Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Roman doar aparent SF (fragmente) - critici, laude, bascalie etc

Creat de Xanadron, 12 Ianuarie 2013, 19:10:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: Xanadron din  14 Ianuarie 2013, 01:21:34
..inaltimea parleazului pe care l-am sarit deja de pe la mijloc spre finalul cartii, sterse si refacute de trei ori pin-acu'.

De fapt, inca de pe la inceput parleazu-i buba, fiindca-n sectiunile "non-SF" - care incep cronologic din decembrie '89 pina... anii viitori - personajul principal.. spune diverse chestii deranjante pe citeva planuri. Nu multe, citeva zeci doar.
Fiind insa imaginar-fictionale si astea, nu cred sa am probleme. :roll:
("S-o crezi tu, fraiere", cobi Gogu). :lol:

P.S. O sa postez poate zilele urmatoare si-al treilea fragment (adica ultimul din primul capitol, dar si ULTIMUL AICI) - clar insa ca numai daca nu v-am agasat deja.
Eu zic sa stai linistit referitor la saritura peste parleaz  , nu esti nici primul si nici ultimul. Daca iei in analiza numai cartile publicate la Editura Obiectiv din Craiova la care poti adauga un Corut sau lucrari si studii istorice publicate la Timisoara de istorici pe tema cu '89 nu o sa te consideri solist  :-D Si apoi , e doar o parere SF din singuratatea unui dom cu nisip violet.
   In plus, lumea se va intreba pe cine ai in spate  :-) de publici asa ceva. In afara de editor, normal.
   O sugestie imi permit : indiferent ce se intampla, lasa sa se inteleaga ca asta ai vrut tu.  :-D

   Cat despre bere , poti sa ma tai de pe lista  :lol: O cafea si un coniac bun si mai ales original .

  In partea a doua publicata aici observ cu uimire aparitia personajului Flora aka Flaro ?   :lol:  sau e diminutivul de la Florentina care iarasi are alte semnificatii iezuite . Mno, precum se vede , e asa cum zicea @alx fiecare vede cat il duce neuronu' .
   Asa cum gogu si magogu duc la o prima privire la crestinism care isi trage seva din iudaism care s-a inspirat din ..altceva ; insa dupa altii , la alt nivel Gog si Magog semnifica niste chestii ce tin de istoria traitorilor carpato-danubiano-pontici.
   Pana acum, romanul tau face impresia unei lucrari ce poate fi citita pe mai multe nivele de intelegere, de profunzime. Structurarea asta eu zic ca ti-a reusit bine. Pentru cine nu stie cum sta treaba cu scrisul , il invit sa vada pe propria piele diferenta dintre cuvantul vorbit si cel scris participand de exemplu la concursuri aici
http://www.arsfan.ro/
sau aici
http://helionsf.eu/

   
Citat din: padme din  13 Ianuarie 2013, 19:25:52
Ha, ha, ha - in momentul asta citesc 3 carti, dintre care 2 in curs de scriere, una dintre ele fiind cea de fata. Toate 3 scrise de cate un barbat. Autorii romani si straini, nu se cunosc intre ei, nu s-au citit niciodata. Toti 3 au creat personajul feminin: roscat, tuns scurt, ochii verzi/albastri, frumusete deosebita/angelica/exotica.
Daca si tu arati asa atunci iegzista o explicatiune ; daca nu arati asa atunci iegzista alta explicatiune paralela cu limitarea optiunilor imaginative  8-)
  Astept cu interes partea a treia .
Parerile mele doar..
   
   P.S. subscriu si eu la ideea de a nu lua in considerare sfaturile si criticile nimanui . Scrie asa cum simti ca trebuie . Altceva nu conteaza .

acme

Citat din: sunnyboy din  14 Ianuarie 2013, 00:47:24
@acme: Considera-ma naiv, insa pun o intrebare: Romanul Sonata Hidrogen a aparut si in romaneste? din cate stiu eu a fost tiparit de cateva luni (doo-tri) pe la anglosaxofoni...
Corect, nu e tradus; dar as putea ca se aseamana la stil cu ce ne-a aratat Xanadron.
We're born alone, we live alone, we die alone.

zana@M

Xanadron descrie foarte bine paralela dintre cele dou lumi ,Pamanteana si Vesnica , Iadul si Raiul sunt aici pe Pamant si ,trebuie sa ne platim toate datoriile ,bune sau rele   . Remus si-a platit aceste datorii , reiese din  prima clipa cand a pasit in Vesnicie ''(.....ambientul modelabil și deloc veșnic verde îl făcea pe încă debusolatul Remus să creadă că nu aterizase în Iad cel puțin. Nu doar fiindcă lipsea la apel Nefârtatul fochist la cazane smolite, cât mai ales datorită senzației de bine profund, niciodată trăit în destul de lunga-i viață.'') .
A mai aparut si Flora =Iubire ,acea iubire  vesnica , sau Pacea sufleteasca ce tanjim dupa ea si in viata Pamanteana .Parerea mea,dar @alex are dreptate fiecare intelege ce vrea.
Felicitari ,Xanadron!
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

SLEAH19

De câte ori citesc o carte, un regizor aflat în capul meu, conform scenariului ,,dă drumul la film,,  , bagă
decoruri, lumini, face casting pentru fizionomiile personajelor etc , ulterior de câte ori revăd cartea pe un stand sau la librărie, în minte îmi revine filmul meu.

   Pe baza fragmentelor din cartea ta Xanadron, mulţi regizori mentali deja toarnă scene. Sunt convins că toate sunt  remake –uri ale filmului tău dar în decoruri şi scene total diferite.

Păcat că Siberia , ,, calcă,,  acum aşa de rar pe aici pentru că  ea cu imaginaţia cunoscută, ar fi avut o părere  cumva in vivo , cred eu , tare interesantă a acţiunii în sine, cea care conteaza în fond . 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Subscriu la ideea "filmelor proprii" post-citire, draga SLEAH19 - si clar ca si al meu difera pe ici-colea de-al fiecaruia dintre viitorii cititori. Important mi se pare doar ca macar unele... corzi directoare sa (ra)sune cam in aceeasi gama pentru mai tot omu'.
Asa ca fiulploii, dar si alti citiva au detectat corect planurile diferite de intelegere pe care va putea fi receptat romanu' asta - sper si eu cel putin.

P.S. Semi-eterica :-D de-o vreme colega Siberia vad c-a citit totusi fragmentele si asta mi-e de ajuns deocamdata. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Hmm....este ce este, daca  n-ar fi,Nu s-ar povesti....bine pt.un anumit fel de perceptie si aprope...bine,pt.o perceptie mai profunda asupra "realitatilor juste" certificate de Ratiunea/Logica,dar....daca Flora nu are puteri "executive"...asta e...
Uitee...colega zana@M...a "tradus'o" pe Flora=iubire(de "cronos" si "stilul" lui de iubire)...asa ca cartea o sa fie o carte citita de toata "gama" de cetitori....
Sincere Felicitari,Xana/dron(pare mai androgin)

PS....mai posteaza te rog si "dialogul" dintre Remus-"cronos".....trebuie sa fie foarte interesant... :-D

padme

Citat din: fiulploii din  14 Ianuarie 2013, 04:42:08
     Daca si tu arati asa atunci iegzista o explicatiune ; daca nu arati asa atunci iegzista alta explicatiune paralela cu limitarea optiunilor imaginative  8-)
  Astept cu interes partea a treia .
Parerile mele doar..

Ha, ha, ha! Nu, nu arat asa!
Nu este vorba de limitarea optiunilor imaginative, dar am zis sa mai tac. Aici vorbim despre...piese rare! Faptul ca 3 barbati (si daca mai caut, mai gasesc) dintr-un anumit areal au ales acelasi tip de femeie, ma face sa cred ca subconstientul inconstient lucreaza :)) si aduce in atentie ceea ce lipseste!
Parerea mea bazata pe observatii de podoabe capilare autentice...

alx

Citat din: Xanadron din  14 Ianuarie 2013, 01:21:34
P.S. O sa postez poate zilele urmatoare si-al treilea fragment (adica ultimul din primul capitol, dar si ULTIMUL AICI) - clar insa ca numai daca nu v-am agasat deja.
Mda...daca ma uit bine,zilele urmatoare sunt deja aici... ;D

  Si acum am a te instiinta oficial :D ca la cat ne-ai abuzat neuronii pe aici,ai datoria morala de a publica si o pagina de pe la jumatatea romanului tau,din sectiunea Non-Fictiune-dar-Totuși-Fictiune-Non-Lineara...ca daca nu faci asta...n-o faci,si gata! ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

...Ce, a scazut deja traficul pe forum?! :roll: :-D

Serios acum, uite c-o sa postez imediat un fragment de genul astuia sugerat de tine, moncher alx.
Nu de alta, dar daca va tin doar prin feerice Pustii Violete :star: care va-ndeplinesc orice dorintza, o sa incepeti sa credeti ca-i nemaipomenit de bine pe Lumea Ailalta... :lol:

...Si poate va bate gindu' s-ajungeti mai repede acolo, mai stii? (Ptiu, :evil: de-asa pacat, zise un popa).

P.S. O sa fie doar un... fragment de fragment, fiindca altfel va deconspir chiar prea multe. Marketing sa fie, da' nici prea-prea... 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  15 Ianuarie 2013, 23:21:31
...Ce, a scazut deja traficul pe forum?! ::) ;D
Nope...din contra,se afla la cote nebanuite...asteptarea asta chiar se pare ca genereaza trafic...ma intreb insa ce-o fi dupa ce postezi si ultima bucata... :?











PS  fraza de mai sus e o gluma,habar nu am cum e traficul pe forum,si sincer sa fiu,nici nu ma intereseaza...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

[...]
      — Ia uite ce piese mi-am mai adăugat la colecție!, îl trezi din meditația alunecată spre somn doctorul Sassu, desfăcând pe masă un tifon încă pătat cu sânge. Ca să vezi cum răspândesc cutrele zvonuri despre gloanțe cu cap diamantat "vidia" cică... Uită-te la ăsta – da, cel mic argintiu și cu vârf tronconic, abia un pic turtit după șocul patrunderii prin casca de oțel. Pare de calibru 5,65 și, din câte știu eu, nu-i în dotarea nimănui de la noi, secu inclus.
      — Nu prea mă miră, să știți; nu-mi par să fie totuși de Uzi israelian, ci mai degrabă de automat Browning belgian de 5,62 mm. Să nu mă întrebați însă cine anume le are în echipare, că de asta n-am habar. Cineva bine plasat poate afla însă.
      — Te cred măi, doar știu că ești și tu pasionat de tehnnologii milităroase de când m-ai cadorisit cu catalogul ăla mișto Jane's Aviation; apropo, îți mai aduce vreunul mătușă-ta din Grecia? Că ți-l plătesc acum, serios.
      — Am vaga impresie că în curând o să-l găsiți la chioșcuri. Culmea-i însă că ați scos din ei până acum doar gloanțe de calibru 7,62 ori 9 mm.
      Discuția le-a fost întreruptă brusc de rechemarea șefului de sectie la sala de operații, unde forfoteala devenise acută abia după anunțarea "sinuciderii" generalului Milea și fraternizarea armatei cu răsculații. Își reamintea perfect dimineața acelei zile nu doar din cauză că seara ajunsese la spital, ci și fiindcă atunci își convinsese fratele să iasă din coloana formată aparent spontan în cartierul Militari, după ce recunoscuse printre cei mai vocali demonstranți un securist ce-l anchetase cândva. Retragerea din balamucul regizat nu doar prin chemările ce răsunau voluntar sau nu disperate din televizoare fusese primul semn de destrămare a unei stranii dispoziții surexcitate prezentă de zile bune nu doar la frate-su, ci și la alți prieteni. Nu căuta însă explicații logice deocamdată, poate și fiindcă simțea că-s greu de găsit. Spera doar că va apuca vremea când vor fi fost dezvăluite adevăratele mecanisme declanșatoare ale micii-mari isterii în masă, decelabile doar din postura unui observator detașat, așa cum încerca să rămână.
      În aceeași categorie a evenimentelor inexplicabile inclusese deja și neobișnuita iluminare bruscă, silențioasă, dar și totală a cerului bucureștean, remarcată în seara din preziua plecării lui în garda prelungită fără preaviz. Nu ploua, nu fulgera, dar 40 sau 50 de secunde persistase un clar și intens halou luminos dincolo de nori, ce-l surprinsese pe drumul de întoarcere de la fratele său, ce locuia la nici un kilometru distanță. Încercase să discute cu câțiva cunoscuți fenomenul, dar în haosul de atunci părea că nimeni nu-l remarcase. Cea mai șocantă experiență avea s-o trăiască totuși în noaptea de 24 – sau mai precis în dimineața zilei de 25 decembrie, fiindcă se petrecuse pe la ora 3.45 AM.
      Abia ațipise pe canapeaua tare din cabinet de câteva minute, evident că îmbrăcat și singur în continuare, zăpăcit mai mult de cererile însoțitorilor decât de știrile contradictorii colportate la radio și TV, când se simți scuturat ușor de umăr.
      — Dom' doctor, scuze că vă trezesc, da-i ceva chiar ciudat de văzut afară!
      — Mă leși, nea Costache? Iar or fi pornit ăștia simulatorul de tragere cu trasoare de pe blocul de vizavi – știi care, ăl de trimite artificii colorate aiurea-n sus. Culcă-te mai bine, că vine și sorocul matale să-ți schimbam valva din cap după ce s-o termina circul ăsta.
      — Nu-s alea, vă zic! Veniți vă rog io, zboară și se văd clar din aripa cealaltă, ne-au speriat pe toți ăștia de suntem treji și pe picioare. Dacă ne-or ataca rușii, ei?!
      — Ia să vedem ce vă-ngrozește mai dihai ca rivoluția boborului, dom'le, se ridică atunci Remus chiaun, pășind apoi la fel de șontâc ca hidrocefalul Costache în direcția aripii ale cărei ferestre dădeau spre termocentrala CET Sud.
      Spectacolul la care se holbau încă cinci sau șase pacienți și aparținători era într-adevăr halucinant: două obiecte zburătoare discoidale de dimensiuni enorme, duble comparativ cu grosimea turnurilor de centrală, pluteau deasupra coloșilor din ciment luminându-i difuz. Era pentru a doua oară în viață când regreta că nu are la el modestul aparat foto Smena 8M, deși timpul maxim de expunere de 1/15 secunde nu i-ar fi permis probabil obținerea unor imagini mulțumitoare. Numai timp de patru-cinci minute mai putu să observe halourile contururilor ușor rotunjite ce emiteau o lumină tremurândă, suficient însă cât să memoreze perfect desenul straniu de pe fundul terifiantelor castroane argintii. La un moment dat se și "stinseseră" brusc, ca să reapară la fel de neașteptat în poziții total diferite, mult mai aproape de spital, înainte de a dispărea definitiv de pe firmament.
      Mort de oboseală, se culcase totuși la loc fără prea multe comentarii, lăsându-i pe ceilalți să mai vegheze și să-l trezească în cazul eventualei reapariții a... drăcoveniilor, cum le botezase prompt o băbuță ades-închinătoare. A doua zi nimeni nu mai pomenea însă de straniul eveniment, aplatizat până la dispariție de tăvălugul istoriei zbuciumate a momentului. Avea să mai discute despre asta doar sporadic cu alții după ce va fi dormit 14 ore fără întrerupere, odată reîntors acasă în garsoniera de lângă groapa Politehnicii lângă răbdătoarea-i soață Liza. Dacă cineva i-ar fi spus însă atunci că va relua cândva discuțiile astea într-o Pustie liliachie din Ceruri, privind alți ochi la fel de verzi ca ai Lizei, i-ar fi răspuns cam adormit: "...Mă leși?"
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  16 Ianuarie 2013, 00:00:35
...Ei, o fi fost Infrasonu' in fonctie? ::) ;D
Nope! Da io am un martor din alt oras,care a tras cu arma(era in ză army) in sferele alea,in alt oras!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: alx din  16 Ianuarie 2013, 00:23:00
Nope! Da io am un martor din alt oras,care a tras cu arma(era in ză army) in sferele alea,in alt oras!
Culmea-i ca te cred, alx - nu ca n-ai fi tu in general credibil... :wink:

Astea aveau SI ELE niste sfere mai mici pe linga, dar m-am gindit sa nu fiu prea prolix cu atitea detalii (si-asa ma incadrez greu in numarul impus de pagini... pardon, sugerat :lol:).

Si oricum e vorba doar de-o fictiune pura, nu?! 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  16 Ianuarie 2013, 00:30:06
(si-asa ma incadrez greu in numarul impus de pagini... pardon, sugerat :D ).
Pai nu stiu de ce afirmi asa ceva,pentru ca numarul de pagini impus era de 100,dar sugerasem un 50-70 de pagini :D ...ca sa nu te stresam prea mult... ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."