Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Roman doar aparent SF (fragmente) - critici, laude, bascalie etc

Creat de Xanadron, 12 Ianuarie 2013, 19:10:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Hai sa mai postez un fragment - cu presupuneri pur SF-istice despre istoria WW-II, fiindca m-am gindit ca nu-i cazul sa dau eventual vreunor streini :lol: inceputul "cursiv" al cartii.
Evident ca scopu-i ispitirea :evil: amatorilor de versiuni ale istoriei "neoficiale" - marketingul e inca pe faza deci.

P.S. Ceva mai incolo, dar si intr-unul din capitolele cu naratiune de pe... lumea noastra :-D sint insa si mai multe detalii interesante pe aceeasi tema (totu-i insa pura fictiune, nu uitati! 8-))

[.....]
      — Fie ca tine... Că tot veni însă vorba: relatarea lui aiuritoare m-a făcut atunci să mă simt parcă mutat în ordinea unui alt Timp, niciodată pomenit de istoria oficială. Cu două decenii mai târziu știam aparent mai multe pe tema enigmelor naziste, dar faptul că rămăseseră doar ipoteze neconfirmate a sporit parcă retrospectiv impactul fostelor dezvăluiri. Aș vrea deci să știu care-i adevărul... adevărat din spatele lor – fiindcă de sinceritatea răposatului Herr Lauterbach nu m-am îndoit vreodată.
     — Mă faci iarăși să vorbesc prea mult, dar deschiderea tuturor cutiuțelor Pandorei e inevitabilă, mai ales fiindcă înainte să mori n-ai mai avut nici mijloacele, nici timpul să deduci implicarea tuturor forțelor în cea de-a treia și ultimă conflagrație mondială. Care a inclus și o activă participare... nazistă.
      — Parol, soro? Asta chiar n-aș fi bănuit-o.
      — Hai n-o mai face pe niznaiul, doar erai convins de continuarea experimentelor eugenice prin junglele Americii de Sud și mai ales în Antarctica, după înfrângerea Axei. Îți pot confirma deci nu doar escala prelungită făcută de Hitler în Argentina, ci și călătoria lui finală spre baza subterană antarctică Neuschwabenland, chiar dacă nu trăiau acolo cele două sau trei milioane colportate de unii ca număr prezumtiv al coloniștilor subterani, ci numai câteva zeci de mii.
      — Ce-i drept, credeam ferm în continuitatea nazismului "operațional" prin zone de genul Coloniei Dignidad din Chile, dar cam atât. ...Hitler în Antarctica zici?
      — A ajuns întâi în Argentina cu submarinul, după transferul în Portugalia cu un bombardier rapid pilotat de Hanna Reitsch – aceeași aviatoare genială care n-a plecat doar împreună cu amantul ei Generaloberst Robert Ritter von Greim din bunkerul berlinez al führerului, pe 28 aprilie 1945.
      — Și mie mi se părea neverosimilă povestea zborului ei atât de riscant. Așa cum Hitler îl destituise pe Göring de la șefia forțelor aeriene printr-o telegramă, la fel putea să-l numească și pe von Greim în locul lui.
      — Logic. I-a luat deci și pe... adevăratul Hitler plus la fel de reala Eva Braun, dar și pe aghiotantul führerului Otto Skorzeny, decolând din Tiergarten printre ruine și bombe sovietice la manșa agilului ei Fieseler Storch.
      — Ex-spionul nazist Don Angel Alcazar de Velasco spunea deci adevărul prin '85? Spre deosebire de pilotul personal al führerului, care susținea în primele anchete că zburase cu el spre Norvegia, ca apoi să retracteze totul și să confirme basmul oficial cu sinuciderea din bunker de pe 30 aprilie.
      — Da, deși era un adevăr parțial fiindcă doar atâta știa Don Angel. Spre Portugalia de pildă a plecat de pe un aeroport camuflat holografic (nu râde că te îngrași, aveau deci și din astea), împreună cu Martin Bormann și Hans Kammler, "creierele" naziste care au rămas în submarinul cu destinație extrem-sudică. Hitler a coborât abia nouă ani mai târziu pe continentul antarctic dintr-o "farfurie" din seria Haunebu, la bordul căreia a fost convins cu greu să urce chiar de fostul lui aghiotant, aterizat și el pe pajiștea din fața conacului de la Bariloche.
      — Mda, sonarele și radarele americanilor evoluaseră în ultimii ani, așa că soluția aleasă era probabil inevitabilă.
      — Iar te grăbești cu presupunerile, fiindcă americanii erau atunci la curent cu operațiunea. Spre deosebire de perioada imediat postbelică, când l-au trimis pe amiralul Byrd în misterioasa, dar și dezastruoasa lui expediție militară antarctică, al cărei scop era exact cel presupus de "conspiraționiștii" ironizați oriunde: distrugerea redutei antarctice naziste. Care nu le-a mers, deși au folosit și focoase nucleare.
      — Aham, deduc atunci și că la fel de adevăratul tratat secret semnat de Aliați cu Bormann era deja fapt împlinit în 1954 și nu în '56, cum se bănuia în unele cercuri.
      — Parțial corect, fiindcă acordul n-a fost semnat de către aliați, ci doar de americani. Deja se schimbase structura alianțelor, dar nu-i momentul să divagăm și pe tema asta.
      — De acord, să revenim deci. Uriașul Skorzeny nu era pe atunci consilierul mai multor președinți, inclusiv al Egiptului și Argentinei? Asta, în paralel cu sifonările spre Mossad despre rachetele egiptene și organizarea fugii multor criminali de război în cadrul operațiunii Odessa pe filieră spaniolă, plus aranjarea transferului fondurilor naziste din Elveția spre America de Sud și alte locații la fel de sudice.
      — Ba da, însă printre atâtea treburi și-a găsit timp și pentru câteva plimbări circumterestre la fel de importante.
      — OK, notat și asta. Cum rămâne însă cu zvonurile cam fanteziste privitoare la clonarea lui Hitler sau la călătoria finală spre sistemul planetar al stelei Aldebaran? Cu misterioasa navă-mamă sub formă de trabuc zburător și numită evident nu Andromeda Gerät ci ATJ, adică Alpha Tauri Jenseitsflugmaschine.
      — N-a fost clonat, dar povestea e mai stufoasă în ambele direcții. După teste finalizate cu constatarea persistenței unor deviații psihice ireparabile, Autoritatea Intraterestră din spatele aventurii naziste n-a mai considerat necesar complicatul transfer al matricii lui spirituale într-o clonă. Oricum, numita operațiune nu putea fi aprobată și condusă decât de aliații lor extratereștri. 
      — Cam multe etaje de comandă pentru un război aparent clasic, nu crezi?
      — Și încă nu le știi pe toate. Doar sunt atâtea Ceruri, nu? Pe scurt însă acum, Hitler a fost păstrat ca un gen de consilier onorific și a murit natural, la 98 de ani.
      — În 1987 deci... Nu-i de mirare, doar era vegetarian convins.
      — Ba chiar și ecologist, dacă îți amintești de discuțiile lui cu W.O.Schumann pe tema dezvoltării energiilor bazate pe cu totul alte principii decât combustia, considerată nu doar de el "diabolică"... În fine, numai arderea unor milioane de oameni nu prea l-a afectat.
      — Hai să ne limităm totuși la ceea ce nu știu. Căderea psihică urmată de dizgrația demențialului führer pare deci un mizilic pe lângă tot ce mi-ai spus adineauri. Putea fi așadar clonat? Și ce-i cu "autoritatea intraterestră" de care vorbești? În plus, care anume ar fi adevărata versiune a expediției fără întoarcere spre Aldebaran?
      — Cam multe întrebări deodată... S-o luăm deci pe rând.
      Flora tăcu însă brusc, iar privirea îi împietri pe un nor singuratic ce se forma la orizont. Remus îl observase de câteva secunde, dar credea că nevinovatul pufuleț era doar o nouă variație a decorului pregătit de Regizor. Sau, în fine, de Scenaristul Celest. Tot ce avea să urmeze îi va fi părut însă mai târziu un nou coșmar deloc inocent.

• • •

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Da' niste scene de amor cu Flora... Tot trebuie sa bagi Bruder. Rumânii sunt mai ciobani chiar daca pe listele unui "muzeu" pazit militarizat in tr-o padure de pe langa W. DC apareau ca fiind pe locul 2 in lume ca nivel general de inteligenta.

Xanadron

Citat din: abyss din  28 Ianuarie 2013, 01:38:16
Da' niste scene de amor cu Flora... Tot trebuie sa bagi Bruder. Rumânii sunt mai ciobani chiar daca pe listele unui "muzeu" pazit militarizat in tr-o padure de pe langa W. DC apareau ca fiind pe locul 2 in lume ca nivel general de inteligenta.
Se vede c-ai uitat prologu', mein abyssalischer Freund :-D - cum mama ma-sii sa fac amor cu propria constiintza? Sau, in fine, cu ingeroaica pazitoare cumva... :-)

Hai sa-ti mai bag insa (cu dedicatie fara numar fratelui abyss ca are valoare) :lol: un alt fragment dintr-o sectiune SF, ca sa te lamuresti  - poate.
O sa observi poate cu ocazia asta si ca scriu la fel de "schizofrenic" ca nea Kurt Vonnegut de exemplu. Fara sa ma pot compara cu el, evident.
Pe de alta parte, anumite felii de informatie sint... spre 100% reale. Dar nici alea nu-s spuse de JE, ci de niste personaje fictive, asa ca nu-i vreo problema, nu? :wink:

Xanadron

[.....]
      — Arbitrajul karmic îmi pare și mie valabil, dar și variabil, nuanță Remus impasibil, deși gestul suprinzător de natural al Orlei îi zgândărise destule întrebări potențiale. Până și-n cazul vostru, al insularilor pendulând între Cer și Infern ar trebui să funcționeze și modelarea continuă a Sinelui, și plățile lui karmice până la atingerea unui bilanț presupus eliberator...
      — ...Deși pare să nu se întâmple tocmai așa în existența noastră atât de... statică într-un fel, îi continuă ideea inorogul ciobanesc Sartan, cu un fornăit domol ce sugera tristețea.
      — Din concluzia ta deduc că modul de construire sau măcar modificare a unei Eternități în gama dorințelor proprii vă frământă. Una mai puțin înghețată în proiect adică, dacă misia voastră astrală e aceea pe care o presupun. Să fie însă aparentul vostru impas motivul invitației de a negocia o anumită alianță?!
      — Misiunea Insulei  a rămas și pentru noi o ecuație cu destule necunoscute până acum, coborî Harpon discuția pe teritorii mai concrete. Despre scopurile propunerii noastre am înțeles că accepți să continui însă discuțiile în cursul unei vizite. Cu noi, dar mai ales cu consiliul condus de Timo.           
      — Are cumva și timonă Insula voastră? Ar fi atunci singura din univers capabilă să se îndepărteze de nave inversând rolurile, șugui Remus în stilu-i cam paradoxal și prea puțin gustat pe fosta-i insulă (ori navă cosmică?) numită Pământ.
      — Hahaha, și-n glumă se spun adevăruri, îi contrazise insularul renumele de umorist mai negru decât el. Timo a fost dintotdeauna Navigatorul printre iluziile din jurul rarelor noastre certitudini, iar o întâlnire cu el face cât două vieți. Poate vii așadar să ne vizitezi chiar acum, de ce nu?, propuse uriașul, care astfel punea formal capăt întâlnirii. Mergem deci? întrebă hotărât, confirmându-și astfel rolul de action-man.
      — Mulțumesc din nou pentru invitație, dar nu pot veni chiar acum. Sper să nu vă încurc cine știe ce planuri, dar m-ați luat cel puțin prin surprindere.
      — E de înțeles decizia ta. Rămâne pe mâine sau poimâine deci? Evident că putem sosi la un semnal vizual – steag alb în vârful obeliscului să zicem?
      — Da, mâine ar fi cel mai bine. Deși steagul va fi roșu fiindcă nu mă predau, preciză nu chiar în glumă Remus. Abia mi se mai sedimentează ideile și-n plus prefer să admir Insula pe lumină. Vă aștept deci pe la amiază. Drum bun până atunci!
      Așa se încheie primul său contact din lumea de apoi cu alte reflexii ale oceanului informațional decât propria lui conștiință ce-l ghida cam inconstantă printre atâtea ghidușii (iertare pentru definirea din nou cam simplistă a Florei, dar sperăm ca până la sfârșitul cărții să găsim alta mai bună; dacă nu, asta-i viața, înseamnă că ați luat deja plasă cu un roman simplist, nu doar neverosimil).
      Să revenim însă la minunat de încurcata noastră poveste ("Așa mai vii de-acasă", îi comunică Gogu telepatic din Pustie până și autorului), una care v-a adus poate la exasperare în ultimele pagini cu atâta filo- și teosofie. Trioul ciudaților vizitatori se îndrepta deci în zbor spre conturul Insulei din zarea vișinie exact ca vajnicul cowboy călare din finalul unui western clasic, dar cu o viteză mult mai mare decât gândurile contradictorii care se încăpățânau să se prelingă doar lent afară din capul lui Remus. Toate reziduurile încă mult prea umanelor lui îndoieli fură alungate totuși într-un final de un somn fără vise. Ori de un vis fără somn?!

• • •

abyss

Ok am inteles. Deci fara corturile pline de virgine ale profetului... Sa ma ierte sfintia voastra ca am indraznit sa imbrac in haina timida a sugestiei o trasatura izvorata din meandrele hartii mentale a subconstientului meu profan. ;)

Rayden

@Xanadron,
gasesc de asemenea si aceste 2 fragmente extrem de interesante si ..cred ca daca nu erau filmele documentare pe Hystory Channel zilele astea despre Hitler..as fi fost convins ca a tulit-o in Antarctica.. :mrgreen:
Sper ca nu o sa ajungi sa pui toata cartea aici, nu? ...nu de alta, dar vreau vad ce coperta ai ales, ce titlu si ..vreau si un autograf de zile mari, special cu dedicatie...apai, nu?! 8-)

Xanadron

Citat din: abyss din  28 Ianuarie 2013, 10:17:08
Ok am inteles. Deci fara corturile pline de virgine ale profetului... Sa ma ierte sfintia voastra ca am indraznit sa imbrac in haina timida a sugestiei o trasatura izvorata din meandrele hartii mentale a subconstientului meu profan. ;)
Pe lumea hailalta cic-ar exista orgasme cosmo-nirvanice, :star: :lol: asa ca oarece surprize or sa existe pe ici-colea si-n sensul citat de tine, Waffenbruder, doar ca ridicate la patrat (sau cub?)
Doar observi ca mai apar personaje feminine in afara Florei (nu stiu daca si virgine insa). :-D

Citat din: Rayden din  28 Ianuarie 2013, 14:43:58
@Xanadron,
gasesc de asemenea si aceste 2 fragmente extrem de interesante si ..cred ca daca nu erau filmele documentare pe Hystory Channel zilele astea despre Hitler..as fi fost convins ca a tulit-o in Antarctica.. :mrgreen:
Sper ca nu o sa ajungi sa pui toata cartea aici, nu? ...nu de alta, dar vreau vad ce coperta ai ales, ce titlu si ..vreau si un autograf de zile mari, special cu dedicatie...apai, nu?! 8-)
Maxim 5% (adica 10-12 pagini postate aici din 200-240) nu inseamna mai nimic, prietene Rayden... Asa ca misterul ramine intact. 8-)
Cit despre nea Hitler, nu stiu ce abureli mai baga astia pe la TV ca nu ma uit, dar clar e cel putin ca fragmentele din "craniul lui Hitler" din depozitele KGB (cu certificat c-au fost prelevate din celebrul bunker berlinez) au fost analizate ADN si-a rezultat ca-i vorba de-o tzeasta de femeie de vreo 30 de anisori. :lol:
Iar la Bariloche (Argentina) e la fel de clar ca Hitler a locuit citiva ani buni (cu stiinta CIA-NSA etc), nu departe de un centru de cercetari nazist (fuziune la rece, fisiune thoriu etc). Poate-oi avea timp cindva pt un topic... doar pe tema asta, fiindca dovezi sint garla.

AdarM

Prietene, ma iarta, citesc doar pe sarite, prefer sa fiu printre primii care se vor bucura de carte, asadar observatiile mele vor fi sporadice si tin de forma, nu de fond.
Daca asta-i varianta de print, tin sa-ti atrag atentia ca, cel putin din ultimul paragraf, lipsesc cateva virgule absolut necesare.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

fiulploii

Citat din: AdarM din  28 Ianuarie 2013, 16:19:48
Prietene, ma iarta, citesc doar pe sarite, prefer sa fiu printre primii care se vor bucura de carte, asadar observatiile mele vor fi sporadice si tin de forma, nu de fond.
Daca asta-i varianta de print, tin sa-ti atrag atentia ca, cel putin din ultimul paragraf, lipsesc cateva virgule absolut necesare.
Colega, am impresia ca umbli cu cheia franceza sa strangi suruburile de la rama de ochelari  :lol:

@Xanadron  
       Din postarile de la acest subiect se observa clar si fara dubiu ca este vorba despre romanul nostru   , cum evolueaza el, ce vrea el . Imi place cum justifici fiecare lipsa    constatata de consiliul reprezentantilor   in asa fel incat toti e multumitzi , frate.   :lol:
       Uite , hai sa vad cum rezolvi si asta : Xanadron, daca nu publici romanul asta mai repede , o sa vezi tu ...  :lol:
       Deschid o licitatie aici si acum pentru primirea pe e-mail a romanului inainte de publicarea lui . Cine mai participa?
     8-) 8-) 8-)

Xanadron

Citat din: fiulploii din  28 Ianuarie 2013, 16:31:52
  Colega, am impresia ca umbli cu cheia franceza sa strangi suruburile de la rama de ochelari  :lol:

@Xanadron  
       Din postarile de la acest subiect se observa clar si fara dubiu ca este vorba despre romanul nostru   , cum evolueaza el, ce vrea el . Imi place cum justifici fiecare lipsa   constatata de consiliul reprezentantilor   in asa fel incat toti e multumitzi , frate.   :lol:
       Uite , hai sa vad cum rezolvi si asta : Xanadron, daca nu publici romanul asta mai repede , o sa vezi tu ...  :lol:
       Deschid o licitatie aici si acum pentru primirea pe e-mail a romanului inainte de publicarea lui . Cine mai participa?
     8-) 8-) 8-)
:-o Doar nu crezi ca-s finantat ca Cinamar de CIA ca sa mi-l faceti voi viral MOCA pe net? :roll: :-D
Serios acum, fiule - in numele ploii, tatalui HAARP si-al sfintului traznet (Amin!, dar nu amin prea mult... lansarea), raspunsurile date fiecarui prezumtiv raspindac al cartii reprezinta si-un PR-marketing sigur, da-s si distractive, parol.

P.S. Unii mi-au propus deja sa-l public "electronic", platibil prin SMS - ei, cit vreti deci sa dati? (asta da licitatie): :lol: 4, 6, 8 sau 10 euroi pt un download?

Citat din: AdarM din  28 Ianuarie 2013, 16:19:48
Stiu, :-D dar nu-i versiunea finala - si oricum ar fi cazul ca editorul sa-si merite cumva banii pe care sigur o sa-i faca (si) pe carca mea, platind macar un corector.
Multzam oricum pt atentionare - btw, in ultimii 7 ani fusei si corector la 3-4 reviste printre altele, da-n viltoarea scrisului de amoru' artei si mai putin al ortografiei/epiei se vede ca ma lua valu' si-mi cam bagai picioru'. :lol:

fiulploii

Citat din: Xanadron din  28 Ianuarie 2013, 16:32:48
P.S. Unii mi-au propus deja sa-l public "electronic", platibil prin SMS - ei, cit vreti deci sa dati? (asta da licitatie): :lol: 4, 6, 8 sau 10 euroi pt un download?
Asta e pretul pentru un fascicul? Aceasta carte va aparea in X fascicule a cate 20 de pagini?
Eu ziceam de o licitatie , licitatie la care se strang toti banii care se pun in joc. Adica x liciteaza 10 lei , y liciteaza 11 lei , z liciteaza 15 lei si castiga cartea iar autorul ia toti banii , adica 10 + 11 + 15
  Asta propun eu  8-)

Xanadron

Citat din: fiulploii din  28 Ianuarie 2013, 16:52:21
Asta e pretul pentru un fascicul? Aceasta carte va aparea in X fascicule a cate 20 de pagini?
Eu ziceam de o licitatie , licitatie la care se strang toti banii care se pun in joc. Adica x liciteaza 10 lei , y liciteaza 11 lei , z liciteaza 15 lei si castiga cartea iar autorul ia toti banii , adica 10 + 11 + 15
  Asta propun eu  8-)
Nuuu, 5-7-8-10 euroi ar fi pretzu' pentru intreaga OPERA. :-D (de trei parale, evident).

Serios acum: si pe la noi se scot e-book-uri platibile prin SMS - ete acilea:
http://www.bibliotecadigitala.ro/?cat=16

P.S. Eu, mai de moda veche fiind, prefer totusi cartea pe hirtie - s-o tii in minutza deci cind o citesti. Pina si mirosul de cerneala tipografica zic ca are farmecul lui.

fiulploii

Bun si asta dar si eu vorbeam serios. Poti imbina mai multe tipuri de vanzari?
Apropo: are cartea poze?  :lol:
Pe bune, sf , sf , insa niste poze o sa mareasca sex-appealu' ca tot vb @abyss de corturile goale ale profetului

prometeus

Daca ar fi sa rezum in cateva cuvinte priceperea, usurinta cu care este abordat un subiect atat de complex , as spune ca ...moartea e un sfetnic bun...
Observand in plus umorul, duioasa, superioara ...detasare, nu pot decat sa constat ca ...nici macar moartea nu mai e ce a fost...
:star:

Xanadron

Citat din: fiulploii din  28 Ianuarie 2013, 17:07:30
Bun si asta dar si eu vorbeam serios. Poti imbina mai multe tipuri de vanzari?
Apropo: are cartea poze?  :lol:
Pe bune, sf , sf , insa niste poze o sa mareasca sex-appealu' ca tot vb @abyss de corturile goale ale profetului
Operatiunea de "fragezire" a viitorilor cititori continua, deci raspund in continuare oricaror idei.
In cazul tau motivat si de oarece enterese, fiindca DA, cartea ar putea avea si "poze", dar la transpunerea lor digitalizata s-ar putea sa am nevoie de ceva ajutor (mai vb oricum pe tema asta, dar numai la momentul potrivit).
Si nu-i vorba oricum de poze, ci de chestii grafice - inclusiv coperta in regie proprie -, la care intimplator ma pricep mai mult decit la scris semne d-astea mici, negre si enervante. :lol:

Unica problema ramine insa - repet - gasirea unui TITLU, primul care "vinde" orice.
O sa revin oricum si la asta, daca tot e "cartea noastra", nu? :-D Inclusiv la eventualele vinzari "mixte", dar e prematur acum.
Citat din: prometeus din  28 Ianuarie 2013, 20:46:33Daca ar fi sa rezum in cateva cuvinte priceperea, usurinta cu care este abordat un subiect atat de complex , as spune ca ...moartea e un sfetnic bun...
Observand in plus umorul, duioasa, superioara ...detasare, nu pot decat sa constat ca ...nici macar moartea nu mai e ce a fost...
:star:
Multzam fain pentru aprecieri, colega prometeus, esti trecut deci si tu pe lista autografelor deja (chiar daca m-ai fi criticat). Asa insa - mai ales daca ma mai lauzi o tzira :lol: - ai sanse mari sa te faci si c-un exemplar moca.
...Si da, nici macar Coana cu Coasa nu mai e ce-a fost - de cind cu celulele-stem si alte chestii, cauta noi si noi metode sa ne ispiteasca. :wink: