Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Citat din: fiulploii din  28 Mai 2014, 16:28:16
   Sarind apoi la kundalini Sarpele energetic existent in stare latenta adica blocata in fiecare vehicul biologic uman si la faptul ca prin trezirea lui se produce o ascensiune a acestei energii de-a lungul coloanei vertebrale deschizand sau deblocand in cale cele 7 porti energetice numite chackre si facand o analogie cu sarpele edenului din biblie incep sa zaresc cate ceva la orizont.
  Undeva intre a doua si a treia poarta exista si cea de-a opta chackra importanta - spun unii insa despre acest subiect nu am reusit sa gasesc nimic pana acum . Poate stie cineva vreo informatie despre asta si o poate comunica.


Intreb si eu precum o facea candva @Tayka: "Energie? ce fel de energie?"  :rainbow:

fiulploii

Citat din: abyss din  28 Mai 2014, 20:48:41
Intreb si eu precum o facea candva @Tayka: "Energie? ce fel de energie?"  :rainbow:

  E bine ca intrebi chiar daca nu esti un novice precum IO - asta ca sa nu preiau expresia precum JE folosita de Xanadron     :lol:
  Raspuns : nu stiu .
  Dar cred ca ar putea sa ne lamureasca cel care a zis asta :
Citat din: .....  link=topic=1319.msg44768#msg44768 date=....
..
Eu caut un anumit raspus la un anumit aspect ce tine de fapte reale ce mi s-au intamplat....
Practic de o viata artele martiale si anumite tehnici specifice din yoga tibetana si meditatia zen. Asa ca imi place sa cred ca am un anumit grad de limpezime a mintii corelata cu putere interioara si o atitudine pe care nu ma tem sa o folosesc!!
.......

  Bineinteles ca citatul e rupt din context insa nu contextul intereseaza acum .


  @Ganditorul , dupa parerea mea ''hranirea cu lumina'' a lui tanti Jasmuheen este cam aiurea din mai multe motive dar e doar parerea mea care s-ar putea sa fie gresita. Ceva e dubios pe acolo .
     Stii cum e cu calatoria afara din sistem? la ce folos daca nu poti beneficia de ea financiar sau macar la o bere cu chips si tigara pe o terasa in fatza prietenilor ? Cum sa renunti la asa ceva?  :lol: Apropo, nu se mai poarta alunele sarate ci chipsurile .
     Cat despre faza cu sacrificiul de sange eu zic ca e doar un cliseu accentuat pe o anumita latura din cauza ca percepem doar acea latura. Dar asta este un alt subiect zic eu si gata in directia asta nu inainte de a te intreba cum e cu suferinta tacuta a plantelor la intentiile agresive ale omului cum ar fi ruperea sau taierea?  8-) Aici despre ce sacrificiu putem vorbi?
     

  Hai sa o pornesc putin mai altfel. De pe alte subiecte in care m-am exprimat batand campii cu indarjire si nu prea cu gratie cum le reuseste altor colegi  :lol: sustin faptul ca la un moment dat s-a produs o schimbare de linie temporala adica nu suntem pe aia corecta .
  Intreb si eu : ce fel de dovezi ar trebui sa caut pentru sustinerea acestei variante ?
  Stai putin , deci caut dovezi pornind de la o prejudecata ? Atunci unde e adevarul? Pot gasi o gramada de dovezi care in conceptia mea imi sprijina o anume teorie dar si mai cool este ca aceleeasi dovezi pot fi folosite pentru a demonstra o cu totul alta teorie .
  Asadar, vorbe-n vant si aiurari energetice cand de fapt s-ar putea sa nu fie energetice . Si uite asa fug dupa potcoave de cai morti .

  Ops! am zis ''morti'' , am invocat ''moartea'.  :lol: Grav ? Nu stiu fiindca tocmai ce am terminat de mancat niste paine cu unt, slanina, branza, ceapa verde si rosii  :-D De aceea eu sunt doar pe domeniul teoriei .
   Ce aflam din Biblie? Multe si destule chiar daca are mai multe nivele sau incifrari functie de disponibilitatea fiecaruia si chiar daca fragmentele din cunoasterea straveche sunt cam rare - evident, doar dupa parerea mea. Printre altele se specifica ca Omul a fost alungat din Eden iar aici unde este el acum - ca nu putea fi gazduit permanent intre dimensiuni - este taramul lu' Ala-revoltatul  :lol:
   Aici si acum este o alta realitate- diferita de cea primordiala a creatiei -  construita de Rebeli realitate ce are nevoie a fi mentinuta ''in viata'' Ar trebui deci sa observam acea vibratie care mentine realitatea , sa o observam in mod repetabil deci stiintific.
   Realitatea asta paralela cu cea initiala poate a fost pusa pe o alta linie temporala de la inceput, poate nu - habar nu am - insa a fost mentinuta pe o anumita traiectorie prin   mai multe interventii ..temporale.
   Se pare ca orice interventie asupra timpului creeaza valuri care se sting la o anumita distanta de locul interventiei deci se revine pe cursul initial. Ca sa nu se stinga o vibratie ea trebuie intretinuta , nu? Ideea asta nu imi apartine , de fapt nici una din ideile prezentate de mine nu imi apartin , eu nu fac altceva decat sa incerc sa trasez o legatura intre anumite idei , cu alte cuvinte , cineva ar putea zice ca imi creez propria mea realitate  :-D Corect zic eu fiindca se pare ca asta ar fi principiul dupa care ''zboara'' ozeneurile pe aici.

   Era o vreme specificata clar in basmele romane in care ''Dumnezeu se plimba pe pamant printre oameni ''. Vremea aceea straveche a disparut in mod clar. Teoria haosului parca, zice ca doua paralele se vor intalni candva . De fapt, chiar asa se invata si la scoala ca doua linii paralele sunt acele linii care se intalnesc la infinit  :roll: Ce rezulta sau ce posibilitati apar la intersectia a doua linii temporale paralele? Ar rezulta in mod logic posibilitati de accesare simultana a ambelor, posibilitati de trecere simultana din A in B , A si B fiind cele doua linii temporale.

   Fapt care s-a si intamplat , ca tot isi punea cineva pe forum - regret dar nu mai stiu cine - intrebarea de ce unul din talharii de pe cruce a fost luat in Imparatia lui Dumnezeu in mod instantaneu spre deosebire de cei care au urmat dupa el tanjind cu mari sacrificii si chinuri la aceasta trecere. Atunci , momentul christic a reprezentat intersectia celor doua linii temporale si afirm asta bazandu-ma pe ceea ce se zice ca a spus Isus , citez aproximativ : ''prin Mine veti ajunge in Imparatia Tatalui''. Aici poate dau o mana de ajutor distinsii cavaleri de serviciu  8-) in privinta textului considerat exact.

   Rog a se lua in considerare, specific din nou, ca e doar o alta teorie SF nedemonstrabila ..aproape.
   E un fapt cert ca lumea noastra este o lume realitate bazata pe atomul de carbon care are 6 protoni, 6 neutroni si 6 electroni  . Ops ! a aparut pecetea diavolului crestin 666 . De aici unii vor trage concluzia clara ca traim in iad, lumea materiala , lumea diavolului . Perfect ! Aici este pecetea , o purtam in noi fara a putea renunta la ea. Nu rezistam intr-o lume care nu e bazata pe carbon , riscam sa ne dezintegram fara o anume ..tehnica sau pregatire sau sublimare ...si aici atingem domeniul transmutatiei omului adica exact tema de cercetare a alchimistilor.

  Constat ca am scris cam mult si frumos e sa las si pe altii sa continue ...

Ganditorul

#377
Mi-am exprimat o parere - n-am obligat pe nimeni sa-mi dea dreptate sub stindardul "adevarului absolut".
Tanti jasmuheen nu stiu cine e, dar daca am timp ma interesez si-ti raspund pe subiect.
Faza cu energia ... in evul mediu daca purtai haine de matase si lana, si te incarcai electrostatic ...descarcandu-te apoi pe cei din jur erai socotit eretic si scapai, in cel mai bun caz,' cu o biciuiala. Ce-i aia energie electrostatica - spunea atotcunoscatorul dogmatic ?
Cam asa e si cu energia asta care circula pe sira spinarii - o simtim uneori, dar daca nu o putem masura, ea, energia, nu iecsista !
- "sacrificiul de sange" - vb de cele 3 stari ale viului - fizic, energetic si spiritual - dar cand papam carne uitam de asta ... adica nimic, dar nimic din algoritmul de existenta al animalului sacrificat nu se imprima in matricea noastra de dezvoltare. parol.
Ai dreptate si in problema cu suferinta plantelor - eu am dat exemplu primul pas de iesire "din carare". Cand l-am dat si pe-al doilea deja am ajuns "ciudat" . Pai exact aia de papa doar energie solara si apa ...au renuntat si la sacrificiul plantelor. Corect ?

- Ma opresc aici cu raspunsul ca sa nu deviem subiectul prea tare - in definitiv vrem sa iesim din matrix - dar ce folos daca din asta nu scoatem niste bani, de preferat niste conturi babane in banci,  :evil: niste prieteni care sa ne aplaude etc etc. Nu lua prea mult in seama ce am scris - ti-am redat doar o sinteza a ceea ce am mai citit, pe ici, pe colo. Asa ca n-am cum sa-ti confirm nimic din cele de mai sus.

P.S. - carbonul cand ajunge diamant ...nu mai e hexagonal, are alta forma, pe care o veneram prin anumite dogme religioase.

fiulploii

Pai nu inteleg @Ganditorul-e de ce consideri ca te-am atacat ? Titlul postat de mine cu abureli si aiureli se refera strict la ce am zis eu .
  Pe parerea ta mi-am dat si eu cu parerea si am si specificat ca sunt doar sf personale . Fiecare isi cauta calea si merge pe cea cu care rezoneaza .
  In matricea noastra de dezvoltare nu stiu daca se imprima ceva sau nu . Stiu doar ca exista o lege ''spirituala'' care zice ca nimic din ceea ce nu vrei tu nu ti se poate intampla . Daca cineva crede ca este imun la foc, de exemplu vezi NPL tehnica , atunci asa este. Insa si asta tine de eliminarea unor bariere mentale.

  In problema sacrificiului eu zic ca nu este vorba de asa ceva. O privire interesanta in zona asta ar fi cea despre mancarea halal si cea cosher .
  Iesirea din matrix poate scoate bani  :evil: mai precis avantaje materiale si e destul sa aruncam o privire spre alchimie . E doar parerea mea si asta . Insa avantajele materiale sunt doar efecte secundare mai zic unii .

  Chiar ma opresc aici , am vrut doar sa lamuresc ca nu a fost vorba despre un atac la persoana .


P.S. @abyss , ceva mai incolo o sa incerc sa iti raspund privitor la ceea ce cred eu ca se intampla

maura

Citat din: fiulploii din  28 Mai 2014, 16:28:16
 
.... Trebuie activata dorinta si vointa precum si uitarea pentru a nu prinde veghetorii automati de veste caci daca prind de veste sau anunti cu voce tare printre prieteni ca de azi de la ora 13.00 nu mai fumezi, de exemplu, atunci o sa constati ca tot universul comploteaza impotriva ta si te vei trezi in fatza a tot felul de ocazii si oportunitati sa nu renunti la ceea ce ti-ai propus  :evil:
Corect?


  Demult, mi-a spus cineva in varsta ca, atunci cand iti propui sa faci ceva, in planul dezvoltarii personale sau materiale, "sa nu bati toba" , sa nu exteriorizezi verbal ce ai de gand, ca  :evil: va face orice sa te impiedice :|. Mi se pare oarecum plauzibil daca ma gandesc la faptul ca pe de o parte "energia" gandului e muult mai mare daca nu se disipeaza in vorbe ( " vorba multa , saracia omului") iar pe de alta parte, daca expui in stanga si-n dreapta , oricui, planurile tale, e posibil ca energetic sa fii blocat de neincrederea , pesimismul unora  vis-a-vis de proiectele tale.
( Pe vremuri mai practicam din cand in cand Mauna pt cateva zile si aproape tot ce imi puneam in gand reuseam)



 
Citat din: Ganditorul din  28 Mai 2014, 19:20:07
Pornind de la ce spune colegul @fiulploii mai sus pun intrebarea : Cine ne opreste sa ne ocupam de viata noastra 60 de minute pe zi ?
Cine ne opreste sa respiram corect prin cateva exercitii facute 20-30 min /zi? Cine ne opreste sa nu ne hranim corect - fara sacrificiu de sange - sa ne pastram un corp curat -interior si exterior = sa renuntam la alimente contrafacute sau nocive, sa ne reculegem in natura la sfarsit de saptamana, observand cu alti ochi ceea ce pare banal lal prima vedere ? Cine ne opreste sa iesim din rutina sociala ? Nimeni...sau poate frica de a fi singuri pe un drum pe care societatea il reneaga.



  Ce ne opreste ? Dorinta , vointa (vorba Fiului ploii ), o doza suficienta de "rebelism" si.... lipsa unui buget extra( mega, super) . Si faptul ca de la teorie la practica sunt multe obstacole, aduse de voi in discutie. O perioada destul de lunga (10 ani ) am reusit sa traiesc cat mai aproape de aceste deziderate. Intre timp au aparut si  responsabilitatile (dorite ce-i drept)   pentru alte fiinte (copiii)  totul  devenind muuult mai complex dar frumos. A trebuit sa renuntam la consecventa si frecventa cu care realizam anumite activitati ( cauza principala fiind de fapt tot de natura financiara, serviciul fiind de fapt cel care ne da posibilitatea sa traim cat de cat decent dar fiind si cronofag).


Citat din: Ganditorul din  28 Mai 2014, 19:20:07
Cine ne opreste sa iesim din rutina sociala ? Nimeni...sau poate frica de a fi singuri pe un drum pe care societatea il reneaga.

...

  Da , ai dreptate. Noi  socializam in acest mic orasel, unde ne-am stabilit de ceva timp, cu fooooarte putini iar cu acei putini nu putem aborda decat subiecte din categoria " superficiale" ca sa nu ii speriem :lol:. Stim ca nu suntem singuri dar ne este dor sa avem in apropiere si prieteni 
" intru suferinta"  ...matriceala :wink:( fericirea tinde la infinit cand se imparte cu prietenii si suferinta tinde spre zero (?) cand e supusa aceleiasi proceduri..)


  Sub influenta ideilor din cartea "Scoala zeilor" mi-am adus aminte  de urmatoarele :
,,Ca să te schimbi, va trebui să lupţi împotriva intoxicării tale de-o viaţă! ,,,
... ,,Va trebui să schimbi în întregime felul cum vezi lucrurile. Doar
în acest mod şi cu multă muncă poţi să-ţi schimbi cu adevărat destinul... De
unul singur, omul nu reuşeşte niciodată. El are nevoie de o Şcoală."
  Pai nu stiu daca pot sa gasesc in viata asta Scoala  si sa mai fiu si admisa asa ca imi ramane sa fiu autodidacta si sa perseverz in auto-observare.

<<,,Auto-observarea înseamnă auto-corectare", a repetat Visătorul. ,,Dacă
eşti în stare să te observi pe tine însuţi, corectarea vine de la sine... Autoobservarea
înseamnă terapie... o consecinţă firească a detaşării dintre observator şi observat.
Auto-observarea deschide calea omului pentru a vedea ce-l ţine legat de problemele eterne ale lumii: prejudecăţi, sentimente de vinovăţie, prejudicii, emoţii negative şi premoniţii ale nenorocirilor... Este un exerciţiu de detaşare, de trezire din transa hipnotică şi deşteptare...
La cea mai mică oprire a efectului hipnotic al lumii asupra ta, s-ar nărui
toate cele în care crezi şi s-ar destrăma echilibrul aparent şi certitudinile
iluzorii ale unei vieţi.
,,Să te detaşezi de panorama lumii, chiar şi pentru
o secundă... este un efort prea mare, pentru cei mai mulţi dintre oameni.">>

 


  Sa fiti iubiti !! :rainbow:


"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

Ganditorul

Nici eu nu l-am luat ca atac - am subliniat ca parerile noastre pot fi complementare, chiar daca ne exprimam diferit.
De ce pun accent pe hrana si curatenie interioara si exterioara ? Simplu.
Un supersonic nu merge cu gaz lampant. Avem in dotare un biomecanism extrem de complex dar nu dam valoare combustibilului cu care-l alimentam si apoi ne miram ca "folosim doar 20% din creier". Primul pas la iesirea din Matrix e schimbarea mentalitatii asupra felului cum trebuie sa functioneze acest biomecanism complex, care este corpul uman.
Autosugestia  - fie ea si NPL - nu face prea multe pe un corp alimentat cu "gaz lampant". Rezultate sporadice, pt "situatii de criza", DA, evolutie constanta...mi-e teama ca NU.  Respiratia isi are si ea rostul ei, tot ca element de ridicare a "capacitatilor" Dar eliminarea toxinelor ( ca factori de blocaj - fizici si spirituali) e prima etapa pe un drum care poate duce la iesirea din matrix. N-o spun eu ci atatia maestrii care au lasat scrieri in acest sens.

De aici putem specula ca degeaba asteptam la contact fiinte superioare (ET) care au posibilitatea comunicarii telepatice - comunicare mult mai avansata ca vorbirea. Este echivalent cu "asteptarea" rechinului de a intra in "contact" cu omul, pentru a-i transmite telepatic cat de bine e cand sfasie carnea, matzele si muschii victimei consumate la pranz. Evident e un "contact" cu mari diferente de "vibratie" - putin probabil si eventual accidental.

Probabil cam asta suntem si noi, oamenii, pt fiinte superioare spiritual. O transmisie telepatica a omului modern - cu toate atrocitatile ce-i formeaza gandurile - ii ofera o "vibratie" care ma tem ca nu e agreeata de o fiinta superioara. Noi ne mangaiem cu falsa iluzie ca "e drept", "e justificabil" - dar ei vin la contact cu "oameni simpli", care nu astfel de "cunoastere", care se bucura de frumos si respecta natura, viata. E o parere personala - in contradictie cu teoriile ET- "vinatori de suflete". Or fi si din acestia - dar nu ca fiinte superioare spiritual.

Ca in orice scala evolutiva, exista ceva deasupra noastra... dar cu siguranta exista ceva si sub nivelul nostru evolutiv spiritual. Cred ca, conteaza f mult cu cine am intrat in contact (chiar daca tehnic vb sunt deasupra noastra) - cu cei care sunt deasupra noastra spiritual sau cu cei care sunt sub noi ! Si daca e vb de a 2-a varianta - Cat costa "evolutia tehnica" ?  :rocket:
Parerea mea

SLEAH19

 O să expun aici pentru că este conexă cu mătrixuiala şi părerea mea cu privire la Tabletele de cristal oferite lui Moise pe muntele Sinai ( poate aveau logou un ,,măr muşcat,, de Eva pe ele :wink:) stipulate de fiulploii pe topicul Codul lui Moise!

  Atunci când am fost creaţi, Creatorul a pus  legea în noi, omul era guvernat by default în comportament de legile care mai târziu au fost scrise  pe table.  După momentul ,, muşcării,, din fructul oprit creaţia a evoluat prin liberul ei arbitru  într-o altă direcţie , atunci cele două linii,  a Creatorului şi a creaţiei s-au depărţit şi au devenit paralele.

Tocmai prin evoluţia ( a se citi involuţia) lui, omul a pierdut legătura cu divinitatea , acel filon intrinsec din Eden s-a erodat, s-a degradat iar fără de Dumnezeu, omul a fost  pătruns de toate nenorocirile lumii acesteia.
Tocmai în baza liberului arbitru acordat omului, Creatorul nu intervine brutal  în creaţie pentru ai corecta cursul de orbire şi decădere spirituală ci alege momentul Moise prin care într-o încercare de recuperare coboară la nivelul la care a ajuns omul, oferindu-i nişte legi scrise .

Faptul că legea a fost pusă de Creator la începuturi în noi este mai mult decît evidentă, indiferent unde s-a născut pe planetă omul are tendinţa instincuală de a respecta legile de pe table, ele vin ca un cuget , ca o conştiinţă de sine din ancestral,  care pe unii îi guvernează şi azi în comportament iar pe alţii îi deranjează teribil , uitaţi-vă la cei care se aruncă în vicii : alcoolism , sexualitate, droguri, fumat , devin fani înfocaţi a tot felul de lucruri fără valoare, practică sporturi periculoase pentru adrenalină, ascultă în disperare muzica tot mai zgomotoasă şi tot mai tare ..... şi toate acestea pentru că să omoare şi să astupe conştiinţa de sorginte divină din ei , să nu audă fărâma de divin care mai pâlpâie în ei .

Această încercare a Creatorului de a unifica cele două linii prin lege nu a avut succes, omul nu a fost în stare doar în baza legii să se elibereze din matrixul creat de satana ( şi apropo de criptarea în Biblie, stă scris că guvernele lumii colaboraeză direct cu satana pentru ca omul să nu scape de aici ), atunci Iisus s-a materializat, a venit şi a spus omului :

-  .. nu Am venit să schimb legea ci s-o întăresc (  deoarece după ea veţi trăi când veţi fi mîntuiţi) , şi totuşi nu prin lege v-a fi mântuit omul ci prin Har

Şi nu doar în momentul acela la răstignire, fiulploii, s-au atins cele două linii paralele permiţând omuluii trecerea , ci atunci
la răstignire puntea între cele două lumi s-a creat pentru todeauna.

Atunci când perdeaua din templu s-a rupt în două , cea care simboliza separarea dintre om şi chivot, dintre om şi Dumnezeu , calea către ÎNTOARCERA ACASĂ a fost deschisă :

- Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa, nimeni nu ajunge la Dumnezeu decât prin Mine !

Şi revin din nou cu ce stă scris despre învierea morţilor:

- Sufletului lor le voi da un trup nou iar în mintea şi inima lor voi pune legea Mea !

Trupul cel nou va fi cel despre care Iisus spune că va fi unul nesupus putrezirii , deci sufletului cu care plecăm din lumea materială i se va aloca un trup nou, ....nou ca şi performanţă , unul asemănător cu cel al lui Iisus de după înviere, cel cu care trecea prin ziduri fără să întâmpine rezistenţă materială, cel cu care plutea şi cel cu care s-a înălţat la cer sub privirile tuturor.

Acum sigur , după moarte rămâne duhul celui care a trăit, pentru că acolo pe cruce  Iisus a spus la sfârşit că îşi încredinţează duhul în mâinile Tatălui!

Şi a mai spus multe la plecare Iisus , de acolo de pe cruce , ...atunci când a zis către mama sa :

- Femeie iată fiul tău, fiule iată mama ta !

... în acea clipă el a încredinţat mamei sale pe toţi credincioşii lumii, asta pentru cei care o tot ard cu patriarhatul, iată că pământul are o mamă, şi dacă tot se face atunci când convine retorică pe bază de mitologie : Maria Feciora stă în faţa tronului lui Dumnezeu şi se roagă cu lacrimi pentru mântuirea tuturor. Mulţi contestă dumnezeirea Feciorei Maria, cultele moderne îi contestă acestă calitate spunînd că Ea a fost doar un ,,vas,, , marea schismă dintre ortodocşi şi catolici a avut ca motiv  dumnezeirea Maicii Domnului , a fost ridicată la ceruri s-au s-a ridicat prin puterea Ei.

Şi unde este pe pământ cel mai mult venerată Maica Domnului ? Binenţeles în România ! De acolo şi fraza rostită cu invidie nedisimulată de un papă satanist despre România :

- Această Grădină a Maicii Domnului !

Poate că tocmai această încredere în Maria Fecioara este unul din pilonii care ţine această naţie paradoxală care pare  a fi naţia română din care fură toţi, şi din care muşcă toţi şi pe care o trimite în bejenie şi totuşi ea nu dispare , ba dă naştere unor imnuri extraordinare:

O, Maicuta sfanta


                                                                                                               
              Ascultaţi versurile                                                                                                                 ...cavalerul de serviciu !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

#382
 Onor cavalerului de serviciu @SLEAH19 !

As mai avea o rugaminte care face parte din raspunsul mai amplu ce va veni zilele astea.
Biblia zice ca intrarea in Gradina Edenului era pazita de heruvimi ce aveau o sabie arzatoare care bloca intrarea. Ai putea sa redai pasajul respectiv in limita timpului tau disponibil ?

Multumesc !

P.S. daca ai dori sa expui si o parere personala despre acest fapt m-ar ajuta intr-un anume fel .

Xanadron

Controversele eucharistice n-au fost lamurite de vreo mie de ani (v. Schisma), asa ca nu m-astept sa le limpezim noi - in ciuda amplei expuneri a fratelui SLEAH19, mai convingatoare-n invirtejirea sofismelor decit multe tomuri dogmatice si care, ca-ntotdeauna, lasa loc de sperantze post-mortem intr-un "mai bine" pina si pacatosilor ca JE. :-D

...Dar nu asta-i in definitiv targetul inscrierii [aproape] oricui pe orbita unei credinte strict ghidonat/limitative - si nu doar la nivel liturgic?
Zic "limitativ" fiindca altfel s-ar isca totusi - recunosc asta - un haos in RIM (Randuiala Iluziei Materiale bazata-n primul rind pe supusenie), despre care vorbea si-un amiral raposat, implicat printre altele si-n recuperarea ET-ilor de la Roswell (pe scurt: "Problematica ET e periculos sa fie expusa public dintr-un motiv mai putin banuit - ala c-am putea deveni constienti de adevaratele noastre capabilitati psy".)
...Definibile drept "luciferice"? :evil: :star: - Poate...
Si rezervate unor utilizari in alte planuri, accesibile cindva doar unora... care merita? - Posibil si asta.

Nevoit din cauza crizei de timp sa simplific cam mult, as rezuma sustinind (fara dovezi, normal :lol:) ca, desi pattern-ul energetic/vibrational imprimat cumva de la botez fiecaruia (inclusiv cu ocazia taierilor imprejur mozaice... dar si islamice, hmm) nu trebuie subevaluat, dar nici nu cred ca favorizeaza (ori anuleaza) mieluseilor din diversele Turme ...Evadarea.

Poate ca apartenentza la diverse religii cere doar adoptarea unor cai usor diferite - fiindca nu-s de fapt diferentze majore, zic eu, intre practicarea isihasmului si-a altor forme de ascetism (nu doar yoghin-hinduiste, ci si sufiste, zoroastriene etc. )
...Ce ne facem insa cu ateii, aud? :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

daos

Citat din: Xanadron din  29 Mai 2014, 14:07:12
Controversele eucharistice n-au fost lamurite de vreo mie de ani (v. Schisma), asa ca nu m-astept sa le limpezim noi - in ciuda amplei expuneri a fratelui SLEAH19, mai convingatoare-n invirtejirea sofismelor decit multe tomuri dogmatice si care, ca-ntotdeauna, lasa loc de sperantze post-mortem intr-un "mai bine" pina si pacatosilor ca JE. :-D

...Dar nu asta-i in definitiv targetul inscrierii [aproape] oricui pe orbita unei credinte strict ghidonat/limitative - si nu doar la nivel liturgic?
Zic "limitativ" fiindca altfel s-ar isca totusi - recunosc asta - un haos in RIM (Randuiala Iluziei Materiale bazata-n primul rind pe supusenie), despre care vorbea si-un amiral raposat, implicat printre altele si-n recuperarea ET-ilor de la Roswell (pe scurt: "Problematica ET e periculos sa fie expusa public dintr-un motiv mai putin banuit - ala c-am putea deveni constienti de adevaratele noastre capabilitati psy".)
...Definibile drept "luciferice"? :evil: :star: - Poate...
Si rezervate unor utilizari in alte planuri, accesibile cindva doar unora... care merita? - Posibil si asta.

Nevoit din cauza crizei de timp sa simplific cam mult, as rezuma sustinind (fara dovezi, normal :lol:) ca, desi pattern-ul energetic/vibrational imprimat cumva de la botez fiecaruia (inclusiv cu ocazia taierilor imprejur mozaice... dar si islamice, hmm) nu trebuie subevaluat, dar nici nu cred ca favorizeaza (ori anuleaza) mieluseilor din diversele Turme ...Evadarea.

Poate ca apartenentza la diverse religii cere doar adoptarea unor cai usor diferite - fiindca nu-s de fapt diferentze majore, zic eu, intre practicarea isihasmului si-a altor forme de ascetism (nu doar yoghin-hinduiste, ci si sufiste, zoroastriene etc. )
...Ce ne facem insa cu ateii, aud? :-D
SLEAH a reusit un expozeu extraordinar. Tot respectul meu. Mai ales ca nu ma ridic la valoarea lui SLEAH dintr-un punct de vedere stict crestinesc.

Xanadron daca ai cunoaste mecanismele intime ale botezului ortodox si ale "taiatului imprejur" evreiesc sau musulman, cel putin la nivelul pamantesc, nu ai mai spune asa ceva. Poti sa ma crezi sau nu. Este treaba ta si viata ta.
Iarasi incerci sa faci o varza de Bruxelles comparand isihasmul cu alte practici "mistice", apanaj al altor religii sau nu. In isihasm scopul este deschiderea unei porti in inima practicantului spre lumea de sus, nicidecum acele "luminarii " sau chiar noduri energetice sau chakre. Atunci cand dublul astral al omului (mintea descrisa in isihasm, parte a sufletului omului) coboara acolo in acel punct de legatura cu divinul se curata de "pacate" (semnele demonilor) aici in lumea de jos (din punct de vedere strict "contabil"), dar necontand si pentru lumea de sus (pentru asta fiind necesara spovedania si impartasania).
E drept si in sufism sau yoga raja ori in meditatia taoista incerci sa cobori dublul astral in alt loc decat cel din cap si astfel sa deschizi noduri energetice (chakras, centri de forta etc). Cat despre asa-zisele puteri paranormale pana si Patanjali in a sa Yoga Sutras spune clar: siddhis sunt efecte secundare.
Cat despre yoga, nu este apanajul unei religii, nici Hatha, nici Raja si nici celelalte forme la care se apeleaza cu cat "urci", asta ca sa nu mai vorbesc de Maha Mudra.

Xanadron

#385
Cu netarmurita smerenie recunosc ca-s "varza" :lol: in 1001 domenii, stimabile daos - fara sa exclud din numarul asta nici  interpretarea crestinesc-dogmatica a botezului (care, btw, citeam totusi ca difera destul de mult in crestinism, islamism si mozaicism.)
Subliniez: am scris "citeam" si nu "stiam" fiindca notiunile de genul asta-s circumscrise - chiar mai dihai decit alte presupuneri - unor interpretari, clar ca subiective fiindca au fost/sint emise (si/sau impuse) de cineva in definitiv.

Imi place oricum fermitatea (ca sa nu zic intolerantza :-D) cu care sustii - repet - niste presupuneri. De ce oare "deschiderea inimii" spre Ceruri :star: din isihasm n-ar echivala insa cu alte "deschideri" energetic/vibrationale? - egal de-or fi chakre, luminarii sau alte notiuni inerent VAG definibile-n (prea saracele noastre) cuvinte?

P.S. Imi fac Mea Culpa in orice caz c-am abordat (iar) teme religios-conexe (fiindca si practicile yoghine le-am asociat involuntar unei religii - hinduismul; oricum, sint mai des ascociate budismului, care nu-i de fapt o religie). Am zis oricum ca simplific din cauza crizei de timp, dar asta nu-i o scuza.

N-o sa mai derapez insa pe terenul atit de miscator al comparatiilor fie si doar c-un milimetru deranjante-ale unor convingeri -  teren care pare totusi atit de... stabil ancorat in reguli unora.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#386
Citat din: Xanadron din  29 Mai 2014, 15:04:59
...
N-o sa mai derapez insa pe terenul asta atit de miscator, care pare totusi atit de... stabil ancorat in reguli unora - promit.
Master , sper ca e o gluma ce ai zis mai sus .
   
   Clar ca in lumea asta sunt doua mari tabuuri iar daca le abordeaza cineva atunci intervin gardienii  :evil: Pentru cine nu stie cele doua tabuuri sunt sexul si luciditatea . Bineinteles ca unii dintre distinsii colegi de pe forum ar incepe a stuchi in sin si si-ar face cruce de trei ori daca se va deschide vreun subiect pe teme de sexualitate data fiind necunoasterea mecanismelor intime ale sexualitatii . In mod obisnuit sexualitatea este considerata murdara si total nedivina chiar demoniaca.

   Insa asta este doar o imagine a respingerii Zeitei de catre societatea patriarhala si a anatemizarii credintei care ne poate duce inapoi la linia temporala primordiala. Am zis intr-un alt post ca Isus reprezinta de fapt energia feminina a .... ( ghici  :wink: ) lucru de care nu isi dau multi seama in zilele noastre. Teama omului in fatza fortelor naturale ale femeii a rasturnat total conceptia despre lume si asta este unul din mecanismele care ne tin pe actuala linie temporala artificiala . Discutia e mult mai ampla si nu aici isi are rostul.
    Aspectul nevazut al tainei botezului crestin este doar o urma vaga a ceea ce a mai ramas dupa epurari si modificari si acest ritual provine din vremuri mult mai vechi ,, de pe timpul Zeitei as indrazni sa spun.
    Faptul ca isihasmul se opreste doar la nivelul inimii este o tehnica incompleta analog unui sportiv care isi dezvolta doar bicepsii iar celelalte grupe de muschi le lasa nedezvoltate ..si nu vreau sa zic mai mult.
   Nici o religie nu detine adevarul suprem sau adevarul in totalitate iar ortodoxia nu face exceptie . Putem discuta pe diverse zone inguste sau mai largi insa asta este altceva .
   Kundalini e folosit - in mod ascuns evident - chiar si in ortodoxie  :lol: .
   Un pas important spre revenire la linia initiala va fi atunci cand vor exista si femei preot. Dupa parerea mea ar trebui sa opereze simultan , in tandem un preot si o preoteasa insa nu ca sotie civila si religioasa a preotului .
 
   Cred ca o sa deschid un subiect pe tema luciditatii , subiect conex cu prezentul. La subiectul luciditatii se va atinge inevitabil religia, psihologia, psihiatria si inevitabil, sexualitatea.
   Toti vrem dezvaluiri sau adevaruri insa cand incearca cineva timid de tot sa nu deranjeze cumva orgolii , hop apar fortele corectoare  :lol:

Parerea mea, evident gresita si blasfemica  8-)
   

daos

@ fiulploii
Asa cum i-am mai zis si lui Xanadron: Poti sa ma crezi sau nu. Este treaba ta si viata ta.
Atat

fiulploii

666- codul lumii fizice de pe linia artificiala a timpului
777- codul nivelului spiritual
888- codul nivelului de tranzitie
999- codul liniei primordiale a timpului


@daos,

  Evident ca e asa cum ai zis :Poti sa ma crezi sau nu.Este treaba ta si viata ta.
  La atat se rezuma si postarile mele si ale oricui de pe aici in caz ca nu s-a inteles.


Ganditorul

Lucrurile importante sunt de obicei ascunse la vedere si @Fiulploii a marcat exact situatia :

CitatClar ca in lumea asta sunt doua mari tabuuri iar daca le abordeaza cineva atunci intervin gardienii  :evil: Pentru cine nu stie cele doua tabuuri sunt sexul si luciditatea . Bineinteles ca unii dintre distinsii colegi de pe forum ar incepe a stuchi in sin si si-ar face cruce de trei ori daca se va deschide vreun subiect pe teme de sexualitate data fiind necunoasterea mecanismelor intime ale sexualitatii . In mod obisnuit sexualitatea este considerata murdara si total nedivina chiar demoniaca.

Evident sexualitatea este "murdara, nedivina chiar demoniaca" (chiar daca exista culturi care si-au dedicat efortul pentru a diviniza fertilitatea, frumusetea vietii iin cuplu, procreerea si tehnicile de procreere etc ), in timp ce varsarea de sange, sacrificarea omului, mielului etc este "divina".

Sau mai pe scurt : distrugerea vietii e "divina" in timp ce creearea vietii e "demoniaca" - asta ca sa constientizam cam pe ce directie ne indreptam azi adularea "zeilor". "Poleiala" sub care ascundem aceasta tendinta "divina" conteaza mai putin - se pot gasi mereu "motivatii" ale promovarii distrugerii vietii - fie in dogma, fie in viata de zi cu zi - important cred insa ca e scopul final : in numele "iubirii aproapelui", "sacrificiului omului", "unui Dumnezeu care iubeste sacrificiul de sange" se distruge de peste 2000 de ani civilizatia umana.
Ce si cat a disparut din civilizatia umana in acesti ultimi 2000 de ani ? sa ne uitam la vremea inchizitiei, la continentele americane si la cel african, la ceea ce se incearca azi prin contrapunerea violenta intre dogme.Parerea mea .