Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: hanzo din  13 Octombrie 2013, 06:06:18

ce simturi ne lipsesc de nu putem percepe si alte lumi in mod direct?



  Dupa parerea mea, nu ne lipseste nimic .
  Insa, ca si in clipul cu broastele/oamenii avem in plus barierele proprii puse odata cu inocularea unei credinte gresite - si aici includ si ateismul, sic !! - si e cazul sa nu ne mai invartim dupa corcodush  :lol:

  Iar in cazul asta, matrixul e absolut necesar altfel se instituie haosul. Zicea Aseneth sa ne scoatem Matrixul din minte. Astept colega niste metode pentru a face asta  :wink:
  Banuiesc ca  nu te-ai referit la a nu baga in seama Matrixul si la acceptarea lui ca fiind a doua natura sau gresesc?

Aseneth

Citat din: fiulploii din  13 Octombrie 2013, 13:12:53
  Zicea Aseneth sa ne scoatem Matrixul din minte. Astept colega niste metode pentru a face asta  :wink:
  Banuiesc ca  nu te-ai referit la a nu baga in seama Matrixul si la acceptarea lui ca fiind a doua natura sau gresesc?

In niciun caz. Ma refeream la acele curente metafizice care sustin ca daca nu bagam negativul in seama, el isi pierde puterea. Cum e si in "Poveste fara sfarsit", cea mai mare pedeapsa, CONDAMNAREA LA UITARE.
Sincer, nu stiu cum se scoate matrixul din minte, cand aflu n-o sa va zic, ca n-o sa stiu la ce va referiti.

Privind din alt punct de vedere, mi-am adus aminte de un episod din copilaria mea. Eu (12 ani) si fratele meu ( 7ani), jucam sah. El avea mai multe diplome la diverse concursuri de sah, era vedeta, etc. Eu ii dau sah mat si zic, gata, hai sa incepem alt joc. El se uita la tabla si zice : ba nu e sah mat. Ba este. De ce este? Ca asa sunt regulile jocului. Bine, dar eu joc jocul, eu fac regulile....

De la acest episod, pornit de la un orgoliu infantil, poate totusi  extrag cateva intrebari ontopic. pornind de la ipoteza MATRIX= JOC
1. Cine face regulile, cine a creat jocul, sau cine il joaca?
2. Suntem obligati sa jucam jocul, sau putem gasi alta metoda pentru a exista sau a fi constienti de noi insine?
3. Exista posibilitatea de a juca jocul atat de bine, incat sa ii faci pe producatori sa te coopteze in echipa de creatie?
 

hanzo

ipoteza -

in crestinism se spune pazeste-ti gandurile/mintea.
castaneda spune ca avem 2 minti, prima cea pe care nu o stapanim nu ar fi a noastra. ar fi a unor fiinte care recolteaza anumite energii. ca sa ne invinga ne-au dat mintea lor. cum omul de azi, foloseste acea minte care nu este a lui, sa iasa dintr-un matrix care nu ar fi al lui?

e ca si cum esti intr-o camera incerci sa iesi, si gasesti de mic copil un lacatus cu care ajungi prieten bun, si el spune iti fac x chei (cai, curente, etc) cu care vei iesi, de ai rabdare. si cheile sunt special facute sa nu se potriveasca. si timpul tica tica.. :rainbow: recolta merge. cu cat te zbati mai mult cu atat esti ca becul care da mai multa lumina hahaha..

teorii teorii..

ps: este ca daca stai un moment sa te gandesti ai sa observi ca pare ca vorbesti cu mai multe persoane/euri?  care zic fa aia,, ba cealalta e mai buna, ba aia.. ba cealalta.. altfel gandesti si aici vezi ton, ritm, timbru al gandurilor cand esti enervat, fata de ce gandesti cand esti linistit.. si tot asa.
cred ca o atentie si un accent pe intuitie ar fi un prim pas pentru a iesi dintr-un eventual matrix.
prea multe minti zicea samuraiul lui tom cruise in filmul cu samuraii..  :fight:

zicea fiulploii ca nu ne lipseste nimic. avem oare ceva in plus? haha
cei doi lei ai mei..  :rainbow:


Xanadron

O stire care-si are locul si-aici, unde remarc ca interventiile sistematizante ale colegului hanzo au catalizat reactii interesante pe linia ploilor abisale de idei: :lol:

http://wakeup-world.com/2013/10/14/confirmed-by-science-you-really-can-change-your-dna-heres-how/

O noua ramurica a stiintei numita epigenetica sustine deci fara dubii ca structura ADN-ului propriu poate fi modelata de catre oricine prin... intentie (simplificat vb.)

Influentza magnetismului, a campurilor de unde (?!) emise de structuri cristaline ori a fasciculelor de lumina monocromatica asupra ADN-ului (v. studiile lui Gariaev) au mai fost atinse p-aici; ideea [inca] neaprofundata e insa aia a eventualitatii obtinerii unui ADN pretabil... Evadarii... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

(Re)incep c-un citat cam lung, dar necesar dintr-o interesanta postare a lui Toni Victor Moldovan:
"In fata Dv, care sustineti ca ati citit PT, ma simt total dezamagit fata de mine, caci speram ca orice cititor, dupa ce a citit oricare dintre editii, poate lesne intelege ca:

1. EI, desi detin tehnica avansata, manipuleaza spatiul si timpul , asa cum spuneti, dar NU POT SINTETIZA VIUL.

2. Evolutia genetica a omului ultimilor 20.000 - 30000 de ani LE-A ASIGURAT LOR CINCI SALTURI GENETICE MAJORE, CARE INSEAMNA CINCI SALTURI IN INFORMATIE ADN-EI. A raporta saltul genetic al omului la saltul tehnologic al LOR este total gresit. Fiecare ciclu de dezvoltare umana din ultimii 20.000 de ani a fost creat si distrus de EI; saltul uman tehnologic nu a existat; de fiecare data omul pamantean a luat-o de la capat din epoca de piatra, dar cu un nou suport genetic, care este in tandem genetic cu ei. In ceea ce-I priveste, EI au avut in acesta perioada cinci salturi genetice bazate pe noi formule simplificate ADN, dar au continuat saltul tehnic cu fiecare ciclu de dezvoltare. Cu alte cuvinte cinci generatii extraterestre care evolueaza continuu tehnologic isi au suportul ADN in cinci cicluri de dezvoltare umana succesiv distruse. In asta consta printre altele marea eficienta a programelor LOR.

3. Nu avem prea multe date palpabile cu privire la manipularile genetice practicare de EI sau de altii pe Terra un ultimele milioane - sute de milioade sau chiar miliarde de ani. Dar cea mai palpabila informatie , dupa mine, este cea inscrisa in textele vechi, in care isi prezinta programul cu o detaliere, logica si demomntratie de cunostinte impresionanta. Ceea ce nu este descris foarte clar in Biblie sau alte texte, dar este descris negru pe alb in Zohar este manipularea genetica practicata pe tot lantul trofic situat sub om (adica pe tot ceea ce mancam astazi!). De aceea vom gasi numar apropiat de gene la bovine, caprine, etc si un mare numar de gene similare, pentru ca programul morfologic - somatic al suportului nostru alimentar, al nostru si al LOR este in buna parte asemanator  - compatibil. Ceea ce ne deosebeste fundamental de EI, ca si de suportul nostru alimentar, este ADN-EI - adica ADN functie, personalitate, instincte, memorie, si un procesor de informatie care pentru EI a evoluat cu fiecare ciclu uman scurs pe Terra. De aceea , chiar daca gasiti in ADN codor cam aceleasi gene pe care le are o maimuta, diferentele dintre Dv si maimuta constau in diferente majore la nivel de acid dezoxiribonucleic - energie informationala (trebuie sa scriu tot cuvantul ca sa nu se mai incurce unii in prescurtari)

4. Daca ati fi citit PT ati inteles ca perioada de recoltari umane nu are loc decat in perioada de existenta a seriilor pure genetic. Nu avem "autonomie evolutiva" , ci pur si simplu, perioada aceasta libera, mai putin interesanta pentru EI, nu face obiectul recoltarilor. Asa-zisa "recolta finala" , contine suflete ale mortilor din perioada de recolta si in nici un caz suflete ce mor in acesta perioada, chiar daca totul va fi ras. Balastul genetic va fi distrus. Asta nu e de la TVM, ci din textele vechi, in care eu cred. Evreii sunt acum la fel de hibrizi ca si ceilalti. Chiar daca in general s-au casatorit intre ei nu si-au mai respectat cele 12 familii, ceea ce echivaleaza in programul indian cu nerespectarea castelor, care practic inseamna hibridare si moarte din punctul LOR de vedere."


Deeeci... si daca privim Evadarea din Matrix ca p-o fentare :-D a "circuitului tescuirii CS" in scop de cuplare cu somele ingeresti, asa cum e descris in Programul Terra (egal daca pe axa selenaro-saturniana :moon: :planet: sau aiurea), cam tot la auto-modelarea ADN-EI ajungem.

Nu mai revin la obiectiile... obiective emise p-atunci (mare parte din ele ramase fara raspuns din partea inventivului, minutiosului dar si oarecum limitatului autor) si doar ma/va mai intreb daca - si cum anume - am putea reusi sustragerea de la aneantizarea post-mortem in Iezeru' de Foc :star: - fiindca asta ar fi soarta implacabila a CS-urilor noastre hibrid-impure, pe linia logicii zohareze. :roll:

Destui dintre noi nu sintem deci deloc "saraci cu duhul" (ori, mai exact, saraciti in duh nucleotidic prin programare neuro-habotnica p-un picior de plai, p-o falanga de moaste :lol:) - si implicit nici "preafericiti/alesi" sa fredonam in stinga Tatalui :evil: ode languroase p-un norisor rozaliu (cind n-o s-o ardem la fel de aiurea pe tapsane anoste) - da' nu cumva taman asta-i un mic atu suplimentar la startul Marii Evadari ?! :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

hanzo

Citat din: Xanadron din  14 Octombrie 2013, 13:52:35
Nu mai revin la obiectiile... obiective emise p-atunci (mare parte din ele ramase fara raspuns din partea inventivului, minutiosului dar si oarecum limitatului autor) si doar ma/va mai intreb daca - si cum anume - am putea reusi sustragerea de la aneantizarea post-mortem in Iezeru' de Foc :star: - fiindca asta ar fi soarta implacabila a CS-urilor noastre hibrid-impure, pe linia logicii zohareze. :roll:

in teorii exista cai de a pastra individualitatea (in parte) provocand inainte actul necesar recoltei. construind prin intentie si cu energie de te miri unde (haha) o.. clona care sa satisfaca in momentul recoltei, agricultorul? cat sa faca melcul tushti hahaha..
pregatirea pentru un asemenea act cere aproape tot, adica ce spun eu.. tot si mai mult poate.  :rainbow:
folosind energia care lucreaza la nivelul credintei cred eu, si altele.

:rainbow:

fiulploii

Citat din: Xanadron din  14 Octombrie 2013, 13:52:35

.., doar ma/va mai intreb daca - si cum anume - am putea reusi sustragerea de la aneantizarea post-mortem in Iezeru' de Foc :star: - fiindca asta ar fi soarta implacabila a CS-urilor noastre hibrid-impure, pe linia logicii zohareze. :roll:

Destui dintre noi nu sintem deci deloc "saraci cu duhul" (ori, mai exact, saraciti in duh nucleotidic prin programare neuro-habotnica p-un picior de plai, p-o falanga de moaste :lol:) - si implicit nici "preafericiti/alesi" sa fredonam in stinga Tatalui :evil: ode languroase p-un norisor rozaliu (cind n-o s-o ardem la fel de aiurea pe tapsane anoste) - da' nu cumva taman asta-i un mic atu suplimentar la startul Marii Evadari ?! :wink:

  1. ce te mai intereseaza sustragerea de la aneantizare daca tot nu esti pur?  :lol: Nu cumva asta tine de Egoul Sinelui -  :evil: - si de fapt asta inseamna in ortodoxism ca nu esti deloc sarac cu duhul .
   2. daca executi magistral o transcedere a matrixului acesta atunci ai scapat si de toti homunculii cu pretentii de stapani din zona. O sa dai in schimb de altii - cica .
    3. a fi sarac cu duhul, ortodocsii inteleg un fel de smerenie, lipsa de mandrie si toate cele conexe . Nu se specifica ca pentru asta trebuie sa fii necultivat  :evil: adica fara cunostiinte. Trebuie sa devii un vas gol - atentie aici, nu sunt singurii care spun asta - sa fii un vas gol pentru a putea fi umplut de duhul lui Dumnezeu.

  Daca privim asa problema cred ca se schimba putin toata problematica in acest matrix mic , nu?

Xanadron

Nuantzarea "saraciei cu duhul" pe tarlaua diverselor dogme teocratic-patriarhale nu face (deocamdata) obiectul discutiei - desi-s convins ca alti colegi mai priceputi (si poate mai... smeriti si implicit mai fericiti ca JE :lol:) or s-o faca, daca mai intra p-aici.

M-am (auto)limitat deci exclusiv la ipotezele Programului Terra - pe care, repet, le consider partial veridice.
Asadar:
1. Nu-s evident OK ("pur" la modul relativ, adica saracutz-simplificat nucleotidic, ca geto-daca aia rugatoare la ingeri stampilata cu 666, adica la un milimetru de 665-ul "ideal" evreiesc - v. topicul TVM pe tema asta) doar pentru interesele strict STS-focusate ale "Veghetorilor", care mai mult ca sigur or sa vrea sa-mi evapore iremediabil CS-ul in Iezer, la Foc Continuu. :star:
Ce are deci Impura cu Prefectura ? :-D
...Sau poate are? Si-atunci CS-ul meu e intr-adevar prea... camiloid-ramuros ca sa treaca prin "urechile acului" intr-un plan astral-evolutiv strict etajat - si-n care-i poate imposibila arderea etapelor fara sa cazi in putzu' liftului?! :lol: 

2. Plauzibila si varianta c-as putea da de alti "homunculi", odata evadat din tzarcul EM al astora pictati antropomorfic in cele 18.666 biserici ridicate post-'89 (si chiar in alea doar 365 de scoli construite de-atunci).
...Ar fi echivalentu' saltului din lac in putz insa?
Au ba? - zic asta-n sensul atingerii unei Stari Liber-Arbitrare Absolute.

3. Adevar graiesti ca, de ex., nici preotii nu-s lipsiti de cunostintze vaste, dar, teoretic macar, tind catre starea de smerenie = "golire a Vasului" care altfel n-ar putea fi umplut cu ceva... mai superior :-P (cu micile exceptii ale iubitorilor de imbuibare deloc smerita - nu multe, in proportie de numai 90% :-D).

...Si totusi, trecind peste derapajul meu irezistibil anti-BOR (nu si anti-credintza), vin si-ntreb luminata adunare RUFOn-ica:
Smerenia = strict fatalismul supunerii pasiv-neconditionate a "pacatosilor funciari" in fatza unor manipulatori egoist-interesati care nici macar nu ne-au creat? (inutil sa repet ca si asta-i doar umila mea parere).
Nu cumva e mult mai mult de-atit? :roll:
 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

As avea ceva pareri legate de nevoia evadarii din matrix. Doar observand tendintele semenilor:

1. Majoritatea sunt departe de a atinge aceasta nevoie, deci pentru ei planul evolutiv trebuie sa sa desfasoare in matrix, in lupta cu homunculii si propriile viziuni inguste pentru a asimila experienta si a alege mai bine.
2. O minoritate cocheteaza cu ideea/nevoia iesirii din matrix. N-o inteleg pe deplin, dar o cauta asiduu. Isi duc ultimile batalii cu homunculii versati, creeaza vidul interior si zaresc deja cheia de bolta. Unii chiar trec prin ea...
3. O alta minoritate isi descopera si infaptuieste misiunile cu care a venit in matrix, trecand mult mai rapid prin fazele de trezire, cu experienta evadarii din materie deja asimilata in alta existenta. Ei au deja vasul umplut cu duhul lui Dumnezeu, si nu fac decat sa lucreze intru Domnul.

Toate aceste ipostaze definesc natura si vechimea spiritului intrupat. Implicit si scopul vietii in materie, in functie de nivelul de intelegere si de voalurile rupte la un moment dat.
Zic eu..
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

panta_rh_ei

Dincolo de orice înseamnă religie, dogme, sistem...încerc și eu marea cu degetul  :?
HAOSUL=izvorul vieții, indefinit, nemărginit, bezna din care s-a născut lumina=viața.
Din Haos a apărut dualitatea (lumină-întuneric cu toate nuanțele pe care le-ar putea include aceste noțiuni) – caracteristica esențială/dominantă a vieții – ca element determinant al evoluției?
Haosul este OVERMIND?
Dacă Haosul, conținătorul dualității=Overmind, atunci explozia primordială, Big Bangul,  a fost rezultatul unui conflict interior și nevoia de autocunoaștere, autoînțelegere a acestei OVERMIND=Singularitate, MONADĂ, UNU? Și tot ce a rezultat din ea ( lumea, viața, tot ce ni se pare c-am cunoaște și intuim a mai fi dincolo de impresia cunoașterii), să fie doar elementele prin care Singularitatea experimentează din dorința de a-și afla/dezlega potențialul ultim, eventual limitele – dacă le are?
Suntem rezultatul unui conflict interior și (de aici) înclinația morbid-belicoasă(în toate formele ei) care ne caracterizează să fie sămânța acestei autocunoașteri?
Și dacă suntem parte din această nemarginire (Overmind, Esența), cum am putea evada din ea? Și dacă s-ar întâmpla, evadarea, în acest caz, nu ar însemna desprinderea de Esență , nicidecum atingerea Ei, așa cum ne imaginăm c-ar fi desprinderea din Matrix?
Ce este Matrixul? Nu cumva eticheta pusă incapacității nostre de-a ne vedea parte a acestei Esențe? Poate nu ne place forma de manifestare sub care experimentează Esența?
Evadarea nu poate fi doar trecerea într-o altă formă de manifestare sub care Esența experimentează autocunoașterea? ( In acest caz smerenia n-ar avea nici o noimă. Ar fi doar o piedică.)
Indiferent de forma de manifestare, cunoașterea din interior este dificilă dacă nu chiar imposibilă. Observarea din exterior ar ajuta? Și cum ar putea Esența să se observe din exterior? Și ce înseamnă acest exterior/dinafară, dacă este infinită?
Creația(văzutelor și nevăzutelor) este rezultatul acestui zbucium interior; suntem și noi rezultatul ei și părtași in aceeași măsură.
Prin manifestarea Esenței sub forma materială în care suntem incluși – noi și Universul material – CE anume ar vrea Esența să experimenteze, să cunoască despre EA însăși?
Poate asta-i menirea noastră și nu-i vorba de nici o programare/condiționare – că altfel n-ar mai avea unii revelația dorinței/nevoii de evadare și senzația că au atins pragul care le permite saltul.
Când va afla răspunsul, Esența se va manifesta sub altă formă și noi vom fi parte a acestei noi forme de manifestare.
Daca denumim Matrix forma materială de manifestare, evadarea duce in altă formă matriceală unde vom experimenta altceva? O fi mai bine, o fi mai rău? Sau nu vom ști, nemaiavând amintirea experimentului anterior? ( Nu am în vedere reâncarnarea.)
Ar fi interesant de aflat ce-și imaginează fiecare c-ar fi locul – să-i zicem așa -  în care ajunge după evadare? Ar fi așa cum și-l imaginează? Și ce rol crede c-ar avea acolo?
Zic asta pentru că evadarea presupune că vrei să ajungi în alt loc, să ai un alt rol impus sau ales.
Să presupunem că evadarea înseamnă să faci parte din acea " particulă" ejectată de ESENȚĂ în afara ei pentru observarea din exterior ca element complementar și indispensabil al autocunoașterii.
Ce s-ar întâmpla cu această particulă? Ar atinge acea STARE LIBER-ARBITRARĂ ABSOLUTĂ, de care vorbește @xanadron(acum am vazut postarea)? S-ar întoarce la Esență, neputând exista în afara ei?
Ar evolua independent? Sensul evoluției ar fi influențat de amprenta matricei din care a provenit? Și-ar indeplini rolul de observator exterior? Ar fi obiectiv?
S-ar naște un conflict intre Esență și particula-fiică ejectată?
Am vorbit doar de conflict dar am avut in vedere rolul constructiv al acestuia.
Armonia, cu sensul de echilibru perfect sau chiar ieșirea din dualitate, ar duce la altceva decât stagnare? Sau la implozia ESENȚEI, revenirea la forma inițială? Ne-am regăsi în această formă nouă?
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

Văleu, în ce capcană mi-am prins neuronu' cu topicu' aista "simplu" cică...
Fără pretenţia c-o sa mă scot vreodata onorabil din ce m-am băgat de bunăvoie şi nesiluit :lol: de vreun arhonte, :evil: hai să mai re-punctez deocamdată cîteva idei atinse de voi, ageri/e colegi/e (cam haotic, deci fără nr. crt.):

- Subscriu în primul rînd la părerea mr-ista că doar o minoritatate din astea +7 miliarde p-aici-trăitoare are zvîcuri vagi de... pre-trezire din Matrix, restu' lumii (min. 999 la mie, zic eu) strofocîndu-se doar să "căpuşeze" cît mai comod mediul pe care nici nu se sinchisesc să-l analizeze cît e de real, manipulat, parazitat şi/sau trucat prin angrenaje oculte, cu primele pinioane rotite-n Ceruri şi destule "curele de transmisie" intercalate pînă la mieluşeii buni de tuns (sau tescuit?) ai Turmei.
Mai ales după ce ajung să aibă creieraşii bine neteziţi, prin varii metode la care n-are rost să mai revenim.
Operaţiuni care au şi ele rostul lor (de preselecţie, dar nu exclusiv pentru compatibilizarea "recoltaţilor" cu somele îngereşti probabil), că altfel n-am fi fost lăsaţi să eclozăm în bulibăşeala asta de spirite atît de diferite ca grad de maturizare.

- Indiferent ce-o vrea Esenţa să experimenteze cu/prin noi, eu zic PAS cu orice risc la scenariile cu mine-n rol PASiv, de figurant tălîmb hipnotizat de-o parvenire iluzorie - nu doar în plan material(ist), ci şi-n orice reflexie spirituală a pomenitelor Deşarte Măriri.
N-am deci habar cu exactitate ce-o să mi se întîmple sau unde anume oi ajunge în varianta (improbabilă) c-aş atinge post-mortem starea de "particulă auto-ejectată din Esenţa" (vibratorie cam grosier aici şi-acum, zic eu - sau oaie neagră REjectată de Coana Esenţă? :-D) - dar îndrăznesc să cred în continuare că ...într-un alt Matrix mai aberant ca ăsta n-am cum s-ajung.
Dacă şi cu parcă, clar, fiindcă uşoară nu-i deloc trecerea "dincolo" (măcar atîta am ajuns să condensez din mii de pagini aluzive - fiindcă renunţarea la a mai fi "uman" pare să fie şpilu' decisiv, deşi au şi popii sau guruşii dreptatea lor apropo de trăirea-n tipare umanist-altruiste... da' numai cît timp sîntem VII).

- ...Şi uite cum ar trebui să mă complic din nou cu o dezvoltare a ideii de mai sus - dar mi s-a terminat timpul din nou.
O să revin însă cu tentative de răspunsuri la... cam multele întrebări deloc retorice ale colegei panta_rh_ei mai ales. Dar nu numai...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

hanzo

eu as spune ca adevar gasim in toate textele fie de religie fie altele.
e de admirat cum exista o carte/carti care se adreseaza unui numar foarte mare de oameni si care are pentru fiecare, cele ce ii trebuie de vrea sa incerce o miscare in alte planuri. acu' de o iei pe persoana fizica  :mrgreen: normal ca nu se potriveste tot.

referitor la caile de miscare, spun ca nu putem cu mintea masura, intelege, discerne tot ceea ce se afla aici si ceea ce este dincolo. cred ca puteam face asta cu constiinta/perceptia.

mintea este un instrument. este ca o rigla extrem de precisa cu care poti masura de la microni pana la ani lumina, dar de vrei sa aflii gustul cafelei si bagi rigla in ceasca, nu prea ajuta in mod direct nu?
si totusi fara ea, sau o parte din ea cu care sa facem o oarecare noima in alte planuri nu se poate.  :rainbow:
mintea nu suntem noi, si cand afla ca vrei sa o pui la locul ei face figuri.  vezi, mintea porunceste corpului si corpul se supune. mintea porunceste siesi si intampina rezistenta (pai cum vine asta? haha)

o prima usa gasita in curentele cu credinta (religii) este ca ar trebui sa ne nastem a doua oara in duh/constiinta.  cati inteleg o zicala care spune ' acela care este imbatrinit de ani si nu ii e rusine sa intrebe un prunc de 7 zile unde este imparatia, acela o va gasi' !
cunoasteti o diferenta majora intre un prunc si un adult?  :rainbow:

the real McCoy domnule.. the real McCoy!
vorbesc si eu ca ciobanul din banc, ce faci bade sezi si cugeti?... - no, doar sed.   

BaDa

Evadarea din matrix, nu cred ca poate avea loc decat urcand niste trepte, ducand o "lupta" cu forte ce urmaresc mentinerea in matrix.
Aceasta evolutie nu cred ca poate avea in vedere mase mari de oameni ci un numar limitat de oameni.
Cred ca evolutia umanitatii in ansamblu asculta de legi foarte puternice si ea nu poate avea loc decat odata cu evolutia sistemului in care ne aflam, in primul rand a sistemului solar.
Regulile "jocului" se modifica functie de evolutia sau involutia noastra. Pe un nivel actioneaza anumite forte pe altul altele dar ele - aceste forte - conlucreaza avand in vedere un anumit scop.
O parte a problemei o reprezinta chiar organismul uman ce are din start anumite limite. Putem explica un timp nedefinit unei bacterii cum functioneaza, sa zicem, telefonul - cu rezultate nule.
Aceasta nu pentru ca nu ar vrea ci pentru ca nu poate. Solutia pentru ea ca si pentru noi este urcarea treapta cu treapta, trecand prin organisme din ce in ce mai evoluate.
Aici apare o alta problema legata de controlul pe care il avem asupra organismului. Acest control trebuie sa fie total, un lucru greu de realizat.
Cred ca esntial este sa avem in vedere permanent iesirea din automatism, "trezirea", costientizarea permanenta a ceea ce facem, a ceea ce gandim.

alx

Intrebare (la fel de simpla ca si topicul asta >:D ) :
De unde sti ca atunci cand evadezi din Matrix,libertatea obtinuta nu e tot MATRIX?

Adeca eu,daca as fi creatorul matrix-ului,mi-as lua niscaiva masuri de siguranta contra "trezitilor" si as baga un matrix in altul... ;D nu de alta,da sa fiu sigur ca nimic nu-mi scapa... >:D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

Citat din: hanzo link=topic=4471.msg85168#msg85168vezi, mintea porunceste corpului si corpul se supune. mintea porunceste siesi si intampina rezistenta (pai cum vine asta? haha)
Ar putea fi din cauza ca doarme si viseaza...viaţa. In vise nu ai control, nu te percepi prea clar. Daca mintea nu se percepe pe sine e din cauza ca nu tace. Daca ar tacea ar fi nu goala ci vidă. In acel stadiu nu mai gandesti vise ci intentionezi lucruri reale. Forta vine din redistribuirea energiei irosita pe visarea vietii, canalizata acum in intentionarea realitatii, a perceptiei clare de sine si a pozitiei ocupata prin Matrix.
Stii unde te afli in functie de claritatea perceptiei...de sine si astfel a fortei necesare intentionarii. Cu cat forta si energia aferenta este acumulata cu atat aripile intenţiei se deschid mai larg. Asta inseamna ca poti atinge ceeace acum ni se pare ca ar fi Infinitul .
Nirvana nu era decat un nou inceput de drum.

- Ar fi urât sa trăim o suma de realităţi fara de sfarsit? Nu asta inseamna viata eterna?