Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

10-12 lumini mari deasupra orasului Slatina,9 iunie.2013

Creat de giv-ivg, 10 Iunie 2013, 14:20:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

giv-ivg

in noaptea de 9 iunie,ora 2 am, am observat 3 lumini portocalii-rosii mari,zburand paralel cu pamantul,formand litera V intoarsa spre stanga ">".Am zis ca sunt avioane care executa manevre.Apoi,imediat au fost urmate de inca 5-6,care le-au prins din urma pe cele 3.Nu erau in formatie,ci unele erau mai sus ,altele mai jos,dar aveau aceeasi directie.Am simtit nevoia sa-mi trezesc tatal,om de 68 de ani.A ramas si el putin impresionat,dar a spus ca el crede ca sunt meteoriti...Imposibil.Am vazut multi meteoriti,multe avioane noaptea,dar nimic asemanator.A mai vazut cineva ceva asemanator?Eu am mai vazut un fenomen ciudat,acum cativa ani(o bila imensa),iar la cateva zile au urmat inundatii puternice in unele zone ale tarii.Acum,aceste lumini mari puternic luminate cand ajungeau la o linie imaginara,brusc,dispareau.Cand cele 8-9 lumini au disparut,au mai urmat 2,apoi ultima,care,la fel,brusc,a disparut.Ele nu si-au schimbat directia si nu s-au atins.Sa fie un fenomen meteo,pt ca eu in ozn nu prea cred?

jean

In cazul luminilor cred ca vorbim de lanterne chinezesti. Mai bine povesteste mai amanuntit observatia cu bila.
Adevarul este dincolo de noi

uforever

CitatSa fie un fenomen meteo,pt ca eu in ozn nu prea cred?

Cum adica nu crezi in o.z.n.? In relatarea ta e vorba de 3 o.z.n.-uri(obiecte zburatoare neidentificate), poate vrei sa spui ca nu crezi in existenta e.t.-lor sau ceva de genul asta :-D
Cam cat de repede se deplasau obiectele, cu ce viteza? Sper sa nu fi fost lampioane...
Poti sa ne spui cate ceva despre "bila imensa", ce culoare avea, cam cat de mare, ai observat si altceva in afara formei rotunde?
Am mai spus pe forum, obiecte portocalii foarte stralucitoare, am vazut si eu, nu cred ca erau lampioane.

giv-ivg

daca era ceva banal,nu mai povesteam.Luminile erau mari,de dimensiunea unor monede.S-a format un conglomerat,apoi,brusc,in dreptul unei linii imaginare au disparut.Si tot veneau,una cate una,in planuri diferite,cu viteza mare,constanta si dispareau in dreptul aceleasi linii imaginare.Dar erau mari,foarte rosii sau portocalii,nu mai tin minte.Le-am si filmat,dar camera tel e f.f. proasta si se vad doar ultimele 3.Am scris,la plesneala,pe facebook,institutului astronomic si,culmea,mi-au raspuns.Dar raspunsul nu m-a multumit:"Nu cred că este un fenomen meteo, ci ceva mai simplu de atât: un stol de păsări (formaţie specifică în V) zburând la înaltă altitutine, "burţile" lor reflectând iluminatul stradal, de aici rezultând culoarea portocalie, specifică becurilor cu sodiu (ca o paranteză, din acelaşi motiv unii nori, noaptea, sunt portocalii). Momentul în care dispăreau e dat cel mai probabil de ieşirea din raza iluminatului stradal indirect."
Cat despre bila imensa...am vazut-o intr-o seara de toamna,ora 7 pm(ma uitam la seinfeld),acum 5-6-7 ani,cand toti cainii,pe o distanta mare(locuiesc la casa)latrau ingrozitor.Am iesit,nervos,sa incerc sa potolesc macar javrele vecinilor,cand o vad.Prima data,intr-o fr.de sec., am zis ca e o punga purtata de vant pe sub stalpul stradal.Dar era evident ca era un corp,cam cat jumatate de luna plina,perfect alb,care cobora.Am considerat ca nu va atinge niciodata pamantul,parea ca e foarte departe.Du-te repede la tv,pe canalele de stiri;nimic.Nici a doua,nici a treia zi,niciodata.A fost frustrant ca nici familia nu prea m-a crezut sau nu a dat importanta.E urat sa fii unicul martor al  unui fenomen ciudat.La cateva zile,au urmat niste inundatii puternice in unele zone ale tarii.Era moda pe atunci cu haarp,cu arme meteorologice,dar eu nu cred.
Am spus ca nu cred in ozn-uri,adica in obiecte;cred ca sunt fenomene meteo sau ceva asemanator.Intamplarea cu "bila" e veche,mi-am cam scos-o ,voit,din memorie.Acum sunt nelamurit de acele lumini mari,paralele cu solul,care pareau ca nu zburau la o distanta f. mare.Daca as fi avut un tel. mai performant...

giv-ivg

eram 100% convins ca fenomenul va fi urmat de ceva evenimente meteorologice.Am mai trait asta;la maxim 3 saptamani de la aparitia unor lumini/obiecte in zona unde locuiesc,vin inundatii.