Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ummo - Manipulare pe subiectul OZN/UFO

Creat de Nepo, 23 Mai 2013, 16:16:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nepo

Proiectul Ummo reprezinta cel mai bun exemplu de manipulare in masa in domeniul OZN. Desi poate fi dat si ca exemplu de Propaganda Neagra. Totul a inceput ca o joaca.
Jose Luis Jordan Pena

a fost un psihiatru de origine spaniola care a elaborat o teorie conform careia in jur de 79% dintre oameni, apartinand oricarei paturi sociale pot fi manipulati la scara mare tocmai datorita fenomenului paranoic ce se afla in subconstientul nostru. Comunitatea stiintifica nu a fost de acord cu teoria sa asa ca omul a trecut la demonstrarea conceptiilor sale.

Pena si-a inceput planul referitor la Raportul UMMO lansand un zvon neadevarat cu privire la prabusirea unui OZN intr-o zona rau famata a capitalei Madrid. Pentru a da autenticitate spuselor sale si a crea confuzie si panica in randul populatiei, el a venit si cu dovezi palpabile: monstre dintr-un material plastic obisnuit care se foloseste in cazul programelor spatiale desfasurate de NASA si care era cu totul necunoscut in Spania si pe care a inserat simboluri extra-terestre.


Avand calea pavata inainte, psihiatrul isi continua planul si dezvaluia identitatea rasei extraterestre vizitatore: ummitii, descendenti de pe indepartata planeta UMMO.Raportul prevede si corespondente ce ar fi avut loc intre psihiatrul spaniol si extraterestrii dintr-o alta lume. Scrisorile fac parte din dosarul UMMO, fiind scrise chiar de psihiatrul ce isi aratase in timpul acestei farse si un deosebit talent scriitoricesc.

Cum arata un Ummit

Extraterestrii povesteau despre societatea, obiceiurile, organizarea si credintele lor ,,de acasa". Fiecare epistola era anonima, scrisa – in mod ciudat – de mana, si se pare ca Pena le trimitea, pesemne dupa ce le primea de la extraterestri, catre oameni reputati de stiinta, filosofi, ziaristi si cercetatori.
Dar ca sa vezi, si spre surprinderea sa, marea majoritatea a celor vizati de scrisorile sale au iesit in mod oficial si au sustinut public ca au fost contactati de catre aliensi.


O scrisoare Ummita

Desi povestea se vedea de la o posta ca era cusuta cu ata alba, cei care doreau cu ardoare sa creada in extraterestri luau de bun tot ce li se aducea pe tava.


Raportul UMMO a ridicat semne mari de intrebare ale oamenilor de stiinta cu privire la reactia opiniei publice in cazul unui contact real cu fiinte din alte lumi. Daca la scara colectiva oamenii au reactionat in acest fel, cine stie cum vor reactiona la nivel individual?
Desigur ca va fi doar o mare masa de oameni isterici, de cei care provaduiesc sfarsitu' lumii si alte tampenii de genul pseudo-stiintei si scenarii cu   Bau bau apocaliptice.

Insa ce au invatat guvernele de aici ? Ca majoritatea oamenilor , mai exact 79 % din ei pot fi manipulati chiar daca manipularea in sine nu are baza solida sau stiintifica.
Ceea ce in ziua de azi, pseudo-aparatori adevarului sunt manipulati de poze cu schelete de animale care stau in picioare sau aparatii OZN/UFO cand de fapt se incearca o manipulare a maselor pe acet subiect.

http://en.wikipedia.org/wiki/Planetary_objects_proposed_in_religion,_astrology_and_ufology#Ummo

:)

padme

Citat din: Nepo din  23 Mai 2013, 16:16:52
Insa ce au invatat guvernele de aici ? Ca majoritatea oamenilor , mai exact 79 % din ei pot fi manipulati chiar daca manipularea in sine nu are baza solida sau stiintifica.

Fara nicio legatura cu tine Nepo, am ras la fraza asta de m-am prapadit!


Nepo

Marea majoritate a asa zisilor ufologilor amatori, cred c-am orice pica din cer...
Presupun cva au fost si aici pe forum.. personaje care au dat batai de cap... dar acest experiment UMMO nu este decat altceva de o mica scaotere in evidenta cat de paranoic si credul este omul, mai ales cand intervine sindromul de turma.

Propaganda Neagra folosita cu mare succes(uri) de catre britanici in WW2 asupra germania si a armatei germane a demonstrat defapt guvernelor posibilitatea de manipulare a maselor.
De aceea in ziua de azi, marea majoritate este ca o turma care o ia in dreapta sau stanga, depinde de cine cum si in ce scop trebuie sa o manipuleze....
procentul de 79% poate ca nu este chair asa de bine determinat dar totusi este in opinia mea ceva de tinut minte... ar fi fost mai bine sa fie sub 50 % dar din cauza propagandelor mistice/new age religioase si TV-ului...asta este tristul adevar.

:)

abyss

Tristul adevar e ca oamenii sunt inca primitivi. Programele oricare ar fi ele in opinia mea au un rol educativ. Ni se ofera termene de comparatie si altele decat cele oferite de catre religii, care de 2000 de ani si mai bine tin turma inchisa in staul. Cate o plimbarica ori o povestioara mai aeriseste creierul pietrificat de dogmele primitivismului tribal.

Nepo

Pun pariu ca putin de aici au auzit de  Allport si  Postman.
Ei au facut o cercetare asupra raspandiri zvonurilor sau a propagandei negre in randurile populatiei civile.

1)Legea saraciei si a nivelarii
Pe masura ce zvonul circula, el tinde sa devina mai scurt, mai usor de inteles si
de relatat.

2)Legea accentuarii
intarirea anumitor detalii - de obicei cele mai spectaculoase - care dobandesc astfel un loc central in semnificatia zvonurilor

3)Legea asimilarii
conservarea si reorganizarea continutului in jurul unei teme centrale. Asimilarea se poate face la tema centrala prin condensare, anticipare si stereotipuri verbale.

Cercetarile lui Allport si Postman au aratat ca indivizii care propaga zvonurile se confrunta cu dificultatea de a sesiza si de a retine in obiectivitatea lor elementele lumii exterioare.
Circulatia lor apare ca un sistem de canalizare a fricii si incertitudinii in fata unor situatii ambigue.

Ca principale tipuri de falsificari sau distorsiuni de mesaje care stau la baza zvonurilor amintim: dramatizarea, amplificarea proportiilor, a semnificatiilor, a detaliilor, intretinerea celor transmise , redefinirea prejudecatilor si a mentalitatilor proprii segmentelor respective de opinie pentru a crea un puternic fond emotional in scopul ecranarii pana la disparitie a spiritului critic.

Cum ar trebuii ca toti de aici inclusiv capetele de pluta sa isi dea seama atunci cand este vorba despre intoxicare sau propaganda ? Simplu...

a) prestigiul sursei - sugestioneaza si impune respect

b) afirmatia fara probe - elimina discutia, creand totodata impresia documentarii erudite a celor care reprezinta sursa de mesaje

c) repetarea - face sa fie acceptata ca fiind certa o afirmatie compatibila cu obiectivele sursei

d) influentarea mentala, care intareste (itereaza) convingerile individuale incipiente sau apartinand indivizilor fara personalitate

:)

Arhanghelul

Completare ... pentru arhiva rUFOn ... sau rUFOr ...  :mrgreen:
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

prodcomb

Părerea mea: hârtia suportă orice.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Grifon

Subscriu intru totul la părerile conform cărora așa-zisul "mister Ummo" nu-i decât o grosieră manipulare.
Mai mult, după ce in urmă cu vreo câțiva ani am citit lucrarea lui J. Pierre Petit pe această temă, n-am știut ce să fac mai intâi - să râd, sau să mă enervez ? Căci rar am putut vedea o asemenea bătaie de joc, ce nu lasă decât 2 variante - ori autorul e imbecil, ori (mai grav) își crede cititorii astfel !
Am decis până la urmă să mă amuz - măcar cu atât să mă aleg. Citind despre "vehiculele" cu picioroange din lumea ummită, dar mai ales despre obiceiurile sexuale (?!?) ale ummiților (mai exact ale ummitelor), m-am tăvălit de râs, ba chiar am recomandat cartea și unor amici (ca probă de stupizenie ilariantă, desigur).

Nu spun că tot ce s-a scris despre acest pseudo-fenomen e o imbecilitate, dar după lecturarea lui J.P.P ăsta....sigur mă umflă râsul când aud de UMMO.

Xanadron

#9
Lasind deoparte experimentele penibil-comice :-D tip UMMO, :martiansmile: ufologia ramine un domeniu efectiv infestat de ipocrizie, dezinformare etc. Extrem de putini cercetatori onesti asadar (eu cel putin ii pot numara pe degetele de la o singura mana) si extrem de multi agenti manipulatori.
Nu doar printre "debunkerii de serviciu" constat insa asta - v. consideratiile recente vs. David Wilcock, Corey Goode etc, ca sa nu mai revin asupra "bolnavilor de ozenita", initial bine intentionati dar ulterior cazuti in capcana ispitei de-a "ramine pe val" cu pretul unor mistificari fanteziste adaugate periodic dezvaluirilor prime oneste.

Unica implicatie pozitiva a amplelor operatiuni psy-op globale antrenate-n scopul "modelarii" ufologiei ramine totusi deductia ca domeniul asta-i realmente important pentru sforarii NWO... fiindca:

- Astfel se intinde o "plasa" cu suficiente nade pentru "contactatii veritabili" :ufo: pentru a-i fisha/analiza si-a afla chestii inca nestiute nici de catre ...stiutori triliterati 8-) - evident ca de-aici rezulta concluzia unei viermuieli complexe de interese/ rase ET etc. pe tarlaua bio/noosferei planetei corectionale Terra.
(n.b. in paralel, se detecteaza si posibilii "disruptori sociali" = putinii indivizi capabili inca de-a gindi cu capu' LOR propriu.)

- Se vrea focusarea Turmei pe o Disclosure de un anumit tip - clar ca partiala si deformata pina la falsitate cvasitotala.
(tot in paralel, se "vinde frica" in doze suplimentare alora livrate de Hollywood, alternind panica cu sperantzele calpe tip Benjamin Fulford & Co.)

- Se cultiva abulia-inactiunea, aka asteptarea unui/unor "salvatori", condimentata cu abureli  New-Age incluzind trecerea pasiva a oricui in a enshpea dimensiune la termene periodic revizuite (sau treceri de comete :star: la fel de periodice :lol:) etc etc.

Si mai pe scurt, se-ncearca (si partial se reuseste) transformarea luptatorilor in... asistati - nu doar social, ci si psihic.
Chestie care se confirma statistic - trist, dar adevarat - pina si pe forumurile "ufologice", fiindca nu doar pe RUFOn scade continuu nr. subiectelor (spre zero lunar) ori a postarilor (la 2-3 pe zi de la +30 acum nu mult timp - media exacta e acum spre 24, de la +32), in paralel cu cresterea vizionarilor de pagini. Vizionari pasive si ele, evident. :|
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

E destul de evident faptul ca subiectul ufologic, din lipsa de informatii veritabile si verificabile, a devenit o mare iluzie, formata din multe subiluzii, care suge din energia si sperantele maselor. Si aici ma refer mai direct la rolul Holywood-ului in a planta subliminat piste false in mentalul colectiv si cu precadere in mintile mai putin incuiate, subtiind drastic numarul celor care ar mai putea tine piept avalansei de minciuni propagate. 

Se vor multe in ceea ce priveste tinerea turmei sub control si se lucreaza stiintific, metodic, cu marje maximale de reusita. Au avut si timp sa construiasca concretul si au avut stiinta (intunecata) necesara. Rezultatele se vad, latul in care suntem prinsi, deasemenea.

Luptatorii nu se transforma toti in "asistati", cred eu, pentru ca individual nu au ce sa le faca celor care vad si nu se altereaza de la mizeriile pe care le vad. Ce le reuseste de minune este izolarea polilor care pot coagula indivizi in jurul unor idei sanatoase, in general provenite de la astfel de oameni integri. Asta e tot ce pot face si se pare ca e suficient sa aiba castig de cauza acum.

La modul general, aceasta restrangere a comunicarii (inclusiv pe forumuri) cred ca putea fi prevazuta cu usurinta, ca efect direct al abulizarii marii parti a indivizilor. Astfel, scazand interesul si intelegerea unor subiecte mai subtile si mai putin oficiale de catre cei care mai cochetau cu ele, a determinat usor usor o disparitie a dialogului si o lipsa de sens in abordarea subiectelor din partea celor care le mai vad. Situatie prevazuta si ea, oarecum...

Din punctul meu de vedere, doar o interventie de mai sus mai poate determina o schimbare de paradigma, asa cum s-a mai produs in istorie. Pentru ca noi, in momentul de fata suntem in sah, si peste cateva mutari, poate, in mat.


"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

@mr: Absolut corect - inclusiv opinia confirmand supozitia mea ca "partial se reuseste transformarea luptatorilor in... asistati - nu doar social, ci si psihic."

Idem pt. "Au avut si timp sa construiasca concretul si au avut stiinta (intunecata) necesara. Rezultatele se vad, latzul in care suntem prinsi, deasemenea." - tema vasta, cu tentacule intinse zic eu pina si-n sub-tema "Mandela Effect", fiindca "intunecatii" :evil: au ajuns pare-se si la performantza modificarii [pseudo]realitatii Matrixului.

Unele devieri minore deocamdata-n Timelines sint deci vizibile (minore fiindca-n scop de testare poate?), da' tot degeaba,  fiindca adevarata noastra Memorie nu-i stocata aici.
...Si uite cum iar ar trebui sa revenim la... revenirea la Sursa, :star: da' pe moment am bateriile descarcate. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/