Sectiune pentru limba româna > Laborator

OZN?

(1/9) > >>

StarDust:
Doresc sa va prezint un raport referitor la urmarirea de catre mine in data de 03.05.2013 a evolutiei pe cer a unei chestii care mie mi s-a parut absolut bizara.
Postez la sectiunea "Laborator" deoarece nu sunt 100% convins ca ar fi vorba de un eveniment OZN, deci, cam astea ar fi faptele:

In acea zi, pe inserat, eram in vizita la cineva, care locuieste intr-un bloc la et.1. M-am dus la un moment dat in alta camera si intamplator mi-am aruncat privirea pe fereastra si am observat pe fundalul inverzit al unui deal, cum un obiect alungit alb se ridica accelerand usor. In prima faza, mi-am zis ca s-ar putea sa fie o punga alba ridicata de vant, dar ciudat era ca afara era acalmie, nu batea vantul, iar obiectul parea sa se fi ridicat dintr-o zona a dealului la o distanta de aprox.700m, deci dupa aprecierile mele trebuia sa fie destul de mare, ca sa il vad eu la acea marime. Am urmarit obiectul cu atentie fiind curios in ce mod i se va schimba forma sau culoarea aparenta in momentul in care va depasi conturul verde al dealului, trecand pe fundalul albastru inchis al cerului. In acel moment, diferenta a fost ca zona alba vizibila anterior era f. slab vizibila dar a devenit pronuntata o zona inchisa la culoare care inainte nu am remarcat-o. Revenind in camera unde erau ceilalti m-am dus din nou la fereastra, constatand ca obiectul tocmai isi schimbase directia din ascendent in rectilinie, aproape paralela cu solul, si se deplasa spre directia mea de observatie, moment in care i-am chemat si pe ceilalti sa vada "ceva interesant"  :-)
Obiectul se apropia usor si incepea sa creasca in dimensiuni, incepand sa remarc o forma neregulata care (important de mentionat) pe toata durata observatiei nu s-a modificat deloc, decat ca dimensiune. Spun asta pentru ca initial crezand ca e ceva usor purtat de vant ma asteptam sa se rostogoleasca necontrolat, si sa-si schimbe forma sau aspectul. Vazand forma bizara, am pus mana rapid pe telefon si am facut o poza, desi eram absolut convins ca nu va iesi nimic, dat fiind faptul ca obiectul se misca si tinand cont de relativa lui dimensiune redusa in campul telefonului. Apoi, privirea mi-a cazut pe un binoclu de plastic ieftin si decolimat 10x50 ce zacea pe masa, am pus mana pe el, si am apucat sa arunc o privire (dublata)  :-) asupra obiectului, aproximativ 5-8 sec inainte de a disparea dupa bloc. ceea ce am vazut prin binoclu e si mai greu de descris, obiectul as putea sa il asemuiesc cu aspectul unui ou ochi, (la asta m-a dus gandul cand l-am vazut)  :lol: doar ca in loc de galbenusul cel galben parea a fi un nucleu gri inchis, si mentionez, din nou, nici in timpul urmarit cu binoclul nu si-a modificat deloc acea forma, si nu se rotea sau balansa deloc, parea ca pur si simplu aluneca pe cer.
Ce sa mai zic, e cea mai bizara chestie ce mi-a fost dat sa o vad pana acum, atat datorita aspectului, cat si datorita miscarii rectilinii precise care mie mi-a lasat impresia ca nu era data de curentii de aer.
Eram atat de convins ca pe fotografia facuta cu telefonul nu va iesi nimic notabil incat am uitat de ea, spre surprinderea mea, am dat de ea in telefon si cand am dat zoom, am observat ca nu a iesit chiar rau...
Nu stiu ce am fotografiat si nici nu pot trage vre-o concluzie, dar din fericire am destule date sa va prezint "cazul" :)
Deci, voi decideti! :D

jean:
Sunt sigur ca a fost o observatie interesanta, asi fi dorit sa vad si eu asa ceva. Atat timp cat nu stim ce a fost ramane un OZN (obiect zburator neidentificat). Ramane o intrebare, ce legatura este intre aceste obiecte si formele de relief?....Mai sunt colegi pe aici care au vazut obiecte ridicandu-se ori disparand in directia unor dealuri.

alx:

--- Quote from: jean on  09 May 2013, 15:18:49 ---Ramane o intrebare, ce legatura este intre aceste obiecte si formele de relief?....

--- End quote ---
Dupa parerea mea exista o legatura foarte stransa intre cele 2 elemente,adica intre obiect/obiecte si dealuri/paduri.Aparent,aceste obiecte manifesta o "fascinatie" foarte mare pentru paduri,insa cred ca motivele sunt de alta natura,si nu nici o legatura cu fascinatia.Ramane insa de vazut cu exactitate despre ce este vorba...eu am niste idei,insa deocamdata as cam prefera sa le tin pentru mine,ca sa nu fiu acuzat ca bat campii cu succes...
  Mai este insa un aspect,si cred ca acesta este CEL MAI IMPORTANT : cresterea,exploziva as putea spune,a numarului de observatii de acest gen in tara noastra...nu ca aceste fenomene nu s-ar fi intamplat si inainte,ci faptul ca de data asta nu mai nu se mai iau "masuri de prevedere" ma ingrijoreaza...fie e un exod,fie o invazie,fie amandoua!

uforever:

--- Quote ---.eu am niste idei,insa deocamdata as cam prefera sa le tin pentru mine,ca sa nu fiu acuzat ca bat campii cu succes...
--- End quote ---

Cu siguranta ai niste idei, doar ca nu vrei de ceva vreme sa le impartasesti p-aici :-D Pe bune acum, nu-i vorba "c-ai prefera deocamdata" sa le ti pentru tine, in ultimul timp nu vrei, punct. Eu personal, nu-ti mai inteleg "atitudinea onctuoasa", de la "facaletz" incoa',  pur si simplu nu mai "spui" nimic, zau daca te inteleg. Care-i misterul? "Restul" ne cam dam silinta sa exemplificam prin postari :-D

Irwin:

--- Quote from: alx on  10 May 2013, 00:22:41 --- eu am niste idei,insa deocamdata as cam prefera sa le tin pentru mine,ca sa nu fiu acuzat ca bat campii cu succes...
--- End quote ---

aaa, pai asa... nu mai rezolvam nimic pe aici daca avem astfel de retineri  :-D
curaj, suntem chiar curiosi, indiferent daca ipotezele sunt mai fanteziste... ai putea chiar sa le "cosmetizezi" un pic, ca sa fie mai "digerabile" tuturor  :-)

"Aratarea" observata de StarDust (sau, ma rog, tipul ei bizar, neregulat ca forma) parca am impresia ca am mai zarit-o pe undeva, probabil intr-un film de pe youtube, dar nu tin minte cu siguranta sursa. Zbura ziua, in amiaza mare, si cand s-a facut un zoom pe obiectul cu pricina era ceva ff bizar, aidoma celei prezentate aici.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version