Sectiune pentru limba româna > Fenomene conexe si paranormale

Ummo - Manipulare pe subiectul OZN/UFO

(1/3) > >>

Nepo:
Proiectul Ummo reprezinta cel mai bun exemplu de manipulare in masa in domeniul OZN. Desi poate fi dat si ca exemplu de Propaganda Neagra. Totul a inceput ca o joaca.
Jose Luis Jordan Pena

a fost un psihiatru de origine spaniola care a elaborat o teorie conform careia in jur de 79% dintre oameni, apartinand oricarei paturi sociale pot fi manipulati la scara mare tocmai datorita fenomenului paranoic ce se afla in subconstientul nostru. Comunitatea stiintifica nu a fost de acord cu teoria sa asa ca omul a trecut la demonstrarea conceptiilor sale.

Pena si-a inceput planul referitor la Raportul UMMO lansand un zvon neadevarat cu privire la prabusirea unui OZN intr-o zona rau famata a capitalei Madrid. Pentru a da autenticitate spuselor sale si a crea confuzie si panica in randul populatiei, el a venit si cu dovezi palpabile: monstre dintr-un material plastic obisnuit care se foloseste in cazul programelor spatiale desfasurate de NASA si care era cu totul necunoscut in Spania si pe care a inserat simboluri extra-terestre.


Avand calea pavata inainte, psihiatrul isi continua planul si dezvaluia identitatea rasei extraterestre vizitatore: ummitii, descendenti de pe indepartata planeta UMMO.Raportul prevede si corespondente ce ar fi avut loc intre psihiatrul spaniol si extraterestrii dintr-o alta lume. Scrisorile fac parte din dosarul UMMO, fiind scrise chiar de psihiatrul ce isi aratase in timpul acestei farse si un deosebit talent scriitoricesc.

Cum arata un Ummit

Extraterestrii povesteau despre societatea, obiceiurile, organizarea si credintele lor „de acasa”. Fiecare epistola era anonima, scrisa – in mod ciudat – de mana, si se pare ca Pena le trimitea, pesemne dupa ce le primea de la extraterestri, catre oameni reputati de stiinta, filosofi, ziaristi si cercetatori.
Dar ca sa vezi, si spre surprinderea sa, marea majoritatea a celor vizati de scrisorile sale au iesit in mod oficial si au sustinut public ca au fost contactati de catre aliensi.


O scrisoare Ummita

Desi povestea se vedea de la o posta ca era cusuta cu ata alba, cei care doreau cu ardoare sa creada in extraterestri luau de bun tot ce li se aducea pe tava.


Raportul UMMO a ridicat semne mari de intrebare ale oamenilor de stiinta cu privire la reactia opiniei publice in cazul unui contact real cu fiinte din alte lumi. Daca la scara colectiva oamenii au reactionat in acest fel, cine stie cum vor reactiona la nivel individual?
Desigur ca va fi doar o mare masa de oameni isterici, de cei care provaduiesc sfarsitu' lumii si alte tampenii de genul pseudo-stiintei si scenarii cu   Bau bau apocaliptice.

Insa ce au invatat guvernele de aici ? Ca majoritatea oamenilor , mai exact 79 % din ei pot fi manipulati chiar daca manipularea in sine nu are baza solida sau stiintifica.
Ceea ce in ziua de azi, pseudo-aparatori adevarului sunt manipulati de poze cu schelete de animale care stau in picioare sau aparatii OZN/UFO cand de fapt se incearca o manipulare a maselor pe acet subiect.

http://en.wikipedia.org/wiki/Planetary_objects_proposed_in_religion,_astrology_and_ufology#Ummo

padme:

--- Quote from: Nepo on  23 May 2013, 16:16:52 ---Insa ce au invatat guvernele de aici ? Ca majoritatea oamenilor , mai exact 79 % din ei pot fi manipulati chiar daca manipularea in sine nu are baza solida sau stiintifica.

--- End quote ---

Fara nicio legatura cu tine Nepo, am ras la fraza asta de m-am prapadit!

terraflorin:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Obiecte_planetare_propuse_%C3%AEn_religie,_astrologie,_ufologie_%C8%99i_pseudo%C8%99tiin%C8%9B%C4%83#Ummo

Deocamdată sumar... aştept colaboratori  :mrgreen:

Nepo:
Marea majoritate a asa zisilor ufologilor amatori, cred c-am orice pica din cer...
Presupun cva au fost si aici pe forum.. personaje care au dat batai de cap... dar acest experiment UMMO nu este decat altceva de o mica scaotere in evidenta cat de paranoic si credul este omul, mai ales cand intervine sindromul de turma.

Propaganda Neagra folosita cu mare succes(uri) de catre britanici in WW2 asupra germania si a armatei germane a demonstrat defapt guvernelor posibilitatea de manipulare a maselor.
De aceea in ziua de azi, marea majoritate este ca o turma care o ia in dreapta sau stanga, depinde de cine cum si in ce scop trebuie sa o manipuleze....
procentul de 79% poate ca nu este chair asa de bine determinat dar totusi este in opinia mea ceva de tinut minte... ar fi fost mai bine sa fie sub 50 % dar din cauza propagandelor mistice/new age religioase si TV-ului...asta este tristul adevar.

abyss:
Tristul adevar e ca oamenii sunt inca primitivi. Programele oricare ar fi ele in opinia mea au un rol educativ. Ni se ofera termene de comparatie si altele decat cele oferite de catre religii, care de 2000 de ani si mai bine tin turma inchisa in staul. Cate o plimbarica ori o povestioara mai aeriseste creierul pietrificat de dogmele primitivismului tribal.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version