Sectiune pentru limba româna > Romanian UFOnetwork

Formular de raportare

(1/5) > >>

alx:
Am discutat cu Spooky si am ajuns la concluzia ca avem nevoie,din nou,de un formular online de raportare a observatiilor OZN. Pentru ca si severul urmeaza sa fie ”primenit”,adica schimbat cu unul mai performant,profitam de ocazia asta,avand astfel cateva zile la dispozitie sa stabilim ce ar trebui sa cuprinda acest formular de raportare.
Exista 2 posibiltati:
1. Un formular cu putine intrebari,urmand ca toate informatiile sa fie obtinute telefonic sau face-to-face,dupa caz.
2. Un formular extins,cu multe intrebari,inclusiv cu pozitionarea in Google Maps a observatiei.

  Va rog sa va spuneti parerea si sa propuneti intrebari pentru acest formular. Ideal ar fi ca propunerile sa primeasca si cate un nr.,in ordine crescatoare,ca sa putem discuta pe marginea lor,daca e cazul. De asemenea,eu voi incerca sa organizez zilnic aceste propuneri intr-un singur mesaj,la inceputul topicului,care va fi updatat  pe masura ce vom avea mai multe propuneri,ca sa stim exact cum stam.
  Asadar,asteptam propuneri din partea voastra,prima data trebuind sa stabilim care dintre cele 2 tipuri de formulare il vom folosi.
  Eu personal sunt pentru varianta a doua,adica un formular de raportare extins,cu mai multe intrebari.     

    cu multumiri anticipate pentru efortul vostru   alx

romulus:

--- Quote ---1. Un formular cu putine intrebari,urmand ca toate informatiile sa fie obtinute telefonic sau face-to-face,dupa caz.
2. Un formular extins,cu multe intrebari,inclusiv cu pozitionarea in Google Maps a observatiei.
--- End quote ---
Cred ca formularul in discutie ar trebui sa contina un schelet cu intrebarile de bun simt (esentiale intr-o cercetare)
1.Cine?
2.Ce?
3.Cand?
4.Unde?
5.Cum?
Iar pe scheletul acestora sa adaugam - la fiecare-  alte cateva cum ar fi :
La prima intrebare CINE? 
-presupunand ca observatorul poate fi chiar cel care scrie ori poate fi alta persoana cunoscuta de el si atunci in cadrul formularului prevedem rubrici distincte;
-si intr-un caz si in altul, ideal ar fi ca persoana sa-si decline identitatea, ori daca nu doreste sa indice ea o modalitate oarecare de contact in vederea unei discutii cu reprezentantul/tii nostri care - eventual - il vor contacta pentru amanunte, discutii, investigatii; daca mai exista si alti observatori/martori, cine sunt;  daca a mai relatat si altor persoane; daca l-au mai contactat si altii pentru investigatigarea fenomenului/faptului/intamplarii raportate  etc.
La fel si la celelalte mari intrebari.
Chiar daca la final poate parea extins, stufos, cred ca este bine ca inca de la inceput sa ai suficiente elemente de descriere pentru ca, in timp ele se pot pierde si apoi cu siguranta ca daca intrebarile sunt mai multe, poate ajuta si pe cel care raporteaza sa-si clarifice/aminteasca  unele lucruri peste care altfel ar fi trecut cu vederea.
Am zis !

fiulploii:
Formular extins , repetat la cateva zile distanta .
     Alte intrebari posibile , in afara de cele zise de @romulus   :
           - descrieti si motivati senzatia avuta la inceputul observatiei - daca e cazul
           - daca pe parcursul observatiei a aparut sau s-a manifestat o senzatie noua - descriere, tipologie, etc.
           - care este explicatia personala pentru fenomenul observat
           - schita cat mai exacta a derularii fenomenului
           - contextul general al observatiei 
     Odata ce a fost stabilit chestionarul, intrebarile sa fie amestecate si sa existe intrebari clona in esenta insa modificate in aparenta - cred ca nu mai e nevoie sa spun de ce.
  Parerea mea..

alx:
Initial acest subiect a fost postat in Zona Zero,insa dupa succesul ”rasunator” avut acolo,si dupa postul colegului Arhanghelul legat de acest formular de raportare de aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,722.msg81576/topicseen.html#msg81576
 am decis sa mut acest subiect in zona publica a forumului.Asadar asteptam propunerile voastre.
  O zi buna   alx.

romulus:
Plecand de la ceea ce spunea Shiff ieri, ca nu a putut posta o raportare a unei observatii interesante, intreb pe cei mai priceputi ca mine:
- este posibil - din punct de vedere procedural,tehnic - ca o postarea unei raportari/semnalari/observatii(a unui OZN spre exemplu) care vine de la un utilizator nou sa nu aiba nevoie de nicio vizualizare/aprobare a unui moderator ci sa poata fi postata direct, imediat, urmand ca o eventuala analiza sa se faca ulterior cand sa se ia si o decizie dupa caz: aprobare, stergere, mutare, moderare, etc...?
Spun asta in ideea de a oferi un acces cat mai facil pe site in sectiunea de "raportare/semnalare" a oricarui observator nemembru RUFOn.
Am zis !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version