Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Filme SF în care extratereştrii consumă sufletele oamenilor

Creat de terraflorin, 11 Iunie 2013, 08:05:19

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin

Dacă tot este vehiculată această teorie conform căreia extratereştrii nu numai că ar colecta suflete umane, dar au şi nevoie de sufletele noastre pentru a evolua sau pur şi simplu pentru a supravieţui, stau şi mă gândesc câte filme artistice (nu desene animate) prezintă acest tip de scenariu. Câte producţii cinematografice prezintă extratereştrii ca ''demoni'' în căutare de suflete? (cu ghilimele de vigoare)



Primul film care îmi vine în minte este, bineînţeles, ultimul pe care l-am văzut cu această temă. Este vorba de Lifeforce (Forţa vieţii) - film britanic din 1985 regizat de Tobe Hooper după un scenariu de Dan O'Bannon şi Don Jakoby, bazat pe romanul din 1976 The Space Vampires de Colin Wilson. Cu Steve Railsback, Peter Firth, Frank Finlay, Mathilda May şi Patrick Stewart în rolurile principale. http://www.imdb.com/title/tt0089489/ http://en.wikipedia.org/wiki/Lifeforce_%28film%29



Echipajul navetei spatiale britanico-americane Churchill găsește un OZN în formă de trabuc lung de 150 de mile ascuns în coada cometei Halley. Echipajul găsește sute de morți la bord, fiinţe cu aspect de lilieci, dar şi  trei corpuri umanoide dezbrăcate (doi bărbați și o femeie) aflate de milioane de ani în animație suspendată în recipiente de sticlă. Echipajul recuperează cei trei extratereştri și se întorc pe Pamant. La întoarcere doar Colonelul Tom Carlsen mai este viu, cei trei ET încep să consume sufletele oamenilor şi să trimită şi mai multe suflete în nava lor acum adusă pe orbită deasupra Londrei. Spre deosebire de realitate, filmu se încheie cu happy-end şi omenirea scapă cu bine, deşi Londra este răvăşită complet.


OZN-ul din ''Lifeforce''


Se pare totuşi că subiectul este destul de evitat (de ce oare  :wink: ) chiar şi în filmul de mai sus ET sunt comparaţi cu nişte lilieci-vampiri care iau forma umană (deci nu reptilieni).

În 2007, a fost anunțat că următorul film al regizorului filmului ''Transformers'' Michael Bay ar fi 2012: The War For Souls (2012: războiul pentru suflete) bazat pe romanul omonim al lui Whitley Strieber. http://www.scifimoviepage.com/upcoming/previews/2012_war_for_souls.html http://www.goodreads.com/book/show/437420.2012 IMDb precizează că data premierei va fi 2014 sau mai târziu. http://www.imdb.com/title/tt0988032/ Între timp, regizorul s-a ocupat de subiecte mai uşor de digerat de publicul larg: Transformers: Dark of the Moon (2011)



Să nu facem confuzia să introducem filmul The Host (din 2013) în acest topic, pentru că aici distinşii ET (aici ca un fel de scântei albe ca de energie) nu au nevoie de suflete, ci de corpurile oamenilor (şi ale altor specii inteligente de prin univers).

Alte filme mai ştiţi? Eu mai caut.