Sectiune pentru limba româna > Laborator

Fotografii...ciudate!

(1/3) > >>

alx:
Deschid acest topic pentru a se posta in el fotografii care nu pot fi incadrate la alte categorii...
De asemenea,doresc sa precizez ca acest topic nu este pentru fotografii prelucrate cu diferite softuri,ci pentru fotografii care asa au ”iesit”...
 
Si postez eu primul o fotografie facuta de mine,NEEDITATA,neatinsa...am mai multe facute aceluiasi personaj,dar doar asta a iesit asa...

Cautatorul:
Poate aparatul foto are functii de efecte speciale, cum are Nikon 5100 (nu are acest efect), iar poza este prelucrata automat de softul aparatului foto.

A doua posibila explicatie zic eu, ar fi ca filtrul de IR al chip-ului camerei lipseste ori nu este prea eficient.
Si vorbesc din auzite n-am facut teste personale. Cica un webcam simplu se poate transforma in camera in IR (Infrarosii) daca i se elimina un anume filtru care ar afecta fotografiile in lumina vizibila). Acel filtru ar fi ca un gemulet special pus chiar peste chip-ul care primeste imaginea.
Daca la acel aparat foto ar lipsi acel filtru ori ar fi cazut, atunci ar fi posibil zic eu ca fata acelui om sa apara alba deoarece fiind calda radiatia IR orbeste camera in zona fetei si apare alba.

Cam astea sunt explicatiile care-mi vin in minte acum.


Arhanghelul:
Efectul de "Piele arsa" (supraexpunere "zonala"?) ...

In plus senzorul era destul de "rece" ... era foarte senzibil pentru/la supraexpunere... doar era iarna (presupun) ...http://4.bp.blogspot.com/_9K7_3I7s_rw/SbKN_4A07GI/AAAAAAAAALw/nSmwtqeLbrM/s1600/mike_over_exposed_blog.jpg    l Atentie! ...P.S. Deci fiertura cu scortisoara (sau piper) si astrografia ... merg ca "unse" iarna ...  cine stie cunoaste ...  :planet: :star:


--- Quote from: Ganditorul on  11 November 2012, 21:53:29 --- ... locul este cel care face fotografiile sa iasa asa.

--- End quote ---
L.E. @Ganditorul ... mai ales blitul ...

Ganditorul:
Am si eu vre-o 3-4 foto de acest gen. Dupa ce am interpretat poza in fel si chip, dupa ce am repetat experimentul cu 2 -3 aparate, la intervale de timp intre 1 luna si 1 an, am ajuns la concluzia ca nu aparatul, nu omul ci ... locul este cel care face fotografiile sa iasa asa.

Cautatorul:

--- Quote from: Arhanghelul on  11 November 2012, 21:52:09 ---Efectul de "Piele arsa" (supraexpunere "zonala) ...

--- End quote ---

Nu te contrazic. Si eu m-am gandit la asta, dar vezi ca doar fata a iesit asa. Zapada care e alba si nu rosie si e mai luminoasa nu a iesit asa. De aia m-am gadit ca ar putea avea legatura cu temperatura fetzei. Posibil sa fie si cum zici tu daca blitzul lumina mai concentrat pe fata si nu dispersat. Asta daca nu s-a folosit vreo lumina ori lanterna puternica pentru a lumina puternic doar fata acelui om.

PS: noi acum discutam crezandu-l pe cuvant pe alx ca nu a folosit softuri de prelucrat ci e imaginea data de aparatul foto. Si la supraexpunere conturul nu apare atat de clar definit.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version