Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Stimate domn nu doresc sa iti distrag atentia de la ceva anume. :)))
Intre masteri e o vorba... "cand vei obosi de alergat opreste-te. Atunci vei afla ceea ce cautai".
;)

Xanadron

Înainte de un alt episod al disecării coanei I.A. (subiect plicticos poate, dar f. important în context, zic eu), mă văd nevoit să răspund unor întrebări justificate (@alx), altor consideraţii sistematiza(n)te (@hanzo, @mr & @mm) ori unor... aluzii încifrate (@abyss ori @fiulploii).

@alx mai intai: Dilema-i clasică deja, de la Iisus încoace sau şi mai demult, pînă la părintele Cleopa cu "ispitele" lui diavoleşti din schimnicie - şi-i greu, dacă nu imposibil demonstrabil c-ar avea vreo rezolvare clară.
Studiind deci cîteva sute de cazuri de contacte/răpiri ET (apariţiile "Fecioarei Maria" de la Fatima ori Medjugordje incluse), observ o frecvenţă uluitoare (dacă nu şi îngrijorătoare) de apariţii cristice - destule metamorfozate-n final în unele "drăceşti" :evil: - care confirmă ambivalenţa derutantă (dia-bollein) a UNORA dintre Zburători.

"Chemarea îngerilor" (să denumim aşa, formal, entităţile transdimensionale... hai să le zicem plasmatice, cu "domiciliul stabil" al celor responsabile cu NOI pe Saturn şi Jupiter - părerea mea), deşi absolut interzisă de Biserică - exceptînd conexiunile mai nebuloase pe canalele devoţiunii prin rugăciune -, e practicată totuşi din vremuri imemoriale. "Materialul didactic" e abundent pe tema asta (deşi o parte infimă din el e "pe bune").

Nu mai repet însă uşurătatea abordării per se a temei (cu detalii... tehnice adică) p-un forum public şi mai precizez doar că o primă confirmare a atingerii unui nivel minim de pregătire a catindatului la Evadare/Ieşire ar fi contactarea LUI de către EI - şi nu invers, cum s-ar fi putut înţelege mai sus (d-aici rezultă şi o confirmare circumstanţială a bănuielii tale că EI ar încuraja cumva, deşi f.f. selectiv, "arderea unor etape").
Verificarea autenticităţii Mesagerului nu-i însă deloc simplă - dar NU cuprinde în orice caz transmiterea vreunei "promisiuni-ispite" de îndeplinire a oricăror dorinţe/ambiţii personale ale mielului şturlubatic, :D peste ceea ce el poate demonstra deja că poate... fiindcă ŞTIE. 8-)

...Uite însă că Moş Cronos/Saturn :planet: îmi zice că mi-am depăşit deja minutele permise, aşa că mă opresc deocamdată - altfel îmi taie şi mie firu'. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#167
Citat din: Xanadron din  29 Octombrie 2013, 13:11:22

Cu care familiile vechi, cu singe albastru (cică) şi iniţiate în Taine (sigur asta), au ştiut să încheie "contracte" - niciodată avantajoase pentru noi, iar uneori nici pentru ei, masoni/illuminati măcar - fiindcă "zburătorii" ăştia iluzionişti, deşi se pare că ne desconsideră la modul general, ştiu cînd să facă aparent paşi înapoi ca să-şi vadă sacii azvîrliţi mai comod în căruţe cu ajutorul "curelelor de transmisie" umane.
Exista un basm romanesc - citit mai demult in colectia ''Povestiri nemuritoare'' in care un Fat-Frumos - daca nu ma insel - face un asemenea contract cu unul din zburatori pe miza obisnuita : sufletul dat dupa o anumita perioada de timp versus bunastare materiala si putere . Dupa ce s-a bucurat omul ce toate cele dorite cu cateva saptamani inainte de expirarea contractului primeste printr-un mesager instiintarea ca trebuie sa se pregateasca sa faca plata  :evil: . Se retrage omu' nost' din afacerile lumesti pe care le avea si se gandeste cum sa scape. Ideea e ca a gasit modalitatea de scapare insa din pacate eu nu o mai tin minte  :cry:  Interesant este ca scaparea o gaseste fara sa apeleze la ajutorul lui Dumnezeu , poate si fiindca Aldesus nu are jurisdictie in asemenea cazuri . Concluzia povestii era ca asa a ramas dracul cu buza umflata si furios ca un  om l-a inselat pe el. Deci se poate  :wink:



Citat
1. Submisiune totală = sacrificii umane directe în schimbul "protecţiei" (v. azteci de ex.) - să nu uităm însă că şi Elohimii biblici apreciau mai mult ofrandele animale decît p-alea vegetariene... :D
Astea inca se mai practica la scara industriala . este asa numita mancare cosher pentru evrei si halal pentru musulmani. Resturile de la aceste animale nu se arunca ci sunt puse in circuitul mondial al comertului cu carne - ajunge deci si in galantare si restaurante pentru restul lumii . Zicea cineva ca majoritatea carnii pe care o mancam este ucisa ritualic, inchinata unor anumiti zei si asta ar avea ceva consecinte pentru noi . Unii producatori scriu cu litere mici - evident - acest lucru pe etichete.

Citat
3. Rezbel pe faţă cu "ET"-ii - sau doar cu unii dintre ei - prin suprimarea brutală a oricărei forme de magie ritualică şi inducerea unei stări de "egalizare-n sărăcia cu duhul" prin control orwellian. Asta ar fi strategia actuală a unei cabale dominante a Establishmentului occidental, justificată (prezumtiv) de reducerea riscului de... invazie subtilă a omenirii. Relaţia asta er fi deci o non-relaţie cu "iluzioniştii".
Pai, nu-i normal se mentii o anumita calitate a culturii la care te muncesti ?


Citat din: Xanadron din  29 Octombrie 2013, 16:41:56

Zic deci asta nu doar pe baza presupunerilor (v. interesantele ipoteze emise de colegul Daos) că "dublul lor astral" ar fi înlocuit cu alte... drăcovenii :evil: încă de la momentul iniţierii lor (o altă temă discutabilă, fie şi doar prin prisma altei presupuneri - c-ar fi vorba doar de-o schimbare a "ocupantului" astral, şi nu obligatoriu a unuia "bun" cu altu' mai "rău", gen Duhu' Sfint cu diverşi Baphomeţi la fel de interesat inventaţi - în sens de inventariere buni/răi).
Pe tema asta as aduga ceva mic  :lol: Botezul crestin sau nu al pruncului seamana cu o pecete sau o inchinare de facto unei anumite tabere. Ori, o tabara implica automat o restrangere a posibilitatilor functie de doctrina si ritualuri iar asta implica ancorare in matrix. Zic unii ca pentru evadare e necesara desprinderea de orice ancora - lucru normal in fond chiar daca desprinderea se face de baietii buni . Altfel, ramai tot o oaie care viseaza oi electrice ca sa parafrazez titlul altei povestiri sf.
  In alte timpuri exista obiceiul infratirii pruncului cu natura , soarele si luna pentru recunoasterea lui ca stapan de catre acestea. Interesant cum s-au redus treptat si insidios libertatile si miscarile .

Citat
Cei cîţiva masoni pe care-i ştiu că mai citesc p-aici.... dacă ar fi într-adevăr "luminaţi" (zic asta fiindcă unul singur mai şi postează, demonstrînd că-i mai luminat decît "observatorii" mai cu grade decît el ;))...
Rolul observatorilor este sa observe si sa anunte aparitia vreunei informatii oricat de vagi . Cei care mai si posteaza fie o fac ca obligatie cu diverse scopuri fie o fac ca sa afle lucruri noi . Parerea mea .
Citat
În orice caz, e mult mai uşor să vorbeşti doar din spatele monitoarelor despre unirea/comuniunea celor 99,9% dominaţi (fiindcă ignoranţi, din comoditate mai ales) contra celor 0,1% dominanţi (fiindcă Ştiutori), decît să acţionezi întru anularea diferenţelor cu dimensiuni de prăpastie dintre ei - fără să fii împins de ego, ci doar fiindcă aşa ar trebui să fie normal.

Discipolilor, care îi cereau mereu sfaturi înțelepte, Maestrul le-a spus:
- Înțelepciunea nu se exprimă prin cuvinte. ea se revelează prin acțiune.
Văzând că aceștia se reped să facă diverse activități, el a început să râdă și le-a spus :
- Aceasta nu este acțiune, este mișcare.


Citat
"De ce între "angelicii-pleiadieni" şi reptoizii "demonici" n-ar fi de fapt nicio deosebire-n principiu?"
O să-ncerc un răspuns şi la asta, dacă nu veniţi voi cu unu' valabil pînă atunci... :wink:
Poate fiindca bine zice @abyss ca sunt doar servitori ? Sau poate fiindca au liber la recoltare pe tarlaua asta pentru recrutare ?

Citat din: SLEAH19 din  29 Octombrie 2013, 20:59:45
...unde se produce evadarea , în nonmaterie?
Dincolo de materie si non-materie insa nu in prima etapa- cel putin asa se zice pe la colturi .

Citat din: hanzo din  30 Octombrie 2013, 08:01:49
... in grupuri ar fi mai usor spun unii.
Tot timpul esti atasat unui grup , nu neaparat fizic ci mental.

Citat din: abyss din  30 Octombrie 2013, 13:35:00
Dupa spovedanie te simti bine.
:lol: Eu nu . Am incercat si eu si popa . Insa nu a mers . Ne-am despartit neutru, amandoi avand un gust amar al intalnirii. Eu pentru ca voiam raspunsuri , el din alte motive. Exemplu de spovedanie  :lol:
- Ai pacatuit , fiule ?
  - Nu stiu, parinte.
  - Tie teama de Dumnezeu, fiule ?
  - Nu , parinte .
Moment de tacere si stupoare din partea lui . Revenire rapida insa :
  - De ce fiule ?
  - Pentru ca de Dumnezeu trebuie sa te apropii prin dragoste si iubire, de buna voie. Numai asa poti descoperi maretia si lucrarea Lui.
  - Fiule, asemenea lucrare le-a fost ingaduita numai Sfintilor Parinti. Noua, celor de azi nu ne este ingaduita apropierea usoara pe calea iubirii, etc, etc.

  Apoi o binecuvantare aruncata pe fuga si gata :lol:

Citat din: SLEAH19 din  31 Octombrie 2013, 00:47:19
 
Adevărul personal cu care mă închid şi care nu pot să-l expun, este format din răspunsuri personale uimitoare pe care le-am primit în timp de la Divinitate şi formează un miez mic,  nedizolvabil şi nediscutabil.
Fiecare detine - ca sa zic asa- un mic miez despre care considera ca este nediscutabil , nedizolvabil si nedezvelibil altora . Insa , parca se zice ca Adevarul te elibereaza, nu? Deci, nu ar trebui sa te inchida. Daca te inchide, ce fel de adevar este si cui slujeste?

Citat din: abyss din  31 Octombrie 2013, 10:37:48
Punctul de convergenta pare a fi capul misionarului astral. Baga mai intai capul...

Revenim deci la creier, acest instrument sau punte de comanda a vehicolului care suntem. In fond si la urma urmei , am putea fi pur si simplu intr-o cresa-uzina de producere a unor vehicule-dispozitive de calatorit in spatiu si in timp si interdimensional iar toate zbaterile astea ale noastre sunt tot atat de serioase ca si problemele grave ale copiilor de gradinita : azi s-a suparat educatoarea pe mine sau o fata mi-a aratat limba , etc.  :lol:


Citat din: Urban din  31 Octombrie 2013, 12:07:17
Daca tu insuti esti deja Matrixul, cum ai putea sa evadezi?...sau ma rog, ar mai avea vreun rost sa evadezi?
De care matrix vorbim aici? Daca te referi la fractalul initial, in momentul in care ajungi sa fii tu insuti  acel fractal matrix care contine in el insusi toate celelalte matrixuri universuri inseamna ca ai ajuns in Tao. Esti centrul , esti infinit dar marginit ca si suprafata si toti-toate fac parte din tine insa tu esti mai mult decat atat. Ai alte teluri si nu te intereseaza ca esti Dumnezeul pentru o infinitatea de matrixuri din tine. Toate iti servesc tie iar exceptiile sunt tratate ca atare si oricum conteaza statistica. Asta este iarasi o barfa  :-D

Citat din: mr din  31 Octombrie 2013, 13:47:51
. Eu cred ca subiectul principal al existentei matrixului este taman acumularea de experienta a spiritului.
Deci, daca Dumnezeu e asa cum e , la ce are nevoie de spirite cu experienta? pentru ce lucrare? Nu cumva aceste spirite experimentate , calite prin existenta terestra sunt un liant pentru a construi altceva?
  Exista deci o fabrica de spirite tinere, noi, tabula rasa sau reformatate care trebuiesc scrise , innobilate si apoi folosite . Unde? La ce? Pentru ce?

Citat din: mm din  01 Noiembrie 2013, 02:51:27
  Subscriu si eu la aceste spuse. Pozitia lui @SLEAH19 se situeaza in domeniul utilului. Daca stam sa ne gandim de ce facem ce facem in viata, raspunsul e (cam) invariabil: ca sa ne fie de folos/util. Exceptiile confirma regula.

Totul este util iar daca nu , atunci este rescris si refolosit. Revin ca si mai sus: suntem utili la ce? pentru ce? cui?

Ma opresc aici in sfarsit  :lol: si poate ca va urma ....

Xanadron

Deşi cred sînt convins :-D că răspunsul anterior nu prea l-a mulţumit pe alx (nici n-avea cum să fie 100% lămuritor), uite că nu mă opresc - încă...

Absolut de acord deci cu convingerea ta, colega mr - că-n abyssurile :D Corpului Cauzal se pot găsi răspunsuri... ultime - dacă acceptăm definiţia lui-CC-ului, tot ultim în sens de superior fiindcă purtător al memoriei noastre ancestrale, pe care (iar... se zice) ar fi antiproductiv s-o "remorcăm" conştient în fiecare dintre existenţe, fiind insuportabil de cuprinzătoare (la unii doar, clar).

Şi cu ierarhizarea Corpurilor ăstora nevăzute şi vibrînd se pare pe frecvenţe diferite-i cam nebuloasă totuşi problema, unele tradiţii oculte recunoscînd 3, altele 5, 7 sau chiar 9 (fără soţ în orice caz toate, hmm). Şi împerecheate cumva prioritar în diverse moduri, fiindcă interconectate-s în orice caz toate. Cred totuşi că-i încă prea devreme să intrăm în discuţia mai amplă a Sefirotului, rezumîndu-ne pe moment la corpul energetic (pranic), cel emoţional (psihic) şi al inteligenţei  (mentalul).

Fiindcă pe toate astea le putem "controla" mai uşor - dar numai pe coordonatele bine punctate de... la fel de sistematicul coleg mm (fiecare dintre noi cu plusurile, dar şi minusurile lui în definitiv - inclusiv JE, evident) -  ierarhizări necesare ce ţin de deducerea abilă, dar şi penibilă (în sens de minuţioasă) a rangurilor adevărate ale entităţilor implicate-n influenţarea lor - şi-n plan fizic cît timp trăim, şi-n cel astral (pre- şi post-mortem).
Entităţi care ne lasă totuşi şi-un anumit Liber Arbitru (văleu, multe reveniri necesare şi-aici...)
Ca să nu mai zic nimic de revenirile fiuluiploii... :-o :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

Citat din: fiulploii din  04 Noiembrie 2013, 14:57:11
  Deci, daca Dumnezeu e asa cum e , la ce are nevoie de spirite cu experienta? pentru ce lucrare? Nu cumva aceste spirite experimentate , calite prin existenta terestra sunt un liant pentru a construi altceva?
  Exista deci o fabrica de spirite tinere, noi, tabula rasa sau reformatate care trebuiesc scrise , innobilate si apoi folosite . Unde? La ce? Pentru ce?
Totul este util iar daca nu , atunci este rescris si refolosit. Revin ca si mai sus: suntem utili la ce? pentru ce? cui?
Mai spuneam in alte postari ca nu cunoastem (inca, cel putin constienti) logica dupa care se stabileste ponderea spiritelor incarnate, dupa nivelul lor de experienta si dupa job-ul care-l au (cei care au venit cu unul) in matrix. Vazand cum decurg lucrurile, cum se schimba motivatiile multor oameni aparent din senin, ma gandesc ca acest matrix este cumva ajustat si echilibrat mereu, undeva de la un fel de pupitru de comanda, tinadu-se cont atat de caile/destinele individuale, de cele de comunitate/grup si de cele de umanitate.   :star:

In acest context spiritele mai batrane cred ca pot juca rol de liant, de piloni ai unei constructii de mare amploare (nu neaparat fizice) si de punte catre alte lumi/matrixuri. Cert e ca in anumite grupuri e suficient sa existe cate un astfel de spirit, fara vreo manifestare activa, ca sa mentina o anumita stabilitate/coagulare mentala a grupurilor (subtil, neperceputa constient de ceilalti), ca exemplu.

Nu stiu daca exista o astfel de clocitoare de spirite tinere. Tot ce vad e ca ele exista (intr-o pondere foarte mare, astazi) si se manifesta. Intrebarile tale isi au raspuns in ...nivelul de administrare al matrixului. Nivel spre care avem deschise usile, zic eu... insa pentru a ajunge acolo este foarte greu deoarece vremurile sunt vitrege astazi, informatia care sa ne conduca spre acele usi este disipata/ascunsa/denaturata.
Studiind ciclurile/varstele omeniri vedem ca au fost si vremuri in care problema vieturii in matrix se punea intr-un mod care azi nu-l intelegem deloc. Vremuri in care se vorbea des (sau poate era o normalitate) despre zei, puteri, cosmos etc. Poate au fost vremuri care favorizau urcusul spiritual spre usile matrixului favorizand circulatia intre lumi asa cum tecem noi astazi dintr-un birou in altul.
Doar observ, ca nu am certitudini...

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

#170
P.S. Noi "descîntăm" aici posibile ieşiri/evadări individuale din Matrix, însă nici o transmutaţie en-gros în alt plan existenţial a unui grup uman "pre-frăgezit" tip Arthur C. Clarke (v. finalul "Sfîrşitului Copilăriei") nu trebuie exclusă aprioric.
Cum nu trebuie uitate nici studiile naziste (dr. Mengele @ Co) asupra utilizării energiei stranii "extrase" cumva în clipa morţii din cadavre  ... pre-tratate cu anumiţi "catalizatori", unii nu foarte diferiţi de actualele "E"-uri - energie folosită cică pîna si-n scopul propulsiei unor OZN-uri simbiotice tip "bulă biologică".

O să revin însă curînd la ...oile noastre încă zburdînd, deşi cam nemulţumite, în ţarc (adică la noi înşine :-D) analizînd condiţionarea prin Taina Botezului de pildă - pomenită de fiulploii şi nu chiar aiurea, zic eu, fiindcă-i f. importantă în înţelegerea libertăţilor, dar şi-a limitărilor noastre inerente.
(L.E. Si la tema... activismului subtil pomenit de mr merita revenit).

Fiindcă nu-i chiar uşor drumul pînă la afirmaţiile senine ale lui Lao Tzî de ex.
"Nu mă preocupă deloc niciun zeu ori spirit, bun sau rău, şi nici nu servesc vreunuia."
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Prin prisma discutiilor, de ce sinuciderea este un pacat o fapta atat de grava din perspectiva dogmei crestine mai ales



fiulploii

Citat din: horia2008 din  04 Noiembrie 2013, 19:21:26
Prin prisma discutiilor, de ce sinuciderea este un pacat o fapta atat de grava din perspectiva dogmei crestine mai ales
Ce intrare dura !  :lol: Vine , vine si discutia asta blasfemica  :wink: ca si cea despre moartea ritualica . Este inevitabil, zic eu.

Xanadron

Apropo deci de Taina Botezului, zic io că depinde şi-n cine/ce anume... credem în definitiv - şi încă înainte de naştere cumva. Recunoşteam de fapt p-aici că-s creştin ortodox... inevitabil, în primul rînd prin Botez.
Multe ar fi de spus despre "taina" asta - deşi, vorba lui P. Ţuţea, "Un mister care se leagă şi se dezleagă devine o problemă şi nu mai e mister" ;) - taină care, un pic reducţionist, cred că-i o subordonare a fiecărui Corp Astral individual unui anume grup de entităţi superioare, cu mult înainte de conştientizarea plasării Eului nostru în context... hai sa-i zicem lumesc-încarnat.
De unde şi ...obligativitatea "negocierii" amintite cu anumiţi "paznici" - că degeaba chem eu, creştinu' Xanadron (indiferent de alte virusări gnostice...şi nu numai), să zicem... djinnii să-i conving că nu doar vreau, ci şi POT să mă uşchesc Dincolo - de sectorul cuştilor lent-evolutive, clar.

Trebuie să implice insă Botezul - indiferent în care anume religie - şi-un eventual auto-blocaj informaţional? Adică o "închidere" enunţată de SLEAH19 şi re-atinsă de fiulploii ;) - voluntară, evident... că despre alea involuntare (ori subconştiente) nu-i cazul să aiurez acum.
Eu cel puţin nu-s deloc convins de "erezia" refuzului blocării pe poziţia asta "închisă".

N-are rost nici redarea "rezumatului" dogmei creştine - o singură viaţă ne-ar fi dată, şi aia trăită nu doar în limitele unei moralităţi impecabile (de acord cu asta - iar e nevoie de alte reveniri însă), ci şi submisiv-fatalist, cu "frică de Dumnezeu" aproape la propriu dacă avem vreun gînd să.... nemurim cîndva netorturaţi veşnic.

După alţii însă (v. Bardo Thodol - Cartea Tibetană a Morţilor), complexul subtil numit generic Anima (hai să-i zicem de dragul conciziei suflet) nu se "descompune" în caz de păcătoşenie inadmisibilă-n cursul unui singur test de max. 100 anişori, ci călătoreşte doar, pe traiectorii depinzînd de starea lui evolutivă atinsă-n cursul precedentei/lor încarnări.

Cam aşa ar arăta deci "ghidarea" pe primele cărări ale Ascensiunii după ce dăm coltzu' - o reiau dintr-o postare mai veche: 

Sering sung-den,
Asculta-ma cu atentie:
Nu esti singur si parasind lumea, toti mor, nu accepta nici o dorinta sau dor pentru acest loc.
Nu e cu putintza sa ramai aici.


Interesantă-i apoi confirmarea (deşi vagă) a prezumtiilor lui TVM din Programul Terra - fiindca tibetanii nu par să recomande cedarea fatalistă la tentaţia "renaşterii ca zeu" - "nada" luminii albe descrisa de mulţi care au trecut prin NDE (Near Death Experiences) fiind se pare emisă de "Zburătorii" de cele mai diverse genuri. 

Sering sung-den,
Mergi inainte, esti mort, nu te agatza de trecut !
Acum iti vei intalni mintea sub forma proiectiior care par vii si complet reale, acum vei vedea lumina albastra patrunzatoare stralucind peste tot in jurul tau,
aceasta este esenta constiintei insasi, Buddha Vairochana, intelepciunea sa este precum o oglinda, reflectand totul, el este forma constiintei in puritatea sa completa, aceasta intelepciune este inseparabila de insasi inima ta...
dar vei vedea si o lumina alba difuza...
Evit-o - daca urmezi ispita acestei lumini albe usoare te vei trezi ademenit in placerile temporare ale nasterii ca zeu, traind intr-o nepasare mandra fata de trecerea timpului, si totusi subiect al unei morti neasteptate.


În faza asta am fi şi atraşi/ispitiţi înapoi in Matrix: :star: 

O, Sering sung-den, acum toate gandurile disperate sunt percepute ca umbre, fiare si armate de demoni. Te vei misca inainte si inapoi, spre orice apare.
Imaginea corpului trecut devine palida iar imaginea corpului viitor clara.
Orice nastere pare mai buna decat suferinta de acum.
Sering sung-den, aceasta va fi ultima ta sansa pentru ca mintea ta lacoma sa se dizolve complet, fie ca te nasti ca zeu, ca om sau ca animal, fie ca esti o fantoma infometata, un zeu gelos sau o fiinta a iadului, vei suferi din nou tormentele inevitabile ale vietii si mortii.


Aşa înţeleg deci budiştii "protecţia in faţa entităţilor non-umane", simultan cu scăparea din plasa Matrixului: 

Zeitatile teribile apar acum in fata ta.
Ele sunt prezenta intelepciunii tale, forma vie a propriei tale treziri. Recunoaste-le ca o reflexie a propriei tale minti.
Recunoasterea si eliberarea sunt simultane.


...Cum ar trebui să înţelegem însă noi, creştinii prin botez, "scăparea" ?! Şi chiar s-o aplicăm, clar.
Sau ei, mozaicii? Ori musulmanii, că tot sînt deja mai mulţi decît noi...
Aici să vă văd. :-D

L.E. @horia2008: Păi, care păstor ar fi încîntat de ideea unei turme sinucigaşe? ;)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 19:31:24

L.E. @horia2008: Păi, care păstor ar fi încîntat de ideea unei turme sinucigaşe? ;)
Pai da, da-i mult mai mult decat atat, de-i chiar atat de reprobabila si afurisita fapta...


Xanadron

Citat din: horia2008 din  04 Noiembrie 2013, 19:47:46
Pai da, da-i mult mai mult decat atat, de-i chiar atat de reprobabila si afurisita fapta...
Hmm, presupunerea ta (si-a altora) merita un raspuns... ilustrat. :wink:
Si (iarasi) cam "blasfemiator", recunosc.:-D
Dar de o logica - zic eu - impecabila.

http://www.pidjin.net/2013/10/31/the-circle-of-faith/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: horia2008 din  04 Noiembrie 2013, 19:21:26
Prin prisma discutiilor, de ce sinuciderea este un pacat o fapta atat de grava din perspectiva dogmei crestine mai ales
Nu cumva sinuciderea este...eroarea din program? Aia care iti permite sa...iesi din Matrix(pe usa din dos-backdoor),fara sa ti se fi permis asta? Zic si io,din postura de avocat al...diavolului. ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: alx din  04 Noiembrie 2013, 20:11:34
Nu cumva sinuciderea este...eroarea din program? Aia care iti permite sa...iesi din Matrix(pe usa din dos-backdoor),fara sa ti se fi permis asta? Zic si io,din postura de avocat al...diavolului. ;D
Eu cred (tot un răspuns bazat pe convingeri subiective deci) că sinuciderea AR FI o condiţie necesară (poate), dar nu şi suficientă "evadării".

Problema-mi pare mai complexă oricum şi n-aş fi prea tentat s-o abordez - darrr, nefiind preot, ies de sub afurisenia :D aceluiaşi mistic admirabil din unele pdv-uri - Petre Ţutea - şi continuu să fiu mistagog :-D ("Dogma Eucharistiei, dogma Trinităţii... ce, e de nasul unui popă să le comenteze, comportă asta comentarii?")
Sinuciderea-i deci un act "nerecomandabil" (zic eu) atunci cînd e "doar" corolarul disperării, deznădejdii - şi ele, privite (pe bună dreptate... în anumite condiţii) ca "păcate" de Biserică.

Şi deznădejdea-i însă de mai multe... magnitudini - de ex. nu văd un păcat crucial decizia de auto-delete luată de un prizonier torturat abominabil. Ori de-un bolnav în faze terminale, chinuit de dureri atroce. Chiar dacă niciunul dintre ei nu-i deloc pregătit spiritual pentru vreo Mare Evadare - ba nici de vreuna minusculă. :lol:

Dar lucrurile se complică şi mai abitir dacă începem să analizăm Codul Onoarei al japonezilor (Bushido)... :dare:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

hanzo

Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 20:51:38
Eu cred (tot un răspuns bazat pe convingeri subiective deci) că sinuciderea AR FI o condiţie necesară (poate), dar nu şi suficientă "evadării".

Dar lucrurile se complică şi mai abitir dacă începem să analizăm Codul Onoarei al japonezilor (Bushido)... :dare:

eee.. a muri si renaste din nou tot in aceasta viata este spus chiar de isus ca e o trebuinta. acum daca asta implica si moartea corpului, sau parasirea lui temporara.  :?

iar cu privire la samurai, ei sunt esentele tari, opusurile puse impreuna, si forjate la maxim. as adauga ca ei trebuiesc intelesi in anumite privinte,  luati impreuna cu acei ninja care erau opusul lor.

tin sa va multumesc pentru timpul acordat acestui topic!  :rainbow:

inca putin si ajungem sa facem si vreun cronovizor, sau cine mai stie.. sa tinem o oglinda in apa.. hahaha

fiulploii

#179
Citat din: alx din  04 Noiembrie 2013, 20:11:34
este...eroarea din program? Aia care iti permite sa...iesi din Matrix(pe usa din dos-backdoor),fara sa ti se fi permis asta? Zic si io,din postura de avocat al...diavolului. ;D

Cred ca este iesirea de urgenta din sistemul asta mic in care ne agitam ca niste bule de gaz. Si ca orice iesire de urgenta are niste instructiuni de folosire legala altfel vine politia transporturi si te amendeaza . :-D
  Atata vreme cat nu definim clar scopul si durata vizitei nu putem decat sa banuim functiile iesirii de urgenta si modalitatea corecta de folosire a ei.
   Pana la crestinism era acceptat faptul ca sinuciderea este o cale onorabila de iesire dintr-o situatie fara scapare conform preceptelor si limitelor acestui matrix. Si era de preferat sa se petreaca in lupta luind cat mai multi dusmani vremelnici cu tine  :-D Interesant aspectul asta, nu? Sinuciderea in afara cadrului razboinic era o sinucidere ritualica , normata clar si exact si se pare ca putea fi aleasa si din motive de decenta etica sau de sanatate.

   Sinuciderea degeaba sau fara motiv onorabil iti asigura moartea nu numai fizica ci si pe cea vesnica atat printre cei ramasi in urma cat si printre cei de pe taramul celalalt. Din acest punct a plecat anatema crestina dupa parerea mea .
   Pana aici am vorbit despre sinuciderea fizica. Sinuciderea sociala este o alta problema cel putin la fel de stufoasa ca si cele discutate pana acum .

  Raman la convingerea mea ca e ciudat cum s-a propagat si impus crestinismul rasturnand toate valorile de pana atunci, satanizand concepte, idei si gandiri sanatoase , infiltrandu-se cu perfidie si distrugand acolo unde nu putea converti vechile valori. Iar aici intra si pastrarea tuturor oitelor in viata cu orice pret si distrugand cu ferocitate alte credinte , unele chiar izvorate din sanul bisericii mama. S-a urmat in general o anumita cale principala insa cineva a avut grija sa mentina o stare de tensiune in sistem protejand lastarii altor curente crestine ca un fel de rezerva sau amenintare .
  Daca ne departam putin emotional si analizam nasterea , cresterea , impunerea si post-maturizarea crestinismului  cu ce seamana procesul?

Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 19:31:24

...Cum ar trebui să înţelegem însă noi, creştinii prin botez, "scăparea" ?! Şi chiar s-o aplicăm, clar.
Sau ei, mozaicii? Ori musulmanii, că tot sînt deja mai mulţi decît noi...

Fiecare cu rasadul lui de flori . Nu te uita la cel de langa tine fiindca te poti sminti   :-D  Ochelarii de cal ai oamenilor nu sunt in planul fizic.
  Parerea mea...