Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

HR Blacklist - noua jucarie de controlat gandirea si libertatea

Creat de klingonianul mascat, 29 Iunie 2013, 17:06:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klingonianul mascat

Cand a aparut acest site - http://www.hrblacklist.com/ - o multime de "experti" in HR - resurse umane pe romaneste, au avut un fel de orgasm. Mamaaa, ce bine! Acum o sa vedem cine este lenes, cine este puturos, cine este comunist si mai ales, sindicalist!
Startul l-a dat U.K., unde mai multi sindicalisti care au protestat fata de conditiile de munca au fost catalogati drept comunisti si trecuti pe liste neagra chiar de catre Politia britanica.
Mai jos puteti urmari un scurt reportaj realizat de Russia Today(sic!) in Marea Britanie plus un interviu cu Steve Hedley, care de ani de zile la momentul filmarii interviului nu isi mai putea gasi o slujba pentru ca era trecut pe "lista neagra".

Blacklisted: UK workers fighting job market ban

Blacklisted

Ce sustin patronii despre lista neagra?

Pentru patronul roman de astazi o asemenea lista ar putea fi un instrument util de verificare a potentialului candidat pentru un job. Principalele intrebari la care DOAR ANGAJATORII pot raspunde sunt:
A fost angajatul capabil sa respecte un termen limita?
A primit bine ordinele?
Lucra bine sub presiune?
Se îmbolnăvea prea des?
Era de obicei gata sa lucreze peste program?
Își lasă de obicei problemele personale sa interfereze cu cele de serviciu?
Irosea mult timp pe internet când era la munca?
Era un bun coechipier?
Provoca de obicei conflicte?
A fost mereu loial companiei?
A fost membru de sindicat, lider sindical, sau a încercat vreodată sa organizeze o greva?
Cerea des măriri de salariu?
A încercat vreodată sa-si dea in judecata angajatorul?
A încercat vreodată sa facă propaganda comunista la munca?
Concluzie: l-ai recomanda altor angajatori?

Aparent, sunt niste intrebari justificate, la care ar trebui!? sa se raspunda onest....teoretic! In practica insa acea lista este doar o gaselnita pentru santaj, trafic de date personale, razbunari pe colegul de langa tine pentru ca e mai harnic.
Acea lista cuprinde: codul numeric personal al angajatului, fotografie, adresa, adica nu doar un CV cu trecutul sau in munca ci chiar DATELE SALE PERSONALE si VEDERILE POLITICE ale angajatului, adica daca era de stanga, de dreapta, de centru sau altceva.

Daca veti urmari filmuletele o sa intelegeti ca:
- protestele/grevele muncitorilor englezi au pornit de la faptul ca in UK, in domeniul constructiilor datorita masurilor precare de protectie a muncii mor anual 50 de oameni
- companiile incriminate preferau si probabil prefera si acum, sa renunte la protectia muncii pentru a creste profiturile
- s-a ajuns sa fie considerata o "crima" activitatea sindicala
- s-a ajuns la o noua etapa a controlului asupra a ceea ce gandesti: daca ai idei de stanga, dar esti un om care isi vede de lungul nasului, automat esti comunist/anti-capitalist, eventual se mai adauga si ceva de genul lenes, incompetent sau ca ai cerut o marire de salariu si esti numai bun de postat pe hrblacklist!

Firma de consultanta in HR care opereaza aceasta lista este localizata in BELIZE iar actionariatul sau este necunoscut!
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Ganditorul

Si in Romania exista o astfel de "lista neagra", inca de prin '95-'96. Miscarea sindicala romaneasca - nu stiu daca ati observat - e doar la stat. La particular sindicatele sunt permise numai in lege/pe hartie, in realitate ele sunt dezintegrate inca de la infiintare. Motivele prezentei pe "lista neagra: a unui roman sunt mult mai extinse decat in alte parti si cuprind date ce tin de cat de incapatanat e lucratorul roman in a face lucrurile cum trebuie si nu "cum vrea patronul". Se cuantifica "pupincurismul" si alte aspecte ce tin de discretia fata de "afacerile" patronului. Eu zic ca nu britanicii sunt "de plans" din acest punct de vedere...