Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mariusvlad

Daca Matrix-ul exista si daca el are o poarta prin care se poate evada atunci in fiecare clipa noi ne departam de acea poarta. Pentru a evada, sau mai bine spus pentru a gasi poarta (caci nu sunt sigur ca exista avantaje in iesirea din Matrix) ar trebui sa privim inapoi, sa privim in interiorul nostru nu in exterior caci in exterior nu vedem decat neantul. Ar trebui sa ne scufundam in propriul Univers ca sa gasim calea.

Riscul? Exista bineanteles. Odata trecut pragul, odata ce ai iesit pe usa Matrixului s-ar putea sa vezi ca esti un Dumnezeu sau sa devi un Creator. Un Creator care are la picioare un intreg Univers sau mai bine zis unul dintre Universuri dar care este singur in dimensiunea lui si chiar daca o poate modela El v-a fi fara posibilitatea de a comunica sau de a fi inteles de lumea din care a evadat.


panta_rh_ei

@fiulploii
Chiar dacă am multe întrebări la care nu știu să răspund, de ceva sunt sigură. Eu n-am pus niciodata semnul egal între ceea ce am numit Overmind și Dumnezeul care s-a odihnit în ziua a șaptea. Și n-am avut în vedere absolut de loc...lutul.
O seara bună.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Citat din: panta_rh_ei din  15 Octombrie 2013, 19:03:14
@fiulploii
Chiar dacă am multe întrebări la care nu știu să răspund, de ceva sunt sigură. Eu n-am pus niciodata semnul egal între ceea ce am numit Overmind și Dumnezeul care s-a odihnit în ziua a șaptea. Și n-am avut în vedere absolut de loc...lutul.
O seara bună.
Cum ai dedus asta ? din moment ce eu am scris asa:
Citat din: fiulploii din  15 Octombrie 2013, 01:28:44
 
  Zbuciumul Haosului OVERMIND pomenit de panta_rh_ei zic ca este acelasi lucru cu Marele Matrix pomenit mai sus sau cu Dumnezeul din religii. Dincolo de toate acestea insa este Altceva.



alx

Citat din: mariusvlad din  15 Octombrie 2013, 10:09:55
De cateva zile cativa biti din cei 320 miliarde de pe hardul calculatorului au inceput sa imi faca probleme. In loc sa faca doar ceea ce stiu ei, adica exact lucrul pentru care au fost programati, ei par nemultumiti de statutul lor in raport cu alti biti instalati in alte aplicatii sau programe. Ca cica sunt biti care ii monitorizeaza, care detin controlul, bla, bla... Din cate am inteles, unii dintre ei cauta solutii sa o cam taie din calculator. Pai unde mama naibii sa plece cand ei au fost creati special pentru acel hard?
Am si eu o problema de tipul asta,insa acum vreau sa va povestesc ce am patit asta-noapte...
Adeca pe la ora 04.18 brusc si dintr-o data s-a taiat energia,si a revenit doar in jurur orei 17.Insa am constatat la pornirea sistemului ca bitii aia habar nu aveau ca le lipsesc peste 12 ore din "viata" lor,si se comportau ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...ce sa mai inteleg de aici?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

Citat din: alx din  15 Octombrie 2013, 20:14:34
Am si eu o problema de tipul asta,insa acum vreau sa va povestesc ce am patit asta-noapte...
Adeca pe la ora 04.18 brusc si dintr-o data s-a taiat energia,si a revenit doar in jurur orei 17.Insa am constatat la pornirea sistemului ca bitii aia habar nu aveau ca le lipsesc peste 12 ore din "viata" lor,si se comportau ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...ce sa mai inteleg de aici?
Te lucreaza pe ascuns, mama lor de biti . Si uite asa dovada unei scari superioare in fractal . 8-)

hanzo

Citat din: hanzo din  15 Octombrie 2013, 12:55:50
in alta ordine de idei va invit la un exercitiu simplu de gen da > nu.

suntem sub ocupatie ? > nu > stop and enjoy life.
suntem sub ocupatie? > da > ce fel de ocupatie? >1 mentala cu da nu, > 2 emotionala> cu da si nu. >3 toate 3 minte corp spirit. si tot asa.
sau propuneti voi un plan albastru dar pe care sa-l ducem la un oarecare rezultat final.

sau o lasam asa.. si batem apa'n piua? sa desumflam putin balonul.. hehe..

adjudecat! tzasss.. e bine asa...

am facut-o si pe asta domnilor!
o matrixe, doua.. matrixe? mai are cineva matrixe de spart?  aici gasim solutii simple. la alegere:

a) e bine asa, nu e domne; nici un matrix. deschide o bere, te iubeste femeile, ele se trasnforma.
b) ar fi un matrix, da' daca vorbim o vreme, si mai ales cu cineva care are crede in punctul  a o sa fie bine si la tine
c) ie matrix, dar nu poti iesi. e x capcane apoi. alte matrixe! vorbeste cu cineva  b si doi de a. iti trece.
d) ie un matrix, da' cum te lupti cu el? pe elementale, iemotionale, sau cum? ia de bea apa, discuta cu doi de c, 4 de b, si 6 de a. ia si cateva bere, si 3 femeie, si iti trece si tie.
e) este si un creator, sau doioua creatoare.. care zice, iti dam planeta, viata, si tu faci pe al naibii si nu vrei sa stai la recolta? eee... iti tai curentul. te fac din tastatura byte ce esti.. byte!

intru' amuzament, partial off topic sa fie cu scuzele de rigoare.

:rainbow:

ps: ma duc dupa bere si eu. da' la magazinul din alt matrix, mai vrea cineva ceva?  :mrgreen:

abyss

Citat din: mr din  15 Octombrie 2013, 13:21:17
Ideea inlantuirii lumilor (a matrix-urilor) exista si e prezenta prin mai toate religiile lumii. Ceea ce difera e natura lor. Simbolistica insiruirii sferelor de pe anumite biserici/moschei reprezinta insiruirea lumilor. La fel si mataniile cu bile pe care le plimba succesiv in mana calugarii.
O lume (sfera) are o intrare jos - poarta lumii -  si o iesire sus - cheia de bolta. Intre cele doua se afla axis mundi, iar tranzitia printr-o lume se face de-a lungul acestei axe.

"Cand Totalitatea l-a cautat pe Cel din care a emanat - caci Totalitatea a fost intru El, in Cel necuprins, de neconceput, in Cel ce este mai presus de orice gand - Necunoasterea Tatalui a iscat tulburare si teama. Tulburarea a crescut deasa ca o pacla, incat nimeni nu mai putea sa vada. Din aceasta cauza, Greseala a gasit forta si a lucrat propria-i materie, intru nebunie, fara acunoaste adevarul" / Anton Toth, Evanghelii gnostice pp. 32-33.

As mai introduce un citat fiindca la randul sau mai arunca inca un oarecare contur asupra relatiei Cunoastere - Adevar - Logos si o imagine asupra a ceea ce numim poate acum "Matrix" :
"Eu sunt Lumina. Eu sunt Totul: Totul a iesit din mine si Totul a ajuns pana la mine." / Evanghelia dupa Toma.

  O prima concluzie grabita ar fi in acceptiunea mea, ca avem 2 lumi imbinate, una a unui mediu incoruptibil (nedegradabil) de "sus" si alta a putreziciunii si a coruptiei aflata "jos". Toate au emanat dintr-o sursa, sursa este si intrare si poate si iesire... Dincolo de intrare se afla inefabilul eon al eonilor, necunoscut si, se spune, prin sine nascut.
 
- Daca asta ne spun textele stravechi si Servitorii supradotati, cat ne va lua oare sa ajungem la marginea acestui gand?
- Cat de constient poate deveni gandul acesta? Si cat de puternica ne va fi intentia?

Xanadron

Bune - si ametitor de profunde - citate, compadre abyss!
Zic "ametitor" vazind distantza deja parcursa de la ideea initiala a topicului (destinat contabilizarii unor solutii simple, preliminare pt. pregatirea "evadarii" - de genu' ajutarii batrinicilor sa treaca strada :-D) pina la marginea gindului terifiant al imaginarii fie si doar partiale a "eonului eonilor". :star:

Serios acum: polarizarea celor doua "lumi imbinate" n-ar trebui sa ne mire, ca principiu de neocolit al "circulatiei metamorfice a cunoasterii" (binomul Keroma/Pleroma la aceeasi gnostici mereu besteliti / excomunicati de Biserica - oare de ce? :wink:)

Prin prisma asta a imaginarii zonei nebuloase a bifurcatiei (sau angrenarii?) "lumilor" [ne] putem intreba insa si alte nazbitii - de genu':

- Unele suflete or fi destinate "putrezirii" si ele? Sau doar CS-urile?
- Chiar s-o putea iesi... printre gratii si impreuna cu-nvelisu' carnal, ca Enoh?
- Am putea lua cu noi si-o lada-doua cu beri? :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Teorii interesante insa eu vreau ceva rapid, eficient si acum  :evil:
  Avem agenda devoalata de tanti aia de era asistenta lui Herr Von B care se pare ca este valabila si decurge conform graficului. Asta poate insemna ca mai avem vreo 5 ani ?? ???
  Ei bine, in maxim 2 ani eu vreau o tehnica sau o solutie valabila si eficienta. Se gaseste sau nu se gaseste?

O fi mai usor sa salvezi Matrixul decat sa pleci din el? Argumente as dori ca eu simt ceva in neregula cu acest aspect. dar poate e doar o parere.

Xanadron

Nimic in neregula cu topicul, zic eu (poate doar c-a luat proportii in directii mai putin simple - adica mai profunde - decit initial intentionate).
Nici asta nu-i insa rau probabil, fiindca "retzete" intru relativa detashare... pregatitoare din plasa lipicioasa a dorintzelor materialist-superflue :evil: se gasesc cu toptanu' pe unde vrei sau nu sa dai de ele.
Chiar daca diversi argesani sau arieni-havahi le emit in contexte nu doar incomplete, ci chiar deforma(n)te - si-n orice caz paradoxale, fiindca lucrative pentru ei. :wink:

Hai sa nu bagam insa si dorintza ta de "urgentare" a aparitiei unor solutii veridice in aceeasi oala, fiualploii.
Solutii de evadare, zic eu in continuare - fiindca salvarea Matrixului nu-mi pare decit o auto-amagire cu sens unic - spre drum infundat. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

hanzo

Citat din: fiulploii din  21 Octombrie 2013, 12:16:28
Teorii interesante insa eu vreau ceva rapid, eficient si acum  :evil:
  Avem agenda devoalata de tanti aia de era asistenta lui Herr Von B care se pare ca este valabila si decurge conform graficului. Asta poate insemna ca mai avem vreo 5 ani ?? ???
  Ei bine, in maxim 2 ani eu vreau o tehnica sau o solutie valabila si eficienta. Se gaseste sau nu se gaseste?

O fi mai usor sa salvezi Matrixul decat sa pleci din el? Argumente as dori ca eu simt ceva in neregula cu acest aspect. dar poate e doar o parere.

am revenit cu bere.. cinstesc onorabili infractori colegi de evadare :))

solutii simple. dar va rog, simple. :mrgreen:

1. crede>nu gandi>intentioneaza >>> iesire de aici, intrare in .. necunoscut. :)
2. rugaciune>abandon>rugaminte>>> iesire .......
3. renuntare>duhovnic>antrenament/post =>20 zile>>> iesire.............

hai si voi..
4.
5.

sa fie clar, o iesire din matrix inseamna, poate, sa te uiti la oameni ca la pietre sau.. ca la ochii din cap :rainbow:
(stiu, ca am fost dupa bere la birtul din satul oks (ochiu'catsarmaua) din mathrix 3)

roxaline

Citat din: fiulploii din  21 Octombrie 2013, 12:16:28
Teorii interesante insa eu vreau ceva rapid, eficient si acum  :evil:
  Avem agenda devoalata de tanti aia de era asistenta lui Herr Von B care se pare ca este valabila si decurge conform graficului. Asta poate insemna ca mai avem vreo 5 ani ?? ???
  Ei bine, in maxim 2 ani eu vreau o tehnica sau o solutie valabila si eficienta. Se gaseste sau nu se gaseste?

O fi mai usor sa salvezi Matrixul decat sa pleci din el? Argumente as dori ca eu simt ceva in neregula cu acest aspect. dar poate e doar o parere.

Cum s-ar masura valabilitatea si eficienta? La ce rezultate se presupune ca ar trebui sa duca tehnica / solutia cu pricina ? Cum ar arata pentru cel care aplica? Si cum arata pentru cei ce-l privesc pe "aplicator" ? Mi-e neclar .. de asta intreb.  :rainbow:
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

fiulploii

Citat din: roxaline din  21 Octombrie 2013, 19:26:37
Cum s-ar masura valabilitatea si eficienta? La ce rezultate se presupune ca ar trebui sa duca tehnica / solutia cu pricina ? Cum ar arata pentru cel care aplica? Si cum arata pentru cei ce-l privesc pe "aplicator" ? Mi-e neclar .. de asta intreb.  :rainbow:
Adica sa pot pleca si veni la dorinta .
Cred ca cei care il privesc pe aplicator nu il mai pot descoperi sau vedea sau percepe . Este in alt sistemn de referinta ceva de genul ca el este in  spatele unui geam semi-oglinda de unde poate sa vada in interior in timp ce restul nu vad decat oglinda .
La restul intrebarilor chiar nu am habar si nici macar banuieli. Astept sa mai zica si altii din gandirea lor pe acest subiect.

mm

Citat din: fiulploii din  21 Octombrie 2013, 12:16:28
asistenta lui Herr Von B care se pare ca este valabila si decurge conform graficului. Asta poate insemna ca mai avem vreo 5 ani ?? ???
  Ei bine, in maxim 2 ani eu vreau o tehnica sau o solutie valabila si eficienta. Se gaseste sau nu se gaseste?
Da, se poate gasi! Intotdeauna exista solutii pentru rezolvarea unui caz real.

  Problema asta e legata de "Relizarea imposibilului", adusa in atentie de noul user, @OvidiuAnghelidi.
  Sa ma explic:
  Dupa ingerarea unor sute de grame de visinata (contafacuta), ma vad predispus unor confidente. Recunosc ca mi-am sacrificat intreaga mea viata (si a familiei) unei pasiuni (de care nu eram constient): cercetarea (stiintifica). Eram in al doilea an de stagiatura si un geambas de oameni m-a ghicit si mi-a propus intrarea in grupa de cercetare. Era sinonim cu castigul minimum minimorum, destinat inginerilor romani (pentru ca dusmanul voia ca geniul/cititi creativitatea/ romane(a)sc(a) sa nu se poata manifesta). Pot sa va spun un singur lucru: cat timp am lucrat ca cercetator (adica pana la pensie) am avut in permanenta un salariu mai mic decat al unui muncitor cu vechime egala cu a mea! Nu va mirati, asta oferea repubica, ca "recompensa" pentru cercetare: adica stimularea necercetarii (imi vine greu sa explic (anti)vrerea conducerii de a vrea ceva contra normalului pe care-l trambita).

  Dar lumea asta cand ofera un capat (al batului), il ofera instantaneu si pe celalalt. Asa se face ca aceasta mizerabila cercetare (la care am ajuns semiconstient, aveam o tendinta inconstienta in mine) mi-a oferit, in compensatie, mai mult decat as putut singur intr-o viata sa dobandesc - niste diamante.  Am sa va ofer/spun unul din ele, care, condensat, suna cam asa:
  Lege: Intr-o situatie/problema/ reala, intotdeauna exista o solutie de rezolvare.

  Suna destul de sec si de aiurea, dar atentie!, garantez pentru realitatea intamplarii lui(principiului), in orice situatie din viata, tehnica, stiinta, etc.!!!  Acest principiu al cercetarii (care este si al creatiei!) mi s-a revelat dupa miile de ore de munca (si rationament logic, rationament cercetator) in mai multe feluri. Am verificat ca este asa, in diverse feluri! Acest principiu, care este o lege lasata noua de Dumnezeu, mai are doua leme, o sa le rostesc altadata, (acest principiu) este de fapt chezasia libertatatii! Vreau sa zic ca libertatea ne sta in permanenta la indemana, si stiu ce spun, credeti-ma!

  Imi pare rau ca aici, pana acum nu s-a pronuntat cuvantul libertate, ca sinteza a titlului topicului. Pai, noi vorbim de libertate, aici in topicul asta! De eliberare, pentru cei ce aqieseaza aceasta exprimare.

  Sa revenim cu picioarele (la oile noastre era sa zic) pe pamant, si sa spun ca da, exista solutii pentru a iesi din matrix, cu picioarele inainte (de ex.), dar si pe calea yoga sau, decenu, pe calea ortodoxa a sfintirii personale. Toate religiile ofera (cate) o cale de eliberare. Probabil, vor mai fi fiind niste cai de eliberare (pe calea informatiei stiintifice - blocata dupa cum stiti), de ex. pe calea eliminarii raului. Raul, manifestat, poate fi eliminat si direct (de ex. varfurile (conducatoare) ale Raului mondial pot fi eliminate fizic), cu conditia sa incalci legile Binelui. Se pune atunci intrebarea: ce tie nu-ti place de ce altuia (iti place sa) ii faci?
  Dar exista si alte cai - daca le cauti/inventezi(am zis deja ca mai am doua leme), de fapt oricate.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

abyss

  Superb...@mm. Este asa precum spui in diamantul cat luna de pe cer aratat noua. Dar intelegerea a ceea ce ai scris tu vine din trairea multisenzoriala a informatiei prezentate de catre tine. Oare cati vor reusi oare...
Vezi tu @fiuaploii, de multe ori solutia e plimbata zilnic prin fata ochilor precum miscarea soarelui pe cer...insa noi vedem doar ceea ce observam doar.

Cu scuzele de rigoare pentru cei ingraditi inca de barierele conditionarii va prezint aceste frumoase acuarele: