Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tehnici psihosociologice pentru controlul opiniei publice

Creat de equilibrum, 09 Iunie 2013, 22:38:14

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Ca scurtă părere, zic doar că se exagerează prin catalogarea aceastei ceremonii drept satanice - fiind vorba, cel mult, de o forțare a vechilor mituri păgâne, pe un fundal voit șocant (teribilism + mercantilism + gust...indoielnic).

Din ce am vizionat, s-a dorit o coregrafie care să evoce entitățile subpamantene (gnomi), cunoscuți in multe mituri drept păzitorii adâncurilor, tenebrelor, etc. Ideea (fiind vb. de un tunel) e triumful omului contra elementalilor, cu evocări ușor prometeice - iar recuzita...hm...a depins de fantezia regizorului .

Dincolo de asta, sa nu uitam un lucru - Lucifer nu se anunță in această manieră explicit demonică, căci astfel n-ar realiza nimic. Din câte spune eshatologia creștină, acest Înșelator se va prezenta foarte insidios, aparent moral, etc ("de va inșela și pe aleși"). Adică...nu cu coarne, cozi...de să se prindă tot omu' cà a venit Aghiuță.....

Ganditorul

#46
Poate daca am raporta ceea ce am vazut in spectacol la "credintele" minerilor (inclusiv a celor de la noi ) nu am mai fi atat de socati. Oricum spectacolul a fost de prost gust si indreptat spre o "directie culturala" aberanta, de mult apusa.
Da' poti sa faci ceva in gustul omului... in acest caz al elvetianului, avand in vedere ca sunt dincolo de orice banuiala satanica, elvetienii fiind "garda de incredere" a celui mai sfant om de pe Pamant  ( :lol: )

?

socrate

Citat din: Grifon din  17 Iunie 2016, 17:56:24

Dincolo de asta, sa nu uitam un lucru - Lucifer nu se anunță in această manieră explicit demonică, căci astfel n-ar realiza nimic. Din câte spune eshatologia creștină, acest Înșelator se va prezenta foarte insidios, aparent moral, etc ("de va inșela și pe aleși"). Adică...nu cu coarne, cozi...de să se prindă tot omu' cà a venit Aghiuță.....

Toata stima,d-le Grifon,pt. acest scurt si cuprinzator rezumat "luciferic",impropriu este doar "timpul viitor"(trebuia la trecut si prezent) la care a-ti prezentat "lucrarea patern/luciferica". :wink:
ANTILUCIFER/ANTICRIST sau in termeni masonici,TIRANUL ILUMINAT,este PERSONAJUL prin care se deconspira/demasca inselatoria "aparent morala", robia,imoralitatea luciferica si implicit se ANIHILEAZA demonica "lucrare luciferica"  :fight: care a dezumanizat,inrobit,umilit etc. FIINTA UMANA.
Vreau sa spun,daca... dupa consecintele celui de-al Doilea Razboi Mondial si implicit a "erei luciferice" parcurse, s-a gandit si s-au repus in drepturi parti considerabile din prevederile DREPTULUI NATURAL (Drepturile si Libertatile Naturale) si alta a fost VIATA pe TERRA ... zic eu, REPUNEREA IN DREPTURI TOTALE a DREPTULUI NATURAL VA READUCE  PE TERRA ... ARMONIA si FERICIREA SOCIALA a EPOCII DE AUR ....   :wink:

Grifon

Eh, domnule @Socrate..."trecut" / "prezent" / "viitor"...mă cam tem că sunt noțiuni bazale doar pentru noi, ființe sublunare, condamnate să le percepem doar sub iluzia liniarității.  Un conflict există, sau, dacă nu e "conflict" (acest termen putând fi tot o iluzie exclusiv "terrană"), atunci cu siguranță e vorba de un antagonism ontologic - și, cred, ireductibil.

Ar fi muuuult de lucru pentru a defini esența luciferiană, iar eu, nefiind teolog, greu mă văd in măsură a mă aventura la asta. De aceea reiau succint concluzia de mai sus : să nu ne temem de manifestări prea stridente, precum tunelul Gotthard, ci de lucrurile cu care deja intr-atât ne-am obișnuit, incât cu greu le mai putem cataloga drept rele.

P.S. - Și numele ăsta...Gott + Hard...poate a fost ales in același circ teribilist...sau poate nu. Mă voi mai gândi la asta, și de voi mai găsi ceva pertinent de spus, voi reveni.

socrate

Hmm..."fiinte sublunare",domnule Grifon ... pt. ca asa ne spun teologii sa "credem" !?  :-D
De fapt, "esenta teologiei" este "esenta luciferiana" si consta in exprimari pe care STIINTA/LOGICA le defineste, sofisme.
Am inteles, nu sunteti teolog, dar se intampla ca unii enoriasii teologici sa "gandeasca" prin prisma "iluziei create" de teologi.
Ar fi mult de lucru pt. a putea definii esenta Principiilor Logicii si antagonismul dintre aceste Principii Rationale si "principiile teologice" irationale, sublunare.

PS.Un conflict exista, este numitorul comun la care am inteles, suntem de acord,rezolvarea conflictului ... posibil,fie in temeiul Principiilor Logicii respectate,fie in temeiul "principiilor teologice"... oricum,este o problema de "esenta virtuala" ...  :wink: