Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evolutionismul dupa creationism. Ar fi oare posibil?

Creat de klingonianul mascat, 06 Octombrie 2013, 01:10:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klingonianul mascat

Ma uitam in seara asta (pentru a nu stiu cata oara!) la unul dintre filmele mele preferate: Prometheus, in regia lui Ridley Scott. Un film minunat pe care il recomand tuturor celor carora le place sa isi puna intrebari.
Vesnica intrebare "Ce a fost la inceput, oul sau gaina?" ar putea fi la fel de bine "Cum am aparut noi, din animale sau din zei?"
Creationistii, oameni in general atasati de credinta si religie – oricare ar fi aceste religii! – sustin fara tagada creatia omului de catre zei.
Dupa Darwin, omul a evoluat din maimuta si a ajuns asa cum il stim azi trecand prin nu stiu cate etape, croindu-si drum prin dificila istorie a Terrei, luptand din greu pentru supravietuirea speciei.

Vizionand filmul, cred ca totusi, creationismul are logica lui. Nu sunt chiar un fanatic al religiei, dar...
Gandeste-te putin...maimutele sunt asa cum le stim de mii de ani, poate de cand au aparut. Omul la randul lui, a trecut prin diferite etape care au sfarsit cand toti indivizii din specia umanoida a epocii au pierit.
In final omenirea a ajuns la forma pe care o stim astazi si din cate cunosc nu cred ca mai puteam evolua din punct de vedere biologic mai mult decat atat. Ce inteleg eu prin asta? Pai, nu cred ca exista posibilitatea de a ne aparea noi organe care sa preia niste functii de care avem nevoie. Care ar fi acele functii si care ar fi acele organe?

Urmand o cale a logicii, cei care au creat omenirea in forma ei actuala evident ca nu au ajuns la rezultatul final din prima. Au facut teste peste teste, din ele rezultand cel mai probabil celelalte specii hominde ale caror vestigii le mai descopra azi oamenii de stiinta prin deserturile africane, pesterile asiatice sau americane.

Intrebare importanta. Este posibila evolutia (dezvoltarea) unui organism dupa ce el a fost creat si lasat sa umple un spatiu?

Oamenii au ajuns acum la un grad de dezvoltare – nu stiu daca automat asta inseamna si evolutie!? – la care oamenii de acum 200, 500 sau 1000 de ani nici nu visau. Dar este asta adevarata evolutie sau ceea ce trebuia sa se intample? Creatorii omenirii ne-au lasat sa supravietuim aici si dupa o perioada au plecat. Oare stiau cumva ca la un moment dat o sa ajungem sa stapanim planeta asa cum o facem acum, sau mai degraba au sperat ca o sa disparem ca predecesorii nostri (homo erectus, homo neandhertalis, australopitecii)?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

arckadii

Salut,

Daca suntem putin atenti la ce ne inconjoara si la cum sunt constituite lucrurile, cea mai rezonabila teorie este cea a unui design inteligent, deci a creationismului.
Complexitatea mecanismelor existente, perfectiunea detaliata pana la cel mai mic nivel si felul in care exista lucrurile in Univers, duc cu gandul la aceasta varianta.
Bineinteles lucrurile evolueaza in principal datorita factorilor externi. Deci evolutionismul este si el bine reprezentat. Parerea mea este ca ambele teorii sunt valabile, fara a se exculde una pe cealalta. Simpatizantii celor doua teorii, sunt totusi mereu in contradictie.

Ark

SLEAH19

 Daci creaţia evoluează?

Cu sau fără voia Creatorului?

Evoluează şi Creatorul?

Atunci lucrurile sunt negociabile!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

roxaline

DACA imi amintesc bine, deosebirea intre cele 2 teorii este data de cauzalitate; evolutia in sine nu este pusa la indoiala ( mai degraba modul in care se desfasoara - sa zicem algoritmul, regulile de evolutie). In fond .. totul creste, cel putin pe holodeck-ul asta  :rainbow: . Si parca problema era cauza: evolutionismul spune ca e totul a aparut dintr-o intamplare , creationismul si intelligent design-ul spun ca exista "o cauza" clara, o inteligenta, cu setul propriu de legi, reguli etc, set vizibil la orice nivel de manifestare.

Era mai demult un banc amuzant. Un grup de oameni de stiinta merg la Doamne Doamne, plini de ei, mandri nevoie mare si-I spun hotarati: "Uite Doamne, suntem si noi la fel de tari ca tine; am facut si noi OM din tarana. Vezi?" Si Doamne Doamne zambeste si le spune: "Bravo, baieti! BRAAVOO! Dar omul pe care l-ati facut este din tarana MEA. Ia treceti voi acum si faceti voi tarana voastra" .   :roll:
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

arckadii

@SLEAH19

Da, creatia evolueaza. Mai repede sau mai incet, in functie de anumiti factori pe care chiar fara sa-i enumeram, ii intelegem cu totii. Totusi, Creatorul nu cred ca evolueaza. Cel putin nu in starea de Totalitate si Infinit in care presupunem ca se afla.
Daca ar fi sa gandim dintr-o perspectiva filozofica, atunci Creatorul, reprezentand totalitatea lucrurilor vazute si nevazute, cunoscute si necunoscute, este format din toate acest lucruri deci inclusiv din Creatia Sa. In aceste conditii, prin Creatia Sa evolueaza si El.
Totusi cred ca mai important ar fi sa definim ce intelegem prin Creator. La cine exact ne referim. Nu stiu daca exista un consens in aceasta privinta.

Ark

SLEAH19


  Ark , nu există consens nici după mii de ani la cine ne referim exact când  definim  : Creator, Sursă, Entitate, Arhitect, Supercivilizaţie . O să sucim şi o să răsucim argumentele până o să se potrivească la ideile noastre, ale fiecăruia.

    Mai interesant în speţa asta este dacă creaţia poate evolua şi independent de voinţa Creatorului şi aici includ  şi mecanica cerească a cosmosului, pentru că există multe dovezi ale intervenţiei la nivel de sistem solar : distanţa ideală faţă de Soare a Terrei, prezenţa Lunii care echilibrează pământul, rotaţia inversă a planetei Saturn, senzaţia că cineva face corecţii în Soare..etc.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

arckadii

#6
In cazul asta, poate ar trebui mentionat ca noi nu suntem singura creatie :) Iar in acest caz, bineinteles ca avem tot felul de modificari si de interventii care servesc unei cauze. Sa nu uitam de cate ori au fost confundati "fratii nostri" dupa cum ii cataloga Vaticanul cu Divinitatea si de cate ori, chiar si in alte civilizatii, au fost primiti musafiri "divini".

Ark

LE: Sa nu uitam de lipsa de rotatie a Lunii bunaoara, daca tot ai mentionat de toate celelalte aspecte.

terraflorin

Dacă există un designer inteligent atotputernic (şi trebuie să existe) atunci nu poate exista decât o posibilă evoluţie controlată chiar dacă ea pare independentă de acel Creator.

Nimeni nu poate explica (la evoluționiști mă refer) cum a apărut cea mai ''simplă'' formă de viaţă... Şi cum se explică că  această celulă are sistem de propulsie cu 40 de piese în mișcare realizate din molecule de proteine, inclusiv un motor, rotor, stator, arbore de antrenare, bucșe, cardan și elice flexibilă. Motorul este alimentat de ioni și se poate roti până la 100.000 rpm. Se poate inversa direcția în numai un sfert de tură de rotaţie și are un mecanism automat de control feedback. Dimensiunea este de 1/4000 mm în lățime, mult prea mică pentru ca ochiul uman să o vadă.  Nu se poate nega concluzia evidentă că acest sistem complicat are un designer inteligent. 

Creaționismul a devenit adevărata știință, iar darwinismul a degenerat într-o religie falsă, închinarea la "Zeul Timpului." Din păcate, sub ''înaltul patronaj al Sistemului'', această religie nouă a devenit subiect obligatoriu de studiu la biologie!