Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Armata Română și OZN-urile

Creat de alx, 09 Decembrie 2012, 09:05:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SEP

Revin cu cateva informatii suplimentare, desi nu am acordul amicului meu sa fac publica povestea sa. Ma gandesc ca au trecut mai bine de doua decenii de atunci, ca el nu mai este in tara si deci nu mai este sub juramant ori in pericol din partea vreunei autoritati. Prin `92-`93 l-am convins sa-i telefoneze lui Ion Hobana (daca nu-l suna, era pentru mine doar un mare mincinos) dar i s-au cerut detalii si a refuzat sa relateze si in scris, de teama. Era si a ramas foarte marcat. Trebuie mentionat ca pe fasia aceea de aratura nu s-au gasit urme. Ce nu a stiut sa-mi spuna e daca focul de arma a fost tras de victima ori de soldatul din foisor (celalalt martor al evenimentului), desi arma era langa victima. Cu cel din foisor nu s-a mai intalnit dupa aceea, fiind izolati pentru interogatorii, iar ulterior acesta a fost mutat (varianta oficiala) la alta unitate, adica nu l-a mai vazut nimeni. Presupun ca observase mai bine ce s-a intamplat, foisorul fiind plasat intre victima si amicul meu, iar declaratia lui concorda cu a amicului meu.
Daca apar undeva mentiuni referitoare la acest caz, informatii noi, persoane implicate intr-un fel sau altul la acea desfasurare de forte care au cercetat zona, poate reusesc sa-mi conving amicul sa iasa din carapace si sa aflam mai multe.

Arhanghelul

#31
Citat:

",,Era in seara de 24 decembrie 1989. Reusisem sa evitam atacul electromagnetic (bruiaje care fac radarele inutile), cand in curtea unitatii un sergent incepe sa strige: Parasutistii! Parasutistii! Pe radar nu se inregistrase nimic, asa ca eram nedumeriti de unde si cum fusesera lansati! Am iesit afara si-am vazut ca cerul era intr-adevar intesat de parasute albe...Am pornit imediat instalatiile M-4 (mitraliere antiaeriene cu patru tevi), cu care am tras intens, fara insa a dobori ceva. Masa de parasute a disparut rapid, iar noi am fost socati de faptul ca nu intelegeam cum s-a putut intampla asta!" Declaratie data Comisiei de ancheta..."

Sursa:
http://www.rumaniamilitary.ro/enigmele-romaniei-decembrie89-misterul-de-pe-cerul-patriei

Resurse:
http://jurnalul.ro/vechiul-site/acum-20-de-ani/aviatia-militara-agonie-si-extaz-pe-cerul-patriei-560783.html
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/decembrie-1989-teroarea-a-venit-pe-ecranele-radar-563241.html
http://adevarul.ro/news/societate/a-doua-crima-militarucaderea-elicopterului-nuta-mihalea-1_50ad41bb7c42d5a66391aff9/index.html
http://www.antena3.ro/romania/misterul-avionului-de-pasageri-prabusit-in-decembrie-1989-dezlegat-in-premiera-cu-carmen-avram-212609.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

kandaon

Am dat din nimereala peste clipurile astea, mergand din clip in clip pe youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=6Hhlwxh_yWU

https://www.youtube.com/watch?v=Vuxr_sg5OQg

tractorbeam

23 august 1984, in cadrul paradei militare este prevazut sa evolueze si avioane de lupta (IAR 90, etc), elicoptere (Puma Socat), dupa trecea escadrilelor radarul de la sol detecteaza prezenta unui obiect stationar, comanda de la sol crede ca este un elicopter, probabil un Alouette care s-a ratacit, se solicita informatii si surpriza, toate aeronavele prevazute sa treaca au trecut, ulterior obiectul este observat si vizual - o sfera argintie ce se deplaseaza in zig-zag cu mare viteza si care la finalul evolutiei dispare printr-o ascensiune verticala cu f. mare viteza. Dupa ce se raporteaza pe scara ierarhica si treaba ajunge la nea' Nicu asta se sperie si ordona infiintarea unei structuri in cadrul MApn pentru investigatii cat si achizitia unui radar ultra-performant. Dixit g-ral. Strainu.

abyss

Cine a observat ulterior obiectul?

tractorbeam

Citat din: abyss din  13 Mai 2014, 12:18:46
Cine a observat ulterior obiectul?
De la sol au observat cei din dispozitivul de paza si s-a coroborat cu observatia radar. Sa ne zica mai multe despre sistemul radar PALMIER - de productie franceza "butoiul plin ochi cu palinca".  :-D

jean

Era bine de specificat ca, acest caz a fost prezentat la conferinta ASFAN. Asemenea, lipseste locatia din descriere. Faptul ca au fost mai multi martori, etc.
Adevarul este dincolo de noi

tractorbeam

Citat din: jean din  13 Mai 2014, 12:38:53
Era bine de specificat ca, acest caz a fost prezentat la conferinta ASFAN. Asemenea, lipseste locatia din descriere. Faptul ca au fost mai multi martori, etc.

Nu am participat (la conferinta AFAN)
Locatia: la verticala aerodromului militar de la Alexeni
Martori: multipli -  la sol (prin teodolit, luneta, binoclu), radar (otopeni), in aer (echipaj de aero civil)

prodcomb

Relatarea ASFAN despre evenimentele din noiembrie 1992 din zona Buzău am completat-o cu cîteva observaţii, întrebări, ...
Poate mai sunt şi alte clarificări.
 
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Din observaţiile curentului meteoric al Leonidelor se identifică ziua şi luna observaţiilor aeriene şi terestre (optic şi radar): 17/18 noiembrie. Anul este sub semnul întrebării deoarece în 1992 curentul meteoric a fost redus.
Deocamdată verific "persistent train leonid meteors" şi alte fenomene specifice pentru a identifica anul.
Dar sursele româneşti nu prea abundă în date.   
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

mihnea2001

Am atasat linkul de la videoul postat pe youtube de la Conferinta Ozn din Romania din luna mai, 2014: https://www.youtube.com/watch?v=7UYQc3PqvCg

Aici sunt relatate cazurile:

1) Alexeni- 1984 (articolul despre acest caz poate fi citit prin linkul urmator) : http://asfanufo.ro/index.php/istorie/109-alexeni-23-august-1984

2)Buzau - 1992: http://asfanufo.ro/index.php/istorie/149-buzau-noiembrie-1992

3) Kogalniceanu - 1989 : http://asfanufo.ro/index.php/istorie/107-mihail-kogalniceanu-octombrie-1988
Mihnea Melencu

prodcomb

Cîteva impresii despre observaţiile de la Otopeni şi Alexeni din 1984.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Cîteva date dela Otopeni, de unde se uita "lumea" spre Alexeni în 1984.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Radarele din Otopeni sunt ,,citate" doar la început, cînd semnalează prezenţa balonului metalizat la verticala aerodromului Alexeni (bă, vedeţi că aveţi o muscă pe căciulă!). Dar în mod greşit s-a scris că ei l-au raportat spre vest de Alexeni (vezi harta şi punctele cardinale).
Restul relatărilor sunt din Alexeni. Aici erau montate provizoriu radarele ruseşti P-12MA, PRV-11 şi P-45 care nu vedeau în 3D ci doar în 2D. Parametrii unor echipamente asemanatoare sunt date mai jos. Se observă timpii de pornire de 7 respectiv 8 minute şi mai ales timpii de implementare (de intrare în regim de funcţionare normală calibrată) de 55 minute şi 4,5 ore care sunt mai lungi decât cele 40 de minute de observaţii.
Radarele de la Otopeni vedeau însă în 3D. Ele nu au văzut piruetele balonului, ca de altfel şi echipajele avioanelor care au trecut prin zonă. La fel şi observaţiile optice de la Otopeni care nu au pus în evidenţă nimic deosebit în survolul balonului.
Toate năzdrăvăniile balonului au fost observate din Alexeni cu aparatura radar neintrată în parametrii nominali de funcţionare. De asemenea observaţiile optice din Alexeni, ignorate cu intenţie, nu au pus în evidenţă evoluţiile halucinante ale unui balon de altfel liniştit.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

tractorbeam

Citat din: prodcomb din  21 Noiembrie 2014, 21:28:45
Cîteva impresii despre observaţiile de la Otopeni şi Alexeni din 1984.

...de ce a fost pus in functiune radarul de la Alexeni? Nu era mai usor sa-l observe cu binoclul?...

Probabil s-au gandit ca mai pot gasi si alte "baloane" pe cer in zona lor de observatie.

Ma gandesc ca romanii popor pasnic nu au facut precum peruanii sa ridice un Su-17 si sa intercepteze tinta ci au cascat la fel de pasnic gura asteptamd sa se termine reprezentatia. Chestie de gust.