Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Roman doar aparent SF (fragmente) - critici, laude, bascalie etc

Creat de Xanadron, 12 Ianuarie 2013, 19:10:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

#150
fiulploii catre Xanadron
   
     Ave !
  Afla despre mine ca sunt bine , sanatos , lucru care ti-l doresc si tie .  Iti scriu fiindca ma incearca un simtamant straniu de cateva zile cum ca ai fi gandit ca ce mai fac.  :lol:
  No ui' , io fac binie insa is taare nacajit . Mi se gata rabdarea si nu mai am stare pana nu bagi inca un fragment din gandurile tale esfe.
  Cu speranta care moare ultima  :-D dupa cum o zis si nea' Gheorghe asara in  spatele birtului cand se uita la luna ca tare faina mai era cand se aprinde ea s'ara de la stalp , deci impreuna cu Speranta - fata de la magazinu' alimentar ne uitam dupa matale ala fermecat cu scrisu' .
 
   Data azi dar se poate citi si maine .
 
  P.S. O zis bunica ca te tzuca pe obrazu' drept - asta ii de incurajare  :wink: - si sa iti pun un clip ca sa vezi ce face ea cand ii nervoasa ... impreuna cu gashca ei din comuna  :-D

My Morning Run

Ganditorul

#151
Bine spus fiulploii, ca si rabdarea mea se perpeleste la foc mic in asteptarea unui gand frumos asternut pe hartie de colegu' Zen ... da' io zic sa-l mai lasi pe om bre, sa traiasca si el in liniste si prosperitate - ca daca mai pune ceva pe aici, pe la noi, nu mai ia nici un sfantz pe carte, ca lumea stie deja sbectu'. Vrei s ramana calic ?
Apoi mai baga de seama ca fenomenu' e general si ca lumea in lipsa de hrana intelectuala Xanadronista citeste cu stoicism toate kilometricile epistole emise pe aici, prin forum, de zei si zeite venite din alte lumi, unde productia de idei e saraca da' fixa.

zana@M

Eheeei ,dragii mei amandoi aveti dreptate ,dar v-ati gandit o tzira ,poate Flora are de suferit zilele astea ,prea TACEEEEEEEEE . :?
Xanadron nu-i OM-ul sa TACA ....asa ca,mai lasati-l un picutz acusi  vine cu juma  de fragment ,doar o promis. :-o :star:
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

fiulploii

 Pe cat facem pariu ca Flora e acolo cu rol de oracolul Pytiei  : l-a gasit pe Remus in ceata si o sa il lase in negura  :lol:
Ca asa-i in tenis.  :-D

Xanadron

Citat din: fiulploii din  15 Februarie 2013, 12:52:33
Pe cat facem pariu ca Flora e acolo cu rol de oracolul Pytiei  : l-a gasit pe Remus in ceata si o sa il lase in negura  :lol:
Ca asa-i in tenis.  :-D
Hai sa va mai luminez unele mici chestii inainte de-a mai posta un la fel de minuscul fragment (ar fi deja al noualea cred si, daca sar calul, sigur cad intr-o ripa, :lol: asa cum bine zicea colegul Ganditor).

Tanti Flora dispare deci treptat in ceatza (nu ca magaritza totusi) :-D pe masura ce Remus evolueaza dom'le, ca doar nu dam ortu' popii doar ca sa ne piseze la infinit constiintza - desi cu unii ca Hitler, Stalin, Pol-Pot, Mao etc sint convins ca are citiva eoni de lucru (amestecind virtos in cazanul cu smoala). :evil:
In fine, vorba lunga-i saracia scriitorului deja falit, asa ca revin cu un fragment din fragmentul altui fragment.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

#155
Asa mai vii de-acasa dom'le. Ce atata constiintza?  Daca era un 'constiintz' acolo mai treaca- mearga. Il corupeam la o bere :wink:
A nu se crede ca misoginismul ma coafeaza :wink:.
Eu nu mai vreau fragmente de fragmente ca se duce naibi curiozitatea ( tot feminina-i si asta :x). Da-i zor zenule si  serveshte-ne cartea(nu pe forum, evident) intreaga s-o savuram la mic-dejun, pranz si cina asezonate c-o noapte alba si eventual un liber de la bec la munca. Zic asta pentru ca sigur nu vei putea s-o lasi din mana.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

N-o sa va servesc aici cartea intreaga, fiindca ar sta unora in git. :-D
(Papa Ratzinger cred ca d-aia demisioneaza, a auzit ca scot JE o carte... urmeaza Daniel Ciobotea, evident :evil:)  8-)

Multumiti-va deci (ca sa nu vi se ia darul) cu bucatzele sugestive totusi - ca asta in care o sa apara si un nou pesonaj, insularul ...Alexis.
Care are un rol asemanator cu al... aproape tizului sau alx p-aici (scaneaza, selecteaza, marcheaza si in final... eventual faulteaza!) :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Mda...si pe mine ma luarăți in balon cand zisei ca astă cărțulie se scrie pe masura ce o citim... :D amu sa va vad! Nici acolo nu scapati de mine...sunt tare! :D :D :D :D :D :D :D :D :D


PS  chiar asa de rau sunt?  cool!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: alx din  15 Februarie 2013, 23:14:48
Mda...si pe mine ma luarăți in balon cand zisei ca astă cărțulie se scrie pe masura ce o citim... :D amu sa va vad! Nici acolo nu scapati de mine...sunt tare! :D :D :D :D :D :D :D :D :D


PS  chiar asa de rau sunt?  cool!
...Bingo?! :roll: Nuuu, fiindca-i deja terminata (cartea, odata cu mine). :-D
Doar ca, asa cum ii zicea Michelangelo papei cind o tot lungea cu Capela Sixtina, asa-i zic si eu editorului: "O sa o termin cind e gata" - modificarile cerute de el fiind inacceptabile deocamdata. O fi deci buna dedurizarea apei, dar cu a cartilor nu pot fi de acord.

Gata cu vorbaria insa, bag un fragment nu chiar dur, ce se petrece in cuaternar :lol: - ceva mai lung totusi, ca altfel chiar n-o sa intelegeti nimic.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

[................]
      Ca întotdeauna, ovoidul lui Alexis se materializase în atmosferă noaptea și relativ aproape de sol, pentru evitarea oricăror interferențe cu veghetorii Centrului Enkidic Raman CER. Lumina marelui satelit nou apărut pe cer îl surprinsese plăcut, dar îi și ușurase orientarea în teren. Ultima misiune pe un Pământ fără Lună îl purtase acum un deceniu în inima Domeniului Afrikaan Sudic (sau DAS, așa cum îi apărea pe harta holografică din cască) și fusese destul de relaxată, spre deosebire de ceea ce îl avertizaseră că-l așteaptă din nou aici, la șaizeci de ani de la ultima lui vizită. Prea puțini bărboși umanoizi patrulau acolo nemărginirea tundrei transformate progresiv într-o savană încă imperfect reechilibrată biotopic după devastatorul război atlanto-lemuric, în paralel cu alunecarea lentă spre nord a continentului afrikaan. Călare pe zgomotoasele lor șei zburătoare cu jet de plasmă mercurică, războinicii gardieni ai Domeniului Sudic nu știau oricum nimic despre diviziunea cosmică a Creației și implicit despre incursiunile insularilor. Cu atât mai puțin îl deranjaseră giganții paznici pedeștri ai turmelor de clone asexuate ale primatelor locului, care păreau cu toții la fel de fericiți în abrutizarea lor programată.
      Luminile unui țarc al "capetelor negre" CN (de fapt CB-uri, având aici pielea bej gălbuie) se vedeau și din vârful ăsta de munte, clipind între două dealuri aproape de orizont. Știa de la precedenta vizită că împrejmuirea era străjuită de două gorgane ale tartarilor – gardienii omnivori ceva mai mici, dar și mai inteligenți decât carnivorii lor omologi afrikaani, înalți de șapte sau opt metri și grei de peste cinci tone. DAS-ul încă funcționa, dar rateurile orgolioșilor și certăreților geneticieni vegani Annuna și Igigi, migrați tocmai din constelația Lyra, aveau să întârzie crearea primei linii viabile de oameni în versiune 4.0 și nu doar de bioroboți. Nicio mirare deci că fuseseră pe moment lăsați de izbeliște în agenda lui Timo, ocupat între două glaciațiuni cuaternare în alte zone mai active. Selecționerului Alexis îi era în orice caz clar că intrigile "zeilor" cu ținută hieratică și ceremonii la fel de alambicate ca orgiile lor prelungite nu intrau decât tangențial în aria preocupărilor insulare.
      Și aici, la intersecția paralelei 45 de latitudine nordică cu arcul estic al lanțului muntos Karpata ("Locul Guvernării" în limba emegi), Capetele Bej erau considerate reciclabile după nici douăzeci de ani ale unei vieți submisive de sclavi absoluți, dar măcar nu erau mâncați. Duceau însă același simulacru de existență ca CN-urile din DAS, unde sfârșeau deseori mestecați de vii între fălcile harklenilor păzitori, care-i culegeau pe cei răniți la ieșirea din minele de aur, thoriu și uraniu ca pe niște gustări umblătoare, după mirosul sângelui. Nu înțelesese niciodată acceptarea De Mai Sus a cruzimii viscerale dovedite de AI (codul alianței grupului Annuna activ la sol cu "aerienii" Igigi), dar luase de bună explicația lui Timo după care permisiunea exercitării mineritului cu clone, în paralel cu cel mecanizat, era un gen de favor colateral. Tehnologizații vegani, ca și emeshii mai puțin cruzi de aici, aterizați din sistemul Sirius B, se bucuraseră de el prin toate lumile unde își antrenaseră talentele combinatorii și din cauza necesității unui circuit secundar al producției de material genetic.
........................
      Ursul enorm care îl întâmpinase la aterizare cu mormăituri feroce părăsise totuși repejor confortabilul său culcuș după primele ciupituri electrostatice simțite prin blană. Altele erau însă acum grijile lui Alexis. Își camuflase deja mica aerodină verzuie în peștera plină de oase, blocându-i intrarea cu o hologramă opacă impenetrabilă, dar era în întârziere cu echiparea pentru vizita programată în enclava ramană. Mult mai avansați decât competitorii lor vegani, subrasa ramană a emeshilor siriusieni ajunsese în ultimul mileniu să ajusteze genetic a treizecea generație de umani moderni nu doar sexuați, ci și progresiv perfecționați cognitiv în comparație cu roșcovanii neanderthalieni, deja pe cale de înlocuire. Omnii nu erau însă ținuți captivi, spre deosebire de CB-urile mai puțin nemilos exploatate ca în celelalte cinci centre de hibridizare de pe planetă. Graba lui era justificată de ordinul scanării câtorva dintre indivizii grupați într-una din așezările lor – .........................

      Noroc că preselecția anterioară redusese numărul candidaților omni la doar trei indivizi bătrâni, deja marcați și localizați, iar sondarea lor putea fi totuși făcută înainte de orice eventual incident, probabil deja previzionat. Așa fusese și aducerea Lunii pe orbită, care nu provocase totuși în zona CER decât cutremure puternice, dar fără clivaje importante de falii. Zidurile solide ale cetății domnitorului-zeu Buzuru suferiseră doar daune minore, iute reparate de harnicii tartari care o ridicaseră din temelii cu multe milenii înainte, în zona deluroasă subkarpată. Regele și consilierii lui petreceau oricum cel mai mult timp în laboratoarele din sălile subterane enorme cu pereți sticloși, săpate încă de pe vremea când treburile erau încredințate lubricei zeițe a adâncurilor Ereshkigal. Un misterios consiliu cu membri niciodată văzuți ori descriși o revocase însă din funcție în urmă cu nenumărați sars pe alunecoasa hibridă solzoasă, din cauza ideilor ei mult prea liberale apropo de genotipul uman ideal, ce se apropia de cel al unor nimfomani perfecți. Narcisismul zeiesc nu era așadar numai o hiperbolă mitică...
..................
      Îi localiză rapid în cea mai ferită scobitură, după totemul cioplit grosolan ce figura evident silueta cu ochi și gheare de bufniță a Inannei, iar emisia cipurilor îi confirmă prezumția. Strecurat fără zgomot înăuntru, porni scannerul cuplat la ochelarii multistrat, după ce se asigură că somnul celor trei va continua cel puțin o oră. Șchiopul Gizzal (Înțeleptul), tacticianul tribului, fu primul sondat și rezultatul pozitiv îl bucură nespus, mai ales fiindcă îi apăru afișat la numai câteva minute după derularea celor mai importante interacțiuni ale ADN-ului său "spiritual" cu mediul. Modelarea incipientă armonioasă a secvențelor ce conectau logica cu afectivitatea îl califica deja pentru un stagiu intermediar petrecut în afara capcanei selenare a sufletelor, până la următoarea renaștere fizică. Nu avea să revină însă pe Terra, iar pe o planetă semieterică nici atât deocamdată, dar asta nu era treaba lui. Îi supra-marcă cipul și comandă tot acestuia oprirea în somn a activității electrice din țesutul nodal cardiac; după moarte, de restul se ocupa releul încorporat în scanner. Trecu apoi la șamanul Hurin (Vulturul) ce sforăia ghemuit, uscat ca o mumie și cu plămânii roși de fumul și aburii atâtor poțiuni toxice inventate. La el, aparatul devoală de la bun început o derapare schizoidă evidentă și Alexis îi dezactivă de aceea cipul, dar îl lăsă în viață. Solidul vânător Urmah (Leul), cel cu mâna stângă smulsă de o felină omonimă, nu reuși să încline în vreo direcție balanța evaluării și asta îl făcu să mediteze un pic înainte de a lua decizia...
......GHICITI CARE? (doar nu vreți să aflați tot-tot pe RUFOn, nu?!) :-D
........................

      Tocmai se gândea să renunțe la protecția aparent inutilă când observă pericolul – și încă unul dublu. O dronă discoidală Enkara își desfăcuse aripile compozite și levita deasupra urmelor lăsate de tălpile lui antiderapante pe nisipul micii plaje unde pășise la plecare, baleind cu o rază verzuie pe direcția probabilă a traversării râului, până pe malul unde tocmai ateriza adevăratul dușman. Era un Hurin nu doar cu numele, fiindcă aripile vulturești chiar purtau prin aer trupul înzăuat al hibridului păsăresc emesh, trimis mai mult ca sigur de Inanna în recunoaștere – una armată, fiindcă o salbă de mici explozii deja arunca jerbe de apă și pietriș în spatele lui. Noroc că reflexele de selecționer experimentat îl făcuseră pe Alexis să-și schimbe spre amonte direcția traversării prin vad, așa că reuși să intre rapid sub liziera protectoare a pădurii, la cincizeci de metri distanță de agitatul războinic Hurin. Spera că zgomotul curgerii râului de munte îl acoperea pe cel al nevăzuților săi pași grăbiți, fiindcă urmele nu mai erau o problemă pe malul pietros, înlocuit treptat de sol acoperit cu iarbă și frunze.

...................!!! (adică aici urmează o cafteală cu :martiansmile: ) :wink:

      Răsuflă ușurat când recunoscu printre arbuștii încă nedesfunziți buza intrării stâncoase a peșterii și comandă pe centură dezactivarea hologramei de camuflare, care se petrecu simultan cu dispariția progresivă a propriului său câmp protector. Șocul siluetei încă pâlpăitoare a lui Alexis fu atunci total: înăuntru îl aștepta zeița Inanna în persoană, sprijinită într-un cot de ovoidul verzui, mai relaxată decât o animatoare într-un bar. Aripa ei dreaptă îl masca de fapt aproape complet cu penele albe învârstate cu gri, iar ghearele picioarelor acoperite cu solzi albăstrui îi scrâșniră ușor pe pietre când se apropie liniștită până la trei pași de el. Îi era clar că nu mai avea vreun sens să fugă și așteptă de aceea neclintit orice ar fi urmat. Un... orice care nu părea să sune promițător, dacă lua în calcul cruzimea recunoscută a hiperlongevivilor conducători emeshi, deloc vestiți pentru efuziuni sentimentale.

......................... (aici urmeaza ceva zeiesc, dar și nașpa rău, da' rău de tot) :star:

      — Perfect atunci. Trebuie să știi doar faptul că sunt urmașa înnobilat-renăscută a măreței Ereshkigal și unică executoare conștientă din zona CER a Noului Plan Terestru, urzit dincolo de circuitul prim saturniano-selenar de purificare, recoltare și reciclare a spiritelor. Doar astfel puteam primi din partea celor 13 Nevăzuți porunca de a transmite zeului tău paralel-integrator informații în plus față de cele receptate pe canalele lui strict executive.
      — De ce transmise tocmai prin mine însă, zeiță?
      — Ți-am spus doar: ascultă, privește și taci!............ (urmeaza ALTceva si mai interesant... doar daca o sa cititi si cartea insa) 8-)
.......................
      — Să repet oare conținutul mesajului?, îndrăzni o întrebare timidă Alexis.
      — Nu trebuie, doar îți cunosc resursele mnezice. Drum bun acum, insularule!
      Decolarea silențioasă a zburătoarei Inanna și planarea ei lină către valea Baalskăi printre vălătucii aburilor încă răsfirați deasupra copacilor aveau grația zborului unei păsări de pradă și doar strălucirea platoșei arămii dintre aripile imense sugera că n-ar fi un gigantic huhurez. Răvășit, dar și cu o ușurare imensă, Alexis se pregăti pe îndelete de plecare, expunându-și scurtei emisii a sterilizatorului de germeni toate zonele corpului gol. Era conștient că avusese o misiune unică ce-i catalizase gânduri asemenea, dar simțea că multe alte conexiuni interesante își așteptau asamblarea logică în umbra rețelelor neuronale, după ce îi va fi dat raportul triplului său Timonier.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

 @xanadron : ". (aici urmeaza ceva zeiesc, dar și nașpa rău, da' rău de tot) "
 


  Mamaaaaaaaaaaaaaaaaa. Daca-i ceva zeiesc... avem si noi, muritorii, liber la imaginatie pana citim ca ce si cum era zeiescul ala cu sumerianu si Zeitza?( asta in loc de " Geniul si zeitza"). Nashpa-nashpa  da' sa stim si noi :-D
Pot sa-ti strang mana Zenule? Nu la usa, desigur :wink:

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

zana@M

Citat
''  — De ce transmise tocmai prin mine însă, zeiță?''

Cum de ce ?Alexis ,scaneaza, selecteaza, marcheaza si in final... eventual faulteaza!) :-D :lol:(nicio referire  la alx de pe forum) :oops:
Sigur va fi ceva interesant de aflat.Multam fain ,Xanadron si asteptam sa-ti citim ,nu in palma ,ci cartea!
Succes cu editorul! :-o
:star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: :star: infinit...... :star:
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

alx

Citat din: zana@M din  16 Februarie 2013, 09:40:12
Citat
''  — De ce transmise tocmai prin mine însă, zeiță?''

Cum de ce ?Alexis ,scaneaza, selecteaza, marcheaza si in final... eventual faulteaza!) ;D :D (nicio referire  la alx de pe forum) :-[
Insinuarea subtila facuta de tine duce in...necunoscut!  ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

Citat din: panta_rh_ei din  16 Februarie 2013, 00:51:49
@xanadron : ". (aici urmeaza ceva zeiesc, dar și nașpa rău, da' rău de tot) "
 

Pot sa-ti strang mana, Zenule? Nu la usa, desigur :wink:
Poti, dar numai daca ai palmata in minutza o spaga zeieasca. :-D

Serios acum: desi sint strins cu usa doar de nea' Cronos, uite ca va mai luminez o tzira cu trebile zeiesti, mai ales fiindca cineva m-a intrebat de unde vine expresia "triplul Timonier".
Iata deci cum arata un... semi-zeu:

[...]       Primul care se ridică... la peste trei metri înălțime în momentul intrării lor trebuia să fi fost chiar Timo. Prezumția identității lui fuse confirmată atunci când ființa cu aspect de Mic Gri gigantic (cam bejuliu de fapt și el) îl salută printr-o înclinare ușoară, cu mâinile împreunate ca într-o scurtă rugăciune. La fel de ceremonios salutară însă și cei doi Mici Gri la scară corectă, dar fără bazin sau picioare și cu torsurile firave efectiv crescute în dreptul claviculelor Marelui Bej, mai musculos decât ei nu doar la modul absolut. Uriașul Harpon îi părea acum pitic pe lângă el, după ce se alăturase cvartetului de consilieri. Strania simbioză a siluetei ce sugera un sfeșnic trikirion îi lăsă lui Remus senzația unui déjà-vu, nu însă și vocea lui melodioasă, cu timbru de orgă perfect acordată. Mai ales fiindcă răsuna sub cupola sălii fără ca gura cu buze subțiri să i se deschidă, dar și în cea mai curată limbă română ("Hmm, parc-ar avea totuși accent ardelenesc", remarcă perplex Gogu.)
      — Bun venit în inima Insulei, prietene astral! Acceptarea invitației noastre ne bucură nespus și sper să te simți aici ca acasă. Sunt Timo, iar singurul necunoscut pentru tine este Graf. Care nu-i conte german, ci expertul nostru pe probleme științifice.
      Acesta îi strânse mâna peste masa îngustă în cel mai pur stil pământean, poate și fiindcă era un blond zdravăn, nu prea înalt, cu ochii albaștri și un zâmbet blajin mijit pe sub mustața în furculiță. Costumul clasic cu dungulițe și vestă, dar și freza îngrijită cu cărare pe mijloc îl făceau să pară coborât dintr-un roman de Jules Verne și nu din fantasmagorice viziuni andromedane.
      — Bine v-am găsit! Încântat să cunosc întreaga voastră conducere, dar așteptam să-mi prezinți și simbioții tăi, Timo... Sau ar trebui poate să mă adresez cu "înălțimea voastră"?, șugui Remus cu o relaxare autoimpusă, ca tot omu' devenit nemuritor și ajuns nevătămat în burta unei balene cu mult dincolo de imaginația lui Iov. Încerca totuși să nu fie doar "călduț", spre deosebire de personajul biblic – fiindcă, cel puțin pe moment, nu voia să fie expulzat din miezul Insulei în care fusese înghițit de bunăvoie.
      — Nu-i nevoie să confirmi evidențele fizice, iar orgoliul meu te asigur că poate fi observat doar la microscop. Cât despre recomandarea simbioților mei, ar fi ca și cum ni l-ai prezenta și tu pe Gogu. Dacă ar fi mai vizibil decât orgoliul meu, adăugă râzând surprinzător macaraua triplă cu ochii migdalați cât farfuria. Consideră-ne deci o trinitate minoră, fu concluzia plină de modestie a... clar clarvăzătorului Timonier.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

CitatPoti, dar numai daca ai palmata in minutza o spaga zeieasca. :-D

Nu puteai sa zici mai devreme? Am avut una klumea :-D mai dimineata si nu stiam ce sa fac cu ea tocmai ca era zeiasca. Ce ratare dom'le, ce ratare.
Serios acum...chiar tot ce-i pa dincolo sau ce vine de dincolo trebuie sa arate nashpa? Sau trebuie sa ne revizuim pe ici pe colo, prin punctele esentiale adica, notiunea de frumos? sau de urat? Dar daca ma gandesc la 'Frumoasa si Bestia' nu mai am nelamuriri :-D. Nici usa... ca iegzista o tentatie...cu mana, cu usa, intelegi matale cum devine cazul. Dar nu mai puteai sa termini triloghia :-D :-D asa ca mai aman :-D
Gata cu vorba care-i saracia scriitorului... :wink:
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.