Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii


fiulploii


abyss

#812
Prin urmare placerea furnizata de actul sexual bate...General Grammar, Aristotelian Logic, and Classical Rhetoric.
Pam-pam!

Specialistii din toata tara au reusit sa invete si alte fiinte superioare primatelor sa imite comportamentul uman civilizat.
Atentie, urmeaza un video interzis sub 18 ani! limbaj licentiat!
https://www.youtube.com/watch?v=dAFDvcWbNTY

chiar ca iti vine sa fugi naibii din matrix.


fiulploii

#814
Vorba lui Andrei Gheorghe, puțin intoarsa: ,, salutare umanitate. Am  venit sa va spun ca suntem proşti,,  :lol:

Pun atat sursa cât si articolul intreg fiindca merită.

https://republica.ro/scandalul-facebook-cambridge-analytica-ce-s-a-intamplat-se-numeste-exploatarea-prostilor-de-catre-smecheri
Scandalul Facebook - Cambridge Analytica. Ce s-a întâmplat se numește exploatarea proștilor de către șmecheri. Cam asta e ideea în mare

2018-03-22 08:42:00

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ok, Facebook a făcut niște chestii dubioase cu recoltarea datelor despre utilizatori și vânzarea acestora către cine știe ce organizații și mai dubioase care le-au folosit să schimbe rezultatul alegerilor. Niște băieți deștepți de-ai lor au creat niște algoritmi extrem de puternici care pe baza unui volum de date imens au putut să identifice categorii psihologice de alegători și modul în care aceștia pot fi influențați de la distanță.

Așa că au targetat oamenii cu reclame și conținut creat exact pentru slăbiciunile lor psihologice, în funcție de cum arăți, ce mănânci, cu cine te vezi, ce studii ai, ce preocupări ai, ce frici ai, dacă ai un job sau nu, dacă ești religios sau nu. Gândiți-vă la modul în care politicienii români targetează pensionarii de exemplu, dar pe steroizi.

Din păcate, nu e nimic nou ce se întâmplă acum, nu e prima dată și nu va fi ultima dată. Se numește exploatarea proștilor de către șmecheri. Cam asta e ideea în mare.

În Evul Mediu chestia asta se făcea direct, fără mănuși și disclaimere, erai stăpân feudal, aveai drepturi asupra clasei de țărani asupriți care munceau pentru tine de le săreau capacele, pe câte un petic de pământ. Le dădeai la schimb cât să nu moară și să creadă că așa e lumea și n-ai ce face, îi lăsai să aibă micile bucurii ale vieții, pe unii mai destoinici chiar îi promovai, le dădeai un job mai bun sau îi luai în armată cu tine când te chema Stăpânul tău (că aveai și tu stăpân) Regele. Dar în esență îi exploatai. Nu le recoltai profilele, ci munca, pe care o vindeai altora ca produse ale muncii și primeai în schimb ce aveai tu nevoie.

Situația a evoluat, țăranii s-au răzvrătit, lumea a mai evoluat, feudalismul a fost înlocuit de capitalism, unde la fel, masele nu aveau Facebook, dar aveau un job, plătit, ba chiar o pensioară acolo, lucrai în mine și trăgeai pe gât fum și substanțe care te omorau la 40 de ani, dar măcar aveai cu ce să bei un gin și să mergi cu iubita la cinema.

Aveai senzația că ești liber, dar tot un fel de exploatare era și asta, una benevolă, nu te mai obliga nimeni să muncești pământul, te duceai de bună voie, astea erau condițiile, dacă erai deștept aveai libertatea să găsești altceva, iar în America chiar te bucurai de oportunități variate. Dar dacă alegeai să stai în Facebook-ul de atunci cu fabrici și uzine, erai recoltat. Asta nu a înțeles nebunul de Marx, care a crezut că e ceva inerent bolnav în capitalism, fără să realizeze că acest capitalism venea cu acest dualism: erai recoltat, dar ți-o făceai cu mâna ta. Aveai alternative, cât de mici.

Din păcate miliardele de oameni de pe acest pământ se împart din punct de vedere al inteligenței după legea paretiană. Care spune cam așa: cam 80% din întreaga capacitate intelectuală a umanității se concentrează în 20% din creiere.


Nu știm de ce, dar e o lege verificabilă. O puteți verifica oricând, mergeți pe un post de Facebook cu multe comentarii și veți observa că vreo 20% sunt la obiect și cât de cât relevante, restul de 80% variind între imbecilitate crasă și nebunie curată.

Cu alte cuvinte, vorba lui Creangă, dacă am fi toți învățați, n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele.

Așa că acest mare paradox al umanității este exploatat de Facebook: marea majoritate a utilizatorilor pot fi influențați prin mesaje simple, subliminale, să facă ceva. Până la alegerea lui Trump, chestia asta nu punea o mare problemă, pentru că se concentra pe reclama la articole de cumpărat de care nu ai nevoie. Și, pop! vezi reclama targetată către tine gospodina care se uită la ,,Bravo, ai stil!" și ziua următoare când ieși de la muncă te duci frumușel și cumperi zeamă de stafide, că așa ai văzut pe Facebook că face bine la ce te doare pe tine.

Și chestia asta funcționa de minune, tu erai mulțumit că ai cont pe Facebook gratis și pui poze cu pisici sau comentezi la vecina pe pagină, Facebook era fericit că ți-a luat profilul, l-a împachetat frumos și l-a vândut lui Cambridge Analytica. Dacă făceai parte din ăia 20%, trebuia să te întrebi de ce e gratis? Și ți-ai fi răspuns că e gratis că nu ești tu clientul. Clientul e ăla care primește profilul tău. Tu ești produsul.

Și e ok. Foarte mulți oameni nu au o problemă cu asta, atâta timp cât știu ce se întâmplă. Și aici intervine liberul arbitru care face diferența între 20% și 80%. Spiritul critic. Până la urmă, în final, când ești față în față cu alegerea finală, nu stă Facebook sau Cambridge Analytica cu un pistol la tâmpla ta. Tu ești responsabil pentru ce decizie iei în final, fie că cumperi un produs, fie că votezi o persoană.

Cu alte cuvinte, legea lui Pareto funcționează la nivel macro, global, dar nu funcționează neapărat la nivel individual: tu ai puterea să alegi din ce statistică vrei să faci parte, și Facebook nu are ce să facă aici. Ai puterea să nu mănânci rahaturile alea despre care vezi reclame, ai puterea să nu cumperi telefonul ăla de care nu ai neapărată nevoie, și da, ai puterea să nu-l votezi pe politicianul ăla doar pentru că ai văzut în feed o reclamă cu el cum apăra lumea de zombie cu un zid.

Așa că da, revoltă-te contra Facebook, da, arată-i cu degetul că au minat și au recoltat și pentru că e imoral ce au făcut. Dar în același timp nu uita că în final, în the money time, E DECIZIA TA. Asumă-ți-o.


""Cu alte cuvinte, vorba lui Creangă, dacă am fi toți învățați, n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele.""

© 2018 Republica.ro


Xanadron

#815
Ete că-mi calc selfie-promisiunea :-D de-a posta cel mult once a week, observînd abia acum f. utila ta postare (pt unii), @fiulploii. Care doar aparent e offtopic, sintetizînd de fapt dilema nr.1 cînd vine vorba de orice alegere-n viață - mai clar, renunțarea la (cel puțin) una din bi/tri/quatro-furcațiile opțiunilor alternative posibile, în sens de oareșcum vizibile la orizontul așteptărilor proprii.

Stereotip perfect aplicabil și la tema matrixoidă sub forma întrebării:
*Să fie oare nevoie de-o ieșire prealabilă din Sistem = Grid, Establishment etc - ca să pot gîndi apoi măcar vag la niscaiva șpiluri de ușchire din Matrix ??!!*

Sintetizînd postările (deloc puține) de pînă acum, răspunsul majoritar ar fi DA, în sens de renunțare sine-qva-nonică la statutul nostru de *produs* util nu doar profitorilor NWO-Breakaways-PTB etc, ci mai ales contractorilor finali De-Mult-Mai-Sus . :star:
Jupîni solzoși sau nu :-) care-i capacitează pe primii prin favoritisme grotesc de evidente - doar unora, fiindcă pentru un procent facil psy-deviabil, mai mare oricum decît ăl din legea lui Pareto, totu-i OK/normal, de la kapitalizm la monarhism și multe alte -iszme.

...Continuarea însă, săptăluna aviatoare.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


Xanadron

http://www.wespenre.com/Articles/Article_2_Death_Trap_and_How_to_Avoid_It.htm
Take it with a pinch of salt, vorba savanților britanici :lol: ...da-i relativ credibilă povestea zic eu. Măcar 51% din ea deci.

Cred c-am depășit nr. de litere necesar non-ștergerii automate a postării, așa că ies - nici n-ar avea sens diatribe/comentarii lungi, mai ales înainte de-a citi și voi ce-i scris în link (ziceți-i SF dacă vreți, că nu greșiți prea mult.) Șansele unor replici multiple sînt totuși relativ scăzute după dispariția unor foști colegi, dar mai știi...?!

Nu mai zic că mă bătea deunăzi gîndul că-n timpul (aparent) pierdut cu postarile d-aici aș fi făcut destui €, din traduceri de ex. (la o scară mai mică, dar cam ca dr Greer cu alea 12 mil. $ pierdute cică de cînd a luat-o pe cărarea ufologică - altă gogoașă gogonată rău, c-a făcut MULT mai mult mălai din manglelile CE-5-ozenistice). :ufo:

Am scăpat însă de posibila influență indusă reptoid-materialist :-) și iată-mă-s din nou pe baricade, deși cam ca Bulă-n bancul cu *Mama-bubaa* :-D adică fără mâini-picioare, dar optimist oarecum (glumesc și nu prea, fiindcă așa-zisele contracte scaraoțchice :evil: există ca potențialitate permanentă.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Citat din: Xanadron din  24 August 2018, 12:01:45
http://www.wespenre.com/Articles/Article_2_Death_Trap_and_How_to_Avoid_It.htm
Take it with a pinch of salt, vorba savanților britanici :lol: ...da-i relativ credibilă povestea zic eu. Măcar 51% din ea deci. [...]
Deci, după d-ta, herr @Xanadron, alegațiile lui Wes Penre sunt credibile ?
Păi, să vedem.
Din ce înseamnă realmente "karma" omu' nu poate (ori nu vrea) să priceapă nimic. Să vii cu niște enormități gen: "după ce scapi de tunelul de lumină, de ajungi în Imperiul Orion (?!?!) cei de acolo te vor primi - dacă n-ai făcut crime prea mari prin încarnări".... hahahaaahahaa !
Din ce înseamnă purificarea morală a unei ființe umane (fără de care ascensiunea în alte sfere este pur și simplu imposibilă) Wes ăsta iar nu pricepe mare lucru - sau nu vrea. El e de părere că e destul să fentezi "grid"-ul, și gata, te-ai scos !

Asta așa, ca să vedem întocmai ce bază valorică are băiatu'. Cât despre șiragul interminabil de aiureli (iar Anunaki, iar Enki, iar ...iar...iar....), cred că linkul de mai jos explică mai bine.
https://morpheusnotes.wordpress.com/the-wes-penre-papers-deception/
Sau, de vrem cu adevărat să ne lămurim ce măscărici e acest Wes fără...fes, ia să vedem ce alte prosteli mai băga (mai să cred că e Incapucciato lu' Țugui !).
http://www.pateo.nl/HTML/EN/PateoPedia/Disinformers/Wes_Penre.htm

Maestre @Xanadron, ne încerci ? Că nu pot crede că d-ta crezi așa ceva !
Iar dacă tot vrei să vorbim despre o veritabilă "evadare" din Matrix, poate ne axăm cândva pe vizionari veritabili, precum Dante Alighieri - nu pe ștrumfi că Wes ăsta, cu care mă făcuși să pierd câteva ceasuri !

SLEAH19

   Dacă treci vreodată (app. de mirositul florilor de jos în sus) prin locul celor ,,evadați,, din matrix, adică prin cimitir și arunci aiurea o privire peste cruci, vei citi la întâmplare  ,, Ion Popa 1850 - 1925 ,,   ... ei bine, Liniuța aceia dintre ani reprezintă toată viața de trei sferturi de secol a lui Ion. Cum și-a trăit Ion Liniuța  e acum o chestia care îl privește doar pe el și pe Creator, cel pe care Îl va întâlni peste o Secundă după moarte, exact atât durează de când mori până când îl întâlnești pe Cel care te-a creat indiferent că ești Ion și ai murit în 1925 sau Ramses II și ai murit acum 3200 de ani.

De la Creatorul acestui matrix:

Căci cu mult înainte ca aceste lucruri să devină vizibile , Eu Mă mişcam singur prin invizibil.
Eu nu am avut sfetnici, Eu sunt veşnic, necreat de mâini şi fără de schimbare.
Gândul Meu este sfetnicul Meu, înţelepciunea Mea şi Cuvântul Meu sunt manifestate.

Eu privesc pamantul si stiu imediat totul despre el de la inceput si pana la sfarsit.


Deci Divinitatea aruncă o privire asupra pământului şi ne evaluează pentru mii de ani instantaneu!!

Omul poate fi un pericol pentru matrix, doar în măsura în care a fost creat ca singura variabilă a matrixului.

A mai încercat unul, .. Lucifer...       
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

 Zice-se ca Omul ar fi singura ființă cu liber arbitru. Ingerii nu poseda asa ceva. Fac ceea ce li se spune, nu gandesc , nu planifica , doar executa indicatiile primite si se misca intre anumite limite impuse.
  In conditiile astea, cine este liber si cine nu? Cine a fost cel care s-a luptat pt libertate si a obtinut-o ?
   Cine a evadat din matrix insa nu i-a reusit decat partial dupa parerea mea?
 
   P.S. aceasta tema a evadarii vine inca din zorii omenirii actuale, poate chiar dinainte si este un episod important ce defineste umanitatea.

kenjiro

Citat din: Xanadron din  24 August 2018, 12:01:45
Nu mai zic că mă bătea deunăzi gîndul că-n timpul (aparent) pierdut cu postarile d-aici aș fi făcut destui €, din traduceri de ex. (la o scară mai mică,

https://www.upwork.com/mobile/jobs/category/translation

SLEAH19

Citat din: fiulploii din  24 August 2018, 23:13:40
Zice-se ca Omul ar fi singura ființă cu liber arbitru. Ingerii nu poseda asa ceva. Fac ceea ce li se spune, nu gandesc , nu planifica , doar executa indicatiile primite si se misca intre anumite limite impuse.
  In conditiile astea, cine este liber si cine nu? Cine a fost cel care s-a luptat pt libertate si a obtinut-o ?
   Cine a evadat din matrix insa nu i-a reusit decat partial dupa parerea mea?
 
   P.S. aceasta tema a evadarii vine inca din zorii omenirii actuale, poate chiar dinainte si este un episod important ce defineste umanitatea.

  Strașnic  avocat al Diavolului ești fiulploii, .. dacă ,, Zice-se '' că îngerii fac ce li se spune, nu gândesc nu planifică etc , .. cum se face că o treime au devenit îngeri decăzuți și l-au urmat pe Lucifer ?
   Teribilă și perfidă fenta asta cum, că Lucifer luptă pentru libertate, și evadare din matrix. Nu spun ce zice-se , aduc aminte doar ce Stă scris:
   
  Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de cel al lui Dumnezeu, Mă voi sui pe vârful norilor, voi  fi ca Cel Preaînalt.

  Lupta creaturii (celei mai strălucite în fond) pentru al uzurpa pe Creatorul său este luptă pentru libertate?
Pledoaria asta să o ții la Completul ăla de Judecată care chiar contează pentru un loc în eternitate!

Părerea mea e că nu poți părăsi acest matrix decât maxim ca nonființă sau nonmaterie, și de acolo mișcându-te prin invizibil, să creezi un univers/matrix în care tu să fii șeful și să funcționeze după legile tale.

Și Xanadron făcea zilele astea niște speculații malițioase și conspiranoice, cum că, Creatorul ar fi frate cu Satana și că ar avea și o soră genetician. În această cheie fandarea logică este :

      Cine a creat-o pe mama lor?

... doar socrate ar avea un răspuns!


O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

@Guest
         :lol: felicitari ! O asemenea capacitate de analiza rar mi-a fost dat sa intalnesc. Sper ca ai un servici unde sa faci din plin dovada abilitatilor tale, ar fi pacat sa le lasi nefolosite . Multumesc de asemenea si pt ca esti un cititor fidel al acestui forum la care ai contributii interesante. In rest, fara suparare, no comment.

Clear waves again sau lamuriri lamuritoare din nou.
   Reiterez: Satana, Diavolul si Lucifer sunt trei concepte distincte. Ca religiile actuale le-au comasat si multi nu vad asta, nu e treaba mea.
                 Ca Zeii cei vechi nu au murit ci exista bine-mersi si in zilele noastre sub alte nume si in toate religiile, iarasi nu e treaba mea sa dovedesc. Dovezile se gasesc pe tot globul ( sau discul ) si le poate gasi oricine astfel incat concluzia sa se impuna singura cautatorului.
                 Ca frica pazeste strugurii si teama conduce lumea este un fapt recunoscut de toata lumea insa aceasta ( de frica, zic ) are doar puterea pe care i-o dam iar eu consider ca sunt dincolo de amenintari mai directe sau mai voalate  :lol: in ceea ce priveste asa-zisa judecata . Sa depasim deci momentul jenant si sa revenim la subiectele esentiale.
                 Din mitologia romana recomand sectiunea Fartatul si Nefartatul, pt inceput. Si apoi treptat se poate ajunge la conceptele duale de lumina si intuneric, plin si gol. Traim intr-o lume duala si asta o face sa existe.
                 Inainte vreme, Lucifer se numea ...Prometeu - asta asa, ca un fir calauzitor spre o anume intelegere.
                 Inaltarea si mantuirea sunt doua concepte diferite, ca sa ma pastrez in referintele religiilor contemporane si numai una reprezinta iesirea din matrix. Aceasta iesire se poate produce numai prin intermediul laturii energetice. Ca orice regula are si exceptii ce pot fi asemuite cu efectul tunel din fizica nucleara sau din electronica si anume prin intermediul intregului fizic-energetic.
Am tradus pe intelesul tuturor aspecte consemnate in Biblie  :wink: 
                              Iesirea din matrix nu este tot una cu evadarea din matrix. Aceasta din urma presupune( evident ca teoretic ) un grad de libertate in plus - vorbesc tot prin prisma matematicii  :lol: ceea ce ne duce catre n-dimensionalitate unde n>3.

       P.S. oare ce ar zice lumea daca ar stii ca sora geneticiana era adorata sub forma de vaca  :roll: Poate unii ar vedea legaturi cu vaca sfanta din India sau poate cu Minotaurul sau samd.
              Sa nu vorbim de Dante fiindca nu e ortodox  :lol: El sustine triada iad-purgatoriu-rai ce vine in contradictie cu mitologia crestina rasariteana. Desi si-a impartit opera in trei parti , fiecare parte avand 33 de canturi ( iar cu cantul de introducere fac fix 100  :-D  )  urmeaza aceeasi regula a lui 3 intalnita la constructiile inca, maya, Egipt, Indus, Sumer, catedralele si bisericile occidentale sau rasaritene. Interesant de specificat ca crestinismul ortodox pare a fi dupa regula numarului 2 in timp ce crestinismul catolic pare a fi dupa regula lui 3. Astfel cred ca se pot intelege anumite ritualuri, proceduri, concepte.

   Si peste toate, pe forumul acesta nu se expune de obicei credinta personala in mod autoritar si nici nu se face tam-tam de vreo religie ori nu se incearca diverse forme de intimidare. Se schimba pareri , se cauta concluzii si nu se da cu creionul dupa oponent intr-o discutie. :lol:  Cel putin asa ar trebui  :lol:

       Gata, eu am terminat cu offtopicul.  

fiulploii

#824
Cartea care li s-a dat spre citire actorilor din Matrix inainte de a cunoaste scenariul :
"Simulacra and Simulation "