Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

bioenergie

Creat de cuconu, 20 Iunie 2013, 13:40:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cuconu

ce este şi cum se dezvoltă această abilitate

cuconu

Din cîte mi-am dat seama bioenergia este energia cu care functionăm o parte din suflet. Fiindcă avem nevoie de această energie la treburile zilnice ne e foarte uşor să o controlăm în trup . Dar ia poate fi controlată şi în afara trupului . Cînd un organ nu mai este circulat cu cîtă energie are nevoie nu mai funcţionează în parametri normali de aici şi( boala ). Deci toţi avem acea energie , nu numai bioterapeutii. Modul de activare şi control înafara sau în interiorul trupului le am expus şi la topicul(cum să levitam) pagina 3  o să îl copiez şi să îl postez şi aici cînd ajung acasă. Că mam săturat de atît T9 pe telefon .

cuconu

Există metode rapide de controlare a energiei spirituale (chacre) . De şi ştiu şi pot să îmi controlez cît de cît această energie nu pot levita :) e nevoie de mai multă cunoaştere ! Exerciţiul prin care se controlează energia constă în .Pasu
1 -îţi încordezi muşchii mîinii cît poţi de tare cît poţi de mult . Pasu 2- după ce încetezi din încordat îţi freci mîinile puţin şi le plesneşti între ele . Pasu 3 - apropii mîinile una de alta cu degetele distanţate unu de altul ,(distanţă între degetele de la o mîna şi cealaltă mîna de 1-2 centimetri )şi arcuite nu drepte . Pasu 3- închizi ochi şi te concentrezi pe fiecare mîna separat să elimini energie, direcţia din stomac spre degete , veţi simţi furnicaturi uşoare ( cînd veţi controla mai bine fluxul de energie vor fi ca nişte mini fulgere invizibile (aşa le veţi simţi ) se vor încleşta singure tendoanele la degete cînd va ieşi energia . La un nivel mai înalt o poţi simţi energia cum îţi împinge mîinile (uşor distanţîndule) ceva de genul cînd te apuci de pantaloni tragi de ei cu ambele mîini şi cînd le dai drumu lîngă corp ai senzaţia că se ridică !. Mai departe nu am ajuns că am început munca şi nu am mai avut timp !Au trecut 10 ani de atunci şi anul trecut a venit mama( de la ţară ) la mine să se ducă la doctor, era toată anchilozată mergea ca un roboţel de durere în zona spatelui ( plămîni, rinichi, ficat !) mi-am adus aminte de abilităţile mele şi am făcut legătura cu bioenergia şi în timp ce se chinuia în bucătărie să mănînce mam dus în spatele ei şi ţinîndo de vorba am pus mîinile la 10 centimetri de spatele ei şi am scos energie din mîini . Brusc ia dispărut jumate din durere ! Mă întreabă curioasă. ce faci? Io ştiind că e un experiment iam răspuns că nimic ! Următoarea zi era mult mai bine dar nu vindecată. Şi vine iar la mine . Ce ai făcut ieri ? Io , nimic de ce ? Mama că nu mă mai doare aşa de tare ! . Şi iam zis ! Au mai urmat 2 şedinţe 1 pe zi şi nu mai avea nimic . Era perfect sănătoasă . Cînd sa dus la medic din nou sa mirat că nu ia mai ieşit nimic la radiografie şi că nu mai avea nimic ! Fără nici un medicament .

Tamerlan

#3
Chestiunea aceasta cu bioenergia este foarte-foarte controversată. Venită în România mai mult pe filiera rusească (o bună parte a bioenergoterapeuţilor de la noi sunt veniţi din Republica Moldova) acest tip de "vindecare miraculoasă" pune accent pe o anume (bio)energie de natură individuală. Astfel, există indivizi mai mult sau mai puţin înzestraţi în această direcţie, iar intensitatea acesteia este o caracteristică individuală, care - din câte se spune - poate fi măsurată prin metode radiestezice. Eu nu neg acest tip de (bio)energie şi nici efectele pe care le poate manifesta în planul fizic.

Despre altceva aş dori să vorbesc. Mai bine zis despre un alt tip de (bio)energie, la fel de vindecătoare. Este vorba de Reiki. Menţionez că am făcut Gendai Reiki şi Karuna Reiki. Sistemul reiki a fost pus la punct de Mikao Usui, care în urma unui post îndelungat de 21 de zile pe muntele Kurama " în urma meditaţiei profunde a simţit marea energie Reiki deasupra capului său, fiind în acelaşi timp iluminat din punct de vedere spiritual şi dobândind puterea de vindecare REIKI" (după cum scrie pe inscripţia piatrei sale memoriale din 1927, scrisă de Juzaburo Ushida, un Shihan (ucenic) al maestrului Usui). Reiki a rămas până în 1938 strict japonez, dar în acest an doamna Takata din Hawaii (ucenică a maestrului Chujiro Hayashi, care la rândul său a fost ucenic al maestrului Mikao Usui) l-a introdus şi în Occident. Această linie Reiki a fost perfecţionată mai apoi de William Rand care într-un moment de iluminare similar a descoperit Karuna Reiki. O linie Reiki, mai aproape de Reki-ul tradiţional japonez s-a dezvoltat prin Hiroshi Doi, care la rândul său a acceptat să aibă ucenici din occident (a fost cred că singurul maestru japonez din reiki-ul tradiţional japonez care a făcut asta). Această linie a Reikiului tradiţional (şi anume Gendai Reiki) a venit şi în România pe filiera Hiroshi Doi --> Hyakuten Inamoto --> Călin Petru Cotrău --> Bogdan Levitchi, de unde am preluat-o şi eu. Filiera Karuna Reiki este mult mai complicată, deoarece în Occident a trecut prin multe linii succesive.

Tot ce pot să spun despre Reiki este că funcţionează.  :-o Dar spre deosebire, de (bio)energie, care presupune transferul unei energii de la energo-terapeut la pacient (deci o energie care aparţine primului), Reiki este o energie universală la care are acces toată lumea, nefiind restricţionată anumitor indivizi. Mai mult de-atât, în transferul Reiki de la terapeut la pacient, primul nu dă o energie care îi aparţine lui. Pur şi simplu, terapeutul devine un canal prin care energia universală reiki se scurge către pacient. Acest lucru este de o importanţă capitală, deoarece nu permite alimentarea aiuritoare a EGO-ului cu auto-suficienţă şi auto-mărire. Terapeutul este doar un canal de comunicaţie care permite scurgerea energiei Reiki din Univers către pacientul suferind.

De multe ori, în cazul bio-energo-terapeuţilor se poate vedea o anumită grandomanie a acestora. Este adevărat, sunt persoane înzestrate, dar asta de multe ori acţionează ca un bumerang asupra lor, pentru că încep să se creadă buricul pământului. Încep să creadă că dau "din altruism" de la ei ceva, au nevoie de recunoştinţa celor cărora li se oferă acel ceva, iar ego-ul începe să-şi facă de cap. În Reiki nu este vorba de aşa ceva. Pur şi simplu, când ofer Reiki, nu ofer ceva care îmi aparţine. Trebuie doar să am grijă să devin un bun canal de comunicaţie între Univers şi pacient şi să menţin cât mai "curat" acest canal de comunicaţie. Energia Reiki este "inteligentă", ea ştie să se ducă acolo unde este nevoie de ea, fără a o direcţiona în mod conştient. Unii maeştri Reiki chiar pun accent pe faptul că trebuie să transferăm această energie exact aşa cum am primit-o fără a o altera în nici un fel, fără a o "informatiza" în nici un fel. Teoretic, odată cu energia Reiki poţi transfera şi altceva, dar nu este corect să faci asta. Este chiar de neînchipuit pentru un practicant Reiki onest. (Chiar dacă unii s-au apucat de Reiki tocmai pentru a putea influenţa oamenii în acest fel, întocmai ca anumiţi preoţi, prelaţi şi chiar mitropoliţi care folosesc Taina Sfântei Împărtăşanii în alte scopuri, decât cele cărora le-a fost menită).

Domeniul este foarte vast şi chiar aş fi curios dacă mai are cineva experienţă în acest domeniu.



Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

uforever

CitatMenţionez că am făcut Gendai Reiki şi Karuna Reiki

La ce nivel ai ajuns?

CitatDe multe ori, în cazul bio-energo-terapeuţilor se poate vedea o anumită grandomanie a acestora.

Da, asa este, cunosc pe cineva care a primit o cantitate shoc si a avut mari probleme, Reiki se face treptat, nu trebuie fortat procesul. Imi aduc aminte ca persoana respectiva se vaita de insomnii, energie in extreme, ameteli...etc. Toate astea, doar pentru ca marele maestru a facut pe desteptul si a fortat 2 nivele, experimentand pe doamna respectiva. Nu sfatuiesc pe nimeni sa-si aleaga terapeutul/maestrul fara o recomandare de incredere, poti da de dracu'. Si nu e recomandat sa practici sistemul  Reiki din carti de unul singur(cum am facut eu), ai nevoie de un maestru. Daca simti ca nu esti pregatit sa treci la urmatorul nivel, mai bine o lasi balta, toate la timpul lor.


hanzo

Citat din: Tamerlan din  21 Iunie 2013, 17:49:44
Despre altceva aş dori să vorbesc. Mai bine zis despre un alt tip de (bio)energie, la fel de vindecătoare. Este vorba de Reiki. Menţionez că am făcut Gendai Reiki şi Karuna Reiki. Sistemul reiki a fost pus la punct de Mikao Usui, care în urma unui post îndelungat de 21 de zile pe muntele Kurama " în urma meditaţiei profunde a simţit marea energie Reiki deasupra capului său, fiind în acelaşi timp iluminat din punct de vedere spiritual şi dobândind puterea de vindecare REIKI" (după cum scrie pe inscripţia piatrei sale memoriale din 1927, scrisă de Juzaburo Ushida, un Shihan (ucenic) al maestrului Usui). Reiki a rămas până în 1938 strict japonez, dar în acest an doamna Takata din Hawaii (ucenică a maestrului Chujiro Hayashi, care la rândul său a fost ucenic al maestrului Mikao Usui) l-a introdus şi în Occident. Această linie Reiki a fost perfecţionată mai apoi de William Rand care într-un moment de iluminare similar a descoperit Karuna Reiki. O linie Reiki, mai aproape de Reki-ul tradiţional japonez s-a dezvoltat prin Hiroshi Doi, care la rândul său a acceptat să aibă ucenici din occident (a fost cred că singurul maestru japonez din reiki-ul tradiţional japonez care a făcut asta). Această linie a Reikiului tradiţional (şi anume Gendai Reiki) a venit şi în România pe filiera Hiroshi Doi --> Hyakuten Inamoto --> Călin Petru Cotrău --> Bogdan Levitchi, de unde am preluat-o şi eu. Filiera Karuna Reiki este mult mai complicată, deoarece în Occident a trecut prin multe linii succesive.


Domeniul este foarte vast şi chiar aş fi curios dacă mai are cineva experienţă în acest domeniu.


intrebare intrebatoare :)

energia din sistemul Karuna Reiki este sustinuta/amplificata cu tehnologie? (antene, sateliti, altele)
parerea mea este ca da. 

am verificat mai multe tipuri de reiki, si la karuna imi pare parte ' normala' si parte amplificata.

parerea voastra?

Ganditorul

CitatTot ce pot să spun despre Reiki este că funcţionează.  :-o Dar spre deosebire, de (bio)energie, care presupune transferul unei energii de la energo-terapeut la pacient (deci o energie care aparţine primului), Reiki este o energie universală la care are acces toată lumea, nefiind restricţionată anumitor indivizi

De unde pana unde ideea ca "energia apartine bioterapeutului" si ca "EL" este "miezul la gogoasa" care rezolva totul cu energia lui ?

Tamerlan

#7
Citat din: uforever din  21 Iunie 2013, 20:13:46
La ce nivel ai ajuns?

Am făcut primele două nivele din Gendai Reiki (Shoden și Okuden) și primul nivel din Karuna Reiki.

Citat din: uforever din  21 Iunie 2013, 20:13:46Daca simti ca nu esti pregatit sa treci la urmatorul nivel, mai bine o lasi balta, toate la timpul lor.

Exact din acest motiv nu am trecut la stadiul de maestru. Am considerat că nu a venit timpul și că nu sunt atât de avansat.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Citat din: hanzo din  22 Iunie 2013, 07:04:46

intrebare intrebatoare :)

energia din sistemul Karuna Reiki este sustinuta/amplificata cu tehnologie? (antene, sateliti, altele)
parerea mea este ca da. 

am verificat mai multe tipuri de reiki, si la karuna imi pare parte ' normala' si parte amplificata.

parerea voastra?
Și mie mi s-a părut că e ceva ciudat cu Karuna Reiki. Nu aș putea explica ce anume în câteva cuvinte.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Citat din: Ganditorul din  22 Iunie 2013, 12:34:06
De unde pana unde ideea ca "energia apartine bioterapeutului" si ca "EL" este "miezul la gogoasa" care rezolva totul cu energia lui ?
Poate este o părere deformată a mea, dar bioenergeticienii pe care i-am întâlnit - și care aveau reale calități, nimic de zis - de orice puteau fi bănuiți, dar nu de modestie. Nu am întâlnit unul care să spună că ceea ce face el acolo nu este meritul lui. E o mare diferență față de Reiki.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

cuconu

#10
Din experienta stiu ca Bioenergiticienii chiar iti da energie de la ei .. Io unu daca fac o astfel de sedinta mai intensa trebuie sa ma odihnesc citeva zile bune .. asta ca nu ma joc cu energia mea in fiecare zi... Din cite tind sa inteleg este ceva de genul : iei energie din univers si o transmiti catre bolnav sau iei energie din alimente consumindule si o transmiti bolnavului... Conteaza doar de perceptie..  Io unu cind am avut vreo 19 ani m-am dus in club cu niste amici acolo multa atmosfera agitatie si alcool... m-am epuizat total si mai eram si foarte baut , Mam gindit sa ma reincarc si am reusit ,m-am reincarcat din energia consumata in acel club in 2 minute eram fresh  nu mai eram nici beat eram ca dupa 1 litru de bere nu 8 litri cit bagasem :)) si am continuat distractia... Acum pot fi acuzat de vampirism. Care va informez ca exista la nivel energetic.. Poti lua energie de la plante si oameni si la fel de usor poti sa le dai energie... Ceva de genul asta li se intimpla si vedetelor,  zic si ele ca atunci cind sint pe scena se incarca cu energie..

adipop

Citat din: cuconu din  20 Iunie 2013, 13:40:34
ce este şi cum se dezvoltă această abilitate

Din necesitatea de-a ajuta !

fiulploii

Citat din: adipop din  23 Iunie 2013, 17:44:06
Din necesitatea de-a ajuta !
Pentru cineva care joaca in  domeniu de prin '94 nu cred ca este onorabil un raspuns aproape spartan, stimate coleg de forum  @adipop .
  Ar fi interesant daca ai binevoi sa ne impartasesti din experienta acumulata de-a lungul Timpului , si cu bune dar mai ales si cu cele rele. Fiindca progresul nu inseamna ca fiecare trebuie sa redescopere roata, nu?
Astept cu interes continuarea oricare ar fi.
  Zic si eu ...

Ganditorul

Am sa sintetizez in cateva cuvinte ce-am inteles eu din cele citite pe aici si in lectura particulara, si va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se poate raspunde la intrebarile din finalul textului (...mai ales cei care practica astfel de "tehnologii ale viitorului" ) :

1 - viul se caracterizeaza prin cel putin 3 stari - corpul fizic, corpul energetic si corpul informational
2 - daca primele doua intretin viata cel de-al treilea ii da si sens - pentru ca informatia, algoritmul din corpul informational dirijeaza si consuma existenta celorlalte doua
3 - bionergia folosita de terapeut este acea parte infoenergetica care interferand cu corpul pacientului restabileste algoritmul sanatos de existenta "reparand" unele greseli existente in dirijarea evolutiei "materialului"si consumul "energeticului".
4 - folosirea bioenergiei pentru activitati terapeutice apare fie din cauze naturale (accidente, socuri emotionale, "moarte clinica" etc ) fie prin aducatie primita la diferite scoli de profil. Indiferent de felul aparitiei acestei capacitati bio-terapeutice subiectul uman isi schimba radical viata, obiceiurile, algoritmul de existenta - altfel ar rezulta ca indiferent de algoritmul de existenta oricine ar putea fi bio-terapeut - de la betivul din coltul strazii la figura zambareatza care ne explica "politica" pe ecranul TV.
- Asta nu exclude interferenta accidentala de tip "vraci", "vrajitor", "pseudo-terapeut","woodo", "Mama Omida" etc. etc. - numai ca aceste interferente nu insemna neaparat bio-terapie si nu de putine ori mai mult strica decat fac bine.

INTREBARI :

Am stabilit la pct.1 ca viul (oricare element viu...) are 3 forme (copuri) de manifestare.
a) Care poate fi efectul (benefic) al unui bio-terapeut care tocmai a ingurgitat o fleica de friptura de porc, in sange, (cu tot cu infoenergie specifica porcului... :evil:) asupra unui pacient exclusiv vegetarian ?
b) Care poate fi efectul (benefic) al unui bio-terapeut profund indoctrinat in religia "C" (... religie pe baza careia isi concepe "algoritmii" de vindecare a pacientului) asupra unui pacient profund indoctrinat cu religia "M" sau asupra unui pacient care refuza indoctrinarea religioasa, crezand doar in puterea unui Dumnezeu Universal, dincolo de intlegerea si sabloanele dogmatic/religioase umane ?

Intreb asta pt ca noi aici vrem sa devenim peste noapte si oobe-isti, si bio-terapeuti, si "levitanti" - si in general posesori ai unor tehnici de manipulare a unor forte carora nu le cunoastem algoritmul de functionare. Oare nu exista pericolul - cum spuneau colegii - ca "porcul", "iepurele" "vaca" si "gaina" care si-au lasat amprenta infoenergetica prin alimentatie asupra noastra sa "impunga cu cornu" si sa devenim rai - justificand apoi ca "asta e latura animalica a umanitatii", sau mai rau, sa avem "accidente definitive" cum spunea parca colegul Zen ?
- Chiar nu au nici o valoare acele tratate si texte ramase de la inaintasii nostrii care indeamna la prudenta si mai ales descriu o anumita conduita a celor care vor sa mearga pe calea asta "energetica" (sincer, n-as vrea sa intru in oobe pe varianta "privitului in tavan" si sa ma scol dimineata ragind ca magarul din cauza "micilor cabalini" mancati in ajun) ?

adipop

Citat din: Ganditorul din  23 Iunie 2013, 20:24:33
Am sa sintetizez in cateva cuvinte ce-am inteles eu din cele citite pe aici si in lectura particulara, si va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se poate raspunde la intrebarile din finalul textului (...mai ales cei care practica astfel de "tehnologii ale viitorului" ) :

1 - viul se caracterizeaza prin cel putin 3 stari - corpul fizic, corpul energetic si corpul informational
2 - daca primele doua intretin viata cel de-al treilea ii da si sens - pentru ca informatia, algoritmul din corpul informational dirijeaza si consuma existenta celorlalte doua
3 - bionergia folosita de terapeut este acea parte infoenergetica care interferand cu corpul pacientului restabileste algoritmul sanatos de existenta "reparand" unele greseli existente in dirijarea evolutiei "materialului"si consumul "energeticului".
4 - folosirea bioenergiei pentru activitati terapeutice apare fie din cauze naturale (accidente, socuri emotionale, "moarte clinica" etc ) fie prin aducatie primita la diferite scoli de profil. Indiferent de felul aparitiei acestei capacitati bio-terapeutice subiectul uman isi schimba radical viata, obiceiurile, algoritmul de existenta - altfel ar rezulta ca indiferent de algoritmul de existenta oricine ar putea fi bio-terapeut - de la betivul din coltul strazii la figura zambareatza care ne explica "politica" pe ecranul TV.
- Asta nu exclude interferenta accidentala de tip "vraci", "vrajitor", "pseudo-terapeut","woodo", "Mama Omida" etc. etc. - numai ca aceste interferente nu insemna neaparat bio-terapie si nu de putine ori mai mult strica decat fac bine.

INTREBARI :

Am stabilit la pct.1 ca viul (oricare element viu...) are 3 forme (copuri) de manifestare.
a) Care poate fi efectul (benefic) al unui bio-terapeut care tocmai a ingurgitat o fleica de friptura de porc, in sange, (cu tot cu infoenergie specifica porcului... :evil:) asupra unui pacient exclusiv vegetarian ?
b) Care poate fi efectul (benefic) al unui bio-terapeut profund indoctrinat in religia "C" (... religie pe baza careia isi concepe "algoritmii" de vindecare a pacientului) asupra unui pacient profund indoctrinat cu religia "M" sau asupra unui pacient care refuza indoctrinarea religioasa, crezand doar in puterea unui Dumnezeu Universal, dincolo de intlegerea si sabloanele dogmatic/religioase umane ?

Intreb asta pt ca noi aici vrem sa devenim peste noapte si oobe-isti, si bio-terapeuti, si "levitanti" - si in general posesori ai unor tehnici de manipulare a unor forte carora nu le cunoastem algoritmul de functionare. Oare nu exista pericolul - cum spuneau colegii - ca "porcul", "iepurele" "vaca" si "gaina" care si-au lasat amprenta infoenergetica prin alimentatie asupra noastra sa "impunga cu cornu" si sa devenim rai - justificand apoi ca "asta e latura animalica a umanitatii", sau mai rau, sa avem "accidente definitive" cum spunea parca colegul Zen ?
- Chiar nu au nici o valoare acele tratate si texte ramase de la inaintasii nostrii care indeamna la prudenta si mai ales descriu o anumita conduita a celor care vor sa mearga pe calea asta "energetica" (sincer, n-as vrea sa intru in oobe pe varianta "privitului in tavan" si sa ma scol dimineata ragind ca magarul din cauza "micilor cabalini" mancati in ajun) ?

    ce este şi cum se dezvoltă această abilitate ?


Din necesitatea de-a ajuta !

Pana se afla ce si cum de catre echipe pliuridisciplinare despre acest subiect, am raspuns la ultima parte a intrebarii de mai sus.
Referitor la prima parte a intrebarii, incerc sa infiintam un Institut de cercetare a Stiintelor de frontiera dr Liviu Nurteanu.