Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#195
Pina la revenirea pe felia I.A., alte ...sub-ipoteze conexe cu presupunerea (veridică) a colegului andrei - expusă de fapt şi anterior ca eventuală bază de discuţie, cu precizarea că "mulgerea" energiilor subtile produse de Turma Terrană Vivantă se pare c-ar completa-o p-aia post-mortem (clar că topicu-i deja cam "voluminos" şi greu de urmărit pentru noii-veniţi).

Atinsesem deci cîndva noţiunea "liminalităţii" - ori a situaţiilor-limită în care presupuşii Recoltatori ne-ar pune deseori, îndeosebi prin stimularea unui anume tip de dialog interior, nu degeaba "banat" de atîţia iniţiaţi -, care merită dezvoltată un pic.
Să pornim deci de la ideea lui John Lash (expert în... arhontologie, ;) fiindcă şi-n gnosticism & Nag-Hammadi) - că Zburătorii :evil: profită cu talent de impulsul nostru intern de-a căuta o noimă, dar şi o rezolvare (de obicei facilă) în orice stare psihică/situaţie tensionată, servindu-ne "abureli" pe cît de credibile, pe atît de derutante. Iar religia  - de orice orientare - pare să fie una din cele mai eficiente.

Între "virusările" operate de entităţile aşa-zis bune şi alea "rele" n-ar fi însă mari diferenţe:
- Cele denumite generic "reptiliene" ar prefera stimularea prin emoţii cumva brute a... cîmpurilor lor de hrănire - violenţă, suferinţă, binom dominare-submisivitate (polarizări sado-maso ori sindrom Stockholm), droage/sevraj, sex adictiv etc. Nu mă întrebaţi însă care-i structura exactă a "loosh"-ului ăsta, că nimeni nu ştie - zic şi eu.
Se pare însă (subliniez în continuare că-i vb. doar de ipoteze) că şerpo-balaurienii :-D ăştia ar fi aliaţi cu facţiunea BAC (Breakaway Civilization) - sau, dacă preferaţi alt termen, sforarii de top din grupul uman de control al fenomenului OZN, :ufo: care-ar fi "pe picior de plecare" în ultima vreme.

- "Îngerii" :star: aşa-zis pleiadieni - parteneri probabili ai Vaticanului - ar fi însă adepţii "hrănirii" cu energii rezultate din stări de beatitudine submisivă, devoţională, în care rugăciunile (uneori "ascultate") ar iniţia un circuit energetic de tip perpetuum mobile.
Nu zic c-ar fi musai aşa, dar simpla imaginare a jdemilioanelor de musulmani rugîndu-se de 5 ori pe zi la ore fixe mă pune pe gînduri... :roll:

La fel şi ideea doar aparent absurdă că poate fi vorba de-o "colaborare" tip monopol ascuns a celor care ne otrăvesc, poluează, înfometează, torturează etc., cu ...ceilalţi, la care ne rugăm plini de speranţe.
De unde şi posibilitatea falsei diviziuni dihotomice "buni/răi".

Gata - somn uşor tuturor deocamdată, fiindcă sper c-am fost şi-acu' destul de plictisitor ca să v-adorm (nu şi vigilenţa însă... ;))
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  06 Noiembrie 2013, 23:16:29
dar simpla imaginare a jdemilioanelor de musulmani rugîndu-se de 5 ori pe zi la ore fixe mă pune pe gînduri... ::)
Mai adauga aici si directionarea rugaciunii spre un anume punct unic de pe aceasta planeta,care,din intamplare,este aproape un cub perfect...care cub are intr-un colt Hajerul Aswad...mai mai ca ma face sa ma gandesc la inutilitatea  turnului de pe Luna...zic si io,bineinteles...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: alx din  06 Noiembrie 2013, 23:29:21
Mai adauga aici si directionarea rugaciunii spre un anume punct unic de pe aceasta planeta,care,din intamplare,este aproape un cub perfect...care cub are intr-un colt Hajerul Aswad...mai mai ca ma face sa ma gandesc la inutilitatea  turnului de pe Luna...zic si io,bineinteles...
Posibil şi asta. A nu se uita însă ca (presupusul) Turn-Releu Selenar :moon: se zice c-ar trafica sufleţelele (CS-urile = spiritele de fapt) şi nu emoţiile (trăirile) noastre.

Bună oricum intervenţia ta, chiar dacă n-o fi 100% plauzibilă (dar a cui ar putea fi, pe nisipurile mişcătoare-n care încercăm să zburdăm p-aici?), fiindcă deschide o direcţie a aiurărilor :lol: de care uitasem - a Evadării "pe drumul spre Lună". :fullmoon:

Am putea cere deci ...liftierilor celeşti: :-)
Opriţi ascensoru' că vreau să cobor?!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Citat din: andrei din  06 Noiembrie 2013, 16:47:24
  Mai pe scurt eu cred ca acesti supraveghetori ai nostrii,de care se tot discuta aici,nu doresc ceva de la noi dupa ce murim,respectiv sufletul nostru,ci iau ceva de la noi cat timp suntem in viata,ca noi generam tot timpul ceva ce isi doresc ei...nu neaparat teama...Cred mai degraba ca toate emotiile noastre,fericirea,tristetea,frica etc. sunt captate undeva si sunt folosite in vre-un fel.Apropo stie cineva daca exista pe undeva un aparat care masoara emotiile umane,sau de ce nu emotiile tuturor fiintelor?Chiar asa... poate ca Pamantul este privit ca si un tot unitar,cu oameni, animale,plante...un fel de fabrica,care genereaza emotii ce sunt folosite in vre-un fel de catre cineva mult superior.Vazute dintr-o astfel de perspectiva ar avea o oarecare logica (dupa mine cel putin)si Creatia si Matrixul si razboaiele si viata si moartea... si faptul ca suntem supravegheati si impiedicati sa ne dam peste degete, in prostia noastra, ar putea sa aiba o asfel de explicatie.
   Subliniez din nou ca este doar o ipoteza si rog colegii sa o trateze ca atare...

ipoteza oarecum similara si in filmul Dark City dealtfel


alx

#199
Citat din: Xanadron din  06 Noiembrie 2013, 23:49:30
Posibil şi asta. A nu se uita însă ca (presupusul) Turn-Releu Selenar :moon: se zice c-ar trafica sufleţelele (CS-urile = spiritele de fapt) şi nu emoţiile (trăirile) noastre.
Da ce,scrie undeva ca e interzis sa te rogi la un...turn? Chiar daca ala e si...releu? Selectiv,ce-i drept...face trafic doar cu aia care nu se roaga la el... ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

#200
  Dupa parerea mea, totul devine prea aglomerat si sugerez sa se simplifice , lucru si mai complicat  :evil:

"entitățile nu trebuie să fie multiplicate dincolo de necesar"

Partea dificila e cum ne dam seama ce e in plus? Ca inca nu s-au atins toate aspectele problemei, mai asteptam expunerea extinsa pe tema I.A. plus impartasirea experientei personale promisa abyss-al atunci cand va exista timpul necesar - cel putin eu asa am inteles .
Citat din: Xanadron din  06 Noiembrie 2013, 23:49:30
.. (presupusul) Turn-Releu Selenar :moon: se zice c-ar trafica sufleţelele...

Am putea cere deci ...liftierilor celeşti: :-)
Opriţi ascensoru' că vreau să cobor?!
Cine a construit turnul si cand ? o deductie logica ar fi ca turnul a fost construit odata cu eliberarea lotului de adami si eve din tzarc, :evil: Turnul ala fiind fizic - cel putin asa se deduce din niste poze disecate pe forum - ar trebui sa aiba un sistem de aparare contra meteoritilor  :-D cu echipele de mentenanta aferente. Un trafic destul de observabil chiar si de pe pamant, zic eu.
    @Xanadron , teoretic , liftul nu se poate opri intre etaje  :-D insa practica hollywoodiana ne invata ca daca apesi pe butonul de alarma poti opri liftul intre etaje insa numai daca ai ceva de explicat partenerei de lift cum sta treaba cu trezirea kundalini si folosirea energiei spre evadarea matriciala.
   Doar parerea mea, evident.
Citat din: Xanadron din  06 Noiembrie 2013, 23:16:29
... cu precizarea că "mulgerea" energiilor subtile produse de Turma Terrană Vivantă se pare c-ar completa-o p-aia post-mortem ...

Cred ca mai corect spus ar fi ''colectarea'' energiilor emotionale fiindca le emitem prin toti porii, prin toate corpurile si pe toate planurile.
   Se pare insa ca asta ar fi si arma suprema din ..galaxie ???  Si uite asa decurge aproape firesc scopul pentru care suntem ''colectati'' : Arsenal-ele din Isher - vad ca ma napadesc amintirile despre carti citite demult. Oare de ce?
   Una peste alta, A.E. van Voght   este unul din scriitorii mei preferati.

   Despre arma numita ''om'' ar fi interesant de discutat insa nu cred ca ar fi important pentru calea catre adevarul ultim. Si apoi, despre aceste posibilitati scrie si in Biblie , nu?  8-)
   Parerea mea...
   

fiulploii

   Recitind topicul cu si despre gaurile negre mi-am adus aminte de o alta cestiune .
   E vorba de ceea ce se numeste orizontul evenimentelor. Inca de cand am invatat despre asta mi-am pus intrebarea ce se afla dincolo de el sau in spatele lui. Nu am gasit vreun profesor care sa imi raspunda multumitor .
   Dupa atatia ani , ma gandesc ca actioneaza ca un ecran interdimensional pentru a ne tine in Iluzia Matrixului.
   Daca adaugam si completarea matematica a graficului variatiei masei functie de viteza dincolo de asimptota respectiva dam peste o alta Iluzie a altui Matrix in care viteza luminii este viteza minima de deplasare insa care nu poate fi atinsa. Deductia in continuare ar fi ca in acel univers nu pot exista lucruri in repaos avand viteza zero insa la nivelul vitezelor de acolo se poate aproxima totusi ca un obiect poate sta pe loc.
  Ceva analog zic eu ca se petrece si in lumea noastra . Pentru noi, muntii sunt nemiscati - in general vorbind. Nu ma refer la cazuri particulare de alunecari de teren, vulcani, etc . :lol: - am invatat sa fiu prudent ca ieshte dom'le unii care d-abia asteapta sa greseasca omu - si bine fac.   8-)

  Deci, cum trecem dincolo de orizontul evenimentelor locale? Tehnic adica cu mijloace, aparate, dispozitive plus SDV-urile aferente sau folosind creierul?

kenjiro

Am citit si eu cateva fragmente din Programul Terra a lui TVM insa am dat peste
o explicatie care cred eu este mai aproape de adevar si care spune ca ZEII ar
recolta nu suflete ci tocmai energiile subtile ale corpului(In special energia vitala a copiilor deoarece este mai pura decat a adultilor). Au o tehnologie foarte avansata si ar folosii aceste energii pentru asi prelungii durata vietii si probabil pentru a crea, materializa aproape orice din nimic.

http://reincarnation2002.com/chapter_31.htm

Xanadron

#203
Citat din: fiulploii din  07 Noiembrie 2013, 15:14:13
[1]  Dupa parerea mea, totul devine prea aglomerat si sugerez sa se simplifice , lucru si mai complicat  :evil:

[2] Cine a construit turnul si cand ? o deductie logica ar fi ca turnul a fost construit odata cu eliberarea lotului de adami si eve din tzarc, :evil: Turnul ala fiind fizic - cel putin asa se deduce din niste poze disecate pe forum - ar trebui sa aiba un sistem de aparare contra meteoritilor  :-D cu echipele de mentenanta aferente. Un trafic destul de observabil chiar si de pe pamant, zic eu.
[3]     Cred ca mai corect spus ar fi ''colectarea'' energiilor emotionale fiindca le emitem prin toti porii, prin toate corpurile si pe toate planurile.
[4]   Se pare insa ca asta ar fi si arma suprema din ..galaxie ???  Si uite asa decurge aproape firesc scopul pentru care suntem ''colectati'' : Arsenal-ele din Isher - vad ca ma napadesc amintirile despre carti citite demult. Oare de ce?
   Una peste alta, A.E. van Voght   este unul din scriitorii mei preferati.
  Despre arma numita ''om'' ar fi interesant de discutat insa nu cred ca ar fi important pentru calea catre adevarul ultim. Si apoi, despre aceste posibilitati scrie si in Biblie , nu?  8-)
1)...Prea complicat? INCA nu-i - sa ne vezi deci pe la pagina 666!  :-D
Serios acum, am renuntat la destule tentatii de-a diseca gnosticismul de ex. - chestie care intr-adevar ar fi incarcat topicu' (nu strica insa nimanui macar aruncarea unei gene pe Uichipedia - v. maniheisti, zoroastrieni, pavlicieni, bogomili, cathari etc).

Zic despre gnostici fiindca de fapt mai nimic din ce emitem noi p-aici nu-i spus in premiera absoluta - vb. la modul general despre ideea gnostica a crearii universului material ("iluzia") de catre un demiurg :star: cam rau intentionat :evil: si considerat ierarhic inferior sefului/aeonului/monadei supreme, responsabil pt. Pleroma "luminoasa", :star: spiritual-eterica (iarasi simplificat).
Plus ideea... practica de Evadare din Matrix (Keroma) spre Lumina originara in primul rind prin detasarea de ispitele Material(ism)ului - gnosticii fiind nu doar anti-monahali (si anti-popime imbuibata-n general), ci si adepti ai ideii "capcanei reincarnarilor", care ar trebui musai fentata (cu mici exceptii confirmind regula).

Nu mai dezvolt acum conceptul lor de "bunatate/etica", dar o sa revin si la el - fiindca altfel as fi acuzat (deja am fost, in privat :-D) de o anume "amoralitate anti-crestina" a demersului meu de-a lungul topicului astuia "blasfemiator".

P.S. (tot @fiulploii): Si pe mine ma mira oricum "evaporarea" gnozelor dualiste, mai complexe si veridice (parerea mea) decit naiva dogma bizantin-impusa - disparitie ajutata, ce-i drept, de ciocanele Inchizitiei (v. vinarea catharilor - nu chiar aiurea supranumiti "budistii Occidentului" - in Frantza sec. XII-XIV.)
Se pare ca cea mai deranjanta pentru "statul-biserica" era libertatea de a-si alege cai oarecum... personale de "eliberare / mintuire" acordata "enoriasilor" gnostici (bonhommes="blajinii" nostri pe linie zamolxo-pitagoreico/alexandrina - hmm, asta-i chiar idee originala... cred :-D)

2) Eu stiu cine si cind a construit Turnul Selenar, :moon: da' nu va spun fiindca nu vreau sa-i fac reclama. :lol:

3) CEL MAI corect e "si/si" - termenul "mulgere" a energiilor l-am folosit oricum doar ca sa rimeze cu Turma.

4) Da, se pare (din nou cam nebulos deci) ca "demiurgul" YHWH /Yaldabaoth /Samael /Ahriman etc. (nenea ala cu cap de leu si trup se sarpe "inclus" dupa unele gnoze dualiste-n Supremul ABRAXAS, cel dincolo de bine/rau, dar si de Timp) ne-ar folosi si drept "incarcatoare" pt. AKM-urile 47 galactice. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Spre surprinderea mea, RUFOn (inclusiv topicul ăsta) e mult mai citit decît credeam. Şi de către cine te-aştepţi mai puţin - zic asta fiindcă am tocmai am primit un e-mail de la o... mânăstire! :-o (ptiu, cam "drăcesc" canal de comunicare, zic si eu... :wink:) 

N-o să divulg identitatea expeditorului, fiind vb. de-un respectabil călugăr care mi-a fost prieten în... antica tinereţe (şi vreau să cred c-a rămas, deşi a luat calea schimniciei după o carieră tehnică remarcabilă - şi traiect social de fapt, ajungînd cîndva directorul unei importante instituţii bucureştene.)

Pe scurt însă, la reproşurile - subtile, că omu-i f. educat, nu doar inteligent - c-aş "sminti" dreptcredincioşii cu aiurelile mele (sau... ale noastre), i-am răspuns la fel de non-agresiv, pe cîteva paliere pe care le pomenesc doar fiindcă-s valabile şi pentru alţi eventuali "acuzatori":

1. Credeam că toleranţa-i şi practicată, nu doar clamată de creştini - ortodocşi sau nu. Are deci cine să ne judece - dar şi să ne IERTE, nu? - De Mai Sus :star: de-om fi ... eretici în căutarea unor adevăruri pe alte căi decît alea "decretate" oficial sau oficios-dogmatic.

2. Cînd a luat foc după un scurtcircuit hotelul "monastic" (hmmm... termenul "arhondaric" e mai sugestiv) căruia i-ai proiectat chiar tu instalaţia electrică, n-ai simţit vreo adiere a dreptăţii divine... poate şi fiindcă nu plătiţi taxe ca noi, ăştia mai mulţi şi mai fraieri?

3. Uiţi c-ai încercat şi tu căi "smintite" pe vremea cînd practicai Yoga şi te-nvăţam Kyoku-Shin? - deşi mai pictam şi biserici p-atunci. ...Şi nu ţi-am reproşat ceva cînd ai luat-o pe calea considerată "ideală" în forul tău înterior.

Mă opresc însă aici (fiindc-au fost mai multe răspunsurile, inclusiv pe tema "închiderii personale" pe orizonturi auto-limitante prin fixism dictat de... nişte oameni în primul rînd), mai importantă fiind continuarea "disecării" Intelighenţiei Artificiale :evil: - to be continued deci.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam


abyss

Pentru sfintia sa prietenul antic al fratelui Xanadron:

Sminteala vine din lenea spirituala. Astfel omul se sminteste singur si sigur. Acu-i de vina Yahve ca a creat gaurile negre pe marginea carora abunda diversitatea materiei? Sau a gaurilor negre din propria viata ori gandire pe marginea carora abunda intelepciunea dar si tenebra mortii?

Urban

As comenta si eu un pic la adresa "sfintiei sale" dar imi trebuie o derogare de la admin.

fiulploii

#208
 :lol: Nu va pierdeti vremea cu vajnicii cavaleri ai crucii crestine . Spun asta din experienta . Nu functioneaza logica ci doar dogma si ascultarea . Pacat ca nu exista si o statistica cu persoanele de ambe sexe care au renuntat scarbite la calea asta neagra- apropo de salopetele negre ale trupelor de interventie spirituala  8-)
  Nu vreau sa intru in amanunte ca e o cale catre nicaieri  .
  Vestea buna e ca daca au inceput astfel de ''mustrari'' inseamna ca suntem pe drumul cel bun.
  Parerea mea...

Citat din: Xanadron din  08 Noiembrie 2013, 11:01:17


Si pe mine ma mira oricum "evaporarea" gnozelor dualiste, mai complexe si veridice (parerea mea) decit naiva dogma bizantin-impusa - disparitie ajutata, ce-i drept, de ciocanele Inchizitiei (v. vinarea catharilor - nu chiar aiurea supranumiti "budistii Occidentului" - in Frantza sec. XII-XIV.)
Se pare ca cea mai deranjanta pentru "statul-biserica" era libertatea de a-si alege cai oarecum... personale de "eliberare / mintuire" acordata "enoriasilor" gnostici (bonhommes="blajinii" nostri pe linie zamolxo-pitagoreico/alexandrina - hmm, asta-i chiar idee originala... cred :-D)

2) Eu stiu cine si cind a construit Turnul Selenar, :moon: da' nu va spun fiindca nu vreau sa-i fac reclama. :lol:

3) CEL MAI corect e "si/si" - termenul "mulgere" a energiilor l-am folosit oricum doar ca sa rimeze cu Turma.

4) Da, se pare (din nou cam nebulos deci) ca "demiurgul" YHWH /Yaldabaoth /Samael /Ahriman etc. (nenea ala cu cap de leu si trup se sarpe "inclus" dupa unele gnoze dualiste-n Supremul ABRAXAS, cel dincolo de bine/rau, dar si de Timp) ne-ar folosi si drept "incarcatoare" pt. AKM-urile 47 galactice. :wink:
1. poate ca nu e o idee rea sa vb despre blajinii nostri insa din pacate se stiu prea putine despre ei. Cat despre disparitia sau trecerea in rezerva/conservare a anumitor ''curente'' eu zic ca s-a lucrat dintr-un punct referinta superior noua , de dincolo de Timp si Spatiu - ipoteza mea sf cu schimbarea liniilor temporale si ajustarea periodica a schimbarii pentru a nu se atenua .
2. bun, poate dezvalui atunci metoda de constructie si mijloacele de transport  :lol:
3. corect fiindca uitasem de provocarile coacerii rapide a culturii prin declansarea de razbeluri sau rascoale, adica de jertfe omenesti . In comparatie cu trecutul , pe acest subiect al mulgerii/smulgerii/colectarii/recoltarii , vremurile prezente sunt muult mai rentabile. Fiindca avem cu ce .
  4.  :lol: Cum ar fi sa vorbim despre revolta incarcatoarelor? Serios, asta ar fi o explicatie a faptului ca suntem asa de razboinici si noi nu stim sa rezolvam ceva decat prin lupta : cu natura, cu noi insine, cu altii, cu lenea spirituala , etc.
Suntem crescuti in spirit belicos .

  Despre impartirea parcelelor , ehe, e si asta o discutie interesanta insa nu stiu daca ajuta aici decat numai daca din ceea ce stie fiecare se poate trage o concluzie comuna in privinta exploatarii.
Zic si eu in asteptarea promisei dizertatii despre IA.

AdarM

Citat din: Xanadron din  08 Noiembrie 2013, 11:01:17
P.S. (tot @fiulploii): Si pe mine ma mira oricum "evaporarea" gnozelor dualiste, mai complexe si veridice (parerea mea) decit naiva dogma bizantin-impusa - disparitie ajutata, ce-i drept, de ciocanele Inchizitiei (v. vinarea catharilor - nu chiar aiurea supranumiti "budistii Occidentului" - in Frantza sec. XII-XIV.)
Fii bun, prietene, si explica-mi, macar pe scurt, rationamentul care te face sa legi in aceeasi fraza dogma bizantina, catharii si Inchizitia.
Citat din: Xanadron din  08 Noiembrie 2013, 11:01:17Se pare ca cea mai deranjanta pentru "statul-biserica" era libertatea de a-si alege cai oarecum... personale de "eliberare / mintuire" acordata "enoriasilor" gnostici (bonhommes="blajinii" nostri pe linie zamolxo-pitagoreico/alexandrina - hmm, asta-i chiar idee originala... cred :-D)
Data fiind limba folosita in cadrul ritului bisericesc, crestinismul tipic romanesc (ori vlah/valah deopotriva) nu a fost unul dogmatic, ci, mai degraba, unul inspirat din legende si povesti.
In sprijinul afirmatiei stau desele interpelari adresate domnilor munteni si moldoveni de catre forurile Patriarhiei Bizantului, pana hat, catre inceputul secolului XIX. Abia odata cu secularizarea lui Cuza, cu infiintarea seminariilor si, oarecum, centralizarea invatamantului religios se obtine o uniformizare a dogmei, insa asta se petrece mult prea tarziu ca sa poata reusi eliminarea eresurilor dintr-un crestinism propriu vechi de peste un mileniu.
Altfel spus: slavona era de neinteles pentru omul de rand, taranul nu pricepea nimic din spusele popii, de unde termenii precum bodoganeala, bolboroseala. Iata motivul pentru care romanii si-au creat - daca pot spune asa - un Isus si un Dumnezeu propriu, mult diferit de cel din Biblie, obiceiuri si dogme de o larga inspiratie pagana.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.