida in aceasta invatatura straveche (deci straverificata in practica), - o veritabila si de cea mai buna calitate lege! Fara sa vrei te gandesti ca este impotriva acestei legi sa se reverse violenta pe toate canalele TV, e anormal ca niste mari puteri sa caute cu lumanarea razboiul si sa omoare sute de oameni zilnic.

  Satya, adica practicarea adevarului, nu-ti pare si tie, @fiulploii, ceva normal? E normal sa constati ca mass media minte in toate felurile posibile? Ca politicienii exact cu minciuna se ocupa si-i vede toata lumea? Nu ar fi fost mult mai simplu, natural si benefic ca toti sa practice adevarul? Ce fel de "glazura" trebuie data la o parte pentru a spune adevarul, eu unul nu vad.
  In plus, cred ca oricine si-ar dori ca ceea ce spune sau gandeste sa se realizeze (gratie practicarii Satyei).

  In articolul semnalat anterior, sinteza bine realizata cu Il Separatio,  autorul a spus un lucru simplu dar extrem de important,
Citatuniversul este în continuă expansiune; însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie de o contraforţă. Să ne imaginăm un balon care se umflă - trebuie să existe cineva care să sufle aerul. Plămânii acestei persoane se contractă. Are loc aşadar un proces de contracţie/expansiune. „Pentru fiecare acţiune există o reacţiune opusă egal㔠- prima lege a fizicii.
Cineva "sufla" in fiecare din "balonasele" acestei lumi, adica in fiecare particica de atom, care balonase sunt supuse la o presiune enorma dar care presiune exterioara balonaselor este egalata de suflul ce dilata balonasele din interior. De aici, probabil, cea mai importanta lege - a egalitatii actiunii cu reactiunea (valabila nu numai in mecanica ci observabila peste tot in natura).
  Consecinta (una) ce rezulta de aici este ca asa se explica de ce este posibil ca o forta extrem de slaba -forta gandului- sa poata modifica lumea inconjuratoare. Este stiut ca daca doua forte egale si de sens contrar (oricat de mari) se afla (ca atare) in echilibru, este suficienta o forta extrem de mica (cat un epsilon matematic) pentru ca acel echilibru sa fie modificat (si sa se obtina deplasare in sensul dorit).

  Asa se explica dece,
-  Yoghinii vor putea in urma unui antrenament sa materializeze lucruri, obiecte, flori, etc. Prin meditatie de vizualizare. Fapt dovedit posibil. ;
-  Exista metode (gasibile pe net) de genul cum sa facem sa ne indeplinim orice dorinta. In principal (am constatat ca) se bazeaza pe meditatie zilnica (timp de o luna) asupra obiectului dorit, a valorii dorite, asupra dorintei subiectului. ;
-  Se justifica parerea ca orice e posibil in aceasta lume. ;
-  Gandul bun primeste (ca reactiune) efecte benefice, de aceeasi frecventa se mai zice, gandul rau va primi ca reactiune efecte rele. Evident, reactiunile vor actiona asupra subiectului emitent de ganduri. In acest caz, "mediul", natura, lumea, se comporta ca un gumilastic care iti trimite inapoi bobarnacul dar "gumilasticul" diferentiaza oricat de fin felul bobarnacului.

  Plecand de la ideea ca orice se poate obtine in aceasta lume prin concentrare si meditatie, rezulta si o metoda de evadare din matrix, respectiv o meditatie (suficient de lunga) pe obiectul dorintei evadatului, cu toate amanuntele vizualizate, respectiv cu felul evadarii (brusc, lent, mecanizat, nedureros, etc.), cu lumea feerica si fericita in care doreste sa mearga evadatul (adica nu neaparat un alt matrix ci) - un spatiu special de liber(tate) si de fericire, cu cine sa-l astepte acolo, Etc.

  Personal, cred ca daca subiectul se va antrena in practicarea Satyei, va emite numai ganduri bune in tot ceasul (si secunda), va avea parte numai de o "reactie" de tip benefic de la "natura" (mai probabil de la Dumnezeu; unii ii zic Constiinta Universala) si atunci ce rost ar mai avea sa evadezi dintr-un matrix (tot atat de) binevoitor cu tine (pe cat de binevoitor esti si tu cu el)??
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Citat din: Aseneth din  27 Ianuarie 2015, 22:15:19
Pornind de la intrebarea din celebra semnatura a colegului abyss : "Cum ajung ei aici?", am gasit ieri un posibil raspuns in una din postarile colegului Urban, in cu totul alt context : "Eugenia este solutia"

Pornind de la acest microdialog, putem sa ne gandim ca poate nasterea este singura cale de a intra in atmosfera terestra? Ca poate toti misticii antici, orficii, gnosticii, teosofii, etc... aveau dreptate cand puneau toata sacralitatea in pantecul femeii? Ca poate toare hibridizarile si parahibridizarile si incercarile de dehibridizare nascatoare nu numai de hibrizi, ci si de idei reptiliene, serpiliene, insectiforme si altele, sunt hibridizari facute pe cale normala? Fara rapiri pe nave, injectari cu ace invizibile si ozeneuri plutitoare?

E doar o intrebare care mi-a venit azi citind topicul userului trecator.
Daca e o idee rea, nu sunt eu de vina, el m-a influentat. Sau ea.
Nu-i deloc rea ideea - nu doar fiindc-a fost deja atinsa, pe acelasi topic lasat in suspensie. O re-expun fiind utila-n contextul continuarii discutiei initiate de mm pe tema conditiei (pare-se sine qua non) a vizualizarii minutioase a "targetului", dar si-a vectorilor necesari unei eventuale Evadari din Matrix - una "pe bune" fiind insa dupa mine irealizabila-n conditii static-pasive.
Nu degeaba pina si nea' Krishnamurti sustinea tot cam aceeasi Marie - a upgradarii posibile, spre deosebire de Evadarea Totala, imposibila dupa el purtind... palariile :lol: noastre incarnate acum si aici.

Citat din: Xanadron din  02 Aprilie 2014, 11:57:36
[....] în context... interstelar, viaţa pare să călătorească în principiu numai prin moarte şi renaştere de colo-colo-n Univers(uri) - la nivelul căprăriei noastre bipede zic. Dar nu se-nvîrte redundant într-un cerc vicios-închis, ci într-o spirală lent evolutivă.
...Prea lentă, ziceţi? Nici vorbă - Universu-i perfect temporizat pînă şi-n poticnirile lui aparente.

Dar nu despre infinitatea liniilor temporale-i vorba acum. Deşi o vorbă a lui O. Paler merită poate amintită (citat din memorie): "Se zice că timpul trece inexorabil, dar de fapt el stă pe loc şi noi trecem prin el."

Să revenim deci la libertăţile incomparabil mai mari de mişcare decît astea cadorisite cu zgîrcenie din proiect nouă, "ambalajelor" sau "containerelor" de CS-uri/suflete terrane pe moment (fiindcă prea necoapte, leneşe, ignorante sau mai evoluate, dar recidiviste-n rele mai demult).
Ţopăiala printre galaxii pare să fie deci permisă doar Interdimensionalilor :-) (să le zicem ID) - şi ăştia cu "talente" variabile însă, fiindcă unii "de nivel mediu" ar utiliza nave biologice simbiotice, alţii mai involuaţi - tinichele high-tech, iar Doreii galactici cei mai sofisticaţi - nimic. Adică doar pe ei înşişi ca "vehicul".

Clar însă că materializarea temporară a ID de orice rang în trama vibraţională perceptibilă pentru noi e una... fizică, deci "reală", chiar dacă EI folosesc înţepări / croşetări ale continuumului spaţiu/timp ca să poată interacţiona uneori "eficient-primitiv" cu noi, puradeii galactici tembeli sau ceva mai isteţi.
Doar cu ocaziile astea avem deci (rarissim) ocazia să vedem OZN-uri şi eventuali ozenauţi - care sporovăiesc şi mai rar cu noi, fără să pară oricum deloc interesaţi în dezvăluirea a mai mult decît ne e permis să aflăm de la ei. Fiindcă, dac-am şti prea multe, testarea noastră-n planul ăsta fizic ar fi falsificată din start.

Că unii ID ne apar drept djini, iele, sînziene, vîrcolaci, draci, îngeri sau elfi e altă discuţie - la fel de greu lămuribilă-n cîteva rînduri ca şi controversa pe tema "sediului" lor, localizat ET, IT, subteran, subacvatic, în al nouălea cer sau al treişpelea purgatoriu. Şi zic asta nu doar fiindcă locaţia le e deseori extrem de mobilă.

O altă idee cam greu de "vizualizat" mental e faptu' că orice existenţă limitată fizic ca a noastră e STATICĂ în esenţă. Nu vă gîndiţi totuşi că puteţi să vă deplasaţi pînă la supermarket, în Baleare sau chiar pe Lună, că şpilu-i altu'.
Mai clar: cît timp sîntem încorsetaţi în ambalajul carnal, nu ne putem "mişca" de fapt prea departe de propria piele, chiar dacă ne aflăm într-o navă spaţială. Adică nu mai departe decît ne permit (imprecis şi relativ) simţurile - sau diverse aparate. (n.b.: Nu ating excepţiile - remote-viewingul, extracorporalizările etc - limitate însă şi ele-n acurateţe din multe pdv-uri.)

Pe scurt, dacă ne bate gîndul că putem evada din condiţia de "parcări" pentru germeni de viitori ID treptat mai potenţi, altfel decît ajutaţi De-Mai-Sus (ca Enoh poate), ne facem doar iluzii. Iar cea mai perfidă dintre ele rămîne aia c-am fi pregătiţi pentru saltul ăsta mai dihai ca unu' cuantic, ba l-am şi merita doar fiindcă am citit mai multe cărţulii "iluminatorii" decît alţii.

Cei mai mulţi, dacă nu chiar toţi pseudo-mesia New-Age care aiurează despre dimensiuni ori vibraţii superioare lejer abordabile "predau" deci, zic eu, lecţii false de... auto-propagare "la pachet" în alte medii - non-naturale pentru noi deocamdată. Ar fi ca şi cum am tasta un e-mail pe computerul personal şi pe urmă am trimite calculatoru' prin poştă destinatarului.

Concluzie (tranzitorie şi-n plus clar discutabilă): strămoşii noştri cel puţin n-au venit aici aduşi de OZN-uri - eventual în eprubete -, ci prin transfer subtil de matrice astrală arhetipală :star: în Materie preexistentă.
Cine şi cum anume a avut însă puterea s-o creeze şi-apoi s-o... învieze pe Ea-Materia (Nimicul Vibratoriu), n-am habar nici eu, da' nici alţii, inclusiv Papa - astea da TAINE demne de Crez "făr' de-a le cerceta"...


P.S. Incep sa-ti dau dreptate, compadre Abyss, ca lungimea topicului risca sa ne faca uituci, dar cred ca merita continuat, indiferent cu cite derapaje incluse... inevitabil, tema fiind una hiper-ramificata inerent.
Chiar daca n-om ajunge niciunul dincolo de ochiurile Plasei.
Constat oricum ca-s inca dator cu vreo 20 de raspunsuri, :-o lasind deoparte neo-mancarimea prin deshte data de ideile rasarite-n rastimp - de la conexiunile simbolurilor din Jupiter Ascending cu alea detectate de tine pe obrazul lui Bush-Jr. in clipul I, Pet Goat II (btw, am mai "vorbit" intre timp pe mail cu deja uitatul musiu' Lefebvre) si pina la paralelele dintre initierile orfice si alea... ophidiene gnostico-protocrestine, pe filiatie Abraxas-iana.
Plus "mostenirea" P.K.Dick-iana la fel de ontopic, care devine tot mai captivanta pe masura (re)citirii ei.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Da , mintea compune realitatea cu ceea ce are la îndemână. Dar, și nu mă refer la experiențele mele ci la o cazuistica generală, sunt multe cazuri cu diferite descrieri. Nave discoidale care au fost ținta armatei americane  și care s-au prăbușit. Martorii descriu corpuri umanoide în costume argintii. Sau nave aterizate din care ieșeau umanoizi în costume. Dar sunt și multe cazuri de vizite ori rapiri/contacte petrecute pe timpul nopții,  cu vizitatori Grey ....in costumul lui Adam.  Mă gândeam la faptul ca se fac nevăzuți brusc ori invers s-ar datora unor abilități de tip telepatic și nu tehnologic. Faptul ca vizitele sau răpirile au loc noaptea are și un aspect  ce tine de electromagnetism. Poate steaua lor are alta lumina sau corpurile în care vin au anumite caracteristici aparent nebănuite pentru noi. Poate sunt corpuri care nu au chakre sau au dar sunt diferite. Noaptea electromagnetismul este diferit . 
  Dar sunt și entități diferite care nu sunt semnalate fără costum ori fără de el.

  Deci excludem jocurile minții. în fine era doar o idee. Cineva mă întreba de ce vin predominant noaptea....

terraflorin

nu am prea mult timp acum la dispoziţie să dezvolt ideea- poate s-a şi discutat deja pe forum - dar toată această discuţie privind Evadarea din Matrix, dacă acesta este scenariul cel mai ''realist''... implică faptul că nu există OZN-uri şi extratereştri de pe alte planete... suntem izolaţi, supravegheaţi, înmatriculaţi într-o dimensiune spaţiu-timp-spirit etc etc... prin urmare la noi nu mai au acces nişte ''simpli'' extratereştri care trăiesc în acelaşi ''univers simulat'' ... Aşadar ori Matrix ori OZN-uri (în sensul cel mai larg al cuvântului).. ori e laie ori e bălaie--- desigur ''portiţe de evadare'' pot apărea şi în această excludere reciprocă

fiulploii

#577
Aha, en garde ! my friend !  :lol:

Citat din: mm din  28 Ianuarie 2015, 02:39:29
  Speram ca principiile /regulile yoghine de yama si nyama sa iste o oarecare emulatie printre useri.

Inseamna ca nu ai trecut inca de a doua poarta conform legendei de aici:
Citat
Putin dupa aceasta intalnire, printul se gasi in fata celei de-a doua porti pe care statea scris: "Schimba-i pe ceilalti".
Asta era si intentia mea, gandi el. Ceilalti sunt sursa de placere, bucurii si satisfactii, dar si de durere, necazuri si frustrari.
El se ridica deci contra a tot ce-l deranja sau nu-i placea la cei din jurul sau. Incerca sa le patrunda in caracter si sa le extirpe defectele. Aceasta fu a doua lupta a sa.
Intr-o zi, pe cand medita asupra utilitatii tentativelor sale de a-i schimba pe ceilalti, il intalni din nou pe batranul intelept, care-l intreba:
– Ce ai invatat tu, deci, pe acest drum?
– Am invatat ca nu ceilalti sunt cauza sau sursa bucuriilor sau necazurilor, a satisfactiilor sau infrangerilor mele. Ei sunt doar prilejul, ocazia care le scoate la lumina. In mine, prind radacina toate aceste lucruri.
– Ai dreptate, spuse batranul.
Prin ceea ce ceilalti trezesc in tine, ei te descopera in fata ta. Fii recunoscator celor care fac sa vibreze in tine bucuria si placerea, dar si celor care fac sa se nasca in tine suferinta sau frustrarea, caci prin ei viata iti arata ce mai ai inca de invatat si calea pe care trebuie s-o urmezi.

Citat
Ci, din contra, citesc: 
In general, din ceea ce stiu, consider caile, stilurile sau doctrinele Yoga informatii bune, veridice insa invelite intr-o mare si incalcita ''glazura'' iar aceeasta glazura trebuie data de-o parte incet, aproape cu sfiala si respiratia taiata pentru a savura fiece clipa a existentei.

  De fapt, am zis :
Citat din: fiulploii din  26 Ianuarie 2015, 23:11:21
Cam lunga calea si plictisitoare  :-D favorabila zic eu, unor vremuri de mult apuse cand '' timpul avea rabdare cu oamenii''.

In general, din ceea ce stiu, consider caile, stilurile sau doctrinele Yoga informatii bune, veridice insa invelite intr-o mare si incalcita ''glazura'' iar aceeasta glazura trebuie data de-o parte incet, aproape cu sfiala si respiratia taiata pentru a savura fiece clipa a existentei.
   Evident ca asta presupune sa fi cunoscator pe domeniu sau un fel de decadentza ori ''perversitate temporala'' de a lungi pana la extaz clipa.

   Si cred ca ajuta perfect la obtinerea unor produse bune din ''tescuirea'' TVM.

Parerea mea..aiurea.

P.S. si mai aiurea , e un fel de '' a da iama ''  :-D
:-D
Prin asta am legat subiectul tau de cel al lui TVM si legaturile gasite de el intre Zohar si India ceea ce ma duce cu gandul la un laborator comun ce acoperea cele doua regiuni . Desi problema ar fi un pic mai complicata deoarece nu stim sigur ca Zoharul ar fi o lucrare originala apartinand de istoria mitologica evreiasca , dupa parerea mea. Faptul ca cei aproximativ 90 la suta din evreii de azi se trag de undeva din proximitatea Indusului poate sa ne zica cate ceva.

Citat
...
  Satya, adica practicarea adevarului, nu-ti pare si tie, @fiulploii, ceva normal? E normal sa constati ca mass media minte in toate felurile posibile? Ca politicienii exact cu minciuna se ocupa si-i vede toata lumea? Nu ar fi fost mult mai simplu, natural si benefic ca toti sa practice adevarul? Ce fel de "glazura" trebuie data la o parte pentru a spune adevarul, eu unul nu vad.
  In plus, cred ca oricine si-ar dori ca ceea ce spune sau gandeste sa se realizeze (gratie practicarii Satyei).

Hmm, ce e adevarul? Exista adevaruri partiale determinate de simturile individuale precum si de ''bunul simt comun'' ce dicteaza regulile de trai in comun pentru a nu degenera in anarhie. Adevarul unanim recunoscut ca atare cred ca iti dai seama ca variaza functie de vremuri si functie de societate ; exista o linie comuna insa cum ar fi si chestia cu ''practicarea adevarului'' insa sa fie ''corect polic''  :-D
   Mai explicit eu zic ca legea e trunchiata si lipseste un fragment care ar suna cam asa : sa practici adevarul in masura in care el nu iti pune in pericol viata ta sau a celorlalti decat daca e realizat pentru un bine comun , mai general. 

Citat
  In articolul semnalat anterior, sinteza bine realizata cu Il Separatio,  autorul a spus un lucru simplu dar extrem de important, 
  Cineva "sufla" in fiecare din "balonasele" acestei lumi, adica in fiecare particica de atom, care balonase sunt supuse la o presiune enorma dar care presiune exterioara balonaselor este egalata de suflul ce dilata balonasele din interior. De aici, probabil, cea mai importanta lege - a egalitatii actiunii cu reactiunea (valabila nu numai in mecanica ci observabila peste tot in natura).
  Consecinta (una) ce rezulta de aici este ca asa se explica de ce este posibil ca o forta extrem de slaba -forta gandului- sa poata modifica lumea inconjuratoare. Este stiut ca daca doua forte egale si de sens contrar (oricat de mari) se afla (ca atare) in echilibru, este suficienta o forta extrem de mica (cat un epsilon matematic) pentru ca acel echilibru sa fie modificat (si sa se obtina deplasare in sensul dorit).

Nu voiam sa vb despre acel articol dar vad ca insisti asa ca o sa incerc ''practicarea adevarului'' recomandata de tine  :lol:
Autoarea respectiva face analogii gen omul primitiv care vede noaptea decoland o racheta spatiala - clar ca e doar parerea mea si asta.
Aceasta analogie e buna pentru un anumit nivel destul de echivalent cu cel in care anticii explicau fenomenul vanturilor prin existenta a patru zei sau uriasi ce suflau pe suprafata - plata ori nu  :wink: - a Pamantului.
Citat
  Asa se explica dece,
-  Yoghinii vor putea in urma unui antrenament sa materializeze lucruri, obiecte, flori, etc. Prin meditatie de vizualizare. Fapt dovedit posibil. ;
-  Exista metode (gasibile pe net) de genul cum sa facem sa ne indeplinim orice dorinta. In principal (am constatat ca) se bazeaza pe meditatie zilnica (timp de o luna) asupra obiectului dorit, a valorii dorite, asupra dorintei subiectului. ;
-  Se justifica parerea ca orice e posibil in aceasta lume. ;
-  Gandul bun primeste (ca reactiune) efecte benefice, de aceeasi frecventa se mai zice, gandul rau va primi ca reactiune efecte rele. Evident, reactiunile vor actiona asupra subiectului emitent de ganduri. In acest caz, "mediul", natura, lumea, se comporta ca un gumilastic care iti trimite inapoi bobarnacul dar "gumilasticul" diferentiaza oricat de fin felul bobarnacului.
- ''yoghinii vor putea'' exprima o posibilitate si nu o certitudine ca
                  1. chiar vor face asta
                  2. vor face asta toti cei care sunt acolo
     Tot la stadiul de legende ramanem si stii de ce ? pentru ca ajungand acolo nu mai devine o necesitate sa materializezi . daca e sa fac o analogie cu altceva e ca si cum ai acces la codul-sursa si cine are acces ce este? Cel mai probabil devine gardian activ si nu gardian - idiot util ce sare in apararea sistemului deoarece sistemul il hraneste si ii asigura comfortul asa cum bine spui si tu mai incolo...dar ajung si la acel paragraf  :lol:
   - in principal, in orice sunt doua cai - cica- de a obtine ceva , una din ele fiind cea descrisa de tine si care ocupa muult timp personal necesitand ''ruperea'' din interactionarea cu ceilalti aka instrainarea, dupa a mea parere. Personal, am experimentat a doua cale si evident, merge dar nu tot timpul - aici e la fel ca si calea promovata de tine . De ce nu merge tot timpul? Foarte simplu in cazul meu, deoarece nu am ars toate conditionarile inscrise in gene sau transmise oral de cand eram mic si pana acum.
   - subscriu ca orice e posibil nu numai in aceasta lume ci in tot Matrixul asta general ce cuprinde atat existenta ET - aici am raspuns pe scurt nelamuririi unui coleg - cat si ''vizitele'' sau vizitatorii reali ori fabricati de Sistem la cerere , de obicei.
   - suntem intr-o lume duala - care e posibil sa faca parte dintr-o lume elicoidala , asta apropo de fizica elicoidala si cazul ei particular, universul nostru mai mult sau mai putin euclidian - insa aici functioneaza cu brio legea cauzei si a efectului, legea atractiei, etc  .
    Sa nu uitam insa ca intalnim si exceptii  :evil:
Citat
  Plecand de la ideea ca orice se poate obtine in aceasta lume prin concentrare si meditatie, rezulta si o metoda de evadare din matrix, respectiv o meditatie (suficient de lunga) pe obiectul dorintei evadatului, cu toate amanuntele vizualizate, respectiv cu felul evadarii (brusc, lent, mecanizat, nedureros, etc.), cu lumea feerica si fericita in care doreste sa mearga evadatul (adica nu neaparat un alt matrix ci) - un spatiu special de liber(tate) si de fericire, cu cine sa-l astepte acolo, Etc.
Se pare ca discutam despre diferite niveluri de matrix. Eu personal ma refer la Matrix , ala ce include universul vizibil si invizibil, cunoscut sau banuit si aici am cuprins si ''aratarile'' de tot felul, fie demoni fie ET, fie rai fie buni, etc.
Citat
  Personal, cred ca daca subiectul se va antrena in practicarea Satyei, va emite numai ganduri bune in tot ceasul (si secunda), va avea parte numai de o "reactie" de tip benefic de la "natura" (mai probabil de la Dumnezeu; unii ii zic Constiinta Universala) si atunci ce rost ar mai avea sa evadezi dintr-un matrix (tot atat de) binevoitor cu tine (pe cat de binevoitor esti si tu cu el)??
.

  Aici da, se gaseste din punctul meu de vedere , cireasa de pe tort  :lol:
  Mai are rost sa zic ceva ?

  Ca incheiere ma simt dator sa specific ca in aceasta postare in special am urmat ''mustrarea'' ta de a practica Satya . Recunosc ca am practicat-o doar partial pentru a nu strica o relatie colegiala potentiala cat si pentru a mentine un vocabular care sa nu ''raneasca'' in vreun fel auditoriul .
  Prin acest lucru am practicat si emiterea de ganduri/judecati bune si pozitive in sensul ca nu e totul pierdut ..de a pricepe cate ceva  :roll:
  Si nici nu am ''ucis'' aka taiat aripile unui spirit iscoditor fiindca nu am dreptul sa fac asta chiar daca la practicarea adevarului am pierdut din punctajul maxim.  :lol:

  Daca'' nu dam iama '' prin stratul de ceapa eventual facem cativa pasi inapoi si incercam sa gandim ce a vrut sa zica unul sau altul atunci e posibil sa se vada cate ceva prin voalul Sophiei.

Parerea mea ...cam de valoarea lui epsilon  :lol:

mm

  Stimate coleg, @fiulploii, te percep ca pe un prieten si-ti sunt la fel de prieten. Imi cer scuze daca apelul meu a putut fi interpretat ca o critica la adresa ta, nu a fost vorba de asa ceva. Nu aveam cui sa ma adresez deoarece subiectul adevar nu a incitat pe mai nimeni, in afara de tine care ai fost amabil si te-ai referit la el. Intentionam sa promovez o analiza a continutului acestui cuvant in intelesul yoghin, identic cu intelesul lui filozofic oriental. Tu m-ai ajutat. Si ai dovedit cunoasterea unor profunzimi ale Satyei iar eu am dovedit ca sunt un slab practicant yoga (am practicat o vreme). Adevarul este ca nu citesc totdeauna cu atentie si o mai scrantesc. Nu sunt perfect, ai dreptate.

  "Ai ridicat mingea la fileu" intreband ce este Adevarul. Nu exista o definitie scurta si concisa pentru acest principiu Yama deoarece nu coincide cu definitia tehnica, stiintifica a adevarului obiectiv, rezultat din masuratori. Concordanta intre cunostintele noastre si realitate - e definitia de dictionar, pe cand Satya este legat f . mult de comportamentul individului fata de ceilalti in sensul fair-play. Ai aratat deja acest lucru. Adevarul nostru european este doar o mica parte din intelesul adevarului-Satya.
  Satya presupune niste calitati personale precum: spunerea adevarului respectiv abtinerea de la minciuna; stapanirea de sine; atitudine psihica egala; iertarea; mila; modestia; absenta geloziei; atentia pentru ceilalti (la mine cam schioapa); autocontrolul; filantropia.

  Vyasa spune: " Deci yoghinul trebuie sa analizeze mai intai ceea ce este bun pentru toate fiintele si apoi sa vorbeasca, abtinandu-se de la minciuna." "Gandeste inainte de a vorbi " Ca sa fiu sincer, in zilele noastre agitate, daca te apuci sa calculezi in mintea ta, inainte de a vorbi, ce este bun pentru toti, ori nu mai apuci sa spui ceva ori vei minti prin omisiune [ori vei sabota (productia) ca sa nu-i jgnesti pe "rebutantzi"].
  Eu nu pot face acest lucru (de a gandi atent la toti inainte de a vorbi, ca-mi pierd sirul) in timp ce apropiati de-ai mei exact asa fac (si ne cam ciondanim din aceasta cauza). In schimb, eu promovez sinceritatea in vorbire, pe principiul ca daca iti acord incredere trebuie sa mi-o acorzi la randu-ti si sa nu te simti atacat (chiar daca am imperfectiuni de exprimare ori de gandire - ca doar nu suntem perfecti) deoarece gandurile mele in ceea ce te priveste sunt extrem de respectoase. In caz contrar anunt (si eu): en garde! Exemplul acesta personal nu e pentru evidentierea mea ci din motiv de concret, practic si real. In ziua de azi (ai spus deja, fiulploii), intr-adevar nu e timp (la dispozitie, sunt multe date tehnice de comunicat, aranjat, verificat, la servici, si nu numai, in timp ce trebuie sa gandesti tehnic, sa calculezi, etc.) dar exista solutii.

  Satya se adreseaza in principal vorbirii, comunicarii. Nu numai ca nu trebuie sa spunem lucruri de care stim ca-s false (a minti cu nerusinare) ci nici sa inducem in eroare dand de inteles ca stim desi doar banuim, nici dogmatisme, nici judecati pripite (aici sunt campion :lol:). Nici minciuna prin fapte nu se admite. 
  In mod cu totul special, pentru noi romanii exista un aspect aparte de a minti involuntar. E vorba de folosirea verbului "a sti" la romani. Cred ca am mai spus ca romanii il confunda pe "a sti" cu "a face". Respectiv, foarte multi se intrec in a spune lucruri "stiute" (din auzite, din citite, spuse de catre surse neverificate si neverificabile), inducand in eroare auditoriul (cititoriul) si e un sport national sa arati "ca stii". Altii, zic in asemenea situatii: "I think I know." Ca parere personala, ar trebui introdusa o lege (langa celelalte zece mii nici nu s-ar cunoaste deranjul) prin care sa se interzica folosirea verbului a sti, inlocuindu-l cu a face (in caz extrem sa se admita inlocuirea lui cu "cred ca stiu"). Nu am facut asa ceva deci habarn-am. Am facut, nu eu stiu. Fac asa ceva, deci cred ca stiu

  In final (ca trebuie limitata postarea, intrucatva), voi fi sincer: nu recunosc vreun adevar in afara celui masurat. Sorry. Nu cred decat in adevarul masurat. Sorry. Nu sunt de acord ca trebuie sa-i protejezi pe ceilalti cand trebuie sa spui un adevar-adevarat important deoarece se poate pierde esentialul informatiei respective si deoarece se pot gasi alte modalitati de protejare a celorlalti. Sorry. Din dorinta de a ne menaja unii pe altii putem ajunge mai degraba sa ne mintim foarte fin unii pe altii sau sa ne prefacem sine die decat sa comunicam coerent si eficient.
  Politica nu exista. Citind cu atentie dictionarul constatam ca acest cuvant nu are continut. Se propaga intentionat confuzia dintre cuvantul politica si cuvantul conducere (si organizare = niste stiinte). Cuvantul politica este o diversiune ce mascheaza (sub confuzia cu conducerea) toate tradarile, minciunile, fariseismele, talhariile, imaginabile, dandu-le o alura decenta.
  In incheierea incheierii, sa nu uitam ca toate adevarurile ce le spunem sunt ... relative.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

terraflorin

Citat din: Guest din  29 Ianuarie 2015, 03:55:14
Eu ma refeream la matrixul vizibil cu legile lui fizice. 

Va recomand sa-l vedeti cu atentie pana la sfarsit.
https://www.youtube.com/watch?v=voI6Wq1oYAM

Parintele Cleopa Ilie - ''Mânca-v-ar Raiul să vă mânânce!'' Întrebarea este (mai ales pentru cei care au văzut serialul Călătorii în necunoscut) - ne trezim noi însăși în ''Rai'' după ce am evadat din Matrix (cei care au evadat) sau vom fi doar o entitate nouă care are doar impresia falsă că suntem noi însăși ... atunci ce rost mai are să evadezi din Matrix

Xanadron

Si ideea ta poate fi valabila - altfel n-ar fi aparut si-ntr-un banc f. ontopic: :-D

O baba viseaza intr-o noapte ca Dumnezeu vorbeste cu ea si-i promite c-o sa mai traiasca 35 de ani fiiindca a fost credincioasa.
A doua zi merge baba la o clinica de chirurgie estetica si cere: lifting facial, silicoane, vopsea blonda etc..
Astfel, dupa doua zile era o copie a Pamelei Anderson... cu banii de inmormantare cheltuiti.
Imediat cum iese din clinica insa, o calca un autobuz.
La poarta Raiului intreaba:
-  Doamne, daca mi-ai promis inca 35 de ani de viatza, de ce m-ai omorat?
-  NU TE-AM MAI RECUNOSCUT !!

Mai aiuraseram noi de fapt p-aici ca o eventuala "evadare" ar implica si consecintza de-a NU mai fi tocmai... umani. :-)
Dar si ipoteza ajungerii - sau macar a fezabilitatii intentiei ajungerii intr-un Rai ... personal, aka. "custom-made-DIY" (re-atinsa si de colegul mm) merita discutii mai ample.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

Una e să treacă ''dincolo'' o fiinţă umană sau ne-umană ce mai contează  :-D dar care să fie tot ''eu'' în ''chintesența'' mea ... şi alta e ca eu să zac undeva putred într-un spaţiu-timp necunoscut şi o fiinţă străină mie să trăiască în ''locul'' meu şi să fie convinsă că sunt ''eu''

PS: Prea multe ghilimele recunosc, dar limbajul are prea puţine cuvinte sugestive pentru a descrie ce va să fie

fiulploii

Citat din: terraflorin din  29 Ianuarie 2015, 12:41:10
Una e să treacă ''dincolo'' o fiinţă umană sau ne-umană ce mai contează  :-D dar care să fie tot ''eu'' în ''chintesența'' mea ... şi alta e ca eu să zac undeva putred într-un spaţiu-timp necunoscut şi o fiinţă străină mie să trăiască în ''locul'' meu şi să fie convinsă că sunt ''eu''

PS: Prea multe ghilimele recunosc, dar limbajul are prea puţine cuvinte sugestive pentru a descrie ce va să fie

  Daca spui cine esti sau cine este ''eu'' -l de care faci vorbire atunci o sa primesti un raspuns sub o forma sau alta .
  Doar intrebarile puse corect au si raspunsul corect si ca intotdeauna raspunsul nu se afla la nivelul la care a fost pusa intrebarea, zic unii.

hanzo

Citat din: terraflorin din  29 Ianuarie 2015, 12:41:10
Una e să treacă ''dincolo'' o fiinţă umană sau ne-umană ce mai contează  :-D dar care să fie tot ''eu'' în ''chintesența'' mea ... şi alta e ca eu să zac undeva putred într-un spaţiu-timp necunoscut şi o fiinţă străină mie să trăiască în ''locul'' meu şi să fie convinsă că sunt ''eu''

PS: Prea multe ghilimele recunosc, dar limbajul are prea puţine cuvinte sugestive pentru a descrie ce va să fie

daca ai fi atent la dialogul interior, dupa un studiu temeinic, ai observa probabil ca "eul" care vorbeste in gandurile tale este cand imbracat la costum, cand in pantaloni scurti albi.. "ca asa e in tenis" cum zice Caragiu.

citind d-alde Culianu, mentioneaza si el de pe la greci,  ca luna ar fi un portal prin care sufletele se duc in mai multe .. destinatii.
descrierile pe care le-au facut diversi "intelepti" care au spus ce au vazut cu lux de amanunte, descriind de exemplu 'iadurile'  prin care trec sufletele daca nu se reped la lumina de la capetele tunelului, iaduri in care sufletul vede tot felul de pedepse, torturi, smulgeri de maini picioare etc..  si ca pe drumul acesta trebuie sa-si tina cumpatul pentru ca ele sunt iluzii.

daca iluziile de dupa moarte, au puterea "iluziei" de aici tre sa fii tare in ".. johones" ca sa spun asa.  care din cei de pe forum ar 'crede' ca daca sari in cusca tigrului si te sfasie felina, asta este doar o 'iluzie'?  :mrgreen:

vorbim, dam cu parerea, agream, dar nu parasim incinta  :lol: :lol:

:rainbow:




hanzo

aduc in discutie un alt aspect al universului nostru, si anume teoria cum ca daca universul nostru se extinde, exista o alta parte care se restrange (vezi poza)

teoria mea ar fi.. daca iti imaginezi un sistem solar, inchizi ochii si il vezi cu ochii mintii, si apoi vrei sa faci acest univers si mai mare. creezi o galaxie. apoi mai multe.. si tot asa. in cazul acesta nu mai e nevoie sa existe  partea care se restrange .. a?