Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss


fiulploii

Citat din: abyss din  21 Octombrie 2013, 22:50:58
..insa noi vedem doar ceea ce observam doar.

Cu scuzele de rigoare pentru cei ingraditi inca de barierele conditionarii va prezint aceste frumoase acuarele:


  Desi ma straduiesc sa vad mai mult decat observ din frumoasele acuarele a lui nenea Milo - gogu sa traiasca - eu nu disting mai mult de atat si anume  : firul rosu din istoria umanitatii prezentate in acuarele este femeia si pro_crearea .
  Restul adica barbatul caruia i se spune si om - f interesant aici ca femeia nu e om deci e alta specie dupa cum sustin unii - barbatul ziceam este doar instrumentul care din plictiseala sau mandrie sau fala se lupta, strange averi, putere si forta ca sa ce? Sa siluiasca una sau mai multe femei care sa duca mai departe speciile.
Cui foloseste asta? Cine strange roadele? care sunt acele roade ?
S-ar putea ca barbatul sa fie servitorul - dupa cum iti place sa te exprimi  :-) - iar femeia sa fie adevarata miza a coloniei Terra. S-ar putea sa fie necesara ajungerea la o masa critica - a ce anume , nu stiu si nici pentru ce anume .
  Asta e ! Limitarile conditionarilor de peste veacuri.  8-) Si uite cum ajungem iarasi la peretele pe care danseaza umbrele focului : ''fericiti cei saraci cu duhul '' ca au o viata simpla si fara griji .
Zis-am ...

mm

#92
  Refuz sa cred ca numai mie imi este accesibila gasirea solutiilor la nenumaratele situatii (reale, din viata), ivite in viata fiecaruia.
  Banuiesc doar, ceea ce ai vrut sa sugerezi @abyss, in ultimele doua postari: Ca Raul cel Mare vine dinafara. Am retinut ca excelenta -in acest sens- postarea recenta a lui @Tamerlan:
CitatObserv ceva interesant la acest gen de mesaje care revin periodic pe RUFON. 
Toată lumea vrea să scape din ceva... din cadrul Sistemului, din Matrix, de la "recoltare", etc. Lăsând la o parte motivele - în mare parte raționale și justificabile - nu pot să nu văd că problema nu se referă de fapt la Sistem sau la Matrix, ci la cei care se simt prizonieri în acestea. În opinia mea, adevărata problemă rezidă din asumarea statutului de prizonier și nu la zidurile care compun eventuala închisoare.

  Eu sunt foarte sigur pe ce am masurat odata. Fara indoiala, gasirea unei solutii poate sa fie o actiune destul de complicata -de regula- fie ca se face dupa niste algoritmi incalciti (in tehnica), fie datorita unor conditionari "de Sus" (ce apar poate numai in propria-ti viata) ce trebuie "ocolite" sau respectate.
  Poate ca diamantul cat luna il vad numai eu, mi-era destinat. Eu am fost de buna credinta (gandire pozitiva) atunci cand l-am oferit oricui il doreste.
  Fac o paranteza: in tot cursul vietii mi-au lipsit invataturile de valoare din oferta altora (care le-au primit "pe pielea lor", adica incercate, verificate gata) si am fost nevoit la un autotrening perpetuu (care-i bun dar iti consuma o viata pentru "un pumn" de invataturi practice). Incerc cu infinitezimalul ce mi-e dat sa corectez -infinitezimal- aceasta lege a limitarii cunoasterii, difuzand putinul ce l-am agonisit.

  Revenind la prima afirmatie (mi-a trecut efectul visinelor), da, sustin ca imposibilul este realizabil la propriu. Am facut acest lucru de mai multe ori in decursul existentei mele (tehnic), mai rar s-a intamplat sa nu-mi iasa (dar nu in tehnica ci in viata, unde nu sunt prea  :-D specialist ).

  Vad ca @fiulploii a explicitat -intre timp- acuarelele. Pe langa procreere ele contin si multa violenta, devenita calul de bataie si la TV-urile centrale. Merita oare sa-ti (con)centrezi fortele interioare pe raul de tot felul, atunci cand stii ca mintea ta va fi urmata si de persoana ta? Exista destule invataturi (si dovedite practic), citez (din yoga):
" .  Practica constanta a non-violentei (AHIMSA) are drept efect universal dezradacinarea sentimentelor de ostilitate fata de orice fiinta. In preajma aceluia in care non-violenta a prins perfect radacina, toate fiintele renunta la ura, antipatie sau dusmanie. "
  Adica, inainte de ajunge (personal) intr-o situatie de viata neplacuta, subiectul trebuie sa adopte o anume atitudine. Mai citez una: 
" .  Practicarea SATYA-ei atrage dupa sine VAK-SIDDHI. VAK-SIDDHI = putere yoghina extraordinara, obtinuta prin practica de SATYA, gratie careia tot ce spune sau gandeste yoghinul devine adevarat, efectiv si se realizeaza (deoarece energia individului se mareste, intrand benefic in rezonanta cu energia subconstientului colectiv). " 
  Daca astea nu-s căi, pe deplin realizabile, (macar) de a "ocoli" Matrixul, atunci ce sunt? [Am citat din regulile de Yama (si Nyama). Focalizarea gandirii personale pe bunatate, blandete, iubire in general, si aplicarea lor de catre propria-ti persoana, aduc atitudinea necesara ce te va feri (pe viitor) de necazuri.
.
 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mr

#93
Citat din: mm din  22 Octombrie 2013, 01:07:11
   Daca astea nu-s căi, pe deplin realizabile, (macar) de a "ocoli" Matrixul, atunci ce sunt? [Am citat din regulile de Yama (si Nyama). Focalizarea gandirii personale pe bunatate, blandete, iubire in general, si aplicarea lor de catre propria-ti persoana, aduc atitudinea necesara ce te va feri (pe viitor) de necazuri.

Matrixul taman asta cred ca este: o unealta. Cu un ciocan poti face lucruri bune si folositoare, dar iti poti da si peste degete facandu-ti rau.
Cei care considera lumea fizica ca fiind o inchisoare (si pe drept chiar este pentru ca aceia care dau peste degete, ale lor si mai ales ale semenilor, sunt mult prea multi), vad asta din propria lipsa de experienta si antrenament in a vedea si latura buna si folositoare a uneltei.

Ca sa vezi latura pozitiva a uneltei ai nevoie de o transformare interioara prin care sa-ti canalizezi vointa si motivatia. Si aceasta canalizare pozitiva trebuie sa devina permanenta. Unealta nu iarta! Ba chiar reflecta in mod usturator de corect profilul celui care o foloseste.

Transformarea implica intelegerea si diminuarea influientei egoului. Pentru ca egoul ne picura in ureche, in permanenta, ca problema se afla in exteriorul sau. Cine ajunge sa inteleaga faptul ca dincolo de tiparul asta de reactie exista si altceva mult mai calitativ, ca problema este in modul in care gandeste, deja sufera primii pasi ai transformarii si automat trece pe o panta ascendenta in folosirea vointei spre scopuri pozitive. Incepe sa vada legile reale care guverneaza materia si sa le foloseasca in mod corespunzator. Si astfel Matrixul ii devine o binecuvantare, o etapa "arsa" in propria-i evolutie pe scara intelegerii Creatiei!  :star:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Notabile punctările voastre, mm & mr !
Ambele sugerind (cu argumente) ca smerenia e mai mult decît fatalismul supunerii pasiv-necondiţionate a "păcătoşilor funciari" prinşi în plasa unor manipulatori matriciali "E.T." :-) egoist-interesaţi - care nici măcar nu ne-au creat şi au tupeul să ne "exploateze", post-mortem şi nu numai.

N-am de gînd s-o iau pe toboganu' doxologic şi nici p-ăla teozofic, da' comentez o ţîră fiindcă ar fi fost mult prea simplu să fie DOAR aşa (cum transpare... deprimant din concluziile cam unilaterale ale "Programului Terra" al lui TVM - repet, bine documentat ca decriptare genetic-tehnicistă a unor scrieri iniţiatice, însă împotmolit zic eu după decojirea a 3-4 "foi de ceapă" din mult mai multele implicate-n noima testărilor noastre încarnate).

Subscriu deci la ideea că "Focalizarea gandirii personale pe bunatate, blandete, iubire in general, si aplicarea lor de catre propria-ti persoana, aduc atitudinea necesara ce te va feri (pe viitor) de necazuri", cu sublinierea că "pe viitor" înclin să cred c-ar însemna mai ales "post-mortem" - teritoriu încă nebulos definit, la fel ca destule alte realităţi "banale", dar cruciale existenţial, al căror sens ne scapă deocamdată - luaţi SOMNUL de ex. şi-i de-ajuns.

De acord şi că "imposibilul" NU-i niciodată irealizabil (dar nu la modul anghelidian... :lol:), chiar dacă pare oximoronică acceptarea unor limitări, pornind taman de la ideea respectării regulilor jocului - şi implicit a "trusei de unelte" disponibile prin zona asta biped-gînditoare.

Posibil deci ca "evadarea" din Matrix (eventual în altul mai subtil) să nu poată fi una abruptă, năucitoare şi/sau eroică, ci realizabilă doar în trepte succesive (doi-trei ani îmi par totuşi cam puţini să ţopăim prea sus poate, fiualploii... :wink:) 
Şi, fiindcă ajunsei la tine: "fresca" cu tentă de bandă desenată postată de abyss (e un artist veritabil acuarelistul) pare să comunice mesajul repetitivităţii de-a lungul istoriei a greşalelor omeneşti aţîţate de "foamea de putere" în sensurile ei diverse (secsu' ca ispită greu reprimabilă întru răspîndirea "virală" a genelor proprii e una din forme) - "foame" egocentristă care stimulează-n cerc vicios rapacitatea agresivă şi alte hibe atavice.

...Hai pa acum, că m-am lungit deja prea mult - da' revin, fiindcă observ că-ncepem să ieşim un pic din cercurile poate prea abstractizante în care ne cam învîrteam.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

AdarM

Parerea mea?
Din Matrix nu evadezi, in schimb in Matrix esti prins.
In Matrix nu te nasti, in Matrix ajungi pe masura ce sistemul te acapareaza.
Suntem fiinte libere prin constructie, dar singuri ne punem catusele inrobirii.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

fiulploii

Citat din: mr din  22 Octombrie 2013, 10:22:11
Matrixul taman asta cred ca este: o unealta. Cu un ciocan poti face lucruri bune si folositoare, dar iti poti da si peste degete facandu-ti rau.
Cei care considera lumea fizica ca fiind o inchisoare (si pe drept chiar este pentru ca aceia care dau peste degete, ale lor si mai ales ale semenilor, sunt mult prea multi), vad asta din propria lipsa de experienta si antrenament in a vedea si latura buna si folositoare a uneltei.

Ca sa vezi latura pozitiva a uneltei ai nevoie de o transformare interioara prin care sa-ti canalizezi vointa si motivatia. Si aceasta canalizare pozitiva trebuie sa devina permanenta. Unealta nu iarta! Ba chiar reflecta in mod usturator de corect profilul celui care o foloseste.

Transformarea implica intelegerea si diminuarea influientei egoului. Pentru ca egoul ne picura in ureche, in permanenta, ca problema se afla in exteriorul sau. Cine ajunge sa inteleaga faptul ca dincolo de tiparul asta de reactie exista si altceva mult mai calitativ, ca problema este in modul in care gandeste, deja sufera primii pasi ai transformarii si automat trece pe o panta ascendenta in folosirea vointei spre scopuri pozitive. Incepe sa vada legile reale care guverneaza materia si sa le foloseasca in mod corespunzator. Si astfel Matrixul ii devine o binecuvantare, o etapa "arsa" in propria-i evolutie pe scara intelegerii Creatiei!  :star:

  Cum se schimba punctul de vedere din acest topic daca in citatul de mai sus consideram ca unealta este Omul si Femeia lui  :-D .
  Eu zic ca avem de a face cu mai multe nivele de matrix si de aici confuzia ce apare intre diversele postari : fiecare vorbeste despre alt nivel si de aceea este corect ce spune fiecare.
  Putem continua asa fiind o forma neliniara de invatare sau putem cadea de acord despre ce nivel sa vorbim.

  Revin , pe ce te bazezi @mr cand consideri matrixul ca fiind unealta si nu cadrul necesar formarii sau formatarii uneltei care este Omul si Femeia lui ?
  Si iarasi intrebarea : la ce foloseste aceasta unealta si cui ? Si ma intorc la senzatia exprimata tot pe aici ca lipseste ceva din ecuatie  :-D  Lilith?
 

Xanadron

Citat din: fiulploii din  22 Octombrie 2013, 14:23:42
lipseste ceva din ecuatie  :-D  Lilith?
Nu-l auzisi pe TVM ca Lilith :evil: e.. ca si cum n-ar fi prin Zoharemuri? :-D
Serios vorbind - si simplificator - coana Lilithu pare sa fi fost managera unui program "recoltatoriu" radical diferit de-al Elohimilor biblici (subliniez din nou multiplicitatea Lor) - program cu infinit mai multe limitari impuse creatilor/recoltatilor, dar acceptat se vede (de catre CINE insa?) in final, cu toate tarele lui evidente.
Inutil sa mai adaug ca-i doar parerea mea si asta.

Altceva: cred ca-i doar o impresie... impresia :lol: ca fiecare bate cimpii proprii si personali, pe etaje diferite; eu cel putin vad interventiile fiecaruia ca pe niste completari... cumva fractalice ale tabloului ametitor de profund in care, pe masura ce-l privim mai atent, incercam sa inotam - ca sa nu ne inecam.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#98
Citat din: fiulploii din  22 Octombrie 2013, 14:23:42
    Revin , pe ce te bazezi @mr cand consideri matrixul ca fiind unealta si nu cadrul necesar formarii sau formatarii uneltei care este Omul si Femeia lui ?
  Si iarasi intrebarea : la ce foloseste aceasta unealta si cui ? Si ma intorc la senzatia exprimata tot pe aici ca lipseste ceva din ecuatie  :-D  Lilith?

Pe cercetatorii britanici... :lol: :-D

Ma bazez pe faptul ca spiritul nemuritor are mai multe stari de fiintare, matrixul fiind una dintre ele. Din acest punct de vedere am considerat ca matrixul poate fi privit, la modul general, ca o unealta pe care spiritul sa o foloseasca in calea sa evolutiva spre cunoasterea Creatiei. Ca spiritul fiinteaza total sau partial in matrix, simultan sau succesiv, ramane de stabilit/cautat/inteles. Omul si Femeia sa, sunt reprezentarile spiritului in matrix, loc unde are nevoie de o identitate pentru manifestare. Cred ca matrixul poate fi privit si sub forma unui cadru de formatare al omului, pana la un punct. Mai mult cred ca omul poate formata el insusi matrixul,  dar asta-i alta discutie ...cu tente blasfemice.  :-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

Spiritul animă organismele vii. Este o sursa un camp prezent in vietati. Sufletul este in viziunea mea asemeni unei membrane care cuprinde spiritul. In suflet acumulam informatia experientelor. Matrixul e un angrenaj o unealta care ofera cadrul sau posibilitatea incarcarii bateriei . Apara si presupune sa devii autonom. Altfel de unde energie? Cei care ies temporar vorbesc de un fir de argint. A avea anumite ganduri etc. presupune control si atentie, un plan si multa responsabilitate ori viziune clara. Deci energie. Cine ne-o risipeste?

fiulploii


  Interesant punctul unde a ajuns discutia  :-D Formatarea matrixului de catre om .
Oricum acest topic - ca si multe altele- este blasfemic asa ca , ce mai conteaza inca un nivel in plus ?  :lol:
Fapte care dovedesc acest lucru sunt la tot pasul in viata de zi cu zi a fiecaruia si nu cred ca are rost sa le repetam aici . M-ar interesa formatarea la nivel ceva mai mare. Numai ca pentru asta trebuie stapanita intai la perfectie formatarea la nivelul accesibil noua.

  Atunci se zice  ca usa se deschide si esti expulzat nemaifiind compatibil aici. Te poti intoarce la dorinta sau vointa insa cand ajungi la un nivel si mai sus. Numai ca atunci dorinta intoarcerii dispare ca si reflexie a Sinelui si vorbim despre altceva.

  Fiind o interfata intre cel putin doua lumi, cordonul de argint isi are rostul atat timp cat isi are rost  :-D .
  Si totusi, desi traim intr-o lume duala se pare ca este guvernata de Legea lui 3 - aparent iar unii vorbesc despre Legea lui 4 ca fiind realitatea ultima a acestui matrix terestru.
  Avem un vehicol la indemana care are viteza instantanee si poate ajunge oriunde si oricand si oricum. Numai ca nu avem numarul de la centrala si nici macar harta cu punctele de interes. Si atunci , ce fac majoritatea? Stau linistiti de teama si citesc cu infrigurare texte apocaliptice.
  Iar aici, la tema profetiilor apocaliptice- nu numai religioase ,  se afla- zic eu- cheia . Toti o vad, nimeni nu o percepe ca fiind cheia si deci nimeni nu o ia . 

Citat din: abyss din  22 Octombrie 2013, 20:22:53
... Deci energie. Cine ne-o risipeste?

Xanadron

#101
Ehehei, copiii moşului, hai să mai... blasfemiem un pic daca tot am luat-o pe cărarea asta (riscantă, zic unii - v. remarca "Cred că-ţi cauţi antivirusu' cu lumînarea" .) :-D
Fiindcă-i inevitabilă, zic eu, şi atingerea cu orice risc a unor aspecte teologice în conexiune cu subiectul topicului - nu doar liturgice însă.

Pînă şi dogma creştină, aşa ingheţată-n proiect de două milenii cum e ea, consideră deci moartea ca pe o trecere-n alt... Matrix a "matricii" noastre subtile. Zic asta fiindcă am (re)studiat - fără s-o vreau neapărat - "destinaţiile" posibil de dedus ale Marii Treceri, din multiplele ritualuri practicate în primele 40 de zile după "deztrupare" - din motivul concret al morţii relativ recente a lui taică-miu, care m-a obligat cumva să fac un program temporal al liturghiilor "cuvenite".

Trecînd peste diverse aberaţii canonice (de interpretare, zic eu - cum ar fi aia că ajungerea-n Matrixu'-Rai :star: e condiţionată nu doar de păcatele dusului, impărtăşit sau nu etc. etc., ci şi de pomenile-jertfă strict... standardizate ale rudelor spre Savaot), există paralele interesante cu cultul tibetan al morţilor, care zice că tot la 40 de zile ar trece sufletul mortului o anumită "vamă cerească".
Pomenirea-n religii diferite a unui "asalt al demonilor" :evil: în primele zile post-mortem e un alt punct comun interesant, de la care se pot specula 1001 alte concluzii.

Despre "judecata finală" după care CS-urile ar fi dispecerizate-n două (sau mai multe... Matrix-uri?- v. Purgatoriu ) nu mai zic nimic - deocamdată doar, fiindcă iar mi s-a terminat timpul pe timeline-ul ăsta.
O să revin însă, aşa cum sper c-o să faceţi şi voi.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#102
 Aspectele teologice vin inevitabil si nu numai pe linia crestina, linie compilata dupa parerea mea de moment din alte surse mai vechi.
Ar fi interesant deci sa vorbim despre ceea ce cunoastem mai multe , din realitatea imediata si anume : Plecarea din Matrix in cazul obisnuit , adica pe scut  :-D
Dincolo de Cartea mortilor tibetana sau Cartea mortilor egipteana sau Egiptul secret sau ritualurile astea ciuntite ale crestinilor si ale altor credinte , dincolo de toate astea este realitatea prin care a trecut fiecare sau prin care va trece .
Desi superstitiile sunt blamate ar merita zic eu sa fie amintite si ele deoarece cred ca a ramas in ele memoria vaga a unor proceduri , a unor tehnici de ... trecere ?!?!
Cum cred ca nimeni nu vrea sa isi lase bagajul fizic pe peron si sa plece fara el, cred ca ar fi apoi util de sapat prin ezoterism, fantastic si alte straturi dupa tehnici care permit plecarea ca un intreg. Aici zic unii ca singura modalitate ar fi sublimarea substantei fizice in ceva mai ..diafan.
Eu zic ca informatiile toate cate ne trebuie exista aici langa noi insa sunt disparate, invelite in ..basmele imparatiilor , ridiculizate la modul serios si vanturate pe tarlaua Terrei. Trebuie gasite apoi trebuie lipite si in final mai trebuie si intelese. :-D
  Asta daca o luam logic bivalent.

  P.S. Oare cum ar fi aratat azi lumea daca adamii si evele erau chinezi fiindca ar fi lasat in pace marul si ar fi mancat sarpele  ( din fantana FB preluata  :-D )- adica cunoasterea si intelepciunea  :evil: Bine-i si asa !  :lol:

hanzo

exista o vorba care spune

"nimic nu iese din minte daca inainte nu a intrat"
pana una alta vorbeste 'softul'/mintea meu/a cu 'softul' mintea vostru/a.
o sa ne invartim intr-un cerc maaare..  :mrgreen:
si totusi, tot ce ingradeste are o fata intoarsa catre.. afara libertate.

din diversele interese motive, cand ajungem sa punem punctul pe i, vine o boare pe topicul acesta, si iar ne intrebam, cum facem? ce solutii? ca unul zice de un plan, celalalt de alt... altul include si x si y..

stop joc.
si
luam o propunere-solutie si o ducem pana la un final domnilor?

altfel, e limpede treaba.  :rainbow:

fiulploii

Hai sa mai aiurez putin pe aici - vorba zen-istica clasica deja  :lol:

Citat din: hanzo din  23 Octombrie 2013, 16:08:20
exista o vorba care spune

"nimic nu iese din minte daca inainte nu a intrat"
Tocmai ce ai zis cum poate fi gasita usa  :-D
Citat
pana una alta vorbeste 'softul'/mintea meu/a cu 'softul' mintea vostru/a.
Ai definit cercul de mai jos .
Citat
o sa ne invartim intr-un cerc maaare..  :mrgreen:
Cercul este mare dar este marginit.
Citat
si totusi, tot ce ingradeste are o fata intoarsa catre.. afara libertate.
Exista o suprafata care prezinta aceeasi fatza si la interior si la exterior , depinde unde te afli si cum gandesti: ce consideri interior poate fi foarte bine sa fie exterior. Totul e in minte si nu altundeva.
Citat
din diversele interese motive, cand ajungem sa punem punctul pe i, vine o boare pe topicul acesta, si iar ne intrebam, cum facem? ce solutii? ca unul zice de un plan, celalalt de alt... altul include si x si y..
Motivele sunt ca nu prea sunt  :-)  nelimitari..  Fiecare are propriile limitari insa cum zicea si Xanadron   , desi e aparent haotic, exista sanse ca fiecare sa se destupe sau mai rau sa se afunde  :-D
Citat

stop joc.
si
luam o propunere-solutie si o ducem pana la un final domnilor?
Jocul nu poate fi oprit , propunerea solutie la care final vrei sa se opreasca?
Citat

altfel, e limpede treaba.  :rainbow:
Nu e deloc limpede, vizibilitatea scade in medie vorbind.

Alta intrebare la acest stadiu: vrem metoda pentru noi sau si pentru altii? Pleci definitiv fara regrete - stiind ca plecarea este singulara?

P.S. aici poate ar fi de mentionat popoare sau comunitati care au disparut brusc din Istorie sau au aparut la fel de brusc - d.p.nostru de vedere .