Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Deh,  o fi adevărat că s-ar fi activat "auto-protecția" matricială...că seamănă strașnic de mult cu "auto-protecția" proprie-mi pieli (adică...minți)
Motto-ul meu "o bună pregătire inseamnă deja 50% victorie"...așa că nu mă frământ cu anumite prevederi din reținere...ci mai degrabă din calcul. Pilda cu omida > crisalida > fluture e bună...da' vietatea asta n-a avut nicicând rațiune (așa că...ce-i pasă?).

P.S.- Savuros extractul dumitale epic, d-le @Xanadron !  De-i o parte a unui roman, aș fi încântat să-l parcurg integral !

Xanadron

#781
Citat din: Grifon din  11 Mai 2016, 19:04:40
Deh,  o fi adevărat că s-ar fi activat "auto-protecția" matricială...că seamănă strașnic de mult cu "auto-protecția" proprie-mi pieli (adică...minți)
Motto-ul meu "o bună pregătire inseamnă deja 50% victorie"...așa că nu mă frământ cu anumite prevederi din reținere...ci mai degrabă din calcul. Pilda cu omida > crisalida > fluture e bună...da' vietatea asta n-a avut nicicând rațiune (așa că...ce-i pasă?).

P.S.- Savuros extractul dumitale epic, d-le @Xanadron !  De-i o parte a unui roman, aș fi încântat să-l parcurg integral !
Nu-i din vreun roman extrasul, d-le @Grifon (care-s convins totusi c-ati fi fara dubii unul din cei 10-12 cititori ai lui-ipoteticului :-D) – serios acu', e doar o [alta] "ciorna" a dialogurilor dintr-o povestire SF (?) scurtissima, dar pretabila intrigii vreunui viitor roman - eclozata-n urma unor discutii pe RUFOn acum 3 ani (ceva cu "apararea contra entitatilor non-umane" parca):
http://fantastica.ro/parfumul-ispitei/
Nu-s deci chiar 100% inutil-paguboase aiurelile postate p-aici, chiar daca din scris nu se poate trai in Romanica, cu microscopice exceptii – motiv pentru care am si luat o pauza, tot de-atunci.

Nu degeaba Mircea Cartarescu spunea undeva... corect, desi fariseic (prietenii stiu de ce :wink:):
,,Scriitori de azi îşi blestemă zilele şi se dau peste cap să mai smulgă fie şi palide aplauze, exagerează cu violenţa, cu obscenitatea, cu subiectele contorsionate şi imposibile, doar-doar or pune capăt căscatului imens al unui public sastisit.
Nu-şi dau seama că nu ei sunt de vină, că degeaba scriu pagini care ar muia şi pietrele, degeaba dezlănţuie o imaginaţie demiurgică, degeaba descriu crime şi incesturi care ar cutremura zeii, căci au de-a face cu cititori care aud placizi la ştirile din fiecare seară grozăvii cu mult mai mari şi citesc în cotidiane fapte cu mult mai improbabile.
Cu cititori care umblă după ei cu liste nesfârşite ale problemelor ce trebuie rezolvate, care au capul plin de alergătura zilnică, absurdă, dar absolut necesară. Cine să-ţi citească ţie romanul cu care ai vrut să zgudui universul sau doar să storci lacrimile unei vânzătoare? Citeşte-ţi-l singur căci până şi intelectualii au câte trei patru slujbe din care abia-şi ţin zilele şi care nu le lasă nici timp de somn, darămite de citit".

...iar [la fel de oportunist-fariseicul dupa Je] Stelian Tanase:
,,Editurile au devenit nişte sperietori, sunt prea puternice, scriitorii depind absolut de ele şi practicile lor sunt cam aceleaşi. Unul îmi spune că editura lui îl sperie la fel ca pe vremuri Securitatea şi cenzura la un loc (a avut probleme înainte de 89). Mi se plânge că pe vremuri măcar erai plătit omeneşte - dintr-o carte trăia un an. Acum nu are bani să ofere o masa prietenilor când publica ceva. Bun, i-am zis atunci:
-  Lasă-te de scris.
- Nu pot, d-le.
- Asta ştie şi editorul tău, ţi-a prins slăbiciunea.
- O să mă dea nevasta afara din casă, se plânge.
Cum e un bun romancier, nu ştiu ce să cred. Ca să închei, îi spun:
– Bine-ţi face! Mai bine te făceai vânzător de îngheţată, faianţar sau taximetrist.
Concluzia: oameni care fac adesea paradă de curajul opiniilor, de independenţa lor de spirit, când ajung la capitolul editori, amuţesc."


Ontopic acum: oricit ar parea ca bestelesc eu (si alti citiva) religiile p-aici, toate ofera in definitiv cite-o cale de Eliberare – da-da, chiar din tzarcul Matrixului pe care-l neaga aparent. Ceea ce ma/ne inerveaza asadar  – printre multe altele – e ocultarea /deformarea lor-cailor, care s-a amplificat de la proto-religii incoace (n.b.: a nu se confunda cu pseudo-religiile incropite cu schepsis polarizant, gen Islam.) Deformari pina la nerecunoastere, sub imperiul unor motivatii "lumesti" deloc nobile, ba chiar de-o pacatosenie condamnabila legata de betzia Puterii.

...Dar nu numai, fiindca la nivel de top al "cefaliilor" rabino-bisericoase zic eu ca se cunoaste in mod sigur o utilitate majora intru Testarea Intrupatilor a secretomaniei asteia impuse pare-se De-Mai-Sus (si mentinuta inclusiv cu contributia diverselor caprarii de "paznici", egal daca bio- sau I.A.-structurati - pe care inclin sa cred ca, pomenindu-i periodic, ii irita la culme SI @fiulploii.) :lol:

Pe f. scurt deocamdata, ni se pompeaza inca-n tartacutze (ceva mai dashtepte totusi ca ale pastorilor de-acu' doua milenii) ideea ca Libertatea NU poate rezulta direct din Cunoastere - inclusiv aia "stiintifica", da' una pe bune care sa includa si legitatile Nevazutelor. Oi fi deci blasfemiator-mistagogic, da' ramin la parerea ca manevra asta nu exclude aprioric un scop "prin ricosheu" esential - cam luciferic, hmm -, de-a ne stimula sa aflam singuri-singurei mecanismele duplicitatii manipulative prin proiectii iluzorii in mentalul colectiv, ocultarea informatiilor despre... Nivelul Urmator etc.

Prin toate astea si-nca vreo 'jdemii de conditionari sintem asadar mentinuti pasiv-reciclant intr-o "cusca mentala". Din ea trebuie iesit mai intai, adica inainte de uscheala din urmatoarea Matrionushka a sirului de custi la fel de invizibile, desi bazate p-un suport ceva mai "material" se pare.

Ies acum ca sa nu v-adorm de tot, dar o sa revin si la motivele pentru care mi se pare prea optimista ipoteza suficientzei pt. Eliberare a "formatarii pozitiviste a Matrixului de catre om", de care mai vorbiram tangential p-aici  - v. de ex. practica non-violentei (Ahimsa) si/sau Satyei, urmarea unei conduite cf. Yama/Nyama ori a altor cai mai neaose intru... sfintire personala.
Sa nu fiu totusi gresit inteles: necesare ar fi, nici vorba, dar NU si suficiente.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

O felie de portocala are acelasi gust ca si o portocala întreaga
Traim intr-o societate-matrix care, la fel ca altele, încearca sa-si apere membrii si sa le reglementeze relatiile. Pentru aceasta, se impun reguli si scari de valori care, inevitabil, sint standardizate, oferind alternative, dar nu o posibilitate reala de alegere. Influenta societatii matriciale actioneaza din exterior spre interior.
O învatatura, o filozofie, nu se poate impune. Ea reprezinta o alegere permanenta si individul este liber s-o paraseasca oricind doreste. In felul acesta ea face parte din realizarile sale personale si devine un mijloc de a gasi un sens mai adine vietii. Aceasta filozofie, "Cale", completeaza rolul societatii prin inversarea procesului de influentare: actiunea ei este de la interior spre exterior. Cu alte cuvinte, societatea încearca sa produca indivizi mai buni prin crearea unei lumi mai bune, pe cind o învatatura încearca sa produca o lume mai buna prin cresterea calitatii indivizilor.
Atingerea telului propriu fara ca pentru aceasta sa deranjezi cel mai mic lucru sau fiinta si fara sa schimbi nimic din ceea ce nu trebuie schimbat, aceasta inseamna respectul pentru libertate
, ca esti in matrix sau in afara lui.

  De pe net adunate fiindca exprima ceea ce vreau sa spun mai bine decat as face-o eu .

Tamerlan

Citat din: fiulploii din  12 Mai 2016, 11:18:10
O felie de portocala are acelasi gust ca si o portocala întreaga

Oare?  :?  8-)
Dacă îți dau porțiunea mucegăită a portocalei s-o mănânci, nu cred că o să spui același lucru.

Acest gen de maxime insinuează ceva care pe mine cel puțin, mă deranjează profund. Nu suntem TOȚI proști. Nu suntem TOȚI liberi. Nu suntem TOȚI inteligenți. Nu suntem TOȚI la fel. Deși mulți spun contrariul.
Părerea mea... evident!... :-D
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

Citat din: Tamerlan din  12 Mai 2016, 11:29:42
Oare?  :?  8-)
Dacă îți dau porțiunea mucegăită a portocalei s-o mănânci, nu cred că o să spui același lucru.

Acest gen de maxime insinuează ceva care pe mine cel puțin, mă deranjează profund. Nu suntem TOȚI proști. Nu suntem TOȚI liberi. Nu suntem TOȚI inteligenți. Nu suntem TOȚI la fel. Deși mulți spun contrariul.
Părerea mea... evident!... :-D

:lol: :lol: :lol: acelasi program de aparare a matricei , incepe sa devina amuzant . Parerea mea...evident!..
O zi buna in continuare !

Tamerlan

Citat din: fiulploii din  12 Mai 2016, 11:34:41
:lol: :lol: :lol: acelasi program de aparare a matricei , incepe sa devina amuzant .
De obicei, contrazicerile/discuțiile aiurea încetează atunci când interlocutorii se pun de acord asupra definițiilor. Deci ce anume este Matrixu' acesta pe care îl apăr eu?  :lol:

P.S.: O poveste... aparent off-topic...  :? :roll:

,,Maestre, aici in sat traiesc o multime de ermiti si intelectuali care se complac intr-o continua disputa, unii spunand ca lumea este infinita si eterna, ceilalti ca ea este finita si muritoare; unii spun ca sufletul moare impreuna cu corpul in timp ce ceilalti ca el traieste etern si asa mai departe. Ce poti sa spui Maestre in ceea ce ii priveste? "

Privindu-i, Buddha le-a raspuns:

,,Candva, demult traia un rege care chemandu-si servitorii le-a spus:

Adunati-va cu totii, servitori credinciosi, apoi mergeti de strangeti la un loc pe toti oamenii nascuti orbi din imparatie, pentru a le arata un elefant "

,,Prea bine, marite rege" au spus servitorii, dupa care fiecare a plecat spre a indeplini voia regelui lor.

Cand toti cei nascuti orbi au fost adunati in locul desemnat de rege, acesta a venit in mijlocul lor si le-a spus, " Acesta este un elefant ,,.Apoi unui orb i-a prezentat capul elefantului, altui orb i-a prezentat trompa, altuia urechea si asa mai departe, spunandu-i fiecaruia ca ceea ce i-a aratat a fost un elefant.

De fiecare data regele cand prezenta elefantul unui orb, il intreba pe acesta, " Asadar orbule, ai vazut cum arata un elefant? Spune-mi acum, ce fel de lucru este un elefant? "

Cei carora li s-a prezentat capul elefantului au spus ca elefantul este ca o oala. Apoi cei carora li s-a aratat urechea au spus ca elefantul este ca un cos de fructe ; cei carora li s-au aratat coltii de fildes ai elefantului au spus ca elefantul este ca un plug, cei carora li s-au aratat trunchiul elefantului au spus ca elefantul este ca un granar ; cei carora li s-au aratat picioarele au spus ca elefantul este ca si coloana care sustine un templu ; cei carora li s-au aratat coada au spus ca elefantul este ca o perie.

Apoi toti orbii adunati in aceea piata au inceput sa se imbranceasca si sa tipe, " Asa arata elefantul ! ,,, " Ba nu, elefantul arata asa! ,,, " Ba da! ,,, " Ba nu! ,,. In curand lucrurile au scapat de sub control si orbii s-au luat la bataie.

Apoi maestrul a incheiat, spunand " La fel sunt si acesti predicatori si intelectuali care vorbesc la nivel teoretic de lucruri pe care ei nu le-au vazut..... Prin ignoranta lor sunt exact ca orbii din povestea cu imparatul certareti si deformand realitatea intr-un fel sau altul "
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

kenjiro

Citat din: Xanadron Ieri la 13:59:23
Citatintr-o zona eterico-energetica atemporala unde orice Intentie/Plan ar deveni Fapta/Creatie.


Constantine - Lucifer Meets Gabriel - Full HD
https://www.youtube.com/watch?v=1RnNDWWMYvY

:-D




SLEAH19

 ........datorită listei lungi de aşteptare!

  Cândva, naiv,  credeam că matrixul s-a inventat la Hollywood, acum cred că sigur nu s-a inventat în Mesopotamia, s-a tot spus de infinitatea şi unicitatea sursei, un mic exemplu, săptămâna de 7 zile îşi are originea pierdută în Mesopotamia veche şi curios pentru mine, citii ieri pe maidanul netului că dacii aveau şi ei săptămâna de 7 zile, hotărâtă de Zamolxe , ....eee , unde s-au intersectat sumerienii cu dacii ?,  ....au poate că sursa săptămânii de 7 zile e muuult de dinaintea sumerienilor, mai spre geneza, unde Unul a lucrat 6 zile   şi acum se odihneşte pentru că e în timpul celei de a şaptea !

Mai spusei eu cândva  pe forum  că Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile dar nu ştim după care ceas şi cu voia dumneavoastră  o să aberez mai încolo un pic despre Spaţiu/Timp în Matrix :

La trecerea dintr-o dimensiune în alta, constantele devin variabile, nu spun lucruri neştiute sau nepomenite pe aici, în geometria plană,  universul bidimensional adicătelea, suma unghiurilor unui triunghi este 180º, când trecem în universul tridimensional, datorită curburii convexe a pământului au mai mult de 180º, unghiurile unui triunghi au 90 grade sau există cazul în care  suma unghiurilor unui tringhi au mai puţin de 180 de grade şi atunci avem acel paraboloid hiperbolic.

    Relativitatea generală combină cele trei dimensiuni spaţiale cu cea temporală rezultând a  4-a dimensiune, pentru moment omul poate gândi/percepe doar în 4 dimensiuni, dar un neamţ ...de nu mi-l aduc aminte cum îl chema,  a propus  unificarea forţelor fundamentale ale gravitaţiei şi electromagnetismului, extinzând relativitatea generalizată a lui Einstein în a 5-a dimensiune,  iar ultimile teorii (deloc noi ) susţin universul bazat pe 10 dimensiuni care pot rezolva poblema luminii,  supergavitaţei , superstringuri ,,,etc. 
  De ce teorii deloc noi? ......s-a pomenit pe aici până acum de Moise Maimonide? ...wow!! , ...el a oferit materialul de lucru lui  TVM pentru Programul Terra,  dar ceva mai important e că acest evreu, a dedus acum peste 800 de ani citind capitolul 1 din genesa, ...că realitatea constă din 10 dimensiuni, patru pot fi cunoscute şi  direct măsurabile şi 6 nu pot fi cunoscute direct pentru că sunt ,, înfăşurate,, în mai puţin de 10 la puterea -33 cm  şi de aceia ele sunt doar deduse!
Cum o fi ajuns ăsta la aceleaşi concluzii cu oamenii de ştiinţă contemporani, specialişti în fizica particolelor?
Sau viţăvercea e fandacsia!

  No amu,  revin la dimensiunea a 4-a spaţiu/timp că vreau să definesc en fin matrixu' ( a mon avis, bien sûr ):
    Dacă mă refer la natura timpului, există multe dovezi că timpul este neuniform şi se poate schimba, este cunoscut exemplul acelor  ceasuri atomice , unul la Londra şi celălalt în SUA  cu o precizie de sub o secundă la 20 milioane de ani care cronometrează timpul pe baza rezonanţei naturale a atomului de cesiu şi constatarea că datorită faptului că se află la altitudini diferite, cel care se află mai sus faţă de nivelul mării  bate  cu 5 microsecunde mai repede, deci timpul se poate schimba în funcţie de gravitaţie iar ceasurile atomice purtate într-un sens sau altul al rotaţiei pământului cu avioane au înregistrat diferenţe. 

Aş reaminti experimentul teoretic prin care  din doi fraţi gemeni unul e trimis cu viteza luminii dus/întors, fără cazare pâna pe Alfa Centauri ( că e mai aproape), pentru cel care rămâne pe Terra vor trece 9 ani iar pentru cel care călătoreşte vor trece 33 de zile!

Gerald Schroder, evreu - ( ...tot un evreu, credeţi că ei sunt fericiţii lumii ... e notorie replica din Scripcarul pe acoperiş : ,, - Da, ştiu, suntem poporul ales, dar mi-aş dori, Doamne ca din când în când să-i mai alegi şi pe alţii,,)

..deci acest G Schroder are o teorie în scrierile sale, anume  că, dacă considerăm expansiunea universului la aproximativ 10 la puterea a 12-a   şi vârsta universului la aprox 15 miliarde de ani şi dacă măsurăm aceasta în ani tereştrii ...obţinem 6 zile .
 
Fluxul timpului pentru un univers în expansiune variază în funcţie de perspectiva observatorului, deci  din perspectiva pământului, din punctul de origine până azi universul  tocmai a îcheaiat a 6-a zi.

Deci cred că e mare coadă la intrarea în matrix, toţi vor să bage un tur, de aia suntem miliarde , acolo ştim că suntem creaţi şi nu putem muri nici dacă vrem, apoi în matrix susţinem tare că ne-a adus barza!

Eu am terminat sticla de Fetească,  Creatorul se odihneşte că e a şaptea zi, Iisus fiul lui a plecat cam matolit de la Cina cea de taină, pe la al treilea pahar a zis-o p'aia cu  - ...acesta e sângele meu ! şi graalul a fost ultimul pahar băut pe pământ,  a spus că al patrulea pahar Îl va bea când ne vedem la El acasă:- ,, Eu vin curând !,,  adică după weekend , Lui îi dă mâna dar pentru noi ,,curând,, înseamnă mii de ani .


....unde erai tu când Eu am făcut cerurile şi pământul, când tot ceia ce vezi ere o idee a Mea şi Eu mă mişcam prin invizibil .... la început a fost Cuvântul...toate s-au hotărît mai înainte ca voi să fiţi 

Deci Programatorul în baza unui Principiu ( app colega mr de Întorcerea la Principiu)  a programat un matrix .

Cum se iese din matrix? ... cam ca în bancul cu vulpea care pentru a intra într-o vie a trebuit sa slăbeasca trei zile că nu încăpe pe gaura mică,  apoi a mancat zile în şir, s-a îngrasat iar când a dorit să iasa a trebuit să slăbească din nou. Aşa e si cu omul care intră şi iese din viaţă aşa cum a venit!

Când a fost chemat să iasă din matrix, Lot si-a luat cu el vinul , Avram când i-a spus Dumnezeu să iasă din casa sa şi din neamul său  ...  a cerut să vină şi tatăl său,  şi nepotul său ... oamenii nu pot pleca cu clipa , ei şi-ar lua şi trecutul şi viitorul !


Când mintea e programată şi o apucă trufia nu îşi mai dă seama de lucrurile simple, ca o parabolă  la încercarea de evadare din  matrix,  Houdini a deschis mii de uşi si a evadat din toate închisorile unde a fost închis pentru a testa, ştiţi care a fost singura uşă pe care nu a putut-o deschide?  A fost pus în faţa unei uşi metalice masive care părea extrem de complicată dar i-au lăsat-o descuiată.
După ore în şir de eforturi s-a lăsat păgubaş, trebuia doar să apese pe clanţă,  a fost singura  uşă pe care nu a deschis-o  - Uşa Deschisă! 

Adică : Eu sunt Calea! ( nu una dintre căi)


Adevăr zic vouă:
Pentru o persoană care a avut o revelaţie personală cu Dumnezeu, toate tonele de maculatură religioasă, ateistă, gnostică sau agnostică au valoare zero, nici nu stă să vă asculte, nici nu stă să vă lamurească.
Eu cunosc persoane care efectiv îl buzunăresc pe Dumnezeu, şi Ăla stă cu plăcere!!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

mr

Ce-i mai frumos pe lumea asta decat a invata/intelege Principiul Programatorului...tocmai pentru a sti cum sa-l fentezi pentru iesi...??!
Candva, erau unii care pomeneau (ca nebunii) si de principii... nemanifestate..  Ce vremuri!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

Citat din: mr din  20 Mai 2016, 21:33:04
Ce-i mai frumos pe lumea asta decat a invata/intelege Principiul Programatorului...tocmai pentru a sti cum sa-l fentezi pentru iesi...??!
Candva, erau unii care pomeneau (ca nebunii) si de principii... nemanifestate..  Ce vremuri!
:lol: sa fii unul din cei șapte care au cheile Internetului ? Pentru rest propun sa va Jucați The Sims . Si apoi sa va gândiți ca cea mai mică unitate de lungime este lungimea Planck ce are asociat un timp Planck iar daca nici asta nu reprezintă rezoluția matrixului in care suntem, astept cu interes contraargumente. Acesta ar fi pixelul de baza al realității ăsteia.
Iar daca le împarți obții fix viteza luminii in vid  :roll:
Probleme la ieșire pe cale obișnuită?

mr

Cum spuneam: nebunie!
Macar aceia din vechime vorbeau destul de apasat despre subiecte pe care noi le bajbaim si tot incercam sa le justificam doar stiintific, fapt care ma face sa le dau credit. Nu detin vreo cheie si nici nu o caut prea mult. Dar nici nu pot ignora anumite concluzii despre care am mai scris pe aici. Daca reducem totul la analize in termeni academici, nu pot decat sa doresc succes la calcule...

Oricum, daca vreunul dintre noi va iesi de aici, constient, cu siguranta noi ceilalti nu vom sti. :)
Zic si eu blasfemic...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Aseneth

Am asa o mica teama, de fiecare data cand intru pe forumul rufon, zic, pfaa, sa vezi c-au evadat toti si eu am ramas sa sting lumina dar nu gasesc intrerupatorul.

Ideea cu portocala @fiulploii e mai clar si mai corect descrisa in Isha Upanishad, si zice ca daca din infinit iei infinit, ramane tot infinit

Om.
That is infinite, this is infinite;
From That infinite this infinite comes.
From That infinite, this infinite removed or added;
Infinite remains infinite.
Om. Peace! Peace! Peace!


Ca sa fim cinstiti, nicio felie de portocala nu seamana cu cealalta. Daca nu e mecanica.
Dar ideea am inteles-o si sunt de acord cu ea.


Cat despre EU SUNT CALEA si EU SUNT USA, raman la ideea ca acel EU nu se refera la cineva anume, ci la fiecare Eu in parte.

Si pentru ca azi e ziua mea, o sa va mai povestesc un vis. Pe care l-am avut acum 20 de ani.
Eram fiica preotului dintr-un templu.
Nu stiu nicun detaliu tehnic, in ce zona eram, ce varsta aveam cum ma chema sau cum chema pe alti oameni din visul meu. Extrem de rar am visat astfel de detalii.
Pot sa spun, dupa aparente, ca aveam 12-13 ani si ca eram pe undeva prin antichitate. Toti oamenii erau imbracati intr-un fel de voaluri-camasi albe. Dar, sincer, am vazut si in zilele de azi astfel de decoruri, prin India sau imprejurimi.
Templul era in forma de piramida, dar era alb stralucitor, nu semana cu niciuna din piramidele din reclamele turistice.
Si in templu era o statuie mare, sa zic cam 3 metri.
Si veneau oamenii si ascultau ceremonia si se prosternau in fata statuii.
Si pana acum a fost doar o introducere, ca sa va spun de fapt informatia in sine.
Statuia respectiva era un fel de portal. Statuia se deschidea printr-una din dalele din fata ei. Acea dala era dala sfanta si acolo statea preotul in timpul ceremoniei. De ce statea acolo? Pentru ca doar el si foarte putini stiau ca, daca stai intins cu pieptul pe acea dala, bataile inimii faceau dala sa vibreze si sa deschida statuia. Statuia se deschidea si acolo aparea reprezentantul altei civilizatii care oferea sfaturi si ajutor in caz de extrema necesitate. Pe vremuri oamenii nu se inchiau la statui in temple. Templu era considerat un fel de amfiteatru, unde se discutau chestiuni spirituale si uneori sociale, Dar unul din preoti nu a fost atent, si pe cand se prosterna in fata statuii si statuia incepuse deja sa lumineze, semn ca mai era putin si se deschidea, a fost surprins de cativa mireni veniti la templu mai repede . A avut prezenta de spirit si s-a miscat imediat de acolo, statuia pierzandu-si din stralucire. Dar vestea s-a raspandit repede, ca daca te arunci la pamant in fata statuii care acum devenise " zeu", zeul iti raspunde cu stralucire de lumina.
Si eu aflasem toate acestea desi se presupune ca nu ar fi trebuit sa le stiu. Aveam talentul sa aflu tot. Am vorbit si eu cu omul din statuie, dar asta nu e relevant nici pentru topic nici pentru altcineva decat mine.

Ani de zile mi s-a parut un vis SF, bizar. Dar acum, dupa ceva ani de viata si de experienta, ma gandesc daca nu cumva ideea generala a visului a fost faptul ca INIMA deschide cai nebanuite. Poate chiar si iesirea din matrix?




fiulploii

  :lol: Mulțam fain de aprecieri, @mr. INTR-adevăr trebuie un dram de Nebunie sa "cercetezi aceste legi".
Si foarte bine ai deslușit că unii au nevoie de formule si calcule in înțelegerea lumii, in timp ce altii resping ca nebunească aceasta Cale preferând trăirea, sentimentul si simțirea lumii . Aceste aspecte le întâlnim peste tot si ideal ar fi ca cele doua sa fie folosite simultan sau in tandem armonios. Dar oameni suntem si de obicei nu putem înțelege realitatea daca nu o feliem rațional sau irațional .
  Cei vechi nu vorbeau de reptilieni sau zâne ci de zei si demoni iar unii considerau ca la baza lumii este ideea in timp ce altii puneau accent pe atom - cel putin așa am înțeles eu. Iar asta arată neschimbarea in timp a Căilor optionale.

  Ce e intr-adevăr frumos e ca cele două tabere ireconciliabile sunt doar aspecte ale aceleeasi Căi si cei care merg pe ele au aceleași căutări nebunești .
   Părerea mea ...care la rându-i nu deține vreo cheie dar nici nu lipește Etichete pentru marcarea drumului  :-)

mr

Faptul ca ma plasezi intr-o zona ireconciliabila (nu e prima data  :-P), poate arata ca drumul ti-e jalonat deja. Gandesti in anumiti termeni distanti, fortezi o neutralitate, insa nu cred ca poti ramane doar arbitru in propriile-ti limite demono-angelice. Cu reflectare directa si in aprecierea lumii in care traiesti...

Eu mi-am exprimat mereu apartententa la aceasta cale cu caracter aparent ilogic, fara a combate habotnic argumentele rationale care pot aparea in timp si demonstra in termenii lumii fizice, realitati ce vin in mod evident de mai sus. Consider ca sunt necesare argumentele rationale veritabile - atunci cand apar, insa ecartul fata de realitatile superioare este foarte mare. "Felierea" realitatii in rational si irational ar trebui sa fie una constructiva, pentru ca irationalul reprezinta lipsa de moment a argumentelor fizice, nu negarea conceptului in sine, din lipsa de dovezi de o anumita factura. In plus, cred ca toti avem si perceptii credibile din sfere nepalpabile, acest lucru neinsemnand ca perceptiile noastre sunt mereu doar simple plasmuiri. Insa, pentru ca exista un curent puternic (oficial acceptat) al celor care se considera rationali, cu argumentele la ei, restul iesind din legalitate, intr-o zona de anatema, de nebunie, apare aceasta separare artificala in doua curente de opinie cica opuse, desi ele nu sunt separate ideologic ci din alte considerente aberante.

In acest context mi-am permis sa-mi etichetez drumul... si voi persevera! :) 
Dupa ce parasesc matrixul asta, sub o forma sau alta - cum o-i apuca, nu am de gand sa raman "nemuritor si rece".. :))  :star:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

rebelheart

postez si eu aici un link, e un canal de youtube vechi, dar pe care eu l-am descoperit de 2 zile. https://www.youtube.com/user/KelliInTheRaw/videos

am vrut initial sa il postez pe topicul cu Programul Terra, dar mi se pare mai potrivit aici.
femeia asta a trait near death experience, si de atunci i s-au activat simturile. meh, eu stiu ca e mult bullshit pe tema asta, partea rationala o sa spuna ca fabuleaza, partea cealalta din noi o sa o creada, mai ales ca sunt destule intamplari care se potrivesc cu ceea ce am mai citit (si cu siguranta si ea e familiarizata cu ele). totusi, ii acord credit, mi se pare sincera. nu va recomand sa va uitati decat daca aveti timp, pentru ca vorbeste mult pe langa subiect, si trebuie avut rabdare ca sa extragi informatia pe care o pune in titlu.

  ok, ea face experiente OBE. in mai multe videoclipuri a vorbit despre tunelul de lumina pe care il vad oamenii dupa moarte. ea stie ca este o capcana. entitatile folosesc lumina de la Sursa (ADN primordial as spune eu), pentru a capta sufletele care in mod natural se duc catre lumina aceea. apoi le recicleaza/reincarneaza. ea sfatuieste pe toata lumea "Don't go into that light!". noi, abia trecuti dincolo, suntem ca abia treziti din somn si avem nevoie de putin timp sa ne dam seama ce se intampla. ei nu te pot lua cu forta, deci ramai pe loc.

  a povestit despre entitatile angelice, care se hranesc si ele cu energia noastra. a vazut cum se manufactureaza planete,  care apoi sunt insufletite. a povestit despre calatoriile astrale in interiorul lunii, unde a vazut militari, si faptul ca a iesit din univers, pe care l-a descris, cu greu pentru lumea noastra 3D, ca fiind un fel de romb cu o parte mai alungita. poate fi SF, corect.

  despre reincarnari voluntare si involuntare. cele involuntare sunt alea din tunel, cand sufletul e trimis unde vor ei. cam 60% din suflete sunt captate si reciclate. restul... pleaca sau se reincarneaza voluntar pentru a trai o alta experienta. ea spune ca nu exista karma, chestie cu care la momentul asta nu sunt de acord - oare cum intelegem cat mai mult din aspectele vietii daca nu traind cat mai multe experiente? asta voluntar, nu obligat-fortat de niste entitati.
   
   nu exista trecut si viitor, totul se petrece in prezent continuu. eu nu inteleg notiunea asta, nu o percep, dar am gasit-o in multe parti. 
despre Biblie, n-am aflat prea multe de la ea, are foarte multe videoclipuri, m-ar fi interesat parerea ei, pentru ca a citit-o.

  e doar o chestie pe care am adaugat-o aici, nu "dati cu paru'" daca pare fake ce am povestit. pana la urma, calatoria in astral, pentru cine poate sa faca asta, aduce multe informatii pe care nu le putem accesa altfel.