Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Inca un mic detaliu.
La spovedanie ori unificare dupa cum ziceam mai sus, predai constientizarea (produsul vietii) si pastrezi energia\forta vitala.
Ce poti face cu acea energie vitala e sa-ti construiesti\dezvolti adevarata minte. mintea actuala e un soft, o instalatie straina. Ar trebui sa conteze faptele de energie fiindca restul in care ne pierdem sunt speculatii fara de importanta. Singuratatea Singularitatii este in noi, acea mare intunecata a constientizarii. Sarind in ea, evadand, sunt de parere ca ar trebui sa reprezinte inceputul calatoriei finale asociata si cu un curaj de fier.

hanzo

Citat din: abyss din  30 Octombrie 2013, 13:35:00
Stiu eu ce vrei sa faci stimabile Hanzo si te admir. Ce vei face cand iti va reusi experimentul? :)

Ca tot vorbeam de sarit gardul lumii noastre, adica sa translam in alta pantru ca asta faci stimabile Hanzo atunci cand "asamblezi" o asa zisa noua lume, iarasi revin asupra faptului ca dpv energetic nu numai ca suntem drenati dar si fragmentati.

cand, si nu daca voi zbura o vreme in cercuri din ce in ce mai largi, si apoi voi selecta o emotie poate, sau un fir, cu care sa ajung la niste.. uameni? e prea devreme sa spun. mai e de treaba.
translam asa-i.. :rainbow:

a incercat cineva tensegrity in grup? (sau asa numitele pase magice)

e o vorba, da cezarului ce e al cezarului, si lui dumnezeu ce e al lui dumnezeu, si tie ce e al tau, adaug eu.
(ia nene tu corpul dupa, tu doamne trairile, si eu cu experienta si o parte din masina de zbor hehe)

dragilor, sa aveti umor, sa nu va luati in serios, asa aveti si gustul si aroma vietii pe drumul cu inima catre libertate. plus echilibrul atat de necesar.  :rainbow:


abyss

Amin!

Totusi ma feresc de grupuri. Se termina mereu cu sex imbîrligat si imi displace ca ma distrage cumva de la ceeace vreau si urmaresc sa fac.

SLEAH19

   Puţine ştim despre lumea în care trăim şi aproape tot ceea ce susţinem că cunoaştem se bazează pe scenarii, supoziţii, ipoteze şi teorii niciodată demonstrabile în totalitate!

Dacă există Multivers şi prin extensie multimatrixuri atunci pentru a evada fără să o dai din matrix în matrix şi din macrocosmosuri în macrocosmosuri rămâne ca soluţie simplă de evadare să atingi nivelul în care Tu să devii creatorul propriului Univers/matrix

Cum se face? Nimic mai simplu, stabileşti un Principiu ca element fundamental ştiind că nimic nu poate exista in lipsa unui principiu ( Conform postulatului colegului mr)
Important e Principiul, pui în el legile care le doreşti, după chipul şi asemănarea Ta, cu dualitate, fără dualitate, cu liber arbitru , fără arbitraj, matrixul tău după cum vor muşchii tăi.
Cum creezi Universul ? Cel mai uşor, îl faci din Marele Nimic , el răsare natural din nimic  pentru că energia totală a universului este egala cu zero, datorită energiei negative, el este oricum limitat, oricât s-ar extinde el , materia nefiind decât energie condensată va veni vremea când această energie se va consuma, Universul se va ,,răci,, , se va reduce şi va dispărea împreună cu Principiu Primordial care i-a stat la bază.

Această cosmologie creaţionistă nu este vreun raţionament circular, nu o pot demonstra şi nici măcar cercetătorii britanici nu pot face dar vă pot spune că suntem într-un Univers creat la plesneală , nu ştiu din ce matrix a evadat Creatorul dar nu prea avea habar ce face , în geneza se repetă de multe ori fraza ,, Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun,, , deci El nu ştia dinainte că dacă creezi un sistem solar sau vreo formă de viaţă e sau nu un lucru bun?
Dacă a ajuns la concluzia că dinozaurii sau uriaşii nu sunt un lucru bun?
Şi mai apoi a tot intervenit pe unde nu te aştepţi, de exemplu pentru ai ieşi o promisiune a oprit pentru 40 de minute sistemul solar. De ce a putut , pentru că Universul funcţioneaza după Principiul Lui şi eu nu am vrut aici nicidecum să împac vreo teorie cu vreo convingere religioasă


Evadarea mea are o singură poartă:

,, Cheamă-mă în ziua necazului tău şi eu te voi răsplăti pe măsura dragostei şi credinţei tale,,

Adevărul personal cu care mă închid şi care nu pot să-l expun, este format din răspunsuri personale uimitoare pe care le-am primit în timp de la Divinitate şi formează un miez mic,  nedizolvabil şi nediscutabil.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Citat din: Xanadron din  30 Octombrie 2013, 10:39:35

O cunoscută gravură din 1888 (zisă a lui Flammarion) ar putea uşura intuirea "stratificării informaţiei" din Universul care ne apare nouă drept "fizic". Dar care (tot părerea mea) nu-i Matrixul per se, ci doar decorul, substratul infinit-complex în care unii ţes iluziile -  la nivel senzorial, dar si imaginativ... de unde şi termenul "magic" - şi alţii pun botu' la ele.


Completare cu varianta colorata  :-D

Un missionnaire du moyen age raconte qu'il avait trouve le point ou le ciel et la Terre se touchent ...
explicatia la gravura. Oare cine este misionarul ? si unde a gasit punctul in care se bat muntii in capete - asta apropos de basmele romanesti.

http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k408619m/f168.image

[Sebastian Münster: "Cosmographia" (1544)]



abyss

Punctul de convergenta pare a fi capul misionarului astral. Baga mai intai capul...

@Sleah ai dreptate insa impresia mea e ca din nimic in nimic se vor intoarce toate cu o exceptie: produsul universului. Ceva el totusi produce si ar mai fi si vasul care il contine. Pe lenga acestea doua ar mai fi ceva...
Ma intreb, calatorii s-au mai facut, evadari pedepsite au mai existat poate, insa cum de e posibil? Ce proprietate posedam de e cu putinta asa ceva?
Nu cred ca Dumnezeu e nestiutor din moment ce Totul s.a petrecut deja... Cred insa ca noi suntem si.mi cer scuze...niste maimute de laborator eliberate de un savant Creator. Se mai intervine la reglaje fine e normal, e o creatie...iar creatorii sunt vesnic nemultumit de creatia lor, Leonardo a bibilit Gioconda ani de zile. Prin urmare exista un produs al universului care nu se pierde odata cu disparitia acestuia.
Exista o matrice pentru fiecare lucru viu. Si prin acea matrice zic unii cel putin, ca se afla iesirea. Evadarea insa e intodeauna o chestiune "murdara" si palpitanta.

hanzo

Citat din: abyss din  30 Octombrie 2013, 23:28:19
Amin!

Totusi ma feresc de grupuri. Se termina mereu cu sex imbîrligat si imi displace ca ma distrage cumva de la ceeace vreau si urmaresc sa fac.

hahaha.. pai aia nu fac pase magice!  sa inteleg ca daca nu ar fi asa imbarligat... ?  :lol: :lol: :lol:

revenind, nici eu nu le am cu grupurile, desi daca oamenii sunt trecuti de praguri omenesti, sau macar de unele din ele, cred ca iese bine. puterea grupului este de folos in anumite momente.




hanzo

Citat din: SLEAH19 din  31 Octombrie 2013, 00:47:19

,, Cheamă-mă în ziua necazului tău şi eu te voi răsplăti pe măsura dragostei şi credinţei tale,,


zic, e bine ca vine in ajutor. 

desi partea in care sta si te lasa sa te necajesti, si doar daca il chemi vei fi ajutat, ca apoi sa dai recunostinta... . ar fi mai simplu ca o data ce zici gata am inteles, vreau la tine, sa vina de-ndat'?

si mai adaug, cine are ingaduinta sa incerce sa strice creatia/oamenii atata timp? oare nu lasa 99 oi si se duce dupa cea care s-a ratacit? care o fi oaia aceea?

si gandind cu mintea ce gandesc, exista niste principii dupa care functioneaza universul. si pe noi ne lasau parintii sa ne necajim in speranta ca vom invata ceva.

luati si voi ce e bun din ce am spus, om sunt si eu.

Urban

Citat din: SLEAH19 din  31 Octombrie 2013, 00:47:19
Dacă există Multivers şi prin extensie multimatrixuri atunci pentru a evada fără să o dai din matrix în matrix şi din macrocosmosuri în macrocosmosuri rămâne ca soluţie simplă de evadare să atingi nivelul în care Tu să devii creatorul propriului Univers/matrix

Daca tu insuti esti deja Matrixul, cum ai putea sa evadezi?...sau ma rog, ar mai avea vreun rost sa evadezi?

mr

Citat din: abyss din  31 Octombrie 2013, 10:37:48
...impresia mea e ca din nimic in nimic se vor intoarce toate .....
Si de aici izvoraste aparentul nonsens al existentei materiei/matrixului! Doar aparent, zic eu, deoarece el serveste ca o unealta pentru spiritul/energia/informatia care-l manipuleaza sub o forma sau alta, de-a lungul unuia sau mai multor matrixuri. Eu cred ca subiectul principal al existentei matrixului este taman acumularea de experienta a spiritului. De aici consider ca matrixul este o unealta a spiritului. Orice alta abordare pare a duce la nonsens, pentru ca incearca sub diverse forme sa defineasca o bucla, un lucru care se consuma in el insusi, periodic, fara a lasa urme cu sens.

Vedem ca tendinta generala actuala este de a standardiza si incremeni in timp si spatiu orice tine de viata (care este o curgere), tendinta care se transmite mintilor prin educatie. Abordarea ce mai nociva pentru spirit, in calatoria sa prin matrix. De aici si multiplele manifestari negative si aberante pe care le ia asa zisa lupta cu viata.
Pana la urma, adevarul cred ca-i unul singur, ca si senzatie. Fiecare dintre noi, fiind unic in abordare, ajunge sa-l traiasca, mai devreme sau mai tarziu.

Un alt subiect de meditatie asupra scopului in matrix este interesantul tablou al initiatului german Albrecht Durer, Melancholia I, de la 1514, folosind simbolistica vechilor scoli de mistere:



http://en.wikipedia.org/wiki/Melencolia_I
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Mai întîi, nişte precizări (cred) necesare în dialogul cu colegul SLEAH19 - vorbesc şi de dialogul lui însuşi cu Sinele, declanşat poate după citirea topicului.
Bună parte din ideile noastre-s deci inevitabil "blasfemiatoare" în fond şi formă, de la prima contrapunere cu linia dogmei oricărei religii. Gîndul ăsta m-a făcut la un moment dat să înclin spre oprirea postărilor, dar cred că n-ar fi o decizie bună, mai ales după luminarea vagă a unor cărări demne de urmat - cu mintea noastră, atît cît o (mai) fi a noastră.
Fiindcă nu-i exclusă nici ipoteza (menţionată de abyss, dar ceva  mai demult ;) şi de gnostici, John Lash, Carlos Castaneda ori Eckart Tolle) - că primul pas al eliberării ar consta tocmai în decuplarea de "malware-ul" ataşat viral conştienţei.
De către cine anume, om încerca să aflăm mai încolo - tot împreună, evident.

Departe de mine deci (şi de alţi colegi cred) lipsa de respect pentru convingerile lăuntrice ale altora - mai ales ale celor cu substrat emoţional ("miezul" ăla mic, nedizolvabil şi nediscutabil-  chiar dacă nu înţeleg de ce oare ORICE ar putea fi aşa non-analizabil...)
|n fine, la fel de departe-i şi intenţia vreunei cruciade vituperante anti-dogmă iudeo-creştină cu argumente carteziene (gen P. Coruţ)  că-i plin netu' de ele.
Ar fi de-ajuns să "demontăm" logic majoritatea afirmaţiilor consacrate din scrierile aşa-zis sfinte ca să pornim dispute inutile, care ne-ar depărta de la ideea topicului - aventuroasă ori "dirty", :lol: n-am habar, dar incitantă-n orice caz.
(Ex. aleatoriu luat chiar de mai sus: "Cheamă-mă în ziua necazului tău şi eu te voi răsplăti pe măsura dragostei şi credinţei tale"  e un oximoron evident în contextul apologiei cristice a iubirii necondiţionate - inclusiv a duşmanilor... eretici eventual).

N-are rost să mai adaug şi disclaimer-ul că n-am vreun gînd să atrag cumva prozeliţi pro-idei proprii - şi cu atît mai puţin pro-noi eventuale culte oculte, :D fie şi doar din motivul că, dac-aş vrea prin absurd să coagulez ideile-n vreo dogmă, ar ieşi una mai complicată decît toate la un loc - incluzîndu-le şi p-astea din curentu' new-age (clar un erzaţ pseudoreligios şi el). Iar asta ar fi reţeta garantată a eşecului oricărei căutări, din simplul motiv al ţeserii de noi plase iluzorii. :-P

Cu riscul de-a fi deci din nou etichetat drept ateu sau chiar "satanist" :evil: (deşi nu-s nici pe departe, colega Daos... ;)), o să-ncerc să fixez în continuare-n context problematica Matrixului - că pînă la soluţii practice de "evadare" e cale lungă încă...
Revin deci maine cu alte cîteva detalii - utile-n economia discuţiei, zic eu.

P.S. (si confirmare...numerologica): Observ c-am postat la ora 22:33:55 - mai e vreo indoiala ca adevarat graiesc?! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#146
CitatEvadarea mea are o singură poartă:
,, Cheamă-mă în ziua necazului tău şi eu te voi răsplăti pe măsura dragostei şi credinţei tale,,

Adevărul personal cu care mă închid şi care nu pot să-l expun, este format din răspunsuri personale uimitoare pe care le-am primit în timp de la Divinitate şi formează un miez mic,  nedizolvabil şi nediscutabil. 
Subscriu si eu la aceste spuse. Pozitia lui @SLEAH19 se situeaza in domeniul utilului. Daca stam sa ne gandim de ce facem ce facem in viata, raspunsul e (cam) invariabil: ca sa ne fie de folos/util. Exceptiile confirma regula.

  Am ajuns la concluzia ca ma regasesc si eu in gama "utilitarilor", a celor ce asteapta o rasplata. Cu o nota personala, si anume: mi-am facut o evaluare a preferintelor personale constatand ca sunt de partea binelui, a respectului, a adevarului, a blandetei si toate celelalte asemenea, specifice pacii si armoniei. Prin urmare, vreau-nu-vreau, ma gasesc intr-o anumita tabara si nu in tabara mincinosilor, a pacalitorilor, a rauvoitorilor. Si nu am nici un fel de dubii, desi poate sunt lucruri care nu-mi convin.
  Ramane o singura intrebare: sunt numai doua tabere sau mai multe? In esenta, in principiu, cred ca practic sunt numai doua.

  In rest, teorii sunt f. multe dar, asa cum a trebuit sa recunosc din practica profesionala, teoria niciodata nu se potriveste cu practica. Intrucat timpul de care dispui intr-o viata este limitat, util este sa te hotarasti devreme din ce tabara faci parte. [Parafrazandu-l pe Dostoievski: Crima sau Pedeapsa. Ori pe Lev: Razboi sau Pace.]
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#147
Sînt absolut convins că setul de valori pozitiviste la care aderi nu-i unul de faţadă, colega mm. Altfel n-ai posta cu atîta onestitate... sistematică pe teme ocolite sau distorsionate "diplomatic" de alţii - vb. mai ales de cele conexe manipulării, duplicităţii, turnătoriei, injustiţiei sistemului politic/electoral etc. Nu doar îţi respect deci principiile, ci chiar subscriu la ele, deşi le circumscriu altor opţiuni "interne" - fără să le dihotomizez însă absolutist într-o tabără "nocivă" versus alta "benefică" (a creştinismului practicant... la milimetru).

Cum însă nu ţi-au murit nici ţie cred lăudătorii, :lol: revin ontopic cu viziuni nu chiar identice despre conceptele de "utilitate" a vieţii sau... inutilitate a teoriei (în sens de non-pupare permanentă cu practica). Care merită discutate un pic fiindcă-s relevante şi-n contextul topicului ăstuia... "eretic" cumva.

După unii, ar fi deci utilă  rămînerea cuminte-n Matrixul ăsta sucit - părere veridică fie şi doar prin prisma deducţiei că-n el am fost "plasaţi" de Mai Sus :star: şi musai tre'să fie o noimă-n... repartiţia asta imuabilă.
Asta merităm, asta căpătăm aşadar - deocamdată cel puţin. Subscriu deci şi la asta - că altfel aş fi chiar deşart-de-sine-măritor -, însă cu mica observaţie că n-ar fi rele nişte eforturi evolutive proprii în plus faţă de respectarea utilitaristă a celor 10 porunci, întru accelerarea accederii pe un etaj evolutiv superior. Care nu-i neapărat cel descris în (aici rămîn pe poziţii gnostic-eretice :-D) ...naiv-manipulatoriile scripturi sucite şi-nvîrtite clar interesat în ultimele două milenii.

A doua subtemă (Teorie versus Practică - în Ceruri dar şi pre Pămînt ;)) merită însă o dezvoltare mai zdravănă, aşa c-o să revin mintenaş - cu aceeaşi detaşare corect înţeleasă (sper) a expunerii deschise a unor păreri fără pretenţia de infailibilitate.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

daos

In dimineata asta m-a apucat un sughit atat de crancen pe care cu greu l-am putut opri. La fel ca si acum cateva zile in urma. M-am gandit ca in mod sigur m-a pomenit careva. Si acum la serviciu intr-o pauza, nu de facebook ori alte "fermecatoare" site-uri de socializare, ci de rufon, aflu ca stimabilul colegul Xanadron, ozenautul zen si precaut, m-a pomenit in commenturile sale. Abia acum realizez cine este vinovat pentru sughitul meu. Deci se pare ca superstitiile se implinesc. Mai ales cele legate de sughit.  :-D  :lol:
P.S. Sunt prins rau de tot in matrixul ala pe care il tot descantati pe aici.  :-P

Xanadron

Nu-i mai bine că nu (mai) sint inregimentat intr-un serviciu stabil, cu toate urmările mai ales "rele" care decurg d-aici?! - probabil  însă prima condiţie practică în tentativa de... evadare din Sistem=Establishment mai întîi. Aşa pot să teoretizez totuşi (aka. blasfemiez :-D) mai de voie pe teme matrixoide...

Serios acum, dragă colega daos : cred că disclaimer-urile de pîn-acu' ar fi suficiente ca să nu mai revin cu aparente scuze pentru sinceritatea uneori deranjantă a postărilor lui JE - scuze despre care unii zic că mai mult acuză...

Nu-i însă nici timpul, nici locul de scuze p-un topic ca ăsta, deloc "util" la prima vedere - ba chiar aparent "nociv", şi nu doar prin prisma pierderii de timp în care-aş putea face chestii mai lucrative (n.b.: o pagină, adică o singură oră de traduceri specializate-i plătită cu 5-9 euro de ex. - şi nici nu vreau să mă gîndesc cîte pagini aş fi putut traduce-n timpul "risipit" pe RUFOn în ultimii 5 ani.)

Crede-mă deci că motivaţia... deloc utilitaristă-n aparenţă a deschiderii topicului ăstuia atît de controversat e f. serioasă, pt. mine cel puţin - fiindcă ţine de premoniţii (deloc emoţional motivate) că nu mai am mult timp de petrecut prin zona asta existenţială.
Riscurile conştient asumate (mai ales post-exitus :lol:) nu-s aşadar deloc mici - dar nu-i un risc şi viaţa-n sine pînă la urmă?
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/