Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2045 a new Era

Creat de Urban, 25 August 2013, 12:16:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban


Tamerlan

Interesantă prezentarea, dar în opinia mea, este imposibilă transferarea conştiinţei umane într-un "purtător" artificial. Chiar şi trecând cu vederea provocările incredibile ale ştinţei care ar fi necesare pentru obţinerea unui asemenea rezultat, aşa ceva este imposibil, deoarece în cazul omului (şi a tuturor formelor de viaţă) nu este vorba doar de o structurare ordonată (într-un anume fel) a materiei. Este mai mult vorba de un fluid vital (suflu) care îi conferă de fapt proprietatea de "viu". Puteţi numi acest suflu vital, prana, suflet sau Duhul Sfânt. El este cel care conferă proprietatea de "viu", nu un set de conexiuni neuronale, nu organele interne, nu sîngele.
Sunt convins că ştiinţa va ajunge cândva să determine poate la nivel de moleculă compoziţia unui organism viu. Pe baza unui asemenea inventar, oricât de mult se vor strădui oamenii de ştiinţă ai viitorului să amestece elementele fizice în proporţile determinate... în final nu vor obţine nimic mai mult decât o balegă informă. Viaţa este darul suflului divin care organizează materia într-un anume fel. În nici un caz nu poate fi vorba de reversul acestei afirmaţii. Materia - oricât de abil ar fi organizată - nu va genera niciodată Spirit.

Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Urban

Citat din: Tamerlan din  26 August 2013, 14:37:50
Interesantă prezentarea, dar în opinia mea, este imposibilă transferarea conştiinţei umane într-un "purtător" artificial

Nu este posibila acum...sau peste 5000 sau 10000 de ani insa intr-un viitor foarte indepartat cred ca Evolutia va face posibil acest transfer, cand spun asta ma gandesc la civilizatii cu o vechime de cel putin un milion de ani de Evolutie (ani terestri evident) care s-ar putea sa fi depasit stadiul Material.

Xanadron

#3
1001 nuantze ar fi de luat in calcul ca sa ne dam cu parerea macar pe-aproape de predictii cit de cit plauzibile in domeniul asta de-o nebulozitate aproape totala - in ciuda altor 1000001 ipoteze, supozitii, teorii etc (niciuna insa sustinuta de argumente solide, incepind de la sumerani, esenieni, gnostici sau bhagavad-ghitaristi, :-D trecind prin teosofi, filosofi, teologi si terminind cu TVM sau neurologii moderni - atentie insa, nu vb. de aia de la policlinica Titan sau nr.9, :lol: ci de executantii proiectelor... negre ca antracitul derulate pe orbita sau chiar la ani-lumina de noi).

Inclin totusi sa subscriu la opinia colegului Tamerlan, fara a o exclude aprioric insa si pe cea a lui Urban - darrr, atita timp cit incercam, zic eu, sa descojim straturile concentrice ale "cepii" conspirationiste d-aici si d-acu', in stare... matrixo-incarnata adica, nu prea vad interesul unor ipoteze emise pentru orizonturi de asteptare f.f. indepartate.

Clar ca-i posibil - fiindca si logic pe scara evolutiva - s-ajungem cindva (da-n 2045 in niciun caz) si la etaje de existentza pur energetic-ondulatorie poate, da' uite ca deocamdata nu ne faulteaza inteligentza niste clone spiritualizate subversiv, ci Sistemul NWO cu toate tentaculele lui - incoronate sau nu, bronzate sau nu...  :-D

OK, regizorii din umbra :evil: ai tragi-comediei asteia ar putea fi si de tipul mai sus pomenit (v. mai vechea discutie pe tema Obama/Akhenaton etc), da-i clar ca nici ei nu-s de capu' lor si probabil ca nici sefii sefilor lor nu-s capabil sa CREEZE "suflul vital", ci, in cel mai bun (sau rau?  :-D) caz sa-l manipuleze - blocheze - transfere etc - cum si in ce tip de "container" [pseudo]biologic anume, ramine sa mai carcotim in continuare...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Citat din: Xanadron din  26 August 2013, 16:07:26
OK, regizorii din umbra :evil: ai tragi-comediei asteia ar putea fi si de tipul mai sus pomenit (v. mai vechea discutie pe tema Obama/Akhenaton etc), da-i clar ca nici ei nu-s de capu' lor si probabil ca nici sefii sefilor lor nu-s capabil sa CREEZE "suflul vital", ci, in cel mai bun (sau rau?  :-D) caz sa-l manipuleze - blocheze - transfere etc - cum si in ce anume, ramine sa mai carcotim in continuare...
Aici cred că este de fapt bătălia. Planul fizic a fost deja "poluat"/"cucerit", dar ceea ce mă îngrijorează cel mai mult sunt influenţele (inevitabile?  :?) ale acestui plan fizic asupra celui spiritual. Printre altele, cea mai interesantă influenţă se face prin intermediul materialului genetic, care este veriga de legătură între corpul fizic şi acest suflu vital. Avem exemplul persoanelor profund aplecate spre spiritualitate, care (probabil prin activarea unor gene "supraumane", dar prezente în stare latentă în genom  :-o) pot ajunge la performanţe fizice de neconceput pentru oamenii obişnuiţi. Dar influenţa are loc şi în sens invers prin inhibarea unor gene sau prin apariţia unora regresive care conduc la sălbăticire (apropierea de influenţele naturii şi ale "fizicului" în general).
De parcă cineva ar vrea să ne ţină captivi în planul fizic!  :|
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

1. (ca sa fiu intai ontopic macar partial): clipul postat de Urban e f. bine realizat si din pdv tehnic, si ca actiune de PR, fiindca-i exact atit de vag-generalizant cit trebuie sa nu transmita mare lucru, dar si dozat cit trebuie de incitant incat sa "transpire" la fel de nebulos unele directii din evolutiile viitoare ale umanitatii. Sau trepte deja atinse din domeniul geneticii manipulate cristalografic, EM sau prin NLP... ori chiar al transferului de "pseudosuflet" in clone, :-o dar care urmeaza sa fie facute publice ca "noutati" in viitorul apropiat.

Directii dictate evident de aceiasi Sforari anonimi :evil: ai Stapinilor vizibili, pe masura ce controlul orwellian prinde contur treptat mai ferm, ajutat evident de gadgeturile prezentate drept favoruri "democratic" accesibile Turmei, cind de fapt stiti prea bine ca-s doar Mari Cai Troieni. :x

2. Se speculeaza pe doua directii principale in cadrul ipotezei (veridice) emise de tine, colega Tamerlan ("planul fizic e deja subjugat LOR"):
a) "capcana sufletelor" din arealul planetei-inchisoare Terra a inceput sa aiba fisuri tot mai mari (habar n-am daca li s-a defectat Turmul-Releu de pe Luna :moon: ori "receptoarele" bisericoase scartzaie pe Pamint :-D) si-ar fi nevoie deci de un grad treptat mai satrapic de aservire a spiritelor p-aici-traitoare - deci nu doar fizic, material/financiar etc.
b) pe scurt (dar o sa revin) - aici marseaza partizanii scopului pozitiv(ist) al "capcanei" - aia de cred ca Zeii Recoltatori (Rex-Deorum, :evil: deci Cronus/Saturn mai ales) chiar se bucura cind, rar, vreun sufletzel reuseste sa se elibereze din "plasa" iluziei matriciale.
Iar, cum rarele succesuri :lol: au ajuns sa fie ceva mai dese, s-ar ridica acum "stacheta" un pic mai sus...
   
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Urban

Citat din: Tamerlan din  26 August 2013, 16:41:10
De parcă cineva ar vrea să ne ţină captivi în planul fizic! 

Pai exact asta este si scopul...