Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

La Roșia Montană mai este și altceva în afară de aur?

Creat de Tamerlan, 10 Septembrie 2013, 14:39:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdarM

Dom'le, daca-mi este permis:
- Eu, ca particular, n-as exploata in asociere cu Parlamentul de acum nici macar o tarla de cartofi, dar'mite unul dintre primele cinci zacaminte aurifere din Europa!
Si daca eu, unul singur, n-as face-o, cum naiba se asteapta astia la aprobarea unui popor intreg?!!!
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Tamerlan

Un procuror bine intenționat ar putea să facă imediat lumină în neregulile săvârșite de-a lungul timpului de această companie. Pentru a scăpa de presiunile interne, nu trebuie decât să facă o sesizare autorităților de reglementare a bursei din Toronto. Listarea la această bursă a companiei s-a făcut în baza unui act FALS. E simplu. După aia practic își poate lua concediu și lăsa speța în mâinile autorităților canadiene.  :roll: Escrocarea investitorilor nu e o infracțiune ușoară peste ocean.  :wink:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

#107
Ne cam punem cenusa in cap fara motiv .
Listarea la bursa si conditiile de listare la bursa sunt severe, draconice chiar. Nu e usor sa-i pacalesti pe cei de la bursa - si totusi firma asta a putut. Cum si cu ajutorul cui ? Cu al nostru in nici un caz ca nu avem nici o putere asupra celor care acorda aceasta participare la bursa.
Dar ca sa nu fie "coruptia" acolo la ei ...o imping in Romania. cand or sa ia foc investitorii noi vom fi acarul Paun - cand de fapt "buba" e la ei, la firmele lor de aaudit si control al bursei.
- Va aduceti aminte de 2008 si de firmele de audit care dadeau calificativ A++ unei banci care a dat faliment peste 60 de zile ? Acum e cam la fel dar "vinovatii" trebuie gasiti in Europa de Est, nu acolo unde sunt de fapt.
Pentru ca la bursa sunt listate actiunile "Gabriel Res..." si nu RMGC . RMGC-ul (ca si filiera/colaborare a romanilor cu"Gabriel R") a aparut ca urmare a bonitatii date de listare la la bursa - iar romanii nu au avut nici un motiv sa puna la indoiala capacitatea de analiza si control a Bursei din Londra sau Toronto. O astfel de listare este o "carte de vizita" care nu poate fi pusa la indoiala fara sa declansezi un conflict diplomatic intre state. Cum sa spui la nivelul anului 97-2002 ca aia primesc excroci la bursa ? Pe ce baza ? Cu ce dovezi ?
Asa ca legal si noi si investitorii suntem victimele unei speculatii bursiere - nu vinovatii de derularea acestei speculatii. Parerea mea.

Tamerlan

Citat din: Ganditorul din  04 Octombrie 2013, 16:30:14
Ne cam punem cenusa in cap fara motiv .
Listarea la bursa si conditiile de listare la bursa sunt severe, draconice chiar.
La bursa din Toronto nu sunt. De fapt, bursa din Toronto este una dintre cele mai "permisive" din lume, deoarece acceptă şi listează companii mici, neverificate atent. Aşa a fost posibilă "afacerea Bre-X" din 1997. Bre-X Ltd. era numele unei firme din domeniul aurifer ce anunţase descoperirea în Indonezia a unui uriaş zăcământ de aur, prezentând şi rapoarte ştiinţifice în acest sens, astfel că preţul acţiunilor Bre-X a crescut extraordinar de mult în folosul speculanţilor înţeleşi cu directorii firmei. Când s-a aflat că afacerea este o cacealma, deoarece firma "botezase" probele de minereu cu aur "din buzunar". Investitorii şi-au dat seama că au fost furaţi de 3 miliarde de dolari canadieni. Anul următor o nouă escrocherie de câteva miliarde de dolari zguduie aceeaşi Bursă din Toronto, printr-o lovitură pusă la cale de unul dintre cei mai căutaţi mafioţi, evreul rus Semion Mogilevich. Acesta speculează acţiunile firmei YBM Magnex, răspândind vestea că aceasta a descoperit un combustibil miraculos ce avea să revoluţioneze întreaga lume. Mogilevici controlează afacerile firmei ruseşti Gazprom ce acţionează și în România prin atâția interpuși.

Deci Bursa din Toronto nu este NYSE.  :wink:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

Ce ma mira pe mine e ca 99% din escrocheriile la burse-s facute de evrei. :roll:
Evident ca si asta cu RMGC.

P.S. Sper totusi ca nu mi-ati luat mirarea-n serios. :evil: :-D :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Dacă o să am timp o să vă spun mai multe despre dedesubturile afacerii RM.

Xanadron,
Eu chiar m-am mirat că te-ai mirat de-atâta lucru. :D :D :D
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

CitatCând s-a aflat că afacerea este o cacealma, deoarece firma "botezase" probele de minereu cu aur "din buzunar". Investitorii şi-au dat seama că au fost furaţi de 3 miliarde de dolari canadieni.

Tamerlan, poti da te rog mai multe amanunte despre aceasta afacere unde a fost "botezata" proba cu aur pe care s-a bazat lansarea la bursa ? Intuiesc ca si la noi a fost la fel ! Multumesc .

mariusvlad

Citat din: Xanadron din  04 Octombrie 2013, 18:31:19
Ce ma mira pe mine e ca 99% din escrocheriile la burse-s facute de evrei. :roll:
Evident ca si asta cu RMGC.

P.S. Sper totusi ca nu mi-ati luat mirarea-n serios. :evil: :-D :lol:
Ei au voie. Lor le da voie Talmudul Evreiesc.
La Baba Kamma din Talmud gasim cateva indemnuri interesante cum ar fi acela de a fura sau de a mintii un non-evreu deoarece acestia din urma nu sunt sub protectia lui Dumnezeu.
Citez: "The gentiles are outside the protection of law and God has exposed their money to Israel".

abyss

#113
Pai in lumina anumitor fapte chiar nu sunt sub protectia lui God. In sensul ca in mod voit au adoptat un comportament ce respinge principiile de baza si elementare ale unei umanitati civilizate. Asa ca si acesti evrei care se dedau la jafuri intra la gramada cu canaanitii.

Iar textul din baba kamma complet suna cam asa:
///He stood and measured the earth; he beheld and drove asunder the nations,_  [which may be taken to imply that] God beheld the seven commandments  which were accepted by all the descendants of Noah, but since they did not observe them, He rose up and declared them to be outside the protection of the civil law of Israel
[with reference to damage done to cattle by cattle].
-- Baba Kamma, p. 213

The exemption from the protection of the civil law of Israel thus referred only to the Canaanites and their like who had willfully rejected the elementary and basic principles of civilised humanity.
-- Baba Kamma, p. 213, Footnote 4

PS - anumite indemnuri sunt din perioada asupririi romane si in aceasta lumina trebuiesc ele privite. Vedeti Sanhedrin 57a



   

Arhanghelul

#114
http://2blackjack1.wordpress.com/2013/10/04/rmgc-a-scos-deja-din-tara-o-cantitate-uriasa-de-minereu-aurifer/

"Senatorul Haralambie Vochițoiu, vicepreședinte al Comisiei pentru Roșia Montană și, totodată, inginer minier, a făcut mai multe dezvăluiri uluitoare. Acesta a declarat că, până în mandatul lui Emil Boc inclusiv, 142.000 de tone de material aurifer de la Roșia Montană au fost scoase din țară de către RMGC, sub pretextul unor analize efectuate în Australia și Canada. RMGC nu neagă, însă susține că ar fi vorba de cantități ,,incomparabil mai mici", iar deputatul Florin Iordache, membru și el în comisie, l-a contrazis pe senatorul Vochițoiu, spunând că ar fi fost vorba doar de 140 de tone."
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

AdarM

Incep sa cada primele capete dintre cei care sunt impotriva proiectului GR:

http://www.gandul.info/politica/proiectul-lui-antonescu-minimalizarea-holocaustului-se-va-pedepsi-cu-inchisoarea-vor-fi-interzise-simbolurile-si-organizatiile-cu-caracter-legionar-11476490

Nationalistii au fost dintotdeauna cainii de paza si inchizandu-le astora gura, deja calea spre furt institutionalizat e deschisa.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Tamerlan

Citat din: Ganditorul din  05 Octombrie 2013, 07:09:39
Tamerlan, poti da te rog mai multe amanunte despre aceasta afacere unde a fost "botezata" proba cu aur pe care s-a bazat lansarea la bursa ? Intuiesc ca si la noi a fost la fel ! Multumesc .
Scandalul a fost foarte cunoscut în acea perioadă (1997), iar o căutare pe google după "Bre-x gold scandal" vă va edifica. Scandalul respectiv nu a tinut doar de escrocarea unor investitori. Au fost crime și multe alte infracțiuni în diverse domenii.

Iată totuși câteva linkuri pe această temă:
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/inatl/longterm/canada/stories/brex051897.htm
http://www.resourceinvestor.com/2007/07/31/the-brex-scandal-ends-chief-geologist-found-not-gu
http://www.cbc.ca/archives/categories/economy-business/business/stranger-than-fiction-the-bre-x-gold-scandal/the-bre-x-bubble-bursts.html

Ceea ce am vrut să subliniez prin această știre a fost faptul că Bursa din toronto este una din cele mai permisive. Gabriel Resources nu ar fi avut nici o șansă să fie listată la NYSE, în primul rând pentru că listarea s-a făcut în baza unui act FALS (o traducere legalizată la un birou notarial din Alba Iulia, prin care "proiect" a fost transformat în "contract"). Sunt multe detalii pe această temă și o să revin cândva asupra lor.

Legat de ideea ta că și în cazul Roșia Montană s-ar putea să se fi "botezat" mostrele, sunt 99,99% sigur că nu este așa... sau mai mult de-atât: rapoartele geologice au fost falsificate, dar nu în sens pozitiv (să indice în zăcământ o cantitate mai mare de aur, pentru a atrage investotrii), ci din contra... au fost falsificate să indice mai mult mai puțin decât este acolo.
Pur și simplu, sunt cel puțin 4 zone acolo la Roșia Montană unde există (ÎNCĂ) filoane. Și acest lucru se încearcă a fi ascuns de opinia publică. Iar când spun filoane, nu mă refer la firicele de aur în rocă, ci la vâne groase de metal. Scandalul minereurilor scoase de RMGC pe șest din țară arată ceva: au scos vagoane de rocă conținând o cantitate impresionantă de aur (pentru teste, cică!) tocmai din zonele cu filoane. Nu există nimic oficial despre aceste transporturi; nu există procese verbale, nu se știe locul exact de unde provine minereul, etc.

La Roșia Montană se încearcă ascunderea de opinia publică a cantității imense de aur care există acolo și care nu ar avea ABSOLUT NICIO justificare să nu fie exploatată doar de statul român. Oricum, pentru momement eu personal prefer să nu-l exploateze nimeni. SĂ fie lăsat acolo pentru niște generații care urmează să vină și care ar putea fi mai "libere" ca noi.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

roxaline

#117
Acum pe A3 in direct de la dezbaterile ref RM - Palatul Parlamentului.

Faza "amuzanta" - Marincea spune ca baza cartografica a fost falsificata, la fel nu stiu ce baza de calcul ref rezerve in alte elemente .. si muulte alte nereguli sunt mentionate . E interesant.  :-D

"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

Ganditorul

Ai punctat corect cum s-a transformat "propunerea de proiect Rosia Montana" in "Afacerea Rosia Montana".
Aici cred si eu ca e cheia problemei. In rest insa nu sunt chiar atat de convins ca avem "filoane de aur" - pur si simpluu pt ca atunci nu ar mai fi fost nevoie de atatea mistificari ale "afacerii", nu ar mai fi fost nevoie de atat tam tam pt o exploatare de suprafata - s-ar fi mers cu minerii direct pe "filon".
Parerea mea este ca "afacerea Rosia Montana" e un mare bluff si ca acum se cauta un tap ispasitor pt prabusirea cu sonor de la bursa. Povestea cu "aurul dacilor" aatras ca un magnet investitorii, "domnul Gabriel", alias Frank Timis, si-a luat caruta de bani de la fraieri si acum incearca sa scoata ceva bani si de pe carca romanilor care trebuie fie sa inoate in cianura (ca apoi sa apara pretextul "scuzati, credeam ca e aur mai mult" - noi ramanand cu cianura) fie sa plateasca miliarde pentru desecretizarea unor acorduri pe care niste guvi imbecili le-au semnat prin 95-97.
Multam pt texte.

Xanadron

Citat din: Arhanghelul din  08 Octombrie 2013, 13:42:50
"Senatorul Haralambie Vochițoiu, vicepreședinte al Comisiei pentru Roșia Montană și, totodată, inginer minier, a făcut mai multe dezvăluiri uluitoare. Acesta a declarat că, până în mandatul lui Emil Boc inclusiv, 142.000 de tone de material aurifer de la Roșia Montană au fost scoase din țară de către RMGC, sub pretextul unor analize efectuate în Australia și Canada.
...Or fi scos din tzara si placa aia din praf de wolfram, Graal pisat si aur de 50 de carafe? :-D

La modul serios acum: e f. plauzibil ca RMGC sa fi... umblat la filoanele sigilate (asta-i cert) pe vremea lu' Nea Nicu.
P-atunci securistii-si faceau oricum bine treaba (inclusiv p-alea "murdare"), dar acum rapoartele habarniste ale SRI confirma strategia lor post-'89: "Faceti ce vrea muschiu' vostru, da' sa stim si noi... ce procent primim. Iar daca nu stiti bine tabla impartirii, informam iar toate fitzuicile si despre ce n-ati facut, ca atunci cind cu Tigareta-52" 8-)

Citat din: AdarM din  08 Octombrie 2013, 15:38:51
Incep sa cada primele capete dintre cei care sunt impotriva proiectului GR:

http://www.gandul.info/politica/proiectul-lui-antonescu-minimalizarea-holocaustului-se-va-pedepsi-cu-inchisoarea-vor-fi-interzise-simbolurile-si-organizatiile-cu-caracter-legionar-11476490
Nationalistii au fost dintotdeauna cainii de paza si inchizandu-le astora gura, deja calea spre furt institutionalizat e deschisa.
Concluzia-i si mai simpla aici: Antonescu... malai viseaza (nu, nu banet, ca-i bolnav doar de sindromu' puterii) si spera ca, daca le cinta-n... flaut :-D "celor 12 triburi semite alese de f. sus" :evil: iese prezident.
Tizu' lui din mormint (maresalul - unul din putinii romani cu onoarea intacta si-acum, zic eu) se rasuceste cred din nou :x dupa legea similara promulgata de alt vindut Satanei - Bombonel Nastase.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/