Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Roman doar aparent SF (fragmente) - critici, laude, bascalie etc

Creat de Xanadron, 12 Ianuarie 2013, 19:10:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

[...] "Că vis al morții-eterne e viața lumii-ntregi, zicea parcă poetul? Ba nu, sigur scria așa; clar că nu-i nevoie să reconstitui și vreo bibliotecă ideală, dacă amintirile mi-s atât de acute", gândi Remus, străfulgerat simultan de alte zeci de citate ori eseuri despre visare, moarte, viață, purgatorii dantești ori posibila "carte unică" a lui Borges. Dar, atunci când printre atâtea afirmații celebre îi șerpuiră în minte primele întrebări proprii, îl lovi a doua revelație: nici mort nu era singur.
                                                       • • •
      — Bine te-am regăsit, Remus! Unde anume, pariez că realizezi deja. Adevărat presupui și că eram cu tine de când ai apărut aici. Cum aproape nimeni nu-i totuși infailibil, află că am fost permanent împreună de când te-ai născut, ba chiar cu mult timp înainte.
      Discursul vocii cu un timbru destul de pământean era emis de o făptură la fel de vag străvezie ca a lui, zâmbind instalată într-un al doilea fotoliu identic cu primul, apărut din neant odată cu ea. Fiindcă părea să fie o Ea, deși silueta fină și tunsoarea scurtă îi dădeau un aer androgin, deloc în trend cu eventualele așteptări angelice ale oricărui mort de bună-credință. Mai ales că nu era deloc răpitor de frumoasă după criterii tabloide și nici măcar blondă – iar la neuron nici atât, îndrăznea deja să presupună.
      Pauza provocată de surpriza apariției roșcatei Flora nu se prelungi însă prea mult – nu tocmai ciudat aici, îi știa deja numele și chiar se bucura că n-o cheamă... Fauna ("Ori Faun, brrr", nu se putu abține Gogu). Răspunse deci precipitat un pic, poate și fiindcă nu era prea convins de durata garantat nelimitată a presupusei Eternități în care abia intrase.
      — Bun venit, hmm... adică bine te-ai întrupat în noua mea lume, Flora! Sau o fi a ta? Perfect, să zicem că-i a noastră și nu a vreunui șef direct de-al tău. Uite că-s de acord și cu "recepția" telepatică pe care mi-ai pasat-o deja, dar pot să-ți cer o limitare la enunțuri scurte? Te rog așa, ca între doi amici nemuritori probabil, deși de ranguri diferite. Mi-s încă turmentatul cetățean ceresc începătoriu, iar sorbirea înțelepciunii tale sigur o să-mi mai crească alcoolemia.
      — Bănuiești că poți să-mi ceri practic orice, deși cu rezultate variabile, mai-mult-decât-amice – dacă vorba "practic" mai are vreun sens aici. Știu deci în devans cam tot ce vrei, dar și tu știi că știu. Nu mai disec însă teoria redundanței juxtapunerii preanunțate (nu râde, chiar așa-i zice), fiindcă alta ar fi ordinea limpezirilor așteptate de tine. N-am uitat nici rugămintea dinainte: vom presupune deci că n-am habar despre ce anume vrei să mă întrebi, de dragul noimei dialogului. Și de dragul tău, bineînțeles.
      — Perfect, s-o luăm în ordine atunci: de când ești cu mine și mai ales de ce?
      — Din clipa când m-am renăscut și eu într-un plan... hai să-i zicem paralel lumii tale și mi-ai fost "repartizat", deși nu tocmai similar unui student mentorului său. O cuantă din mine a fost așadar dintotdeauna în preajma ta, dar mereu cu un pas înainte – sau deasupra, zi-i cum vrei. Să-ți fie însă clar: nu sunt eu Gogu!
      — Hehe, sper c-aude și el că ești Magogul lui, să nu-i mai crească alte coarne. O altă întrebare de sărac cu duhul însă: ești sau nu șefa mea? În sens mai extins decât cel de oglindă a conștiinței ori chiar de înger păzitor gen bodyguard. De șeful tău nu te mai întreb și înțeleg că-i prea ocupat pe alte planuri ca să-mi acorde vreo audiență. Dar fac pariu că n-are barbă albă ca mine, rânji caustic Remus.
      Moment în care aripa unei umbre întunecate trecu pe deasupra domului, deși nici măcar un norișor nu păta cerul în continuare nefiresc de senin. Vibrația intensă a solului dublată de un muget întârziat ca al supersonicelor îl făcură să se prindă crispat de brațele fotoliului, pregătit de orice.
      — Ce-a fost asta, vreun bombardier luciferic?!
      — Nu tocmai, dar ești pe-aproape, răspunse cu un calm perfect jucat Flora. Pot să-ți spun doar că plasa rețelei de izolare a "domeniului" tău mai are unele ochiuri sărite.
      — Mai clar? Zi-mi te rog, să nu mor cumva și-aici de vreun infarct!
      — Cu altă ocazie – tema-i secundară și hiba a fost reparată deja. Să revenim deci la oile noastre, mielule rătăcit exact unde trebuie... Unde rămăsesem?
      — În același deșert mi se pare, șefa și poate inchizitoarea mea implacabilă...
      — Șefa ta zici? Mai degrabă nu. Poți să-mi spui deci... însoțitoare. Sau ghid, dar și confident, deși cu rol sesizabil exclusiv în "viața" asta. Nu și gardă de corp însă, fiindcă n-am avut puteri excutive în lumea din care abia ai venit și-n care minunile reprezintă excepția de la regula jocului, pe care doar "webmasterul" le permite sau chiar le execută. Oricât de drag mi-ai fi fost deci, n-aș fi putut să te salvez din vreo situație critică. În niciuna dintre vieți.
      — Știi ceva?! Tâmpit mai sunt, normal de fapt să știi – încă prea multe, hehe. Hai să nu-mi pierd însă uzul vorbirii odată cu cel al rațiunii: ești cineva pe care la modul general ai tinde să-l crezi, deși ai ochii verzi. Inclusiv faptul că ți-aș fi drag îl cred, chiar dacă motive nu prea întrevăd, după cât amar de necazuri ți-am provocat – fie și doar în exercițiul funcțiunii de îngeriță parțial păzitoare. Și prin praful cosmic stârnit de ultima mea existență cel puțin, că de altele nu-mi amintesc încă.
      — Ochii mei verzi nu știu dacă se asortează cu decorul, dar închipuie-ți că le pot schimba oricând culoarea. N-am însă vreun gând s-o fac, fiindcă sunt și ei "comandați" subconștient de tine, micule Pygmalion! Ca de altfel și genul meu doar aparent feminin. Te poți răzgândi însă oricând, dar nu ți-ai dori o confidentă la fel de schimbătoare ca peisajul. Doar te cunosc de atâta timp, adăugă Flora cu o undă de empatie deloc prefabricată.
— ...Timp? Care dintre Timpuri? Cel pământesc, ori altul numai de nea' Cronos măsurabil, cuprinzând aporia dintre renașteri? Zic asta fiindcă, deși păcătos cum ar trebui să mă știi, bănuiesc c-am fost cândva martor ocular la vreun Conciliu bizantin afurisitor, ajungând convins de adevărul spuselor lui Origen înainte să mi-l confirmi tu acum.
      — Să-l lăsăm pe Sanctissim deocamdată excomunicat în pacea lui veșnică, pe tăpșane mai verzi decât dunele tale; toate la timpul lor așadar, inclusiv bilanțul trecutelor existențe. Nu văd oricum vreo grabă în evaluarea adevărurilor sale înaintea alor tale – nu doar fiindcă n-ai fost vreodată profet, iar sfânt nici pe departe. ...Dezamăgit? Nu-i cazul; n-ai pierdut oricum niciuna din peripețiile lungului drum ce-ți era rezervat.
      — Sincer, m-ai cam dezumflat pe alocuri, fiindcă aveam încredere oarbă în unele surse. Iar cursul ultimei vieți mi-a confirmat parțial orbecăielile, cel puțin până am dat colțu' mai an – cam prostește, ce-i drept, dar bănuiesc că exact atunci când trebuia.
      — Reformulez atunci: doar n-ai fost... luat drept profet în niciuna din fostele vieți. Mulți se prefăceau doar că te ascultă când le vorbeai și nu te citea aproape nimeni când scriai premoniții plauzibile, egal dacă pe tăblițe de ceramică ori papirusuri, în cărți sau pe forumuri www. Ultimele tale povești erau și prea lungi pentru generația zisă "de teflon". Știi tu care, puștimea de care nu se prindea mai nimic, dar și părinți de-ai lor consumați de false nevoi și dileme – mai toate, cumpărabile la hipermarket.
      — Chiar nimeni n-a crezut o iotă? Nu că m-ar mira vreun pic; recunosc însă că niște urme de orgoliu m-au făcut să regret că nu mai aveam cum să răcnesc pe net replici cu majuscule gen "V-AM ZIS EU!" după falsa operațiune Blue-Beam, urmată imediat de adevărata și deloc prevăzuta invazie xanaută. Scuze de fapt, iar vând castraveți grădinăresei, rosti aproape în șoaptă, retras în propria-i cochilie.
      — Nu-ți mai cenzura fluxul mărturisirilor, chiar dacă nu-mi spui noutăți virgine. Eliberarea prin catharsis nu-i vorbă goală nici aici, dar mai importante pentru... noi rămân confesiunile trecute prin filtrul tău strict personal. Expuse aici și îndosariate cumva, alături de versiunea "oficială" necunoscută nici de mine, într-un Acolo greu de cuprins cu mintea noastră; zi-i cum vrei, Bibliotecă Akashă sau altfel, fiindcă oricum n-ar reflecta nimic din adevărata-i structură și vastitate.
      — Hopa, confirmi deci existența implacabilei registraturi celeste a vieților... Pe bune însă c-ar fi amplasată undeva în sistemul binar Sirius, cum se zvonea din vremea când o ardeam aiurea în cercuri hipiote?
      — Nici vorbă, doar nu are bibliorafturi ca să existe undeva în limitatul sens pământesc al cuvântului. Sinceră să fiu de fapt, nu am încă acces detaliat la informația asta, din simplul motiv că n-aș putea-o recepta pe de-a-ntregul deocamdată.
      — M-ai mai liniștit, nu-s deci singura oaie din turmă. Iertare de-am fost mârlan, uite că reformulez și eu: parcă-mi crește inima când văd că și ciobănița mai trebuie să urmeze cursuri serale de zootehnie.
      — Nu te formaliza prea rigid, berbecule negru, dar de rasă!, răspunse Flora făcându-i cu ochiul și receptând instantaneu reacția Gogului ("Wow, l-ai dat gata!"). În orice caz nu trebuie să pari prea serios ori decent, fiindcă n-ai vreo șansă dacă vrei să-mi ceri mâna ori să-ți fiu amantă. Mai ales în Veșnicia asta tranzitorie și fără (a)cuplări deocamdată.
      — Iar m-ai ghicit, asta e. Atributul de "fustangiu" are de fapt vreun înțeles pe coclaurii violeti? Te întreb fiindcă n-am intenția nici mort să-mi schimb renumele.
      — Iar te alinți, asta e, moșule! râse de-a dreptul, ridicându-se apoi și atingându-l ușor pe gât. Vezi, aparent mă simți perfect, da? E cam aceeași iluzie a simulării matriciale Maya sau oricum altfel se numea de pe unde vii. Doar că aici ai deblocate unele supra-simțuri, dar altele "normale" ți-s temporar și selectiv inhibate. Nu vin cu alte precizări, fiindcă văd că începi deja să cartografiezi efectul mângâierii mele.
      — Mda, pare nul, arză-m-ar focu' din nou!, remarcă sincer revoltat Remus. Tot e bine însă că mi-am reamintit ceva din anatomia de anul doi: corpul amigdalian de pildă.
      — Adică ceva din sistemul limbic. Nimic despre simptomele limbarniței însă?
      — Nțț, că-s blocat emoțional, vezi bine. Îmi amintii subit doar faptul c-ai uitat să-mi spui câți amici mă considerau iremediabil dus cu pluta.
      — Eii, nu chiar toți te-au crezut fugit din balamuc fără pastile; ai reușit totuși să convingi parțial patru forumiști mari și lați (adevăru-i că toți erau solizi) de iminența unei Apocalipse Lente, în mai multe etape incluzând efectele hulitului Codex Alimentarius. Ce folos, o sa zici, că-s și ei un pic morți. Îhâm, inclusiv cel din Statele Unite acum dezbinate – plecat și el exact când trebuia, departe de cea mai bună dintre lumile "rele" posibile.
      — Duși... încotro? Tot în câte o Pustie din asta zbanghie? Înseamnă că aveți spațiu vital berechet pentru morți...
      — Nu-ți face griji temporo-spațiale că dai în fandacsie galactică, monșer! Află așadar, deși mă îndoiesc c-ai fi total ignorant, că orice ființă are parte exact de ceea ce merită, în fiecare din manifestările ei. Uite, tu meriți acum de pildă o cafea, ba chiar și o... iluzoriu de nocivă țigară, dacă tot ți-am dezgropat frânturi de simțire.
                                                      • • •
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

zana@M

Citat din: Xanadron din  13 Ianuarie 2013, 17:33:06
Ca sa lamurim cit de cit directia stilului (da' si ca sa va tin "in priza" :evil:) uite c-o sa postez azi si-al doilea fragment (e in continuarea primului, sa nu va crosetez prea tare neuronii).

In rest ce sa zic, moncher romulus? Mi-s oricum dator deja cu ceva beri de copyright pentru folosirea finalului "tau" ("Am zis!") de citeva ori, asa ca asta de-acum se adauga.
Cu dobinda, normal. :-D

P.S. Agerul fiulalploii e singuru' care s-a prins ca Remus = Sumer citit de-andoaselea, asa ca merita si el una (carte + bere). :wink:
Pe linga multi altii care ati venit cu remarci/sugestii utile.

Pot face o rectificare ,Xanadron ,fiulploii NU e singurul care s-a prins ca Remus=Sumer ci, e primul care a postat asta ,asa ca, vreau si eu o bere ,cartea o cumpar .Astept urmarea.....
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

acme

La anuite cuvinte ai putea pune link-uri catre forum(gen dual astral, gri-gri).
We're born alone, we live alone, we die alone.

alx

@Xanadron
Nu ai idee de ce am senzatia ca aceasta "carte" se scrie pe masura ce e publicata pe acest forum? Si de ce cred acum ca "marketing-ul" este de fapt un artificiu care mascheaza procesul creativ?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: acme din  13 Ianuarie 2013, 18:41:57
La anuite cuvinte ai putea pune link-uri catre forum(gen dual astral, gri-gri).
...Vrei s-ajung dator si la Spooky?! :-D
Fiindca deja am de dat o cisterna de beri lui alx, romulus, fiulploii, SLEAH19, sunnyboy etc si ajung falit inainte de vreme...

Citat din: alx din  13 Ianuarie 2013, 18:52:47
@Xanadron
Nu ai idee de ce am senzatia ca "cartea" asta se scrie pe masura ce e publicata pe acest forum? Si de ce cred acum ca "marketing-ul" este de fapt un artificiu care mascheaza procesul creativ?
Impresia ta-i doar o impresie, colega alx - desi poate fi plauzibila.
N-am totusi de gind sa ti-o contrazic postand tot romanu' aici, :lol: dar ar trebui sa crezi, fie si doar rasfoind miile de postari proprii din zona asta, ca n-am nevoie de surse de inspiratie forumistice in afara de ideile proprii.
Sau, in fine, mai sint si "influentze astrale" :star: in joc, plus truismul "cartile din carti sint scrise, macar partial", dar asta-i alta poveste.

Weekend placut tuturor acum - ma duc sa scriu repejor urmatorul fragment, sa fiu gata daca l-oti mai cere si sa nu fiu prins cu foile albe... :-P :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

@Xanadron
N-am afirmat ca te-ai inspira de aici...departe de mine gandul asta...eu ziceam ca teoretic,ai putea posta aici creatia ta pe masura ce ea prinde viata,fie si macar pentru a vedea daca directia in care indrepti actiunea este cea...dorita de public..Insa am remarcat,in mod ciudat,ca desi ne-ai prezentat ceea ce pare a fi inceputul cartii tale,totusi,faci o aluzie directa la Codex Alimentarius,subiect "hulit" si de foarte putina vreme resuscitat pe forum...si mi se pare stranie coincidenta...desi ar putea sa fie doar o coincidenta...
  Cat despre a pune link-uri catre forum...inteleg asta atata timp cat opera este in format electronic...dar de asemenea am inteles ca ea va fi tiparita pe suport de hartie...ce draq de amiaz sa faci acolo cu link-urile? :D
   Per final...actiunea este interesanta,si asa cum am spus,este atat de bine scrisa incat fiecare intelege ce vrea... ;D ...adica unii se vor distra de minune de modul de gandire/exprimare al "eroului" actiunii,iar altii isi vor roade unghiile,incercand sa inteleaga ce mesaj a fost codat in aparentul limbaj "smecheresc" al aceluiasi personaj...concluzia? Xanadron-restul lumii:2-0  8)

PS   eu nu beau bere!
PS2  In schimb,nu refuz un vin bun...de la demidulce in sus,si mai vechi de 5 ani! ;D
   
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

padme


Ha, ha, ha - in momentul asta citesc 3 carti, dintre care 2 in curs de scriere, una dintre ele fiind cea de fata. Toate 3 scrise de cate un barbat. Autorii romani si straini, nu se cunosc intre ei, nu s-au citit niciodata. Toti 3 au creat personajul feminin: roscat, tuns scurt, ochii verzi/albastri, frumusete deosebita/angelica/exotica.



classic

Citat din: alx din  12 Ianuarie 2013, 23:15:29
Interesanta e insa paralela asta intre cele 2 materiale din punctul de vedere al vietii APARENT de dupa moarte,si a posibilitatii de a ordona materia,de care o fi ea,dupa bunul plac.
Fara nicio aluzie la fragmentele lui Xanadron, aceeasi idee o regasim in filmul What Dreams May Come, o poveste de iubire ce demonstreaza ca dragostea poate invinge moartea chiar si pe propriul teren, dincolo de viata. In film, feeria peisajelor (atat raiul cat si iadul) sunt create de catre protagonisti pe masura inaintarii lor in moarte.
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

romulus

CitatAutorii romani si straini, nu se cunosc intre ei, nu s-au citit niciodata. Toti 3 au creat personajul feminin: roscat, tuns scurt, ochii verzi/albastri, frumusete deosebita/angelica/exotica.
Asta, draga padme ca sa vezi cat de limitate sunt optiunile noastre, ale berbantilor, in ceea ce priveste eternul sex slab/frumos si, ca sa fie tacamul complet, mai avem si o suficienta, o superioritate (tembele la urma urmei)  a la Nenea Iancu cetire, gen
- Ce'sti copil, io la femei, mi's specialist prima'ntai, numa'ndecat le traduc...! :-D
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Xanadron

@alx: Notat, de la demidulce-n sus, trecut de vremea gradinitzei (> 5 ani deci)! :wink:
Prezumtia cu Codex-A (logica, ce-i drept) pica insa, fie si doar fiindca fusei membru pe mai multe forumuri non-romanesti, dar cu acelasi profil ca RUFOn (si inca sint pe trei - american, francez si german, desi nu f. activ in ultima vreme).
Cit despre ideea cu linkurile-n carti tiparite, nici eu nu le-as vedea rostul.

@classic: La TV nu ma uit mai deloc, iar la filme din an in pasti; nu ma laud insa cu asta, fiindca uite ca-mi scapa unele chestii - ca What Dreams May Come. O sa incerc sa-l vad oricum - poate si scenaristul lui s-o fi inspirat din nuvela rezumata de alx, mai stii? :lol:

@padme: Cum bine zicea si romulus, n-avem prea multe variante de ales, desi eternul feminin respira unic in fiecare dintre voi... 8-) (hai ca ies d-aici, altfel incep sa ma cred si poet deja...) :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

acme

Citat din: classic din  13 Ianuarie 2013, 19:56:05
Fara nicio aluzie la fragmentele lui Xanadron, aceeasi idee o regasim in filmul What Dreams May Come, o poveste de iubire ce demonstreaza ca dragostea poate invinge moartea chiar si pe propriul teren, dincolo de viata. In film, feeria peisajelor (atat raiul cat si iadul) sunt create de catre protagonisti pe masura inaintarii lor in moarte.

Daca ajungi sa te Inalti/Iluminezi se stie ca poti crea orice obiect material in universul/locul in care esti; eventual poti sa alegi sa intorci in Real (ca sa vezi cum e să fii "orb") dar nu vei rezista prea mult.
Credit: Sonata hidrogen  :-)
We're born alone, we live alone, we die alone.

sunnyboy

@acme: Considera-ma naiv, insa pun o intrebare: Romanul Sonata Hidrogen a aparut si in romaneste? din cate stiu eu a fost tiparit de cateva luni (doo-tri) pe la anglosaxofoni...
@Xanadron: e buna cartea dom'le, pune-o pe hartie si cere bani pe ea! Or mai fi cativa oameni in Romania care sa o inteleaga si s-o aprecieze! Nu plagiezi pe nimeni, ai un stil personal (si simpatic) de a scrie asa ca nu pierde vremea! Nu-i nimic nou sub soare, ziceau anticii!
Ma gandesc cu groaza ca e greu-traductibila in alta limba, dar pana la asta mai e mult! Si nu in ultimul rand, ai ce spune :P (adica raportul fond versus forma imi pare supraunitar).

Xanadron

Citat din: sunnyboy din  14 Ianuarie 2013, 00:47:24
@acme: Considera-ma naiv, insa pun o intrebare: Romanul Sonata Hidrogen a aparut si in romaneste? din cate stiu eu a fost tiparit de cateva luni (doo-tri) pe la anglosaxofoni...
@Xanadron: e buna cartea dom'le, pune-o pe hartie si cere bani pe ea! Or mai fi cativa oameni in Romania care sa o inteleaga si s-o aprecieze! Nu plagiezi pe nimeni, ai un stil personal (si simpatic) de a scrie asa ca nu pierde vremea! Nu-i nimic nou sub soare, ziceau anticii!
Ma gandesc cu groaza ca e greu-traductibila in alta limba, dar pana la asta mai e mult! Si nu in ultimul rand, ai ce spune :P (adica raportul fond versus forma imi pare supraunitar).
Multzam fain pentru parerile sincere, sunnyboy! (nu ca alea critice ar fi nesincere). :wink:
Ai deci o bere-bis si autograf garantat 5 ani (nu ca la Toyota, dar prin 2017 s-ar parea ca se cam termina... toate garantiile posibile).

Serios acum: nu la traduceri imi e acum gindul (sint printre altele si traduttore/tradittore cu tzidula-n 3 limbi ca ceasu', desi un pic shomer - normal in Romanica de fapt, nu ma pling si nici nu emigrez), ci doar la inaltimea parleazului pe care l-am sarit deja de pe la mijloc spre finalul cartii, sterse si refacute de trei ori pin-acu'.

De fapt, inca de pe la inceput parleazu-i buba, fiindca-n sectiunile "non-SF" - care incep cronologic din decembrie '89 pina... anii viitori - personajul principal (imaginar, evident - NU-s eu, repet a mia oara :-D) spune diverse chestii deranjante pe citeva planuri. Nu multe, citeva zeci doar.
Fiind insa imaginar-fictionale si astea, nu cred sa am probleme. :roll:
("S-o crezi tu, fraiere", cobi Gogu). :lol:

P.S. O sa postez poate zilele urmatoare si-al treilea fragment (adica ultimul din primul capitol, dar si ULTIMUL AICI) - clar insa ca numai daca nu v-am agasat deja.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

andrei

  Da,da eu oricum sunt convins de o iminenta Apocalipsa, in care Codex Alimentarius are rolul sau.Asadar nu ma consider inclus intre cei patru forumisti solizi,convinsi aici ,,la prima lectura"...cum s-ar spune :-D
  Oricum,le zici bine  :-D...Numai o parere proprie si personala :-D:Scrie asa cum simti TU ca trebuie... si cum vrei TU sa scrii... NU modifica nimic doar pentru ca noi carcotim pe aici.Daca stai sa rectifici,influentat de  parerile noastre,ai toate sansele sa scrii  -SFARSIT- in domul violet alaturi de ingerasa Flora ca sa spun asa :-D :-D :lol:
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Xanadron

Citat din: andrei din  14 Ianuarie 2013, 01:38:27
  Da,da eu oricum sunt convins de o iminenta Apocalipsa, in care Codex Alimentarius are rolul sau.Asadar nu ma consider inclus intre cei patru forumisti solizi,convinsi aici ,,la prima lectura"...cum s-ar spune :-D
  Oricum,le zici bine  :-D...Numai o parere proprie si personala :-D:Scrie asa cum simti TU ca trebuie... si cum vrei TU sa scrii... NU modifica nimic doar pentru ca noi carcotim pe aici.Daca stai sa rectifici,influentat de  parerile noastre,ai toate sansele sa scrii  -SFARSIT- in domul violet alaturi de ingerasa Flora ca sa spun asa :-D :-D :lol:

:lol: Nisipu-i violet, nu domul, dar ce mai conteaza - si tu le zici bine apropo de pastrarea liniei personale.

Mai ales ca acum nu mai exista cenzura, nu?
("S-o crezi tu, fraiere", repeta ca un papagal Gogu). :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/