Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

La Roșia Montană mai este și altceva în afară de aur?

Creat de Tamerlan, 10 Septembrie 2013, 14:39:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: AdarM din  20 Septembrie 2013, 15:25:52
Rosia Poieni si Valea Sesii, se cheama locurile, vezi ce-i deja acolo..
Vechile exploatari .

Citat
.Mdea... m-am uitat pana ce am vazut un steag rosu, comunist, pana ce agitatorul cu portavoce si-a declinat apartenenta la un partid nationalist iar altul vorbea in numele socialistilor.
Ciumele secolului abia trecut.
Apai draga domnule  :lol: , ma gandeam ca ignori chestiile comuniste si mai ales nu confunzi nationalismul cu comunismul . Ma refeream la imaginile exploatarii insa cred ca ai inteles foarte bine.
  Si daca e sa vorbim de ciuma , capitalismul ce e ? Mai ales ca de la capitalism va colapsa lumea asa cum o stim. 
Citat
Daca-i vorba de articolele alora de la Greenpace sau oricare alt ONG sustinut de ei, nu te mai obosi.
Vezi, in schimb, ca licenta exploatarii e publica, cel putin in ce priveste aria de extractie. Daca in 2006-2007 se stia ca-i un singur munte, intre timp "verzii" au mai adaugat din gusa lor inca trei.

  Parca acolo in articolul ala zicea nu ca 4 munti vor fi in aria de exploatare ci ca 4 munti vor fi afectati de exploatare iar aici se include si construirea barajului pentru lacul mortii.

  Dar no, pana nu gasesc articolul, fiecare ramane la parerea lui.

kandaon

Este posibil ca goana dupa resurse sa ascunda si o cautare a unor "chestii" mai putin cunoscute si/sau incercarea de rescriere a istoriei.

Proiectul Rosia Montana imi pare ceva de tip colonialist, o companie cu sediul intr-o casuta postala din Barbados, listata la bursa din Canada si avand nus ce miliardari verosi in spate incearca sa impuna un contract total defavorabil statului roman, cumparand politicieni si mass media la gramada.

Din ce am inteles si eu proiectul ne e criticat doar de oamenii din strada ci si de o gramada de specialisti, de la Academia Romana si Institutul de Geologie la istorici, arhitecti, geologi, fosti mineri (ingineri minieri) etc.

Odata ca Romania nu ar avea nevoie sa exploateze ce e acolo, avand la dispozitie mult mai multi bani din fonduri UE nerambursabile (sigur, faptul ca avem politicieni corupti sau incompetenti care nu prea profita de ei e alta poveste).
Apoi am putea exploata noi romanii ce acolo, si sa avem 100% din aurul, argintul si celelate minerale de acolo. Am inteles ca exista metode mai ecologice (inclusiv un brevet al celor de la Baia Mare) si chiar metode diferite de exploatare cu cianura (cum se exploata inainte de 1989, cand se folosea mult mai putina cianura cu o metoda diferita).

Cei de la Gold Corporation insa vor sa castige cat mai mult in timp cat mai scurt si fara mari cheltuieli, deci au propus metoda cu cianuri care va duce la formarea celui mai mare lac cu cianuri din Europa, daca nu si din lume. Statul roman va primi praful de pe toba (dpdv economic si financiar) si va ramane cu "minunatia" de lac pentru cateva sute de ani, lac ce trebuie pazit, verificat, barajele trebuiesc reparate etc iar in caz de dezastru in mod cert cei de la Gold Corporation nu vor mai fi de gasit iar cei ce vor suferi vor fi oamenii de acolo.

Numai vorbesc de distrugerea a 3-4 munti, distrugerea unor zone intinse din Apuseni sau cel putin scoaterea lor din circuitul turistic, afectarea unor mijloace de subzistenta a zeci de mii de oameni (paduri, animale/zootehnie, chiar agricultura) pentru ca odata e foarte posibil ca apa cu cianura si metale grele de la exploatare sa se infiltreze in panza freatica din unele zone si odata pentru ca cine va mai merge ca turist sau va cumpara produse de acolo, o zona in care se gaseste cel mai mare lac cu cianuri (si metale grele) din lume?

E posibil si ca acolo sa fie de fapt mai mult aur decat se spune oficial, e posibil deasemenea ca acolo sa se mai gaseasca si alte minereuri si metale rare sau pretioase.

Apoi ajungem si la partea a doua, patrimoniul istoric de acolo. Oficial avem acolo niste mine si vestigii unicat din epoca dacica si romana, o buna parte din ele urmand sa dispara. Rosia Montana ar putea fi inclusa in patrimoniul UNESCO insa, si s-ar putea continua la o adica si cu un minerit la scara mai mica si cu mijloace mai ecologice care sa nu distruga zona.

Din pacate toate astea sunt ignorate si incet incet ajungem la "teoria conspiratiei".
Odata pentru insistenta cu care Gold Corp incearca sa puna mana pe zona de acolo, de atata timp. La inceput au luat o bucatica, erau intr-un procent mai mic in afacerea cu statul, apoi an de an s-au intins si au platit lume in stanga si-n dreapta pentru a ajunge la "premiu".
Chiar si asa celor cu putere de decizie le e cam frica sa dea niste acorduri (de mediu, de justitie) pentru ca pute prea rau si s-ar putea sa urmeze consecinte foarte neplacute.

Apoi metoda de exploatare propusa e foarte distructiva si Gold Corp mere in continuare cu ea sperand ca lumea sa inchida ochii. Cine stie insa ce se va mai distruge acolo.
Avem exemplul discutat si aici mai demult, cu autostrada Transilvania care a trecut taman peste cel mai vechi oras din Europa (mai vechi si decat piramidele cica, si care avea peste 100 ha). De fapt a trecut in serie peste mai multe asezari neolitice importante. Intr-una dintre ele s-a descoperit o bucata de ceramica cu niste semne inscrise pe ea, cel mai vechi scris din lume (bucata de ceramica era mai veche inclusiv decat tablitele de la Tartaria), dar nu am vazut sa se fi iscat valuri nicaieri in lume desi era ceva foarte important.

Avem apoi razboaiele din Irak care au facut praf multe lucruri stravechi din fostul Sumer, plus jafurile din muzee care au urmat. Avem Siria (fostul Levant) unde iarasi se face totul praf si pulbere, avem Egiptul unde iarasi s-au jefuit muzee si unii lideri islamici vor chiar sa arunce in aer piramidele. Serbia (unde exista cultura Vinca-Turdas) a fost si ea bombardata la greu.

Unii ar putea trage concluzia ca se vrea acoperirea/stergerea/distrugerea urmelor unor stravechi si importante civilizatii pentru a se pune fundatiile unei "noi" omeniri.
Si ca nu ar fi total imposibil ca cineva sa vrea sa puna mana pe posibile artefacte (si de ce nu chiar cunostinte) valoroase apartinand acelor civilizatii, pentru a le pastra spre folosinta proprie

kandaon

#47
Citat din: AdarM din  20 Septembrie 2013, 15:25:52
m-am uitat pana ce am vazut un steag rosu, comunist, pana ce agitatorul cu portavoce si-a declinat apartenenta la un partid nationalist iar altul vorbea in numele socialistilor.
Ciumele secolului abia trecut.Daca-i vorba de articolele alora de la Greenpace sau oricare alt ONG sustinut de ei, nu te mai obosi.


Fara suparare, dar ce spui tu e ca si cum as zice si eu ca nu cred ca 2+2=4 pentru ca spus-o un comunist nationalist.

Daca rezultatele sunt alea care sunt, nu prea mai conteaza cine le prezinta.

Uite, in situatia noastra, cine ar fi mai credibili, Academia Romana si Institutul Geologic Roman sau specialistii angajati de Gold Corp. care "se jura ca nu fura" si totul va ramane curat ca lacrima in urma lor?

AdarM

Citat din: kandaon din  20 Septembrie 2013, 18:17:34
Fara suparare, dar ce spui tu e ca si cum as zice si eu ca nu cred ca 2+2=4 pentru ca spus-o un comunist nationalist.

Daca rezultatele sunt alea care sunt, nu prea mai conteaza cine le prezinta.

Uite, in situatia noastra, cine ar fi mai credibili, Academia Romana si Institutul Geologic Roman sau specialistii angajati de Gold Corp. care "se jura ca nu fura" si totul va ramane curat ca lacrima in urma lor?
In numele Academiei Romane a vorbit Augustin Buzura, care-i medic si scriitor.
Se pricepe la treburi d-astea cat tine sau cat mine, sau cat amandoi la un loc, adica deloc - n-am gasit alta rima... :-D
Specialistii Institutului Geologic si-au spus deja parerea: la Rosia Montana nu mai exista aur in strat sau in filon, ceea ce conduce - logic - la concluzia ca exploatarea subterana nu mai este rentabila.
Cat despre ce ai scris in celalalt post legat de turismul din zona, e ilar, monser.
Du-te macar o data sau chiar la un Fanfest, vezi ce inseamna "turism" acolo si vorbim dup-aia.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

roxaline

Citat din: Urban din  20 Septembrie 2013, 00:53:37
Nu stiu la ce anume te referi, in ce sens pe ce linie e Rosia Montana?...
Poti da mai multe detalii te rog?

Pai ea m-a intrebat pe mine si eu nu am stiut sa-i raspund. Apoi i-am spus sa caute singura. Tot ce pot sa spun acum este ce mi-a aratat acum vreo ora- doua; m-a intrebat cum sa caute si i-am spus sa scrie cuvinte in google si sa se uite la imagini daca ii spune vreuna ceva. A venit cu asta:
http://raveda.files.wordpress.com/2009/12/egi1.jpg?w=450&h=382

Nu ma intrebati ce este ca habar nu am; poate fi o mare aiureala. Chiar nu stiu. Nu am apucat sa ma uit decat la imagine; mi s-a parut interesanta .. baza  :martiansmile: . Mai pe noapte o sa si citesc despre ce-i vorba pe-acolo.
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

andrei

 Hai sa spunem lucrurilor pe nume.De fapt la Rosia Montana exista cel mai mare zacamant de telur din Europa. Acest semimetal este mai pretios decat aurul si va fi folosit pe scara larga in tehnologiile de avangarda.Suntem tara cu cel de-al doilea zacamant de telur din lume dupa China.Plus ca in haldele de depozitare a rezidurilor aurifere exista tone de telur (si alte metale rare)care nu au fost extrase si care sunt servite la nas a sa spun asa.Extagerea acestor minereuri cu actuala tehnologie sunt unt pe paine pentru cei care vor reusii sa porneasca proiectul.Cum am mai spus, strainii nu sunt prosti si daca poate te jupoaie ca pe dracu'.Este si normal sa-si doreasca sa puna in aplicare proiectul Rosia Monatana daca numai din prelucrarea haldelor ramase vor acoperii toata investitia si redeventa pentru prostii care suntem noi.De fapt toata magaria aici se invatre.Telurul este mai scump decat aurul,ca sa nu mai vorbim de cobalt ,germanium, nichel si Dumnezeu stie ce o mai fi pe acolo.Basca ca ne inchide gura vis-a-vis de moatenirea noastra Daco-Romana.Dar sa nu ne amagim...treaba asta e totusi un bonus fata de profitul uluitor din aceasta exploatare.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

alx

Citat din: AdarM din  20 Septembrie 2013, 12:25:05
Cum?!!!!Randunicile zboara jos dinainte sa ma fi nascut eu, ba chiar si mosii mei, asta fiind semn de ploaie. Civilii umbla si pe Magheru, dar nu neaparat pentru ca acolo s-ar gasi zacaminte si alte minuni. Cutremurele au fost explicate odata cu descoperirea placilor tectonice, restul e blowin in the wind.
Mda...postul de mai sus e raspunsul la ceea ce a postat colegul abyss:
Citat din: abyss din  20 Septembrie 2013, 12:05:05
Avem pasari ce zboara la joasa inaltime, echipe straine la sol pt a confirma markerele arheologice... Civili cu informatii despre facalatze si luane...preocupari de sute de ani in privinta energiilor "telurice"...activarea unor zone si cutremure dese fara explicatie, credinta ori informatia ca in mai multe locatii pe glob au fost ingropate cadouri din partea "inginerilor".
Si acum traducerea pentru colegul AdarM,care se pare ca a inteles...numai el stie ce... ;D

# Avem pasari ce zboara la joasa inaltime = Hercules C130
# echipe straine la sol pt a confirma markerele arheologice... = diferite...companii cu interese absolut...materiale >:D
# Civili cu informatii despre facalatze si luane = moi ::)
# activarea unor zone si cutremure dese fara explicatie = vezi...stirile 8)
etc etc etc
Asadar stimate AdarM,ma asteptam sa citesti printre...randuri...si nu inteleg de ce n-ai facut-o...

Ca sa fiu si la subiect,parerea mea neavizata si numai a mea? este ca intr-adevar la RM e mai mult decat se spune,si ca interesul direct nu are legatura cu aurul decat in mica masura.Si mai vad ca am colegi pe care ii ia gura pe dinainte...se stie ei...
  Si da,sansele de-a gasi ceva...altceva in afara de aur la RM sunt foarte foarte mari...cine stie...stie... :D
  De fapt,daca ma gandesc mai bine,cred ca deja au gasit ceva ce nici nu cautau acolo...si de aceea a reinceput aceasta campanie agresiva...

PS  vazui la carcotasi ca tanti aia ce croseta ciorapi in reclama tv e de fapt angajata gabriel resources...apropo,misto nume de companie...ma mir ca nu a sarit nimanui in fata chestia asta...sau a sarit si nu stiu eu? :D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

horia2008

Citat din: alx din  20 Septembrie 2013, 18:48:17.....Si mai vad ca am colegi pe care ii ia gura pe dinainte...se stie ei...
..........
Pai? :?



AdarM

Citat din: alx din  20 Septembrie 2013, 18:48:17
Asadar stimate AdarM,ma asteptam sa citesti printre...randuri...si nu inteleg de ce n-ai facut-o...
Am citit si printre randuri, si pe sub ele, si-n crucis, si-n curmezis, insa cand imi vine careva, oricine, cu argumente rupte din basme si legende, chit ca-s noi, nici raspunsul nu poate sa fie altfel.
Cu Luana parca ne intelesaseram, numele, povestea, totul fiind o nascocire a lui Rudan.
Daca ne luam dupa supozitii si lasam imaginatia sa lucreze, putem afirma ca in vreuna din galeriile de acolo s-ar gasi mormantul lui Attila sau cateva Porti Stelare, nu-i asa? Daca ar fi doar una, n-ar merita deranjul... :-D
Repet: personal sunt impotriva si macar prin participarea la protestul societatii civile tot incerc sa fac ceva, numai ca din cu totul alte motive decat cele insirate aici.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

andrei

  Ai trei... facalete pe cocoasa,pentru ca nu esti destul de subtil (in traducere libera) :-D :-D
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Urban

La Rosia Montana se afla dovezi arheologice de dinaintea perioadei Sumeriene, adica dinaintea civilizatiei pe care o cunoastem, dovezi care o data aduse la suprafata si o data facute publice ar pozitiona Romania in centrul atentiei arheologice globale.
Cand spun dinaintea perioadei sumeriene inseamna de pe vremea Anunnaki, care Anunnaki nu erau nici ciobani, nici maimute si nici atlanti.
Practic daca se gaseste finantare pentru sapaturi la adancime si se si scoate tot ce e pe acolo se rescrie de la zero totul...sare in aer Religia, Istoria, etc, etc, etc...revedeti opinile Mariei Djimbutas (nu era tampita femeia, stia ce zice)
http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=739.0
O intrebare intrebatoare:
Conform tuturor surselor pe care le avem la dispozitie extraterestrii au aterizat aici cautand AUR.
Pai prin peregrinarile lor aeronautice banuiesc ca aveau la dipozitie si ceva scule cu care sa scaneze muntii, vaile, sesurile, dealurile si campiile...dupa parerea voastra, muntii nostrii astia plini de aur credeti ca erau camuflati de nu i-au vazut?
Pun pariu ca prima mina de aur anunnaka de pe planeta asta se afla in muntii nostrii...cu specificatia ca minerii erau Anunnaki, la vremea respectiva.
Si abia apoi au aparut hibrizii, Lulu Amelu si asa mai departe...Doamne Doamne si Adam si Eva.


Parerea mea, evident. :-D

BaDa

"Revenind la punctele energetice, logic este ca trebuie sa fie cu mult mai multe decit cele patru de care v-am vorbit inainte si pe care le vad eu, luind in consideratie numai zona Vrancei, de exemplu. De asemeni, in Transilvania trebuie sa se afle astfel de puncte (pe care insa eu nu le discern), avind in vedere ca in zona Muntilor Apuseni apare o fisie foarte luminoasa si rarefiata care trebuie sa fie echivalenta unui zacamint. Fisia respectiva este constituita din doua potcoave care se afla la baza Muntilor Apuseni si se suprapun in mare parte. Perceptia mea ca in aceasta zona vor fi descoperite in viitor, nu mai mult de doi-trei ani, zacaminte valoroase ale unui minereu depozitat supra-etajat in doua pungi aflate la adincimi diferite. Nu stiu despre ce minereu poate fi vorba (nu este aur, dar straluceste puternic sub forma unor raze), insa aceasta descoperire viitoare poate face o mare diferenta pentru economia Romaniei. Cred insa ca exploatarea lui va fi la inceput un motiv de discordie din cauza strategiei si a mijloacelor de exploatare care se vor dovedi insuficiente sau neadecvate. De asemeni, exploatarea acestui minereu poate creea dezechilibre in curentii telurici ai zonei, fiind intr-un fel contra-indicata, iar una dintre cele mai mari nebunii pe care o poate face omul este sa se joace cu curentii telurici. "

Stiinta pierduta a lui Zalmoxis sau steaua tetrahedronica,octagonal si cultura carpato-danubiana de Cristina Nicoleta Sprînceana

fiulploii

#57
Citat din: alx din  20 Septembrie 2013, 18:48:17
...
Si mai vad ca am colegi pe care ii ia gura pe dinainte...se stie ei...



   Adica ? Te incluzi si pe tine aici cu tot cu sucitor ?   :lol:
   Stii cum e cu informatiile sensibile? Pe masura ce inaintezi in varsta incepi si devii egoist si te gandesti ca nu e inca momentul pentru dezvelirea lor publica. Ori, asta se potriveste perfect cu atat de blamatul plan ocult de dominare a lumii  . Varianta in care toate informatiile devin publice dintr-o data e cea mai de temut miscare insa, cine sa priceapa?
   
   P.S. Vreun coleg mai documentat pe subiect poate ne explica cine a fost Gabriel asa cum e consemnat in textele biblice. Multumesc.

abyss

Citat din: roxaline din  20 Septembrie 2013, 18:26:36
Pai ea m-a intrebat pe mine si eu nu am stiut sa-i raspund. Apoi i-am spus sa caute singura. Tot ce pot sa spun acum este ce mi-a aratat acum vreo ora- doua; m-a intrebat cum sa caute si i-am spus sa scrie cuvinte in google si sa se uite la imagini daca ii spune vreuna ceva. A venit cu asta:


Nu ma intrebati ce este ca habar nu am; poate fi o mare aiureala. Chiar nu stiu. Nu am apucat sa ma uit decat la imagine; mi s-a parut interesanta .. baza  :martiansmile: . Mai pe noapte o sa si citesc despre ce-i vorba pe-acolo.

seamana cu o parte din:




Detalii aici (nu am apucat sa citesc materialul!):
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/antigravityworldgrid/ciencia_antigravityworldgrid02.htm


Citat din: alx din  20 Septembrie 2013, 18:48:17
Asadar stimate AdarM,ma asteptam sa citesti printre...randuri...si nu inteleg de ce n-ai facut-o...
Se pare ca unii zac pe alte forumuri si revin pe la noi doar cand acelea sunt off-line. Nu m-ar mira sa revina si fostul nostru coleg la pachet cu AdarM.  :-D

SLEAH19

Citat din: fiulploii din  20 Septembrie 2013, 20:56:28
   P.S. Vreun coleg mai documentat pe subiect poate ne explica cine a fost Gabriel asa cum e consemnat in textele biblice. Multumesc.


S-au turat extrem topicurile astea, tensiunile au ajuns prin mişcări peristaltice din stradă până pe forum.
Ciudată perioada asta de proteste stradale şi consum de energii colective, la noi , la turci sau aiurea.

Cred fiulploii că legătura dintre denumirea societăţii Gabriel Resources Ltd şi Arhanghelul Gabriel este un pic forţată ţinând cont că el este doar un mesager care aduce în general veşti bune despre materializarea lui Ioan Botezătorul sau a lui Iisus etc.

Mai degrabă m-au pus pe gânduri posibilitatea ca pe lângă obiectivul declarat, acela de exploatarea aurului sau alte metale să existe un cumul de interese atât arheologice cât şi de ocultare a dovezilor care ar deranja istoria actuală.

Dacă e aşa , zarurile sunt aruncate, mitingurile pro sau contra sunt de formă  şi avem mai multe şanse să o salvăm pe Hannah Montana decât pe Roşia Montana !
                                                                                 Părerea mea!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !