Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce apare in poza?

Creat de Adina, 27 Noiembrie 2012, 13:56:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nox

Salut, Adina. Eu nu am nicio impresie, vreau doar să analizez datele și pentru asta am nevoie de o bază de referință. Voi publica rezultatele analizei, dar acestea vor fi, atenție, orientative, dar totuși cred că o să fie interesant exercițiul. Mulțumesc.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Adina

Nox, am facut niste poze, cu acelasi telefon si in aceeasi locatie. Sper sa te ajute, pozele sunt facute si cu zoom si fara. Succes!
Cel mai frumos sentiment din lume este dat de mister. Cel care n-a cunoscut aceasta emotie are ochii inchisi.
Albert Einstein.

Nox

După cum ziceam analiza este orientativă şi nu se poate determina doar prin metodele de mai jos cu o exactitate de 100% dacă imaginile au fost alterate sau nu.

Am realizat şi eu Analiza Nivelului de Eroare, folosind programul pus de aici (vezi Image0119_comp.png şi Image0120_comp.png). Rezultatul trebuie luat o oarecare rezervă deoarece nu ştim exact cum este făcută implementarea, deşi imaginile comparative (la două nivele de eroare diferite) sunt destul de sugestive şi nu indică neapărat o alterare. Dacă observaţi imaginile prezentate în materialul de aici la punctul 3.4.2 (paginile 17-19) există diferenţe radicale între zonele editate şi cele originale.

În al doilea rând am comparat semnăturile de compresie şi semnăturile tabelelor de cuantificare care sunt identice pentru toate cele 5 imagini şi încă două imagini (din alte surse), dar făcute tot cu Nokia 5130c-2 (vezi PDF-ul ataşat). Partea proastă este că tabele de cuantificare folosite de software-ul telefonului respectiv sunt destul de comune, ele fiind utilizate şi de alte aparte foto cât şi de diverse programe de editare foto (e.g. MS Paint, Adobe Photoshop 7, IrfanView, etc).

Totuşi ţinând cont că datele din EXIF sunt intacte şi nu există urme evidente ale unor programe de editare eu spun că există o probabilitate foarte mică ca acestea să fi fost alterate într-un fel sau altul.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

roxolan

pun doua fotografii facute de mine in seara zilei de 24 decembrie 2012, una din fata hotelului Lido, alta din Unirea-din statia autobuzului 783. poate imi spune cineva ce apare in foto. ms.   


ps. am si una decupata , a treia.

Adina

Cand ai vazut acel "obiect", inainte sa faci pozele sau dupa? Pozele sunt facute cu aparat foto sau telefon?
Cel mai frumos sentiment din lume este dat de mister. Cel care n-a cunoscut aceasta emotie are ochii inchisi.
Albert Einstein.

roxolan

am vazut punctul respectiv..chestia aia..ca habar nu am ce este.... cand m-am uitat la a doua foto, la cea facuta in unirea, in statia autobuzului 783. apoi am remarcat ca se vedea ceva si in fotografia facuta cu 10-15 minute inainte, in fata la hotel lido. am vazut cand am descarcat fotografiile in PC, ca pe display-ul aparatului foto nu se disting, este mult prea mic.  fotografiile au fost facute cu un aparat foto sony.

prodcomb

#21
pentru roxolan
Este prezentă, dar mişcată datorită mişcărilor aparatului, planeta Jupiter.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

roxolan


StarDust

#23
Cu siguranta un Jupiter "miscat". Pun si un screenshot din Stellarium pt. acea data.

P.S.

A se vedea in stinga sus magnitudinea planetei.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16