Poll

Sunteti de acord cu pedepsirea trolilor?

DA
19 (100%)
NU
0 (0%)

Total Members Voted: 19

Voting closed: 16 November 2012, 21:31:18

Author Topic: Masura anti-troll  (Read 7996 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alx

 • Administrator
 • MAESTRU
 • *
 • Posts: 2,173
 • Gender: Male
 • E greu sa vorbesti despre adevar...
Masura anti-troll
« on: 06 November 2012, 21:31:18 »
Buna seara.In urma mai mult sau mai putin recentelor experiente cu anumite ”personaje” care au postat pe acest forum,TROLLI in esenta,doresc sa stiu daca sunteti de acord cu pedepsirea celor care uzeaza de acest tip de comportament.Ideea nu e noua,ea a mai fost prezentata intr-o forma mai usoara de catre Nox,aici : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1989.0.html  (topic pe care recomand sa-l cititi/recititi!)
Pentru cei care nu stiu ce este un troll,avem o definitie foarte buna,tot prin bunavointa colegului Nox,din topicul mai sus pomenit:
Ce este un troll?

Un “troll” al Internetului e o persoanã care e încântatã sã semene discordie pe Internet. El (ºi de obicei e un “el”) încearcã sã porneascã certuri ºi sã supere lumea.

Trolii vãd în serviciile de comunicaþii ale Internetului o oportunitate convenabilã jocului lor bizar. Dintr-un anume motiv, ei nu se ”prind” cã de fapt jignesc persoane reale. Pentru ei, ceilalþi utilizatori ai Internetului nu sunt umani, ci sunt un fel de abstracþie digitalã. Drept rezultat, nu au nici un fel de pãreri de rãu pentru suferinþele pe care le produc. De fapt, cu cât produc mai multã suferinþã, cu atât e mai mare “realizarea” lor (aºa cum o vãd ei). In acest moment, anonimatul relativ al Internetului permite trolilor sã prospere.

Trolii sunt impenetrabili la critici (fie ele ºi constructive). Nu poþi negocia cu ei; nu-i poþi face sã simtã ruºinea sau compasiunea; nu te poþi înþelege cu ei. Nu pot fi fãcuþi sã simtã remuºcarea. Dintr-un anume motiv, trollii nu se simt legaþi de regulile bunei-cuviinþe sau responsabilitãþii sociale.

Poate cã pare de neconceput. Puteþi crede cã, “Cu siguranþã le poþi scrie ceva care sã-i schimbe.”
Dar un troll adevãrat nu poate fi schimbat prin simple cuvinte.


Propunerea mea este ca cei care se comporta conform tiparelor de mai sus,adica sunt TROLLI, sa primeasca BAN pentru 30 de zile,la prima abatere.
Iar la a doua abatere sa i se stearga contul.

Daca sunteti de acord cu aceasta propunere,va rog sa votati DA. Daca nu...NU!
« Last Edit: 06 November 2012, 21:32:24 by alx »
”O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit.”

Offline alx

 • Administrator
 • MAESTRU
 • *
 • Posts: 2,173
 • Gender: Male
 • E greu sa vorbesti despre adevar...
Re: Masura anti-troll
« Reply #1 on: 06 November 2012, 21:39:52 »
Pentru a nu lasa loc de ”interpretari” ale aplicarii acestei reguli,o sa fie nevoie de acordul a cel putin 3 moderatori pentru ca un user sa fie tratat ca si troll,iar motivele vor fi expuse intr-un topic special creat in acest scop. Asta pentru ca 3 capete gandesc mai bine decat unul... O0 O0 O0
”O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit.”